Van Bommel: ‘Als wij de namen laten zien, zetten we de clubs er niet bij’

Donderdag, 14 juni 2018 om

Het WK van Australië gaat aanstaande zaterdag van start met een zware wedstrijd tegen Frankrijk. In een poule met les Bleus, Denemarken en Peru wordt er niet veel verwacht van het team van bondscoach Bert van Marwijk en zijn assistent annex schoonzoon Mark van Bommel. Toch verwacht de oud-voetballer van onder meer PSV en Barcelona dat het bereiken van de volgende ronde mogelijk is.

De nationale ploeg van Australië meldde zich ongeveer een week geleden in Rusland. “Ons basiskamp is Kazan. Waar dat ligt? Daar vraag je me ook wat. Ze hebben mij verteld dat het qua reisafstand de beste locatie was en de eerste wedstrijd tegen Frankrijk spelen we in Kazan”, vertelt Van Bommel in gesprek met Evers Staat Op op Radio 538. “We zijn tweeënhalve week in Turkije geweest en daar hebben we een fantastisch trainingskamp gehad. We hebben bewust gekozen voor warmte, omdat dat volgens Australische wetenschap ongeveer hetzelfde effect heeft als hoogtestage. Nu werken we in een kouder klimaat, waardoor je een beter effect hebt bij je trainingsarbeid. We hebben goed geconcentreerd kunnen werken, tactisch. We hebben flinke stappen gemaakt ten opzichte van toen we net begonnen zijn.”

Van Marwijk en zijn technische staf heeft de afgelopen weken gebruikt om de gewenste speelstijl erin te slijpen. “En dat is sneller gegaan dan we hadden gedacht”, aldus Van Bommel. “Dan moet je niet denken dat we gelijk Frankrijk oprollen, maar onze speelwijze zit er nu wel in, denk ik.” De oud-international legt uit dat hij als trainer andere dingen ziet dan toen hij nog speler was. “Je dacht soms dat je veel kansen had gehad en de tegenstander niets. Dan ga je de wedstrijd terugkijken en dan zie je dat het anders was. Dat heb je dan niet in de gaten en dat probeer ik als trainer nu wel te ontwikkelen. Natuurlijk heb je een gekleurde bril op, maar je moet je team die informatie meegeven waardoor ze nog beter gaan voetballen.”

Van Bommel weet dat de verwachtingen niet hoog zijn. Hij hoopt met de Australische ploeg te verrassen. “Ik denk dat iedereen vooraf zal zeggen dat Australië de groep niet gaat winnen. Maar ik denk dat we aardig kunnen gaan verrassen. Niemand verwacht iets van ons en dat is ook weer het voordeel. De druk ligt bij Frankrijk en Denemarken, vinden ze zelf. Dus ja, dat is eigenlijk de ideale situatie”, aldus Van Bommel, die beaamt dat de Socceroos niet over grote sterren beschikt. “Maar we hebben wel goede spelers. En als je die als team kunt laten spelen, dan kun je sterk zijn.”

Van Bommel is onder de indruk van de selectie van België. “Als je de clubs ziet waar al die jongens spelen, dat is ongelofelijk. Dat moet je ook eens doen als je naar Frankrijk kijkt, bij welke clubs die spelers spelen, dat is echt ongelofelijk”, vervolgt Van Bommel, die vanuit de studio het advies krijgt om de clubs van alle Franse internationals niet op te zoeken. “Als wij de namen laten zien, zetten we de clubs er niet bij”, besluit de rechterhand van Van Marwijk met een lach.


Poll

Denk jij dat Australië de groepsfase overleeft?


Gerelateerd

7 reacties (laatste reactie door constant kante)

Hopelijk halen ze de volgende ronde, dat zou een erg knappe prestatie zijn.

Een poule met Frankrijk, Denemarken, Australië en Peru zou doorgaans maar 1 winnaar moeten kennen: Frankrijk. De andere drie liggen op verre afstand, maar de onderlinge afstand is te overbruggen met een stunt hier en daar. Wellicht dat Australië Frankrijk op een gelijkspel weet te houden en de andere teams weet te verrassen.

14 juni 2018 om 12:35

Dat weet je ook nooit met Frankrijk. Ze kunnen ongeslagen en zonder tegengoals naar de volgende ronde maar ze kunnen ook net zo goed (doel)puntloos onderin eindigen. Dat is in het verleden wel vaker gebeurd

14 juni 2018 om 12:44

@majesticmaze

Je schrijft: "een poule met Frankrijk, Denemarken, Australi㫠en Peru zou doorgaans maar 1 winnaar moeten kennen: Frankrijk. De andere drie liggen op verre afstand …"

Ik denk dat je je met die uitspraak lelijk verkijkt op Denemarken. Het lijkt me duidelijk dat Frankrijk topfavoriet is in deze poule, maar ik denk dat de haantjes niet zomaar even over Denemarken heen zullen walsen. Denemarken heeft vooral de laatste oefenwedstrijd tegen Mexico heel goed gespeeld, terwijl Frankrijk thuis tegen de VS met moeite een gelijkspel uit het vuur heeft weten te slepen. Frankrijk heeft een fenomenale selectie, maar maakt af en toe ook nog wel eens een slippertje. In de kwalificatie werd het thuis tegen Zweden met pijn en moeite 2 - 1, terwijl uit zelfs met dezelfde cijfers werd verloren. Men presteerde het zelfs om thuis tegen het nietige Luxemburg met 0 - 0 gelijk te spelen. Het team toont zich derhalve ook wel eens kwetsbaar en dat zou, als dat op het verkeerde moment gebeurt, zomaar tot een anti-climax kunnen leiden. Duitsland heeft ook een zeer matige of voor haar doen zelfs slechte voorbereiding achter de rug, maar van die ploeg weet je dat men de gave heeft om in het toernooi te groeien. Dat moeten we bij Frankrijk nog maar afwachten. Frankrijk heeft absoluut een team dat wereldkampioen kan worden, maar het oogt bij tijd en wijlen ook behoorlijk flegmatiek, waardoor de ploeg er ook zo maar eens voortijdig zou kunnen uitvliegen. Daarom zet ik mijn geld op Brazilie, met Duitsland, Frankrijk, Belgie en Spanje als outsiders. Als Messifan hoop ik op Argentiniã« omdat Messi zich met een nationale titel definitief tot beste speler aller tijden zou mogen kronen. De beste clubvoetballer is hij naar mijn mening al, maar dat is uiteraard arbitrair.

14 juni 2018 om 15:01

WK 2002. Poule van Frankrijk:

Frankrijk
Denemarken
Senegal
Uruguay

En wat dachten we toen met zijn allen? Regerend Wereld- én Europees kampioen Frankrijk gaat deze poule uiteraard heel eenvoudig winnen. Andere teams namelijk op verre afstand.
Zo is de poule geëindigd:

Land wed win gel ver dv dt +/− pnt
Denemarken 3 2 1 0 5 2 3 7
Senegal 3 1 2 0 5 4 1 5
Uruguay 3 0 2 1 4 5 -1 2
Frankrijk 3 0 1 2 0 3 -3 1

Oftewel, 1 puntje, nul goals gemaakt in drie wedstrijden en een roemloze aftocht.
Mijn punt: wat je zegt is geen onzin, maar dit is voetbal! Bij ieder WK zijn er altijd favorieten die struikelen en door de mand vallen. En in hun plaats gaan er dus ook teams verrassen waarvan je niet verwacht zou hebben dat die zo ver zouden geraken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Australië

FIFA ranking: 43
13 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Nathan BurnsAanvaller83
Bailey WrightVerdediger70
Mark Daniel MilliganMiddenvelder72
Aaron MooyMiddenvelder72
Tim CahillAanvaller78
Tom RogicMiddenvelder64
Mathew Allan LeckieMiddenvelder61
Voor de complete selectie: Clubpagina Australië.

267 fans
Coach, 41 jaar
SeizoenClub
2018- PSV
2017-2018 PSV U19
2012-2013 PSV
2011-2012 AC Milan
2006-2011 Bayern München

In de wandelgangen

Vrijdag 21 september
Paris Saint-Germain overweegt om Thiago Silva volgende zomer van de hand te doen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren