‘NAC heeft beet en wil nog vier of vijf talenten van Manchester City’

Donderdag, 14 juni 2018 om 08:05

Paolo Fernandes staat op het punt om terug te keren bij NAC Breda, zo meldt BN De Stem. De buitenspeler van Manchester City speelde afgelopen seizoen al op huurbasis voor de Bredase club, al verliep de samenwerking niet zoals bij andere huurlingen annex landgenoten als Angeliño en Manu García.

Alleen in de laatste vier duels was Fernandes verzekerd van een basisplaats. Hij gaf meteen zijn visitekaartje af door een heerlijk doelpunt van afstand tegen sc Heerenveen te maken. In totaal kwam de Spanjaard, die een deel van de jeugdopleiding van Real Zaragoza doorliep, tot 25 optredens in de Eredivisie.

De technische leiding van NAC is volgens het dagblad druk bezig om vier tot vijf andere talenten van het beloftenteam van Manchester City naar Breda te halen. Het zou gaan om : een centrale verdediger, een middenvelder met power, een buitenspeler en een pure spits.

Het ligt niet in de lijn der verwachting dat de overige huurlingen van Manchester City aan een tweede seizoen in Breda beginnen. Zo geniet Angeliño concrete interesse van PSV en kan Thierry Ambrose bij Girondins Bordeaux aan de slag.


Poll

Een wijze beslissing van NAC Breda


Gerelateerd

24 reacties (laatste reactie door markena)

Begin nou eerst eens alle keren dat je 'huur' schrijft dit te vervangen door 'leen'.

NAC betaald geen huur, dus zijn het geen huurlingen. Betalen enkel huisvesting en krijgen een auto van de club, meer niet. Het salaris wat ze niet hoeven te betalen aan deze gasten kunnen ze spenderen aan eigen spelers en de jeugd. Dat was eigenlijk de hele opzet van deze deal.

Daarbij is de titel ook raar; "wil nog vier of vijf talenten van Manchester City’. Moet zijn; Krijgt nog 4 of 5 talenten. Contractueel is vastgelegd dat City 4 tot 6 spelers per seizoen naar NAC stuurt. Dus zelfs als City of NAC het niet zou willen, dan zijn ze het contractueel verplicht om ze te sturen. Zit dus niets van "willen" bij.

De City deal blijft toch moeilijk te begrijpen heb ik het idee.

14 juni 2018 om 08:57

En zo is het! Door de eventuele verkoop van Brandon Barker krijgt NAC zelfs een vergoeding!!

14 juni 2018 om 09:09

Ik heb niks tegen die deal tussen NAC en Manchester City, is het alleen niet verstandiger om als NAC zijnde juist de sleutelposities van CV, Centrale middenvelder en spits wel zelf onder contract te hebben zodat je een elftal voor de komende twee jaar daar omheen kan bouwen? Al realiseer ik me wel dat een goede spits duur is en daardoor misschien een huurling zowel beter als goedkoper is.

14 juni 2018 om 09:17

Dat is ook waar, echter stond NAC aan de rand van de afgrond/degradatie. Dan ligt de keuze op een korte termijn oplossing met (zo goed als) zekerheid dat je je als ploeg handhaaft, of proberen op eigen houtje te handhaven zonder hulp. Hier komt echter een groot risico bij kijken. Ik snap de keuze van NAC en Manchester City wel.

14 juni 2018 om 09:21

Snap wel wat je bedoeld hoor, en in ideale situatie zou ik het ook zo zien. Maar in praktijk werkt het helaas ook niet zo. Buiten het feit dat het meer geld kost, geeft het geen garanties. Zie Dessers die na een jaar verkocht werd, of zelfs Brondeel die halverwege zijn huurperiode van 2 jaar verkocht werd.

14 juni 2018 om 09:18

Of je bent niet zo op je pik getrapt. Wat hier staat klopt allemaal gewoon. In het Nederlands noemen we dat voor voetballers ook gewoon huur, ongeacht of er een huursom wordt betaald, voornamelijk omdat er in het Engels alleen het begrip 'loan' gebruikt wordt. Daarnaast neem ik aan dat NAC ook niet zomaar elk talent uit kan kiezen. Ze zullen dus daadwerkelijk aan moeten geven wat ze willen, en dan van City horen wat er mogelijk is. Dus ze krijgen inderdaad sowieso spelers, maar dat hoeven niet de spelers te zijn die ze willen in dit verhaal.

Mensenhandel. ......niets meer....niets minder! !!

14 juni 2018 om 09:07

Dat is het hele voetbal

14 juni 2018 om 09:19

Want? Als ik als uitzendkracht zou werken zou er ook sprake zijn van mensenhandel? Die jongens signeren een vet contract met de wetenschap dat ze worden uitgeleend. Ik snap je punt niet helemaal?

14 juni 2018 om 09:24

Sterker nog, als ze niet willen dan worden ze niet verhuurd

14 juni 2018 om 09:44

Het verhaal kent natuurlijk wel 2 kanten. Voor spelers is dit inderdaad fijn omdat city ze ervaring op laat doen op een hoog niveau en ze flink betaalt krijgen. Aan de andere kant is het voor veel clubs gewoon klote, omdat door de chelsea en City’s je minder talentvolle voetballers kan contracteren en je dus creatiever moet zijn. Voor het voetbal is dit in ieder geval niet het beste. Kijk ook weer zo’n Sandler, die jongen heeft echt wel talent maar als zelfs zulke spelers over worden genomen door City dan wordt het voor Nederlandse clubs wel erg lastig om nieuwe spelers te kopen.

Keert Isaac Buckley-Ricketts dan weer terug in de Eredivisie? Middenvelder met power, wordt daarmee welicht Rodney Kongolo bedoeld? Zou me niet verbazen als hij een jaartje in de eredivisie mag spelen, hij kent de taal en de omgeving al dus dat is wel makkelijk.

Is toch helemaal geen ramp die huurlingen van City. Ik bedoel Manu Garcia, Horsfield, Angelino , Ambrose en Pablo Fernandes hebben allen aangetoond een meerwaarde voor de eredivisie te zijn. dat heb ik liever dan een Roda die een Gnjatic haalt wat geen meerwaarde heb voor de eredivisie

14 juni 2018 om 12:40

Grappig dat je hem eruit pikt, want Gnjatic was juist een van de sterkhouders bij Roda de tweede seizoenshelft en zeker een toevoeging voor de Eredivisie. Verder inderdaad genoeg spelers die hebben gefaald, maar dit zijn net zo goed gewoon de Nederlandse spelers als de buitenlanders.

Denk dat dit ook een van de redenen is waarom Vreven is weggegaan. Zo kun je als club toch niet doorgroeien?

14 juni 2018 om 10:19

Vreven is niet zelf weg gegaan. NAC kan nog niet zonder. Zonder de huurspelers speelde NAC nog in de Jupiler League en waren ze niet zo financieel gezond als ze nu zijn.

Belachelijk, dit wil je als club en supporter toch niet? Elk seizoen een ander elftal waarvan je weet dat ze er volgend seizoen niet meer zijn. Van mij mogen ze degraderen.

Ik ben oprecht benieuwd wat de NAC supporters vinden van deze ontwikkelingen. Zijn jullie blij met de mogelijkheid spelers te lenen/huren van deze grootmacht? Keerzijde is natuurlijk dat je met deze passanten nooit echt aan een team kunt bouwen..

14 juni 2018 om 11:47

Wij zijn er blij mee.

Sommige leenspelers van City zien we over een paar jaar terug in de Europese top en zouden normaal gesproken niet op de Nederlandse velden (en helemaal niet in Breda) te zien zijn.

Naast dat de leenspelers van City talentvol zijn (de een wat meer als de ander) zijn het stuk voor stuk positieve gasten die open staan voor supporters en de cultuur van de club en heb ik het idee dat ze mentaal sterk zijn. Dit in tegenstelling tot huurlingen in het verleden.

Deze leenspelers kosten bijna niks (alleen huisvesting en een auto) en als ze doorverkocht worden of in het eerste van City komen krijgt NAC een vergoeding.

Je kunt inderdaad moeilijk een team bouwen dat klopt. Dat is een nadeel. Maar dat is inherent aan het hedendaagse voetbal. Omdat NAC via deze constructie geld bespaart kunnen ze dit geld wel steken in zaken die voetbaltak van onze club sterker maken (jeugdopleiding, individuele trainingen en innovatieve technieken bijvoorbeeld). Degene die de club volgen zien hier een goede ontwikkeling in die versterkt wordt door de know-how vanuit City. De volgende stap op middellange termijn is dat NAC minder spelers huurt van City en uiteindelijk geen leenspelers meer heeft. Maar zolang City Europese top is NAC nog niet sta ik positief tegenover een lange(re) samenwerking.

14 juni 2018 om 11:55

Dank voor je uitgebreide reactie. Weerspiegelt natuurlijk slechts 1 mening, maar geeft wat meer inkijk in het hele proces. Zo was ik bijvoorbeeld niet op de hoogte van het feit dat jullie een (opleiding)vergoeding krijgen als ze het eerste halen of worden doorverkocht..

Fernandes nog een seizoen bij NAC is heel goed nieuws!

Het vreemde (voor de NAC supporters en ik denk ook voor de rest van voetbalvolgend Nederland) is dat bij Manchester City Fernandes veel hoger staat aangeschreven dan bijvoorbeeld Manu Garcia en Angelino. Angelino is voor de verkoop (eventueel terugkoop als hij zich heel goed ontwikkelt) en Manu Garcia willen ze zien wat hij op een hoger niveau kan brengen. Fernandes was de EDS (hoogste jeugdteam van City) player of the season van vorig seizoen. Zij zien in Fernandes een eerste elftal speler voor City voor de toekomst. Hij heeft iets lichtvoetigs wat maar weinig spelers hebben. De klik met Vreven was er niet. Ik hoop dat die er met Van der Gaag wel is en we volgend seizoen de doorbraak van Fernandes gaan zien!

En alle supporters van andere clubs maar zeiken op Vitesse als er 2 huurlingen in staan van Chelsea 😉 hier nemen ze er 5 af straks bah bah en daar hoor je niemand over!

14 juni 2018 om 14:16

Vitesse is ook begonnen met meer spelers te huren van Chelsea maar is goed aan het afbouwen en kopen nu zelf meer spelers. Maar goed nu is Nac aan de beurt en zal me benieuwen hoelang het duurt voordat Nac ook een naam krijgt als vreemdelingen legioen whahahahaha...zo zie je maar weer hoe krom de wereld is maar ik kan Nac geen ongelijk geven dat als je er gebruik van kunt maken dat je dat gaat doen... er is niks aan de meningen te doen van mensen dan alleen maar bekrompen kijken totdat ze er zelf voor staan en dan maar afwachten hoe ze zelf reageren...karma is wat dat betrefd een bitch.

14 juni 2018 om 14:20

Met de kanttekening dat het allemaal erg jonge spelers zijn als ze bij NAC komen en de jeugdstatus net wel of nog net niet ontgroeid zijn.

Deze constructie heeft er mede voor gezorgd dat NAC nog kan bestaan. En nu in de gezonde categorie van de Knvb zit.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NAC Breda

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.Willem II37-13
14.NAC Breda34-16
15.VVV-Venlo34-19
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Karol MetsVerdediger10
Pablo Mari VillarVerdediger10
Menno KochVerdediger10
Arno VerschuerenMiddenvelder10
Mounir El AllouchiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina NAC Breda.

1 fan
Aanvaller, 21 jaar

In de wandelgangen

Maandag 20 augustus
Oleksandr Zinchenko is een van de voornaamste transferdoelwitten van Real Betis. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren