Van Hanegem kijkt uit naar WK: ‘Laten we hopen dat die jongen lekker speelt’

Donderdag, 14 juni 2018 om 07:26

Willem van Hanegem is blij dat het WK in Rusland vandaag ‘eindelijk’ van start gaat. De oud-voetballer is bijvoorbeeld heel erg benieuwd naar Egypte en niet alleen vanwege de aanwezigheid van Mohamed Salah. Ook gaat zijn interesse uit naar Marokko, dat vrijdag in Sint-Petersburg de eerste groepswedstrijd tegen Iran afwerkt.

“Ik snap de discussie in ons land of we ze succes moeten gunnen, totaal niet”, vertelt Van Hanegem donderdag in zijn column in het Algemeen Dagblad. “Waarom zouden we die spelers geen mooi toernooi wensen? Ja, dan gaan de supporters hier de straat op en ze springen in fonteinen. Nou en? Als ze niks slopen, vind ik het prima.”

“En als we diezelfde beelden zien vanuit Argentinië of Peru, dan vinden we het opeens heerlijk gepassioneerd.” Veel aandacht zal uitgaan naar Hakim Ziyech, de spelmaker van Ajax. “Moet die jongen Iran, Portugal en Spanje overhoop spelen? Onzin. Hij speelt hangend op rechts, net als bij FC Twente en zoals in zijn eerste weken bij Ajax. Dat vult hij prima in, zag ik tegen Oekraïne en Slowakije”, stelt Van Hanegem.

“Laten we hopen dat die jongen lekker speelt. Is ook goed voor de Eredivisie, denk ik. Nemen ze ons misschien nog een beetje serieus.” Van Hanegem schat Frankrijk en Spanje overigens net zo hoog in als Brazilië en denkt niet dat Argentinië het toernooi wint.Gerelateerd

37 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Prachtige man! Heb hem in april mogen ontmoeten, echt een topper.. Kan niet wachten tot morgen.. rijden nu in Litouwen richting Rusland.. Marokko, we komen eraan!

14 juni 2018 om 08:03

Mooi man, ben jaloers, moet ik eerlijk zeggen!

14 juni 2018 om 08:20

@harecles: ik waardeer je positieve jaloezie haha!

14 juni 2018 om 08:23

Wow gaaf Soccer81. Ga je de eerste groepswedstrijd van Marokko bezoeken? In welke stad wordt er gespeeld? Veel plezier en moge jullie de 3 punten pakken!

14 juni 2018 om 08:52

@sanderkoevoets: dank je man! Leuke berichten dit! Jij ook @Erwiet. De wedstrijden tegen Iran en Portugal. Morgen in St. Petersburg en de 20ste in Moskou.

14 juni 2018 om 08:55

Haha awesome, goeie roadtrip zo met de auto ook! De twee wedstrijden waarin het moet gebeuren voor Marokko. Geniet ervan!

14 juni 2018 om 09:14

Veel plezier kerel! Er zit ieder WK een verrassing tussen, laten we hopen dat het Marokko is!

14 juni 2018 om 09:31

Soccer81
Hoop dat jullie vooral Portugal een flink pak slaag geven.
Juichen gaat ver, maar ik hoop ook op Marokko als verrassing van het WK.

14 juni 2018 om 09:51

@sanderkoevoets: thanks man👊

14 juni 2018 om 09:52

@kowalski en twenteov: haha dank jullie wel, waardeer het en begrijp t!

14 juni 2018 om 08:27

Heel veel plezier!

14 juni 2018 om 09:01

Veel plezier! Laat ze die portugezen maar is aanpakken. Forza Mahreb!

14 juni 2018 om 09:53

Hahah top dit!!

Helemaal eens met Willem, is gewoon hartstikke leuk voor als Marokko ver komt. Ondertussen is het grootste deel van Nederland om minder verklaarbare redenen ineens voor België. Ik verkies een land met veel spelers die in Nederland zijn opgegroeid toch echt boven een land dat onder ons ligt en enigszins dezelfde taal spreekt.

14 juni 2018 om 07:52

In mijn omgeving zijn wij anti België omdat ze in zo'n korte periode extreem arrogant zijn geworden.

14 juni 2018 om 08:33

Hier in Maastricht is er zo vlak bij de grens in het verleden ook vanzelfsprekend veel steun voor de Belgen geweest. In 2002 was dat bijvoorbeeld geen probleem. De laatste jaren merk ik echter ook hier ergernis over de plotselinge arrogantie. Ik heb Belgische vrienden en familie en gun ze het ergens van harte, maar als je de Belgische tv opzet dan is het soms werkelijk stuitend. En dat van een volk dat het regelmatig over de arrogantie van de Nederlanders heeft. Zo erg als het nu af en toe in België is heb ik zelfs hier in Nederland nog maar nauwelijks meegemaakt. Daardoor staat het mij ook een beetje tegen. Ik kijk uit naar het WK als neutrale kijker en hoop op verrassingen.

14 juni 2018 om 08:58

Ach ja, ze hebben nu een gouden generatie, die vooralsnog geen enkel succes heeft geboekt en ook in aanloop naar dit toernooi nog niets spectaculairs laat zien. Als de Belgen werkelijk waar arrogant zijn dan hoop ik voor ze dat ze na deze generatie nog wat nieuws klaar hebben staan want anders kunnen ze nog wel aardig op hun plek gezet gaan worden ergens in de toekomst.

14 juni 2018 om 09:15

Ik zie België gewoon weer in de kwartfinale stranden eigenlijk.

14 juni 2018 om 08:26

Waarom is het voor ons leuk als Marokko ver komt? Ik gun ze net als ieder land hun succes, maar ga er niet voor juichen.

14 juni 2018 om 08:58

Naja, er wonen gewoon veel mensen met een Marokkaanse achtergrond in Nederland en er voetballen natuurlijk ook enkele (oud-)Eredivisievoetballers in het team. Je hoeft ze niet naar de volgende ronde te schreeuwen inderdaad, maar het zou toch 'gewoon' leuk zijn als ze verder geraken? Althans; dat vind ik wel en dat is ook gewoon ieder voor zich, natuurlijk.

Maar zo ga ik het ook gewoon leuk vinden om bijvoorbeeld groep C extra goed te volgen doordat er drie teams met een Feyenoorder spelen.

14 juni 2018 om 09:10

tja ik heb om precies te zijn 0 marokkanen in mn sociale omgeving. Af en toe loopt er 1 rond op t werk, maar das geen directe collega. Dus ik heb niks meer of minder met Marokko dan met Tunesië of Saudi Arabie.

Ik ga gewoon voor t land dat het mooiste voetbal speelt en idd hopen op veel mooie wedstrijden.

14 juni 2018 om 11:51

Man mensen vonden het toen België niks voorstelde al leuk als de Belgen t goed deden omdat ze onze zuiderburen zijn. Dan mag t voor je daadwerkelijke buren in de straat (afhankelijk van waar je woont natuurlijk) toch ook wel?

Ik snap in Nederland dan het "alles is leuk en wij juichen voor iedereen-sentiment" dan weer niet zo. Als Nederland er niet bij is dan moeten we ineens enthiousast zijn over alle landen ter wereld en moeten we het WK alsnog geweldig vinden.

Ik niet. Ik ben dood- en doodziek dat wij er (als groot voetballand) niet bij zijn. Vraag maar eens aan een Italiaan wat die van het WK vindt. Rivaliteit hoort bij de sport, het draait niet alleen maar om die geniale pass of goal.

14 juni 2018 om 08:26

Mensen gunnen een land succes omdat ze iets met een land hebben denk ik, of met een speler. Ik zelf vind een tournooi leuker als ik een favoriet heb. Normaal is dat alleen nl, maar nu heb ik voorkeuren. Maakt een wedstrijd wat leuker om te kijken ofzo. Ik zet straks ook een tientje op rusland, maakt een totaal niet interesante wedstrijd toch ietsjes leuker. Denk dat veel mensen om zo’n reden graag een “voorkeur” hebben voor een land.

14 juni 2018 om 10:02

@ruudgeels

ik moet eerlijk zeggen dat ik dat in 2000 wel had toen ik met die gouden generatie flink baalde dat we er niet bij waren maar dat ik dat nu een stuk minder heb. ik vind de wedstrijden van Oranje echt niet meer om aan te gluren en we hebben echt geen enkele speler die wat leuks laat zien in een wedstrijd. ik hoop dat er binnenkort weer een lichting aankomt met een paar technische, creatieve spelers die wat leuks kunnen met een bal. ik heb echt heel weinig met het huidige Oranje

14 juni 2018 om 12:39

Op het EK 2000 waren we er gewoon bij Japie, de halve finale tegen Italië was toen het eindstation (0-0, verlies na penalties). Jij doelt op het WK 2002 denk ik, dat was inderdaad heel zonde dat we er niet bij waren, maar ook dit WK en vorig EK was ik er gewoon ziek van hoor, Nederland hoort altijd mee te doen. Anyway, nu het WK eenmaal voor de deur staat kan ik ook best nog genieten van andere landen, daar niet van..

14 juni 2018 om 15:32

@sanderkoevoets

klopt inderdaad, dat was die wedstrijd waar we geweldig speelden maar 2 penalty's misten in reguliere speeltijd en er ook nog eens 3 of 4 in de penaltyserie om er vervolgens uit te vliegen. volgens mij stopte Rijkaard er toen ook mee als bondscoach

het Wk2002 inderdaad. ik vind het ook jammer dat we er niet bij zijn nu maar ik kan er iets beter mee leven als destijds. met die lichting hadden we gewoon bij de favorieten van dat WK gehoord. eeuwig zonde

14 juni 2018 om 16:41

Dat ben ik dan wel weer met je eens. Met de huidige lichting hadden we hoogstens een keer van Japan of Tunesië gewonnen, zoveel mis je daar ook niet aan.

14 juni 2018 om 15:47

Probeer jij nou te zeggen dat in italie de mentaliteit is dat ze t wk niet willen zien omdat ze niet mee doen?

14 juni 2018 om 16:40

Nee ik probeer te zeggen dat men in Italië over het algemeen een stuk fanatieker voor het eigen land is en echt niet zomaar voor een ander land gaat juichen. Je land dat is wie je bent.

Kunnen we eindeloos over discussiëren of dat een goed iets is, ik vind dat in ieder geval een betere houding dan juichen voor Marokko of België. Nederland zit in mijn bloed, dat krijg je er niet zomaar uit.

Ik snap niet waarom er uberhaubt een discussie is over wie we succes zouden moeten gunnen. Het maakt heel veel Nederlanders geen moer uit hoe ver iedereen komt. Nederland doet toch niet mee. Of Marokko er dan in de eerste ronde uit ligt of de 1/8-finale. Dat zal niet zo heel veel mensen boeien. Hetzelfde voor Belgie. Kwart of halve finale eruit. Wat maakt het uit of het een ronde eerder of later is.

Ik heb geen alternatief voor Nederland en hoop als liefhebber op mooie wedstrijden en wie er wint maakt mij niet uit.

Aangezien nederland niet meedoet maakt het mij verder niet zoveel uit. Ik gun het mijn marrokaanse vrienden, maar gun het ook mijn duits-poolse familie. Maar om expliciet Marokko te steunen omdat er hier veel mensen van.marrokaanse afkomst wonen? We hebben in Nederland rond de 175 verschillende nationaliteiten.. Meeste mensen hebben vaak toch een.lichte voorkeur, maakt het leuker om te kijken.

Ik heb totaal geen binding met een ander land, het zal mij dus weinig uitmaken hoe het WK verloopt. Hopelijk zie ik leuke wedstrijden en doen de Feyenoorders het goed, zal er ook totaal niet wakker om liggen.

Het zou inderdaad leuk zijn als Marokko de volgende haalt, maar dat heeft als reden dat Spanje en Portugal er snel uit mogen van mij. Hup Iran en Marokko!

Tuurlijk gunt 95% hier het Marokkaanse elftal alle succes van de wereld. Ik zal met veel belangstelling naar ze kijken. Worden mooie wedstrijdjes tegen Spanje en Portugal.

14 juni 2018 om 20:43

Willem ook al ken ik je alleen van de tv. Je bent een super toffe vent! Bedankt voor de positieve reacties boys!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Marokko

FIFA ranking: 46
393 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Youssef El-ArabiAanvaller21
Adil KerrouchyVerdediger10
Brahim NakachMiddenvelder10
Marwane SaadaneMiddenvelder10
Anass LamrabatVerdediger00
Mohamed OulhajVerdediger00
Mohamed AberhounVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Marokko.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Marokko.

201 fans
Middenvelder, 25 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 2 0 0 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
2016/2017 Ajax 28 7 2 0
2016/2017 FC Twente 4 2 1 0
2015/2016 FC Twente 33 17 6 0
Laatste voetbalnieuws

De Ligt, Ziyech en Mazraoui blinken uit in winnen van persoonlijke duels

Ajax liet in de eerste speelronde van de Eredivisie meteen punten liggen. De Amsterdammers kwamen niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen Heracles Almelo en gaan nu op bezoek bij VVV-Venlo....Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 18 augustus
Roberto Carlos gaat mogelijk aan de slag in Lissabon. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren