‘Lopetegui dacht jaar geleden al aan Real; Mendes speelde dubieuze rol’

Woensdag, 13 juni 2018 om 22:08

Dinsdag maakte Real Madrid wereldkundig dat Julen Lopetegui de opvolger wordt van de inmiddels vertrokken Zinédine Zidane. De mededeling had grote gevolgen voor Lopetegui, die als bondscoach van de nationale ploeg werd ontslagen door de Spaanse bond (RFEF). Volgens El Pais heeft Jorge Mendes, een van de invloedrijkste zaakwaarnemers ter wereld, een belangrijke rol gespeeld in de gang van zaken.

Volgens de Spaanse krant had de belangenbehartiger Lopetegui een jaar geleden al beloofd dat hij aan de slag mocht bij de grootmacht. De trainer had aanvankelijk zijn twijfels, aangezien hij als coach geen ervaring had in LaLiga. Naar verluidt verzekerde Mendes echter dat hij in staat was dit te realiseren, aangezien hij wel vaker het onmogelijke mogelijk heeft gemaakt.

Het feit dat Mendes ook de zaakwaarnemer is van onder anderen David de Gea, Rodrigo, Saúl Niguez en Diego Costa heeft meegespeeld in de soap, zo claimt El Pais. Zijn cliënten wisten namelijk al dat Lopetegui al aan het denken was over Real. De ex-bondscoach zou door de spelersgroep steeds vaker als hypocriet worden gezien, aangezien de trainer steeds stelde dat de spelers alleen gefocust moesten zijn op het WK.

De RFEF vreesde naar verluidt dat er de komende tijd sprake zou zijn van belangenverstrengeling, waardoor men besloot Lopetegui te laten gaan. Lopetegui is inmiddels vervangen door Fernando Hierro, die eerder dienstdeed als technisch directeur. De voormalig trainer van Spanje, die in mei nog tot 2020 verlengde bij de RFEF, reageerde woensdagmiddag kort op zijn ontslag: “Ik ben heel teleurgesteld, maar ik hoop dat we een geweldig WK gaan spelen en het toernooi winnen. We hebben een geweldig team.”


Poll

Heeft de RFEF juist gehandeld?


Gerelateerd

32 reacties (laatste reactie door geert vs)

En laat Mendes nou net dezelfde nationaliteit hebben als de opponent van vrijdag...

13 juni 2018 om 22:33

Denk niet dat dat een rol heeft gespeeld. Mendes is in de eerste plaats een zaakwaarnemer dan pas een portugees, hij denk eerder aan transfers vanwege de commissies dan aan de sportieve prestaties van Portugal.

13 juni 2018 om 22:39

Domste reactie van de dag..

13 juni 2018 om 22:49

Tegelijk de beste reactie ooit

Misschien begrijpelijk, maar uiterst dom om hem vlak voor het WK te ontslaan.

Maar ja, nu kan hij een maandje eerder aan de slag in Madrid om zijn team te vormen, dus daar maal ik niet om.. always look on the bright side

13 juni 2018 om 22:41

Hehe zo zie je maar, van alle supporters van de Spaanse nationale ploeg lijken de Real-fans de enigen te zijn die vandaag blij zijn.

13 juni 2018 om 22:43

Ben ik een fan van de Spaanse ploeg dan dat je hier komt aankakken met zo een aanname?

13 juni 2018 om 22:50

Rustig hoor, het was niet als belediging bedoeld! En ik die dacht dat je altijd naar the bright side keek : )

13 juni 2018 om 22:51

Zie dat je voor Argentinië bent, maar je had het over een "bright side", wat impliceert dat er voor jou ook een mindere kant van de zaak aan zat alsof je voor Spanje bent.

13 juni 2018 om 22:53

Ik vatte het ook niet op als een belediging hoor, meer van dat je uitgangspunten incorrect zijn.

13 juni 2018 om 22:58

Ja ik heb het over een bright side; bright side aan de kant van RM, dat is er wel duidelijk uit te halen denk ik.

Ik ben voor Madrid. Het handelswijze van Madrid is the dark side, maar dat hij eerder aan boord komt is the brighter side. Ik heb nergens over de Spaanse ploeg gesproken.

13 juni 2018 om 23:11

Jij treurt als Madrid fan echt om de handelswijze terwijl je niet voor Spanje bent?

13 juni 2018 om 23:20

Treuren is een groot woord, maar ik ben er van overtuigd dat Madrid het beter kon aanpakken. Het zorgt er toch voor dat de naam van RM in oproer komt.

En de een hoeft de ander niet te betekenen, het gaat me hier om de handelswijze, of het nou de Spaanse of Franse ploeg betreft.

13 juni 2018 om 23:25

Mijn excuses voor de foute veronderstelling, Principe!

13 juni 2018 om 23:26

Had Real moeten wachten tot na het WK? Dan laat je de fans en spelers erg lang wachten. Tijdens het WK is het slechtst denk ik.

14 juni 2018 om 00:06

Nee daar heb ik het niet over, want ik ben het met je eens op dat punt. Maar ik heb gelezen dat Madrid J Lo heeft benaderd en gecontracteerd zonder dat de bond ervan af wist, dat konden ze wel anders aanpakken vind ik.

14 juni 2018 om 00:37

J Lo? Jennifer Lopez?

14 juni 2018 om 16:55

Veel succes met hem. Heeft heel Porto naar beneden gehaald met zijn idiote aankopen en stijl van spelen. Verschrikkelijke trainer vind ik het.

Iemand die kan vertellen hoe je die naam ooit uitsteekt? Elke keer denk ik dat ik voor lul sta als ik het probeer uit te spreken 😂😂

13 juni 2018 om 22:39

Gewoon J Lo als afkorting gebruiken, makkelijk te onthouden.

13 juni 2018 om 22:52

Deze hou ik er in hoor

13 juni 2018 om 22:46

Lopetekie met de klemtoon op kie

13 juni 2018 om 22:49

Je spreekt het uit als lopetegi met zachte g.

13 juni 2018 om 23:09

en een harde L

14 juni 2018 om 09:23

Dan Lopetegij wel écht voor lul!

Claimen ze nou dat die spelers Lopetegui weg wilden?

13 juni 2018 om 22:58

Vreemde zin inderdaad, waar men niet erg wijs van wordt. Ik heb alvast nog nergens gelezen dat hij niet geliefd zou zijn bij de spelersgroep, integendeel zelfs, de meeste berichten wezen in de andere richting. Maar nu gaat iedereen met verschillende versies naar buiten komen natuurlijk...

14 juni 2018 om 11:45

Ze claimen inderdaad dat er gemengde gevoelens jegens Lopetegui waren vanuit de spelers en dat niet iedereen heel tevreden zou zijn geweest met zijn beslissingen. Eén daarvan zou zijn keuze voor D. Costa boven Iago Aspas zijn. Bijkomend element zou de zaakwaarnemer Mendez zijn, waarvan zowel Lopetegui als Costa klanten zijn. Bovendien blijkt dat toch niet alle spelers zo blij waren met het nieuws van de aanstelling bij Real.
Dit zijn zaken die El Pais schrijft, wat mij niet de kleinste of meest onbetrouwbare krant lijkt, integendeel.

14 juni 2018 om 18:05

Bedankt voor de info.

Lijkt me vreemd dat Aspas in de basis zou moeten, die moet blij zijn met een plekje in de selectie vind ik.

El Pais wordt nu voor het karretje gespannen om een besluit dat niet te verdedigen is toch te verdedigen. Want waar was El Pais een jaar geleden dan? Dit verhaal is ze gewoon ingefluisterd door de bond en deze krant speelt dat, als unwitting agent, door naar het publiek.

Is deze Jorge Mendes ook heel toevallig geen zaakwaarnemer van C.Ronaldo? Is dat even toevallig. Happy ending bij Real Madrid, nieuwe trainer Lopetegui—>Jorge Mendes—>C.Ronaldo die zijn contract zal verlengen...

13 juni 2018 om 23:33

Scherp en daarnaast kent hij al die Spaanse spelers, heeft zelf bij Real gezeten en heeft met Casemiro gewerkt bij Porto. Ondanks deze chaos is dit voor Real zeer gunstig plus ze houden 2 miljoen er aan over. Het is alleen jammer dat het allemaal zo heeft moeten gaan. En ik begrijp de reden dat als Lope aanblijft er gevolgen kunnen zijn van belangenverstrengeling. Daarnaast Hierro is ook een Madrileen dus tjsa.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4219 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona9370
4.Valencia7327
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Karim BenzemaAanvaller325
IscoMiddenvelder307
CasemiroMiddenvelder305
MarceloVerdediger282
Raphaël VaraneVerdediger270
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

In de wandelgangen

Donderdag 16 augustus
Ki-Jana Hoever gaat vertrekken bij Ajax. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren