Lucius vertrekt noodgedwongen bij PSV: ‘Ik vond het jammer’

Woensdag, 13 juni 2018 om 17:45

Theo Lucius was afgelopen seizoen werkzaam als assistent bij PSV Onder-14, maar de oud-verdediger heeft van zijn werkgever te horen gekregen dat de samenwerking deze zomer tot een einde komt. De club heeft duidelijk gemaakt dat er geen plek meer voor hem is op de Herdgang, waardoor hij noodgedwongen de overstap maakt naar FC Eindhoven.

“Ik vond het jammer en heb met ontzettend veel plezier gewerkt bij de jeugdopleiding van PSV. Daarbij had ik ook het gevoel dat er een klik was met de andere trainers. Helaas is het hoofd jeugdopleidingen (Pascal Jansen, red.) dan toch tot deze beslissing gekomen”, legt hij uit aan het Eindhovens Dagblad. “In de toekomst kunnen de dingen misschien ooit weer veranderen. Ik blijf altijd een speciaal gevoel houden bij PSV en ben enorm trots op mijn periodes in Eindhoven.”

Lucius was als voetballer tussen 1998 en 2006 actief in het Philips Stadion en won onder meer vier landstitels en een KNVB Beker met PSV. Ook deed hij in 2005 mee in de halve finale van de Champions League. Bij FC Eindhoven, dat hem meteen oppikte toen duidelijk werd dat hij moest vertrekken, gaat hij als assistent aan de slag bij de Onder-17 en Onder-19-elftallen.


Poll

Denk jij dat we Theo Lucius in de toekomst als hoofdtrainer in het Nederlandse profvoetbal terug zullen zien?


Gerelateerd

17 reacties (laatste reactie door constant kante)

Lijkt me niet een ideale trainer, echter heeft hij wel een psv-hart en jaren bij psv gespeeld. Zou hem niet snel ontslaan, tenzij hij er helemaal niks van bakt.

Dan heeft men dus heel weinig vertrouwen in hem als jeugdtrainer, anders had men echt wel een plekje gevonden voor hem gezien zijn staat van dienst in Eindhoven.

13 juni 2018 om 18:12

Ik wil hem niet omlaag halen, maar is die staat van dienst nu echt zo groot? Weliswaar acht jaar bij PSV 1 gezeten, maar was nooit een vaste waarde. Vond hem ook maar een beperkte speler en buiten het veld ook niet bepaald onbesproken. Vervelend voor Lucius dat ie weg moet natuurlijk, dat wel.

13 juni 2018 om 18:24

tim_vk

Lucius had wel degelijk een 'staat van dienst'. Het klopt inderdaad wel dat hij eigenlijk nooit echt een vaste basisplaats had. Er waren altijd spelers die gewoon beter waren. Maar toch bleef hij zo lang bij Psv. En daarnaast is het voor een club als PSV altijd belangrijk om niet alleen een sterke eerste elf maar ook hele sterke 'nummers 12' te hebben. Lucius was een dergelijke speler. Altijd loyaal, geen gezeik, niet muiten als je op de bank moet zitten, etc. Ook dat zijn belangrijke spelers, want inderdaad, hij speelde ongeveer overal in het elftal van rechtsback tot aanvallende middenvelder, soms.

Dat hij een beperkte speler was, dat herken ik absoluut niet. Lucius was nou juist bekend om het hebben van een uitstekende functionele techniek.

Niet onbesproken, klopt op zich ook wel maar dat ging vooral om dat vuurwerk incident. Dat hij bekend stond als drank misbruiker en drugsgebruiker, dat is onzin. Maar dat er iets aan de hand was dat hij nu weg moest, dat lijkt me wel helder anders wordt je echt niet zomaar zoals nu aan de dijk gezet.

Maar dat hij wel degelijk een staat van dienst had, dat staat wel vast. Zijn bijnaam was ook 'champions League Theo'. Want als nummer 12 moest hij opvallend vaak opdraven in lastige wedstrijden in de CL (als Hiddink weer eens een aanvaller verving door een extra middenvelder) en dan speelde hij eigenlijk bijna altijd erg goed.

Enfin, hij vindt onderdak bij Eindhoven. Ook mooi!

Het lijkt wel of er meer aan de hand is want als je al als trainer al bij onder 14 wordt weggestuurd dan kan je er echt niks van.

Hopelijk kan hij weer wat voor vuurwerk zorgen in de jeugdopleiding van de plaatselijke fc. Laatste tijd weinig echt meer doorgebroken.

13 juni 2018 om 18:19

Vietbalfreak

Zijn er sinds Jantje Louwers, Pascal Maas, Ab van der Sleen en Roland Vromans überhaupt nog spelers doorgebroken bij de fc?

13 juni 2018 om 20:29

Kan me alleen Bloemers bedenken met de meeste wedstrijden voor fc Eindhoven. Maar het houdt snel op.

13 juni 2018 om 20:54

Haha, Henk Bloemers inderdaad! Hele carriere bij Eindhoven gespeeld, 20 jaar lang. Is inmiddels overleden trouwens.

13 juni 2018 om 18:26

Haha ik vergeet nooit meer de eerste training van Lucius bij Feyenoord, vlak nadat hij verdachte was in een vuurwerkzaak. Heel het publiek: Boem Boem Theo! Boem Boem Theo! Geweldig

13 juni 2018 om 19:16

Hahaha, boem boem Theo! Bijzondere kerel is dat toch, heeft ook heel diep gezeten privé qua verschillende verslavingen, maar volgens mij doet hij het onder tussen weer prima. Was bij PSV altijd de ideale 12e man, wat destijds geen schande was.

Ik vond hem als speler echt onder gewaardeerd. Volgens mij kon hij op elke positie uit de voeten en heeft hij dat ook gedaan. Behalve als diepe spits en als keeper! Maar als je zo resoluut wordt buiten gezet, zal er wel iets gebeurd zijn dat niet door de beugel kon. (Hopelijk geen vuurwerk deal)

Lijkt me niet de juiste gast om voor een groep tieners te zetten. Heeft toch wel een verleden (en wellicht ook heden) met veel drank en ik geloof ook drugs. Wellicht als ervaringsdeskundige hoe niet met je geld om te gaan

Tsja, met alle respect maar Theo Lucius is nou niet bepaald een helder licht gebleken. Hij kan beter rotjes verkopen. Soms lijken clubs een beetje door te slaan in het 'kijk ons eens voetbal ademen door oud-spelers voor de club te behouden'-principe. De niet al te intelligent gebleken Lucius had bij voorbaat genoeg wenkbrauwen moeten laten fronsen voor een functie als deze. Dan had men net zo goed Berry van Aerle uit zijn bestaan als postbode kunnen trekken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

Nederland
2 fans
Middenvelder, 41 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 16 augustus
Ki-Jana Hoever gaat vertrekken bij Ajax. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren