Ontslag van Lopetegui betekent financiële opsteker voor Real Madrid

Woensdag, 13 juni 2018 om

Het ontslag van Julen Lopetegui als bondscoach van Spanje bespaart Real Madrid twee miljoen euro. Dat meldt AS woensdagmiddag. De Koninklijke zou eigenlijk een afkoopsom moeten betalen, maar kan Lopetegui na diens ontslag zonder extra kosten aanstellen als trainer voor volgend seizoen.

De aanstelling van Lopetegui als trainer van Real was dinsdag een grote verrassing. Zelfs de voorzitter van de Spaanse voetbalbond (RFEF), Luis Rubiales, werd pas vijf minuten voor de officiële aankondiging op de hoogte gesteld. Hij reageerde woedend op het nieuws en besloot Lopetegui woensdag te ontslaan als bondscoach. Real lijkt dus financieel te hebben geprofiteerd van het feit dat de komst van de oefenmeester nog vóór het WK werd bekendgemaakt.

Lopetegui verlengde drie weken geleden nog zijn contract bij RFEF tot en met het EK 2020. De afkoopsom werd toen vastgesteld op circa twee miljoen euro. Door Lopetegui te ontslaan, loopt de RFEF dat bedrag dus mis. Men stelde woensdagmiddag Fernando Hierro aan als bondscoach voor tijdens het WK. Hierro was actief als technisch directeur en wordt om 17.30 officieel voorgesteld tijdens een persconferentie in Krasnodar. Vrijdag treedt Spanje in Sochi al aan tegen Portugal in de eerste groepswedstrijd.


Poll

Gaat Julen Lopetegui slagen als trainer van Real Madrid?


Gerelateerd

114 reacties (laatste reactie door frankentime)

Waar is de spaanse bond toch mee bezig. Nu lopen ze ook nog eens miljoenen mis.

13 juni 2018 om 15:54

Dit ,op emotie gebaseerde,ontslag heeft alleen maar verliezer met de Spanje als de grootste verliezer. Lopetegui had een ongeslagen staat van dienst. Nu heb je een dramatisch wk op een presenteerblaadje, verlies van inkomsten en over de reputatiedeuk nog maar niet te spreken. Misschien is de commotie rondom zijn aanstelling bij Real Madrid mij ontgaan, maar ik kan me niet voorstellen dat dit het nou echt waard was..

13 juni 2018 om 17:58

Mwa er zijn bepaalde morele regels waar je je aan moet houden op zo'n positie. Alleen omdat je in een belangrijke functie zit betekent niet dat je niet ontslagen moet worden als je je daar niet aan houdt. En die paar miljoen euro zou daar al helemaal geen argument voor moeten zijn.

13 juni 2018 om 19:50

En jij denkt dat Real geen boete krijgt voor het onderhandelen met de bondscoach zonder de bond daarin eerst te consulteren? Ik gok dat die boete zomaar eens 2 miljoen kon gaan worden...

14 juni 2018 om 13:34

Bond is geen club he. De regels voor het onderhandelen met trainers van een bond kunnen wel eens heel erg anders zijn....

Nou dan moet dit volgens velen wel een vooropgezet plan zijn van Real om 2 miljoen euro te besparen. Zonde dat Spanje zich zo door emotie laat leiden, ik had erg veel vertrouwen in de selectie maar als de spelersgroep niet achter dit besluit staat dan zal het mij benieuwen.

13 juni 2018 om 15:36

Het is niet zo dat er met Hierro niemand terugkomt. Die Celades is vrij onbekend maar met Hierro staat er wel iemand. Het zou aan de ene kant wel erg tof zijn als de spelersgroep uit protest drie keer verliest, maar dit verwacht ik niet.

13 juni 2018 om 15:42

Hierro heeft pas 1 jaar hoofdtrainers ervaring bij Oviedo in de Segunda Division, dat is niet echt een indrukwekkend CV. Het is meer dat hij als Technisch Directeur van de bond direct kon zeggen: ik benoem mezelf, pak het vliegtuig en ben er morgen. Een andere bondscoach vinden kost een stuk meer moeite.

13 juni 2018 om 16:22

Guardiola had ook geen indrukwekkend CV toen hij Barcelona 1 ging coachen. Ik denk dat het Spaanse elftal momenteel sowieso te onrustig is.

13 juni 2018 om 16:29

Het gaat mij niet om hun CV, had Zidane ook niet toen hij bij Real begon. Echter door hun geschiedenis als speler staat er wel iemand waar je respect voor hebt.

13 juni 2018 om 17:01

Dit vooropgestelde plan leek wel een Raiolaatje

Hoe kan het dat Lopetegui een langlopend contract heeft bij de RFEF, voor het afkopen van dit contract een afkoopsom nodig is, maar dat de overgang naar RM helemaal in kannen en kruiken is zonder de voorzitter van de RFEF hier ook maar iets vanaf weet? Is er dan niet met de RFEF gehandeld en heeft Lopetegui dit op eigen houtje kunnen bewerkstelligen?

13 juni 2018 om 15:32

Omdat er een gelimiteerde afkoopsom in het contract van Lopetegui stond. Dus Real kan die gewoon aftikken en hoeft dan niet meer met de bond om tafel.

13 juni 2018 om 15:59

Ja maar Real had hem aan aangesteld zonder die twee miljoen af te tikken, beetje raar toch?

13 juni 2018 om 19:03

Je kan een persoonlijk akkoord bereiken en hem dan aanstellen omdat je toch weet dat je die 2 miljoen gaat aftikken

13 juni 2018 om 15:35

Ja volgens mij was die 2 miljoen voor Real geen probleem, wat natuurlijk erg logisch is. Dus was het voor Real alleen zaak om er met Lopetegui uit te komen en dan kon hij na het WK naar Madrid komen. Eigenlijk heeft Real niets fout gedaan vind ik. Alleen hadden ze zich respectvoller en transparanter kunnen opstellen. Datzelfde geld misschien nog veel zwaarder voor Lopetegui.

13 juni 2018 om 15:37

Je zegt het goed, ze hebben niks fout gedaan. Maar dit is alles behalve netjes voor notabene je eigen voetbalbond. Als Ajax, Feyenoord of PSV het hier zou flikken zou Nederland ook in rep en roer zijn.

13 juni 2018 om 16:05

Het verschil met Nederland is dat hier geen politiek achter zit. Catalonië probeert al een poos onafhankelijk te worden. De haat naar Madrid is enorm. Ze gunnen elkaar het daglicht niet. Dan stel je als Madrid zijnde de bondscoach aan, breng je dit voor het WK naar buiten. Dan weet je dat er extra gelet word op wissels, daarnaast, hoelang hebben Madrid en Lopetegui onderhandeld? Wanneer is het begonnen? Voordat de lijst ingediend moest worden? Mocht dat zo zijn, dan kan die bewust invloed hebben op de waardes van spelers. Speler A van Barcelona gaat niet mee, dus geen WK op het cv, Speler B van Madrid wel, dus wk op het cv. Beide even goed, maar doordat WK is speler B toch een stukje duurder dan A. Dit geldt natuurlijk ook voor minuten maken, wanneer ze invallen. Perez heeft het WK verknalt voor miljoenen spanjaarden, totaal onnodig.

13 juni 2018 om 16:28

Klopt, de impact is nog groter. Je hebt hier volkomen gelijk in, maar mijn punt was vooral dat het niet netjes was. Als Sevilla dit zou flikken had het ook niet netjes geweest. Al zou PSG dit flikken had ik het ook niet netjes geweest, ook al was het hun bond niet.

13 juni 2018 om 19:53

Niks fout gedaan zou ik niet willen zeggen. Volgens mij geldt voor trainers hetzelfde als voor spelers: je zult eerst akkoord aan de club moeten vragen om met iemand te mogen onderhandelen. Als je je daar niet aan houdt kun je volgens mij gewoon een dikke vette boete tegemoet zien.

13 juni 2018 om 15:36

Lijkt mij dat Lopetegui dan een contractuele afkoopsom van 2 miljoen had, zoals dat volgens mij ook verplicht is in Spanje. Geen idee of je dan verder nog contact moet zoeken met de partij waar je hem vandaan haalt, voor je hem afkoopt.

Lopetegui zal wel geliefd zijn bij de Spanjaarden op dit moment, ongelooflijk wat voor een situatie hij voor zichzelf heeft gecreëerd. Worden leuke uitwedstrijden voor hem komend seizoen, zal overal wel hartelijk worden onthaald. Wat mij betreft heeft Real hier trouwens ook een heel grote rol in gespeeld, maar daar zullen ze wellicht niet van wakker liggen. Ze hebben hun coach binnen, al de rest kan hen niet veel schelen.

13 juni 2018 om 15:44

Ik vermoed dat ze in Madrid zelf ook niet helemaal door hadden hoe gevoelig de verhouding lag tussen Lopetegui en de bond - anders hadden ze de boel wel stilgehouden en vooruitgeschoven tot na het WK.

13 juni 2018 om 15:56

Perez had toch wel een beetje kunnen nagaan dat de bom gelijk zou barsten. Hij heeft nu niks bereikt, zowel Lopetegui als Perez zullen nu de meest gehate mensen in Spanje zijn. Het is maar de vraag of er straks wel een gezonde en goede werksituatie kan ontstaan. Als speler van Real zal je die trainer toch niet meer serieus nemen, evenals Perez?

13 juni 2018 om 18:41

Toen dit eergisteren werd aangekondigd verwachtte niemand dat Lopetegui zou worden ontslagen, dus als honderden VZ reageerders deze reactie niet zagen aankomen, dan kan ik me voorstellen dat Perez dit ook niet had verwacht.

13 juni 2018 om 15:55

Levski/ stop met dit soort haatberichten over Real Madrid te verkondigen en probeer eerst eens wat onderzoek te doen voordat je begint te ouwenelen hier. Het bestuur van Real Madrid heeft als eis neergelegd dat de trainer die Zidane op ging volgen Voor het WK bekend gemaakt moest worden, dit vanwege het feit dat er spelers gaan vertrekken en er spelers gaan komen. Niets meer niets minder. En wat maakt het uit dat Real Madrid bekend maakt dat hij de trainer wordt NA het WK? In de tussentijd mag de beste man gewoon zijn werkzaamheden uitvoeren, sterker nog, tot die tijd heeft hij Niets met Real Madrid te maken maar alle media doen nu alsof de beste Lopetegui niet meer professioneel zou kunnen zijn opeens... Yeah right! Ik ben alleen maar blij met de situatie, nu kost het ons 2 miljoen minder en kan Lopetegui meteen naar Madrid komen om zijn selectie voor het seizoen klaar te maken. Tevens ben ik blij dat een andere grote Madrileen nu de kans krijgt : Fernando Hierro!

13 juni 2018 om 16:10

Ons ook echt. Is gewoon niet handig gespeeld en had naar buiten gewoon na het WK bekend gemaakt moeten worden. Nu wordt het niet veel met Spanje denk dit WK. Zolang het intern bekend is zou genoeg moeten zijn voor spelers die komen en gaan.

13 juni 2018 om 16:16

Dus het bestuur heeft geëist dat de nieuwe trainer voor het WK moet aangekondigd zijn, zodat er transfers kunnen gebeuren, en dat hindert Lopetegui niet in zijn werk met de nationale ploeg. Terwijl hij wel betrokken zou moeten zijn bij die transfers, niet? Klinkt allemaal zeer mooi, maar ik geloof er weinig van.

Zoals ik eerder al zei, Real doet haar gang en al de rest kan haar niet veel schelen, jouw reactie bewijst dat des te meer. Dat er een WK bezig is? Who cares, wij hebben onze belangen en trekken ons niets aan van al de rest.

13 juni 2018 om 16:36

Bjp79 dat zie ik zoveel mensen zeggen en dat is zo dom! Denk je dat ze dat gisteren bekend hebben gemaakt om lastig te doen of iets dergelijke?

Denk nou 2 seconden na. Ze zijn overeengekomen dat hij na het wk pas zou starten bij Real Madrid toch? Waarom zouden ze het dan nu al bekendmaken? Waarom daar niet mee wachten? Omdat dat helemaal niet mogelijk is! Zoiets hou je niet stil. Enkele uren na het akkoord zie je dan geheid de eerste geruchten in de media verschijnen. Zo creeer je onduidelijkheid en chaos. Alles wat de media dan nog doet is over deze man lullen ipv de focus op Spanje te leggen. Dan is het veel voordeliger om dit meteen naar buiten te brengen en transparant te zijn. Dan weet iedereen waaraan en waaraf en kan men zich weer focussen op het wk.

Dat de bondsvoorzitter een stampvoetende kleuter is was een onvoorziene omstandigheid.

13 juni 2018 om 17:14

Dan hadden ze na het WK pas moeten handelen. Maar het blijkt dat Real Madrid totaal niets geeft om het spaanse elftal en hoe dat presteert. Dit had je namelijk gewoon kunnen bedenken als je 5 minuten voor je het bekend maakt even een appje naar de bond stuurt. Snap dat je de fout van Real niet wil zien als supporter. Maar kom aub niet terug met "denk even 2 seconden na". Komt heel denigrerend over terwijl ik gewoon de discussie open maar je mag blijkbaar niet kritisch zijn.

13 juni 2018 om 17:16

Edit: en mensen dom noemen omdat ze dus op dezelfde conclusie uitkomen zegt meer over jouw dan over ons en voegt niets toe aan de discussie.

13 juni 2018 om 17:32

Dus omdat er meerdere mensen eenzelfde idee of conclusie hebben kan het niet dom zijn? Ik kan me een leuk citaat herinneren over diplomatie dat in de praktijk een idioot iets is aangezien, waar ook ter wereld, de domme mensen altijd in de meerderheid zijn.

Ik zal je een geheimpje verklappen: het gemiddelde IQ op dit forum ligt niet bijster hoog hoor. Als ik zometeen schreeuw dat Ronaldo de beste voetballer ooit is en Messi en dwerg en een autist dan staan er hier op het forum 50 idioten klaar om me hierin te steunen. Daarmee wil ik jou daar niet onder rekenen hoor. Ik noem je ook zeker niet dom beste kerel. Het idee dat men dit geheim moest houden vind ik dom, dat is immers niet mogelijk. Zelfs de meest geniale mensen hebben soms domme ideeen, ikzelf elke dag.

13 juni 2018 om 17:43

Hahaha noem je jezelf nou net geniaal? Schitterend.

13 juni 2018 om 17:51

Wat voor vreemde conclusie trek jij nou weer uit zijn reactie Levski? Hoe kom je er in godsnaam bij dat hij zichzelf geniaal noemt? Hij zegt dat geniale mensen 'soms' domme ideeën hebben. Hij heeft ze elke dag. Dan noemt hij zichzelf toch juist niet geniaal? Begrijpend lezen is moeilijk he?

13 juni 2018 om 18:24

@real8madrid. Risk geleden werd alles netjes stil gehouden totdat het seizoen voorbij was. Tegenwoordig lees ik niks anders dan midden in het seizoen al dingen bekend maken. Loptegui had nog een contract tot 2020 volgens mij. Dan vind ik het wel netjes om dit na het wk te melden. Het kan alleen maar slechte verhoudingen opleveren. Zoals nu het geval is. Spanje is de dupe. En de coach is de dupe.

13 juni 2018 om 16:23

Waarom is dit de schuld van Lopetegui? Het is normaal dat er voor het begin of einde van een toernooi bekend wordt gemaakt dat een bondscoach verder gaat.(zie bijv van Gaal). Die duidelijkheid is alleen maar prettig, anders gaan de roddelkranten vissen en ontstaat er onduidelijkheid.

Dit is gewoon een rancunebeslissing van de spaanse bond, ongekend

13 juni 2018 om 16:41

Ik vind het niet normaal dat je een paar maanden na het ondertekenen van een nieuw contract bij de bond, net voor het begin van een WK waar je twee jaar op hebt voorbereid, plots begint te onderhandelen met een club voor een nieuwe job. Op vlak van integriteit is dat op zijn zachtst gezegd niet zo netjes en het toont dat je niet erg begaan bent met je huidige job, terwijl je zou denken dat deelnemen aan het WK met je eigen land toch één van de mooiste dingen in het voetbal is?

En duidelijkheid was er helemaal niet, aangezien niemand in de voetbalbond op de hoogte was van de onderhandelingen tussen Real en Lopetegui. Ze hebben de bond dus behoorlijk te kijk gezet met deze aankondiging , dus dan valt hun woede nog beter te begrijpen.

13 juni 2018 om 16:55

Hun woede valt totaal niet te begrijpen. De voorzitter is gewoon een enorme kleuter. Alsof Lopetegui had besloten om alvast naar Madrid te vliegen en alleen maar te Skypen met de groep in Rusland. De beste man kon gewoon zijn taken uitvoeren, hij heeft ze namelijk naar het WK gebracht. Dan heb je nog mensen die over selectiebeleid twijfelen en basisplaatsen en wissels. Waarom hoorde je hier twee dagen geleden niemand over dan? Nu zou hij ineens Roberto moeten oproepen die een stuk of drie keer slechter is dan de opgeroepen rechtsbacks. Wat een onzin en stemmingmakerij. Zou me niks verbazen als de Spaanse bondsvoorzitter de meest gehate man in Spanje is op dit moment.

13 juni 2018 om 16:31

Doet imo heel weinig mis. De enige die zich slecht gedraagt is de voorzitter en ik denk dat de meeste mensen het hem ook kwalijk nemen als het komende wk niets wordt. Ik denk dat jij een van de weinig bent die Lopetegui steeds zo slecht wegzet. Zal vooral met zijn nieuwe werkgever te maken hebben gok ik, een beetje sneu. De beste man is nog niet eens begonnen en er zijn enkele Barca-fans die nu al redenen zoeken om hem te demoniseren.

Als je de Spaanse media vandaag een beetje had gevolgd kwam je ook niet met deze onzin en zag je dat heel Spanje naar de bond wijst. Maar goed, alles om Real Madrid en haar personeel af te breken toch? Kleuter

13 juni 2018 om 17:00

Mag je niet aan jou heilige Madrid komen? Real heeft toch hier de meeste debet aan. En de Spaanse media hekelt vooral hoe Perez en Lopetgui het hebben aangepakt. Ze hadden duidelijk moeten afspreken dat het pas na het WK bekend gemaakt zou worden. Die onzin van supporters verantwoorden en etc... Gewoon onzin. De supporters van de nationale ploeg tellen dan niet? Het image van Real heeft nu alleen maar deuken opgelopen. Die trainer word er in September gewoon uitgewieberd en dan zal helemaal het hek van de dam zijn. Ik denk dat jij als Real supporter vast mag voorbereiden op een heel rommelig teleurstellend seizoen. Op de lange termijn kan dit wel eens, heel en dan ook heel erg vervelend uitpakken voor Real.

13 juni 2018 om 17:06

Erg volwassen reactie van je, om je vervolgens weer te verstoppen en niet te reageren op mijn antwoord zeker? Ik ben benieuwd, want in tegenstelling tot jou slaag ik er wel in om met inhoudelijke argumenten te komen, in plaats van persoonlijke aanvallen.

Als je een toekomstplan hebt met iemand, je hebt hem al je vertrouwen gegeven en een langdurig contract aangeboden, waarna hij plots voor de start van het WK aankondigt dat hij weggaat, is er toch iets mis? Dat de bond op deze manier reageert, ongeacht of het juist is of niet, is toch volledig te begrijpen? Die man heeft jouw vertrouwen geschonden en toont hier enkel mee dat hij niet volledig gefocust is/was op het WK.

Ja, de bond reageert geëmotioneerd en iets te impulsief, maar hoe zou je zelf zijn, als je twee dagen voor de openingswedstrijd tegen Portugal een telefoontje krijgt, 5 minuten voor de persconferentie, dat jouw bondscoach een contract bij Real Madrid heeft getekend? Ik zou in elk geval ook niet erg vrolijk zijn, vooral omdat je niet eens tijdig bent verwittigd, maar simpelweg te kijk wordt gezet zonder zelfs de mogelijkheid te hebben om op de situatie in te spelen.

Het spijt me overigens dat ik geen Spaans kan en geen Spaanse media volg, maar ik lees genoeg berichten om mij te informeren en het verloop van deze zaak lijkt me vrij duidelijk. Lopetegui en Real Madrid hebben achter de rug van de Spaanse bond een akkoordje gesloten, probeerden het geheim te houden, wat vervolgens dreigde te mislukken, waardoor ze plotseling toch het nieuws de wereld instuurden. De manier waarop, de timing, de handelswijze, alles lijkt ongepast, waarna de reactie van de bondsvoorzitter, puur gebaseerd op emotie en trots, uiteraard ook overdreven is.

13 juni 2018 om 17:08

Aan jou ook: Dat is zo dom. Zoiets hou je niet stil, dat lekt altijd uit. Wat is er dan beter voor het team? Duidelijkheid en transparantie vlak voor het wk of geruchten en chaos tijdens het wk?

Jij volgt de Spaanse media dus niet. De Spaanse supporters hadden er immers helemaal geen problemen mee gisteren en hekelen vandaag gewoon het gebrek aan professionaliteit bij de bondsvoorzitter.

13 juni 2018 om 17:19

Ik volg geen Spaanse media, kan de taal niet. Maar her en der komen wel berichten binnen bij mij, van iemand die er woont, Malaga, dat veel Spanjaarden boos zijn op Perez en dat was gisteren al. Ze ook begrijpen dat de bond niet anders kon dan dit. Je kan Real nu wel blijven verdedigen, maar die hebben hier een grove fout gemaakt en die was in niemand belang. Daarnaast had Perez gewoon kunnen zeggen, we zijn met wat kandidaten in gesprek. En na het toernooi had je dan het contract getekend. Geruchten kan je gewoon hebben, gebeurd elk WK, is nog nooit iemand slechter van geworden, wanneer je gewoon je werk doet. Had een hoop heisa kunnen schelen. Nu dupeer je 50 miljoen Spanjaarden.

13 juni 2018 om 17:19

Die tweede hele alinea kan volledig de prullenmand in he kerel. Elke zomer verkassen coaches die een lopend contract hebben. Gaan we daar ook allemaal een drama van maken? Coaches hebben een contract met een afkoopsom en als er iets beters voorbij komt veranderen ze van baan, zo simpel is het. Lopotegui doet hier niets abnormaals of vies zoals jij het wil laten blijken. Is Valverde ook een smeerlap omdat hij Bilbao 'verraden heeft'? Nee toch. De meeste clubs en presidenten kunnen daar professioneel mee omgaan ipv met dingen te gaan gooien en krijsen als een klein kind.

Die derde alinea net zo goed. Zodra er een akkoord was hebben Madrid en Lopotegui het nieuws zo snel mogelijk naar buiten gebracht toen duidelijk werd dat het niet stil gehouden kon worden. Dit om de chaos voor te zijn en duidelijkheid te scheppen. Toch loop jij dit af te doen als iets slechts, doe effe normaal zeg.

Ze hebben er alles aan gedaan om dit zo goed mogelijk te laten verlopen en het is ronduit belachelijk dat jij alles en iedereen zwart wil maken.

1) Ze sloten een akkoord met de coach persoonlijk (zoals altijd het geval is).
2) ze spraken af dat Lopetegui pas na het wk zou beginnen. Dit hindert Madrid in haar transferactiviteiten maar het is natuurlijk not done om Spanje nu nog van haar bondscoach te beroven, dat wou Lopetegui zelf ook niet.
3) ze keken of het mogelijk was dit stil te houden tot na het wk zodat er geen onrust zou zijn
4) toen dit niet mogelijk bleek hebben ze gekozen voor de op een na beste optie en dat was alles openbaar maken en de chaos voor te zijn zodat iedereen duidelijkheid had en de concentratie verder op het wk kon.

Niets maar dan ook niets daaraan is slecht gehandeld of onderhevig aan kritiek in Spanje (op een of twee Catalaanse sensatiekranten uiteraard. Volgens heen veegt Perez z'n achterste nog illegaal of onethisch af).

Als je kritiek wil uiten op het feit dat Madrid de Spaanse bondscoach als doelwit had, dat is iets anders. De manier waarop ze het hebben afgehandeld allerminst.

Verschuil je toch niet achter je Spaanse kennis knul. De meeste grote Spaanse kranten hebben een Engelse online versie, lieve hemel.

13 juni 2018 om 17:23

Ach doeltrap aan jouw reacties te zien is je reactie meer een fantasie dan een reële mogelijkheid. Je haat naar Madrid schemert steeds verder door.

13 juni 2018 om 17:40

@ real8madrid, je moet ophouden met die neerbuigende toon, want het komt heel erg slecht over en doet blijken dat je de perfecte informatie bezit en al de rest maar onzin uitkraamt. Je mag dat gerust denken, maar het werkt niet echt constructief en komt heel erg arrogant over, terwijl je uiteindelijk over bijna dezelfde informatie als alle anderen beschikt (behalve dan dat jij 2 seconden langer kan nadenken blijkbaar).

Dat je mijn eerste twee alinea's in de prullenbak wilt gooien, prima. Maar de voorbeelden die je aangeeft zijn wel een compleet andere context, net zoals het wijzen naar Conte of LVG in het verleden. Dat is trouwens ook compleet naast de kwestie, want het gaat hier vooral om de communicatie van heel het gedoe. En dat is waar volgens mij ook de grootste fout in jouw verhaal ligt: namelijk dat Real Madrid en Lopetegui totaal niet gecommuniceerd hebben over de onderhandelingen tussen hen.

De bondsvoorzitter gaf tijdens de persconferentie ook aan dat als hij vroeger op de hoogte was gesteld, dat het anders had kunnen lopen (en dat lijkt me vrij essentieel in dit verhaal). Real Madrid heeft hier op eigen houtje gehandeld en heeft geen rekening gehouden met de voetbalbond. Dat is hun goed recht, ze betalen de clausule en alles is in orde. Maar dat maakt de handelswijze niet goed natuurlijk.
Hetzelfde geldt voor Lopetegui, die ook had kunnen aangeven aan zijn baas dat hij benaderd is geweest door Real Madrid en dat hij wel interesse heeft in de job. Dat heeft hij klaarblijkelijk nagelaten en hij heeft vervolgens achter de rug van de bondsvoorzitter om een contract bij iemand anders getekend, wat natuurlijk niet geheel correct is (en opnieuw, voordat je afkomt met 'dat gebeurt overal', de context is hier niet onbelangrijk!).

Als ze chaos en onrust hadden willen voorkomen, hadden ze dus veel beter kunnen (en moeten) communiceren. En dan heb ik het niet over het publieke bekendmaken, maar op zijn minst de voetbalbond op de hoogte brengen, want zo konden zij ook weten wat er speelt, hadden ze Lopetegui waarschijnlijk niet ontslaan en was er niet zo'n commotie rond ontstaan.

13 juni 2018 om 17:42

@levski1 Niet meer op in gaan. Perez heeft zijn club in een onmogelijke positie geduwd, Straks word de trainer in September ontslagen krijgen ze nog eens de hele Spaanse bevolking en media op hun dak. Ze duwen nu hun kop in het zand, want kom niet aan hun Perez. Wat de media schrijft zal me een rot zorg zijn, is toch niet objectief. Ik hoor van meerdere kanten dat de Spaanse bevolking alles behalve blij is met meneer Perez en de trainer. Uiteindelijk is het Real zelf die na een poosje de problemen gaan ondervinden van dit hele gebeuren, maar wel nadat ze een heel land in verdriet hebben laten zitten.

13 juni 2018 om 17:53

Hahahaha je volgt de Spaanse media niet en je neemt ze ook niet serieus maar je hoort wel van meerdere kanten dat de gehele bevolking niet blij is met Perez en Lopetegui. Bijzondere bronnen heb jij. Je hoopt wel heel graag dat Madrid dramatisch gaat presteren he. Man man man wat een kind..

13 juni 2018 om 18:03

Ik dacht, laat me eens Marca.com openen om te zien wat er wordt geschreven, lees ik het volgende als één van de eerste reacties op de voorpagina: ""florentino y Lopetegui se permiten el lujo de traicionar a un país". Voor zover mijn talenkennis dat toelaat, vertaal ik dat als "florentino en Lopetegui staan zich de luxe toe om een land te verraden".

Heel Spanje wijst naar de bond zeg je? Het spijt me, maar daar gaat jouw geloofwaardigheid, real8madrid.

13 juni 2018 om 18:23

Jouw geloofwaardigheid wordt hier meer aangetast hoor beste man. Je hebt als voorbeeld de uitspraak van een radio host en op basis daarvan wil je het laten blijken alsof Spanje de bond niks kwalijk neemt maar juist Madrid? Hahaha wat een grap!

13 juni 2018 om 18:24

Waarom zou ik dat hopen. Daarbij is een krant maar een krant. Ik volg liever de bevolking zelf, die zijn wel objectief. Ik hoor beter gezegd van kennissen die al paar jaar in Spanje wonen, dat het gesprek in de supermarkt en bij de slager gaat om de domme aankondiging van Perez gisteren. Het had met gemak over het WK heen getild kunnen worden. Ipv dat Perez aan de nationale ploeg denkt, gooit die een bom onder het wk. Nu snap ik dat het lastig is te accepteren, dat de bevolking niet kwaad is op de bondsvoorzitter en dat ik jullie al geliefde perez in een raar daglicht zet op VZ. Denk je werkelijk dat de bevolking echt kwaad is op de voorzitter van de bond? De Madrilenen zouden hetzelfde reageren als die man getekend had bij Barcelona en de voorzitter het 2 dagen voor het WK had vermeld. Het heeft ook niet eens zozeer met de spelers te maken, eerder met een politiek spel. Ik spreek je wel weer over een maandje of wat, wanneer de trainer bij Madrid onder vuur licht en uiteindelijk de laan word uitgestuurd. Dan is er een crisis bij Madrid en nee, heb geen haat tegen Madrid, alles behalve. Ik vind het alleen jammer dat je te veel door een bril kijkt en niet inziet dat er door deze rel in Spanje een waas over het toernooi komt. En als neutrale voetbalsupporter dit WK is dat toch jammer.

13 juni 2018 om 18:31

Dat jij denkt te weten wat een heel bevolking voelt of denkt op basis van gesprekken met vermeende kennissen bij de bakker en slager zegt genoeg. Wel makkelijk om dan de kranten weg te zetten als subjectief die je mening niet delen.

13 juni 2018 om 17:16

Grappig trouwens hoe alle Real-fans in de verdediging springen en zich van geen kwaad bewust zijn, want het kan toch niet dat hun club iets fout doet?! De hypocrisie druipt ervan af, maar de feiten spreken gelukkig voor zich. Zij wijzen maar al te graag naar de bondsvoorzitter die de bom heeft doen barsten, maar kijken heel snel weg wanneer naar de oorzaak wordt gezocht. Het is nochtans niet zo moeilijk te zien.

Oh en een iemand durfde het zelfs aan om Piqué nu al van alles te beschuldigen, alsof het allemaal één groot complot tegen Real Madrid en Spanje is, lachwekkend gewoon.

13 juni 2018 om 17:27

Welke feiten kerel? De spaanse spelers wilden juist niet dat Lopetegui werd ontslagen. Dat heeft de bond even snel voor ze beslist. Wie gooit er nu daadwerkelijk hun eigen ruiten in? De oorzaak is een kinderachtige bond die ondanks het bezwaar van de spelers(!) je weet wel.. degenen die het veld op moeten om te presteren, hun coach heeft ontslagen. De hele situatie is inderdaad lachwekkend maar niet om de redenen die jij geeft.

13 juni 2018 om 19:15

Mannen laat je niet verder uit de tent lokken door CR7Madrid en Real8Madrid. Beide zijn zeer denigrerend aan het doen en totaal niet serieus te nemen helaas. Blijkbaar mag het oh zo grote Real alles en is dat ook gewoon acceptabel. Elk beetje tegengeluid ook al klopt alles wat je zegt wordt afgedaan als dom en lachwekkend waarmee ze zichzelf alleen maar voor ... zetten. Jammer maar is geen constructieve discussie mee te voeren.

Het kost je dus uiteindelijk 2 miljoen en je hebt geen trainer nog tijdens het WK. Waarom zou je hem dan ook meteen ontslaan. Achterdochtige mensen zouden bijna denken dat iemand een dealtje heeft gemaakt met Real. Fijn dat je niet communiceert dat je na het WK trainer wordt van Real, maar om iemand op dit moment te ontslaan is nooit een goed idee. Hadden beter het rustig kunnen afhandelen en zeggen dat er onderhandelingen zijn en het definitieve nieuws na het WK komt. Het is allemaal wel erg vaag iig.

13 juni 2018 om 15:58

Gekrenkt ego van de bondsvoorzitter kost Spanje dus niet alleen een rustige voorbereiding op het WK maar ook 2 miljoen. Helemaal top.

Tja. Madrid wint 2 miljoen, maar verliest goodwill en sympathie van de Spaanse bevolking. Weet niet wat meer waard is.

13 juni 2018 om 15:43

In Spanje zien ze Real niet als de schuldige, hier wordt de Spaanse bond als de boosdoener gezien en terecht ook.

13 juni 2018 om 15:46

Alternatief kan je Lopetegui ook als niet heel handig zien, hij heeft blijkbaar enorm onderschat hoe kwaad zijn baas zou worden als hij zou opzeggen. Achteraf had hij beter aan Real een mondelinge toezegging kunnen doen en het contract en de afkoopsom pas na het WK tekenen.

13 juni 2018 om 15:58

Hoezo terecht? Het is Perez die het verknalt voor heel voetballend Spanje. Hij had gewoon zijn mond moeten houden. Dit zijn maatregelen van de bond die onvermijdelijk waren.

13 juni 2018 om 16:00

Was zeker niet handig en Lopetegui had het misschien anders moeten doen, maar er was hier eigenlijk helemaal geen probleem, totdat vanochtend ineens alle sites volstonden met berichten dat de Spaanse bond het een probleem vond, maar tot gisteren werd het bericht hierover eigenlijk voor kennisgeving aangenomen. De teneur was niet handig zo net voor de WK maar we gaan over tot de orde van de dag

13 juni 2018 om 16:07

Zíjn mond houden? Kan mij haast níet voorstellen dát je dit serieus meent. Real kan zoiets natuurlijk nooit een maand stilhouden, daarvoor weten teveel mensen er van af, plus Real heeft natuurlijk ook een verantwoordelijkheid naar hun supporters en eventuele nieuwe spelers.

13 juni 2018 om 16:10

@wandering, kan je vertellen, in Barcelona waren ze er gisteren, alles behalve gelukkig mee. Als bondscoach in Spanje, mag je best gekleurd zijn, alleen geen banden hebben hebben daarnaast of in de naaste toekomst. Je weet dat het erg moeilijk is, om 2 bevolkingen tam te houden. Of Perez heeft dit bewust gedaan, wat ik niet vermoed, om een steekmunt te maken naar Barcelona. Of het is gewoon oliedom, hij weet donders goed dat het gevoelig ligt. Denk het laatste

13 juni 2018 om 16:58

Heel voetballend Spanje neemt het de Spaanse bond kwalijk en niet Perez. Hoezo was niemand gisteren zo op hun pik getrapt dan maar vandaag ineens wel?

Smerig gespeeld .geslaagd plan van Real.

13 juni 2018 om 15:57

Stop met dit soort haatberichten over Real Madrid te verkondigen en probeer eerst eens wat onderzoek te doen voordat je begint te ouwenelen hier. Het bestuur van Real Madrid heeft als eis neergelegd dat de trainer die Zidane op ging volgen Voor het WK bekend gemaakt moest worden, dit vanwege het feit dat er spelers gaan vertrekken en er spelers gaan komen. Niets meer niets minder. En wat maakt het uit dat Real Madrid bekend maakt dat hij de trainer wordt NA het WK? In de tussentijd mag de beste man gewoon zijn werkzaamheden uitvoeren, sterker nog, tot die tijd heeft hij Niets met Real Madrid te maken maar alle media doen nu alsof de beste Lopetegui niet meer professioneel zou kunnen zijn opeens... Yeah right!

13 juni 2018 om 16:11

Dit is geen haatbericht dit is smerig door Real gespeeld. De Real spelers wisten het al, dus het balletje gaat rollen. De bondscoach heeft nog een doorlopend contract en Real had een stille hoop dat Lopetegui ontslag zal krijgen waardoor ze niet met een afkoopsom zaten. Doe anders dat bekende brilletje af. En nee geen haat naar Real. Tactisch goed gedaan.

13 juni 2018 om 16:40

Je gaat zomaar uit van het ergste in Real Madrid zonder dat daar aanwijzingen toe zijn. Dan denk ik dat de reactie van Zizoulogy niet geheel onterecht is

13 juni 2018 om 18:33

Snap zijn logica echt niet. Waarom zou Real, een van de grootste en rijkste clubs ter wereld, haar imago om zeep helpen voor 2 miljoen euro? Met alle respect maar dat is gewoon wisselgeld voor een ploeg als Real. Iedereen is hier gewoon veel te emotioneel en verblind door hun afgunst om een rationele verklaring te zoeken, het dekselse madrid moet wel iets illegaal en duister hebben gedaan. Perez heeft volgens sommige hier alles uitvoerig gepland om een schamele 2 miljoen te besparen en Spanje te beroven van hun bondscoach op het belangrijkste toernooi. Wat een niveau op vz zeg.

De Spaanse bond heeft in een statement gezegd dat ze het geld gewoon zullen ontvangen, dus de soap gaat nog even verder.

Vooropgezet plan of niet, de bondsvoorzitter is nog steeds de gebeten hond. Handelen uit emotie, met zoveel landsbelang op het spel, is gewoon te dom voor woorden. Nu loop je twee miljoen mis, heb je een boze selectie, een Spaans volk wiens vertrouwen is weggezakt en nog belangrijker: er staat geen trainer voor de groep die meerdere jaren alles heeft uitgewerkt voor dit toernooi. Het zal me heel erg verbazen als deze man nog in de bond zit na het WK.

Zakenman Perez zag dit al van kilometers afstand aankomen! 2 Miljoen extra om CR7 te overtuigen te blijven.

13 juni 2018 om 15:48

Ik snap m. Spanje bewust verzwakken, dan gaat Portugal als groepswinnaar door en daar wordt Ronaldo blij van, en dat bespaart Perez weer een salarisverhoging....dat zou wel een hele mooie vergezochte conspiracy theory zijn. Wie weet een leukere?

raar dat je die man net voor aanvang van het WK ontslaat. nu komt er net voor het toernooi een nieuwe bondscoach met nieuwe ideeen die moeten worden ingeslepen en de definitieve selectie kan ook niet meer veranderd worden zover ik weet

Ik zit te wachten op het moment dat Real het afblaast. Wegens een vertrouwensbreuk door het optreden van deze man. Dan zal deze GTST show helemaal compleet zijn.

13 juni 2018 om 15:49

En dan om het helemaal af te maken, Hierro direct na het WK contracteren.

13 juni 2018 om 16:26

@ Hangover: What about na de groepfase al, waarna de Spaanse bond Del Bosque aanstelt voor de rest van het WK?

Als de spaanse ploeg niet goed presteert dan is Florentino Perez hier mede verantwoordelijk voor. Deze man zal niet geliefd zijn in Spanje. Hij denkt alleen maar aan het belang van de club en totaal niet aan het belang van zijn land. Als de komst van lopetegui gewoon aangekondigd wordt als het wk voor spanje voorbij is dan is er niks aan de hand maar nee hoor we doen het gewoon 2 dagen voordat het toernooi begint en nu is het onrustig.

13 juni 2018 om 16:01

Haha, ja tuurlijk man. Perez is persoonlijk aansprakelijk voor het feit dat de voorzitter van de Spaanse voetbalbond zich in zijn hemd gezet voelt en handelt uit emoties ipv ratio.

13 juni 2018 om 16:48

Dat is niet wat ik bedoel. Florentino Perez is verantwoordelijk voor het op het verkeerde moment bekend maken van de aanstellling van Lopetegui. De ploeg was volop in voorbereiding voor het wk. Waarom dan niet de aanstelling bekend maken na het wk dat voorkomt een hoop onrust

13 juni 2018 om 17:00

Ja man. Probeer jij anders eens een maand lang stil te houden dat je een coach hebt laten tekenen bij een van de grootste clubs ter wereld. Die geruchten zouden zeker niet voor onrust zorgen tijdens het WK he?

13 juni 2018 om 17:00

Ja man. Probeer jij anders eens een maand lang stil te houden dat je een coach hebt laten tekenen bij een van de grootste clubs ter wereld. Die geruchten zouden zeker niet voor onrust zorgen tijdens het WK he?

Misschien klinkt het vreemd, maar waarom hebben ze gewoon niet gepolst bij Wenger? Gegarandeerd 4de plaats

Neen ja, dit is echt te belachelijk voor woorden. Ik snap echt niet dat dit zelfs word toegelaten door de Spaanse voetbalbond. Nu ja, Real zal het een worst wezen en zelfde voor Lopetegui, die zal lekker veel geld cashen als trainer van Real. Geeft duidelijk geen moer om het WK.

13 juni 2018 om 15:57

Als hij werkelijk geen moer gaf om het WK dan was hij zelf wel opgestapt toch?

13 juni 2018 om 16:02

Als hij werkelijk wel erom gaf dan had hij toch gewoon gezegd tegen Real dat hij het pas na het WK wil bespreken? Ik snap het dat Real Madrid één van de grootste clubs ter wereld is, maar hij kon gerust alles regelen na het WK. Als Real hem echt zo graag wou dan gingen ze ook wachten.

13 juni 2018 om 16:56

Ik vermoed dat hij hoopte dat de bond er niet zo zwaar aan zou tillen. Da’s dan een aardige misrekening gebleken.

13 juni 2018 om 15:59

Ik vraag me vooral ook af of de spaanse bond dit contract nu ook moet afkopen aangezien het nu om het eenzijdig beëindigen van een contract gaat.

13 juni 2018 om 16:04

Geen idee, ik lees op de ene site dat Real het contract afkoopt en op de ander lees ik dat de bond hem uitbetaalt.

En ja.. alle schuld gaat weer naar real madrid

13 juni 2018 om 16:16

Wie heeft die bom gepland dan? En nee heb niks tegen Madrid.

13 juni 2018 om 17:02

De voorzitter en zijn ego Gisteren was er nergens ook maar een greintje verontwaardiging over dit onderwerp. Nu zie je ineens overal mensen uit het houtwerk kruipen om te stellen dat Real fout zit nadat een of andere pipo de coach ontslaat een dag voor het WK.

13 juni 2018 om 17:23

Onzin, gisteren werd er ook al volop over gesproken.

13 juni 2018 om 17:37

Hierboven geef je aan de Spaanse media niet te volgen en nu wil je beweren dat ze gisteren kwaad spraken van Madrid... Lastig serieus te nemen zo. Er was inderdaad helemaal geen probleem gisteren. Vandaag wordt er vooral naar Rubiales gewezen die een goed verloop van het wk onnodig verder op het spel zet en de bond 2 miljoen kost allemaal omdat hij in zijn trots gekrenkt is.

13 juni 2018 om 17:45

Haha mooi uit je duim gezogen jongen! Trek eens even en artikel van gisteren erbij dan? Enn...jij volgde de Spaanse media toch helemaal niet?

Ik begrijp die Loptequi ook niet. Je hebt een geweldige selectie waar je zeker een grote kans mee hebt om het Wk te winnen. Waarom zou je dat inruilen voor een wespennest als Real Madrid? Ja het is op clubniveau het hoogste wat je kan bereiken, maar dan moet je er ook wel lang kunnen blijven zoals Zidane deed, en niet zoals Benitez, Pellegrini,... Zo zonde dit, maar wel weer typisch Spaans dat die bondsvoorzitter zo uit emotie reageert wat ook maar de vraag is of wel heel professioneel is. Ik verwacht dat het Wk voor la roja een fiasco zal worden.

Zo jammer van de Spaanse bond dit. Er was totaal geen reden om deze man nu te ontslaan, je gooit hiermee je eigen ruiten in.

13 juni 2018 om 16:36

Totaal geen reden? Als die man was blijven zitten, was er alleen maar vragen over wissels. Spelers die hem niet serieus meer nemen, die niet voor hem door het vuur gaan. Als die had aangekondigd naar Inter te gaan, was het verhaal compleet anders.

13 juni 2018 om 16:50

Waar baseer je dat op? Even los van jouw onderbuik, waar baseer je het op dat spelers hem niet serieus zouden nemen en niet voor hem zouden willen werken?

Ik heb nog geen enkel signaal gezien dat dit vanuit de spelersgroep komt, wat mij betreft zou dat de enige gegronde reden zijn. Als zijn onafhankelijkheid in twijfel wordt getrokken door spelers van Spanje. De spelers hebben twee jaar met de man gewerkt. Ik denk dat ze hem goed kennen en dat ze heus wel begrip op kunnen brengen voor de keuze.

Dit is gewoon heel ondoordacht en kinderachtig van de Spaanse bond, baseer ik op de informatie die wij tot nu toe hebben ontvangen.

13 juni 2018 om 17:06

De Spaanse bond is nu redden wat er te redden valt aan het doen. De spelers van Barcelona gaan echt niet die man nog serieus nemen. En die zullen hun inzet alleen maar tonen voor het land, maar lachen de trainer gewoon vierkant uit. Denk je nu werkelijk dat een Ramos nu nog echt achter de trainer zou staan? Die houd de schijn op, voor de rust, daarnaast is het zijn toekomstige trainer en tevens aanvoerder. En was die trainer nu naar Barcelona gegaan, dan was het nog veel erger.

13 juni 2018 om 17:30

@doeltrap. Wel mooi dat je in je eigen sprookje bent gaan geloven. Je haat richt Madrid is zo groot dat je zelfs complot theorieën aan het bedenken bent.

Geef mij 1 bron dat de Barcelona spelers hem niet meer serieus zullen nemen na de aanstelling. Je schreeuwt het hardst onder de berichten op voetbalzone. Kom maar op, leg de kaarten op tafel dan, waar heb jij gelezen of gehoord dat de Barcelona spelers de coach niet meer serieus zullen nemen? Of is het een ''simpel optelsommetje'' die je zelf hebt bedacht? Ben reuze benieuwd namelijk.

13 juni 2018 om 17:31

Spaanse media hebben aangegeven dat de spelers tegen het vertrek van hun coach waren. Jij komt hier met een heleboel aannames alsof je met die mensen in de kleedkamer zit. De beste man heeft de hele kwalificatie met ze doorlopen en ze zijn met hem gekwalificeerd voor het WK. Het enige wat de bond nu heeft gedaan is het moraal omlaag helpen.

13 juni 2018 om 16:57

Geen reden om die man te ontslaan? Je werknemer is in gesprek met een andere werkgever terwijl hij op dat moment zijn volledige aandacht dient te hebben bij het dienen van de nationale ploeg. Daarnaast wekt dit ook nog de schijn van belangenverstrengeling. Hoe pijnlijk het ook is dan rest er niets anders dan die man te ontslaan

13 juni 2018 om 17:04

Belangenverstrengeling? Konden de spelers niet door 1 deur meer met hem? Heeft iemand dat aangegeven? Of heeft de Spaanse bond dat even snel besloten zonder te overleggen met de spelersgroep omdat hun ego aangetast was?

13 juni 2018 om 17:09

Nee, het wekt de schijn van belangenverstrengeling omdat er sprake kan zijn van meerdere belangen. Of dit wel of of of uiting komt is van ondergeschikt belang. De schijn is simpelweg voldoende en dient vermeden te worden.

13 juni 2018 om 17:11

Ik denk dat Reds bedoelt dat hij de spelers van Real niet zou opstellen uit angst voor blessures 😉

13 juni 2018 om 17:21

Of juist wel opstelt, aangezien meer wkwedstrijden je cv alleen maar verbeterd, dus meer waarde oplevert.

13 juni 2018 om 17:35

man man man, het feit dat je weer zo zuur antwoord op een sarcastische opmerking spreekt boekdelen. Bedankt voor het bevestigen van je blinde haat.

Persoonlijk denk ik dat de onrust die nu gecreëerd is door hem te ontslaan groter is dan als ze hem zouden laten zitten maar goed.we gaan het zien.

13 juni 2018 om 17:04

Misschien wel, maar dit is hoogverraad en kan niet onbestraft blijven.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4235 fans
Stand
Actuele wedstrijden

0 fans
Coach, 52 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 16 juli
Arsenal gaat de terugkoopoptie op Ismael Bennacer niet lichten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren