Update: Santos maakt deal met Real Madrid van 54 miljoen euro officieel

Vrijdag, 15 juni 2018 om

Rodrygo Silva de Goes gaat naar Real Madrid. Voorzitter José Carlos Peres van Santos bevestigt in een interview met SporTV dat de transfer voor ‘99,9 procent’ rond is en dat de zeventienjarige linksbuiten zijn handtekening zelf al heeft gezet.

Real betaalt 45 miljoen euro, vijf miljoen minder dan de afkoopsom die in het tot 2023 doorlopende contract van Rodrygo staat. De international van Brazilië Onder-20 heeft recht op vijf miljoen van de transfersom, maar ziet daar naar verluidt van af om de deal mogelijk te maken. “Het contract wordt door onze juridische afdeling in orde gemaakt. We vragen om geduld, dit moet rustig worden afgehandeld”, aldus Carlos Peres.

De preses stelt dat er enkel nog gesproken moet worden over ‘bonussen en andere dingen’: “Maar we zijn akkoord over 45 miljoen euro, hij heeft al getekend.” Rodrygo, die 28 wedstrijden in het eerste elftal van Santos speelde, werd eerder ook in verband gebracht met Manchester City, Manchester United, Liverpool, Paris Saint-Germain en Barcelona.

Rodrygo kwam tot dusverre tot negen doelpunten in dienst van Santos. Bovendien speelde hij vier interlands voor Brazilië Onder-17, waarin hij driemaal scoorde. In eigen land wordt al de vergelijking getrokken met Neymar, die Santos in 2013 verliet voor Barcelona.

Update 15 juni 07.34 uur - ‘Real Madrid betaalt maximaal 54 miljoen euro voor Rodrygo’
Real Madrid heeft Rodrygo binnen. Gazeta Esportiva meldt dat de aanvaller komend seizoen nog bij Santos blijft, maar bij Real heeft getekend tot medio 2025. De clubs zullen de transfer in de loop van de ochtend bekendmaken. Santos ontvangt 40 miljoen euro, maar de transfersom kan later oplopen tot 54 miljoen. Florentino Pérez liet tijdens de presentatie van trainer Julen Lopetegui al weten dat Rodrygo naar Madrid zou komen.

Update 15 juni 14.37 uur - Santos maakt deal met Real Madrid van 54 miljoen euro officieel
De kogel is door de kerk: Santos maakt via de officiële kanalen de overgang van Rodrygo naar Real Madrid bekend. De zeventienjarige aanvaller zal zich op 1 juli in de Spaanse hoofdstad melden: tot die tijd blijft de tiener in het tenue van Santos spelen. De Braziliaanse club ontvangt 40 miljoen euro voor de verkoop van Rodrygo, die ook door Barcelona werd begeerd, maar de transfersom kan later oplopen tot 54 miljoen euro.Gerelateerd

63 reacties (laatste reactie door dd0492)

Niet alleen in Nederland hebben we problemen dat jeugd te vroeg weg gaat. Dit is doodzonde dat zo'n jonge nu al voor het geld gaat. Ik hoop niet dat dit een gevalletje odengaard gaat worden.

13 juni 2018 om 09:39

Voor het geld? Hij zal zeker minder spelen maar van Santos naar Real is sportief zo een grote stap omhoog, zelfs als hij niet meteen een basisspeler is. De faciliteiten, trainers, kwaliteit van trainingen en medespelers. Volgens mij gaat het de fans haast meer om geld dan de spelers.

13 juni 2018 om 09:46

Maar dat is het toch ook vanuit de Eredivisie?

13 juni 2018 om 09:56

Naar sommige clubs wel ja, al denk ik dat de faciliteiten, specialistische trainers, fysiotherapeuten, etc. op De Toekomst gewoon van zeer hoog niveau zijn, aanzienlijk beter dan bij bijvoorbeeld Santos. Onze competitie daarentegen is, net als de Braziliaanse Serie A, veel zwakker dan de Europese topcompetities.

13 juni 2018 om 10:31

Dus ik neem aan dat jullie dan ook volledig achter de stap van Kluivertje staan?

13 juni 2018 om 10:55

Nee, hij doet het absoluut niet voor het geld, want hij ziet af van de 10 van de transfersom.

FF serieus, dus hij had dus al in zijn jeugdcontract bedongen dat hij een percentage van de transfersom zou krijgen, wat per definitie idioot is, want spelers krijgen naast een salaris nog een enorme som aan tekengeld. Het is dus en en en en en bij deze jongeman.

Tranen met tuiten huil ik om deze hebzucht. Topspelers lopen sowieso binnen aan salaris, sponsorcontracten, portretrechten en tekengeld, maar steun en loyaliteit aan de club die hun opgeleid hebben staat niet meer in het woordenboek ; de transfersom wordt de clubs misgunt. Terwijl juist opleidingsclubs dit geld hard nodig hebben om de achterstand op de top niet groter en groter te laten worden.

Overigens kan je je afvragen of het beter is nu al naar Real te gaan. De faciliteiten, trainers, kwaliteit van trainingen en medespelers van Odegaard, die 3 seizoenen geleden zo'n beetje de beste 16 jarige speler ter wereld was, werden ook beter, maar als je niet heel snel in het eerste komt en je kan daar niet altijd mee overweg omdat men je gouden bergen beloofde voordat je tekende die men niet nakwam, dan kan je ontwikkeling zodanig stagneren dat je zelfs bij Heerenveen niet direct in de basis staat. Als je bij Real wilt slagen als junior, moet je het niveau Neymar of Messi hebben en anders gaat het mis. En die zijn uniek.

13 juni 2018 om 11:10

@doncoxxx

de transfersom word clubs misgund? Santos krijgt 45 miljoen voor deze speler, dat is toch een prachtig bedrag vind ik

13 juni 2018 om 12:17

@luzacovic: Volledig achter staan is wellicht een groot woord maar als je mijn eerdere reacties op deze site een beetje gezien hebt kun je zien dat ik hem inderdaad geen ongelijk geef. Ik vind het extreem jammer als Ajacied om weer een van onze grote talenten uit eigen nest te zien vertrekken, maar ik denk wel dat Justin de specifieke kwaliteiten heeft om in een hiã«rarchische selectie met meer ervaren mannen dan bij Ajax, zoals bij bijvoorbeeld AS Roma inderdaad, uit te groeien tot een zeer goede buitenspeler. Ik ken verder de faciliteiten van AS Roma niet, kan me niet voorstellen dat die echt heel veel beter zijn dan bij ons, De Toekomst staat wereldwijd immers vrij hoog aangeschreven. Maar grote pluspunten die AS Roma wel heeft zijn een (veel) sterkere competitie, garantie op CL voetbal (dit jaar, en dikke kans ook komende jaren regelmatig) en natuurlijk een selectie met mannen als De Rossi, Nainggolan, Dzeko, etc. Dat zijn jongens die het profvoetbal al door en door kennen en daarvan kan Justin zeker heel veel leren. Bovendien luister je ook wel iets beter als zo'n semi-gladiator als Daniele de Rossi je op je plek zet dan als Mathijs de Ligt of Lasse Schã¶ne je aanspreken.. Niets ten nadele van Mathijs of Lasse trouwens, maar de selectie van Roma heeft toch wat meer indrukwekkende persoonlijkheden die dit jonge 'rebelse' talent onder de duim houden!

15 juni 2018 om 14:27

haha.. de fans willen hem graag meer betalen als dat de speler meer geld wilt ontvangen?? ja klinkt logisch.. :D

13 juni 2018 om 09:43

Hij heeft recht op 5 miljoen van de transfersom( staat in de tekst). echter, dit heeft ie laten shieten om de deal rond te kunnen maken. Het gaat hem dus niet alleen om geld.

15 juni 2018 om 15:25

Zo zie je maar dat clubs ook het maximale willen voor de spelers en van de spelers. Na 28 wedstrijden wilt santos zelfs nog meer geld waardoor de speler moet afzien voor iets waar die recht op heeft. En dan klagen we over kluivert, die jongen weet ook dat ajax het maximale wilt en dat wilt die niet over zijn rug laten gebeuren. Dit is na excelsior het volgende artikel waardoor je ziet dat clubs een behoorlijke hebzucht hebben.

13 juni 2018 om 10:22

Er word heel wat geroepen helaas op voetbalzone, vaak door menen die geen benul hebben hoe of wat.
Zou zeggen kijk eens naar deze jongen voordat je oordeelt. youtube skills 108 Rodrygo.
Wat een talent. Heb zo een nog niet zien lopen in Nederland. Exeptioneel.. Denk je dat als die clubs zomaar interesse hebben? Denk je dat Real zomaar 50 miljoen overmaakt voor een koekenbakker?
Endeze jongen gaat niet voor geld, als je goed lees zie je dat hij 5 miljoen heeft opgegeven heeft om juist naar Real te gaan en geloof me. Hij hoort daar. Wat een heerlijke speler. Beter dan Vinicius en er lopen nog een paar in de braziaals competitie die gewoon zo goed zijn op zo een jonge keeftijd.
Maar deze jongen is 5 x zo goed als Kluivertje. Kanje nagaan datop zijn 17de. Heerlijke voetballertje en zo snel en technisch.....

13 juni 2018 om 11:15

En jij bent er ook zo eentje. Alles verheerlijken wat uit het buitenland komt en Nederlands talent naar beneden praten. Elke kop die boven het maaiveld uitsteekt, moet eraf, mits het een Nederlander betreft. Een zure, calvinistisch mentaliteit is het.

Wat schei toch uit dat Rodrygo 5x beter zou zijn; Youtube skills 108 :D Gast, bekijk een youtube filmpje van Kluivert, dan lik je je vingers ook af... Deze spelers zijn min of meer gelijkwaardig, met de aantekening dat Rodrygo iets jonger is dus wellicht iets meer potentie heeft. Hoever ze zich doorontwikkelen zal de tijd zeggen, maar beiden zijn zo dom geweest om over te stappen naar een te grote club, wat in mijn ogen optimale ontwikkeling in de weg staat.

Begrijp me niet verkeerd, ik ben pissed off op Kluivert dat hij een breuk geforceerd heeft en dat hij zijn potentieel in de waagschaal legt, maar man o man, wat een heerlijk talent is hij. net als Rodrygo.

13 juni 2018 om 11:48

@doncoxx

Nederland heeft al ongeveer 15 jaar geen aanvallend talent meer afgeleverd die bepalend is in de Europese top. Brazilie heeft in de tussentijd spelers als Gabriel Jesus, Willian, Coutinho, Douglas Costa, Firminho, Neymar en Gabriel Jesus afgeleverd die allemaal presteren op een zeer hoog niveau. in dat kader snap ik wel dat @marrannr1 momenteel meer vertrouwen heeft in Braziliaanse talenten als in Nederlandse.

kijk alleen al naar de zeer povere selectie van Oranje momenteel en leg dat naast de selectie van Brazilie

13 juni 2018 om 13:41

Japoie

Nederland kan normaal nooit op tegen Brazilie qua talent, op enkele erg goed lichtingen na, Brazilianen hebben voetbal in hun bloed lijf en hoofd meer dan welk ander volk dan ook, en er lopen er enkel in Brazilie alleen al 207 miljoen rond, Nederland moet het doen met 17 miljoen Nederlanders.

13 juni 2018 om 13:56

@aledelpiero

dat is zeker zo maar het is logisch dat Nederlandse spelers en talenten door de mindere lichting nu minder waard zijn als spelers uit landen die wel Europese toppers afleveren.

als we nu weer spelers als een Sneijder, Van Basten, Robben, Gullit en Van Nistelrooij afleveren die bepalend en beslissend zijn in de Europese top gaat de marktwaarde van onze voetballers natuurlijk ook weer omhoog

13 juni 2018 om 10:34

Als je goed genoeg bent speel je. Dat heeft Neymar wel bewezen.
Ik verwacht ook gewoon met het aankomende vertrek van Bale n Ronaldo dan een Vinicius Junior en Rodrygo (als hij deze zomer al gaat verhuizen) gewoon speel minuten gaan maken. Vinicius Junior was samen met Lincoln al de smaakmaker bij Flamengo.

13 juni 2018 om 11:14

Bale en Ronaldo gaat nergens

13 juni 2018 om 11:24

@michael90, wat een argument, zeg. Omdat unieke spelers het redden is het slim? Twee, hooguit drie spelers uit de laatste 14 generaties zouden het altijd redden, de overige tienduizenden niet en hebben baat bij tussenstappen en een geleidelijke carriere.

Spelers als Messi en Neymar zouden het dus overal gered hebben, hoewel Neymar al iets ouder was en bewust langer in Santos bleef en al ruim 100 wedstrijden in het eerste in de benen had. Ik vraag me serieus af of Ronaldo het gered had als hij geen tussenstappen had gemaakt en direct op 17 jarige leeftijd naar Real was gegaan. Die heeft de tijd gehad bij Sporting en Alex Ferguson, tijd die men bij Real niet krijgt. United was destijds weleenswaar de absolute top, Ferguson had (het juiste)oog voor jong talent.

Overigens speelt geweldenaar Marco Asensio zodra een van de sterren vertrekt. Die spelen die jonge Braziliaantjes echt nooit uit de basis. Daar ben ik van overtuigd

15 juni 2018 om 14:45

Lauren/ voor het geld? Wat een afgunst in je berichten, het zijn prima aankopen van Real Madrid. Vergelijk het met een transfer als die van Dolberg, daar kan Ajax ook makkelijk 45 mil voor vragen als er een club komt. Het is een prima bedrag en er komen ook vast een paar Galacticos naar Real Madrid

Al iets van 90 miljoen uitgegeven aan 2 17 jarige als ik het goed heb?

Wel leuk voor de eredivisie binnenkort

13 juni 2018 om 09:52

Ze hebben geleerd van bij Neymar. Real handelt bij 2 toptalenten sneller dan de concurrentie. Geweldig om te zien als Realfan

13 juni 2018 om 09:56

Ze betalen gewoon de absolute hoofdprijs voor jeugdspelers die nog niks hebben bewezen. Maar goed wie weet als 1 van die spelers slaagt ben je al goedkoper uit tegenwoordig.

13 juni 2018 om 10:29

Op de markt, de dag van vandaag, betalen ze gewoon een spotprijs voor deze 2 spelers. Voor ons is dit idd (heel) veel geld. Voor Europeese topclubs is dit peanuts.

13 juni 2018 om 11:19

Neymar was toen al een bepalende speler voor het Braziliaanse elftal. Het aantrekken van Neymar was geen gok. Datzelfde gold bijvoorbeeld voor Ronaldinho die naar PSG vertrok. Dat is een heel ander verhaal. Dit heeft nog kans op kapitaalvernietiging. Dat was bij Neymar niet het geval.

13 juni 2018 om 11:58

@stommylee

ligt ook aan het niveau van je scouting. wie weet heeft Real het volste vertrouwen in deze mensen. Casemiro en Marcelo werden ook op zeer jonge leeftijd gehaald, al op hun 17e geloof ik, hadden ook nog weinig tot niks bewezen in competitieverband en die bleken een schot in de roos

13 juni 2018 om 12:05

Haha spotprijs, kom op man, serieus? Europese topclub of niet, als je rond de 50 miljoen neerlegt voor een tiener; betaal je absoluut de hoofdprijs.

Uiteraard zal deze jongen heel goed kunnen voetballen, anders zat de volledige Europese top er niet achter. Maar zelfs de ontwikkeling van de grootste talenten blijft onvoorspelbaar. Een vergelijking met Neymar klopt ook niet eigenlijk want die stond al veel verder in zijn ontwikkeling waardoor de stap naar het Europese voetbal minder groot was. Niet vergeten dat ook Neymar het lastig had in zijn eerste seizoen Barcelona. Perez heeft duidelijk nog nachtmerries van het mislopen van Neymar en doet er nu alles aan om een gelijkaardig scenario te kunnen ontlopen. Eerst met Vinicius (waar ze wel meteen hebben doorgedrukt) en nu met Rodrygo waar ze toch wel eerder reageerden op interesse van voornamelijk Barcelona. Als het goed uitpakt, doen ze een gouden zaak. Maar voor 50miljoen nemen ze zeker een risico, dat moet je niet proberen ontkennen.

13 juni 2018 om 12:25

@lamanita5

net zo onvoorspelbaar als het halen van elke willekeurige voetballer. Depay en Klaassen wat wel "bewezen" spelers waren kostten hun clubs ook ongeveer 30 miljoen en die hebben het ook niet gered daar

13 juni 2018 om 12:57

Spotprijs?!?! Wauw, dat kan je alleen zeggen als je voor Real, United of Paris bent ja. Dat is hetzelfde als die jongen van jong Oranje in Jong ajax voor €45 miljoen gaat, slaat nergens op.

13 juni 2018 om 15:35

@AubaArsenal De begroting van Real is 620 miljoen en die van Ajax 80 miljoen. Real heeft een begroting die 8x meer is dan Ajax. Deel 45 miljoen door 8 is 5 miljoen. Zo veel betaald Real dus niet voor hun spelers in vergelijking met Ajax, gezien hun inkomsten en wat ze kunnen uitgeven.

Weer 45 miljoen voor een ventje wat nog niets heeft gepresteerd. Na Vinicius en die andere Rodrigo krijg ik het idee dat ze heel erg opzoek zijn naar het nieuwe wonderkind. Ik hoop dat ze niet te wanhopig doen. Aan de andere als 1 van de 3 een succes is ben je al goedkoper uit.

13 juni 2018 om 09:59

Nou nou, goedkoper uit. 1 van de 3 moet van absolute wereldklasse worden én verkocht worden voor >100M om goedkoper uit te zijn. Ik word een beetje misselijk van clubs als Real tegenwoordig, deze jongen lijkt me nog eerder gekocht om hem uit handen van andere grote clubs te houden dan om er zelf iets mee te kunnen voorlopig.. Nja, dit is voetbal helaas vandaag de dag.

13 juni 2018 om 11:31

Waarom zou Real deze spelers (of andere) moeten verkopen?

Het verschil tussen topclubs en andere clubs is dat deze kwaliteit kopen om inkomsten te genereren uit sportieve prestaties en niet uit de verkoop van spelers.

Door de sportieve prestaties komt er meer prijzengeld binnen en wordt merchandise een veel hogere inkomstenbron.

13 juni 2018 om 12:07

Ja oke, daar heb je gelijk in inderdaad, maar je bent het toch wel met me eens dat een kleine honderd miljoen investeren in 2 jongens van 16 jaar wel enorm veel geld is. Kijk naar een Ödegaard, ik wil die jongen absoluut nog niet volledig afschrijven, maar het is wel illustratief hoe lastig het is bij het grote Real. Deze jongens staan te boek als enorm talent, maar voor dergelijke bedragen kan er erg veel mis gaan. Anderzijds zijn ze over 2 jaar nog duurder dus het is een beetje een lastige kwestie.. Ik vind de bedragen persoonlijk een beetje de spuigaten uitlopen tegenwoordig maar ja, that's football tegenwoordig.

13 juni 2018 om 15:44

@SanderKoevoets Maar Odegaard is een aantal seizoen gekocht voor 16 miljoen ofz, wat toen wenkbrouwen deed fronzen is nu niet eens meer zo’n gek bedrag. Ajax betaalde bijna hetzelfde voor Neres. Die 1,5 jaar ouder is dan Odegaard. Daar komt bij dat Real een prima jeugd opleiding heeft, spelers die ze verhuren maken daadwerkelijk kans. Zie Asensio, Carvajal, Casemiro. Als je goed genoeg bent red je het wel bij Real! Mensen doen vaak alsof Real de jeugd geen kansen geeft, maar daar ben ik het absoluut niet mee eens. Als het moet durven ze gewoon te betalen, daarom heten wij geen Arsenal.

15 juni 2018 om 10:34

Odegaard koste 3,5 miljoen

13 juni 2018 om 10:44

Je begint nu pas langzamerhand dat idee te krijgen dus? Lijkt me toch al lang en breed overduidelijk dat het inderdaad hun intentie is om de nieuwe Neymar te vinden? En wanhopig zijn ze al aangezien ze dik 90 miljoen betalen voor 2 tieners die nog niks hebben gepresteerd. Puur om de concurrentie voor te zijn.

13 juni 2018 om 10:44

Bij Vinicius Junior hebben ze het wel goed gezien hoor. Echt een ontzettend goede speler en nog niet eens 18. Knap dat ze dat 2 jaar terug al ingeschat hebben.

13 juni 2018 om 10:47

Met asensio hebben ze al een wonderkind binnen de rangen. Real is gewoon een koopclub.

13 juni 2018 om 11:06

"real is gewoon een koopclub."

Koopclub is een compliment want geeft aan dat je lagere clubs voor je laat opleiden. Alleen Barcelona rond 2010 is een team dat recent succes heeft geboekt zonder een koopclub te zijn.

13 juni 2018 om 12:16

Noem even een club die dat niet is als je wil?

13 juni 2018 om 15:45

Roma waarschijnlijk die net Kluivert heeft gekocht van Ajax.

OK dat is een rap einde aan alle geruchten rond deze gozer.

Toch moet de oorlogskas van Madrid nog wel behoorlijk vol te zijn, ik verwacht dat er nog wel een echte Galactico aanwinst zal komen, met enkel een 17-jarige belofte maak je het eerste elftal niet echt sterker voor volgend seizoen. Hazard? Salah? Kane? Dybala? Martial? Lewandowski? Moet allemaal wel binnen de financiele mogelijkheden behoren.

Prachtig, ben meer onder indruk van deze jongen dan van Vinicius, alhoewel Vinicius dan meer een spits is, scoort ook makkelijker en is meer doelgericht ipv Rodrygo dat echt een dribbelaar is. Prachtige aankopen, ik ben er echt fan van nu hopen dat het ook wat word.

13 juni 2018 om 09:49

Ik vind Vinicius nog al erg geforceerd ogen. Heeft niet zo’n waanzinnige techniek maar is wel inderdaad wat doelgerichter dan Rodrygo. Ben wel benieuwd naar deze 2 jonge talenten, Vinicius komt volgens mij deze zomer al.

13 juni 2018 om 09:55

Vinicius oogt inderdaad allemaal te geforceerd en soms wel heel lomp uit maar hij kan aardig voetballen, hij doet me denken aan Robinho die had ook een heel apart trage bewegingen. Rodrygo is inderdaad een enorm snelle explosieve dribbelaar dat is echt een type Neymar-Dinho. Vinicius heeft al in tranen afscheid genomen van zijn team en zal in augustus aansluiten bij het team, ze verkrassen vervolgens naar Amerika en wanneer ze terug zijn mag de coach bepalen wat ze ermee gaan doen ( verhuren of houden )

13 juni 2018 om 10:02

"Hij kan aardig voetbal", ja goddonders dat mag ik wel hopen voor een dergelijk bedrag ja! Nee eerlijk is eerlijk, ik vind dit net een tikkie te ver gaan voor 2 jongens die net uit de brugklas komen, maargoed.

13 juni 2018 om 10:47

Tja Mbappe en Dembele kosten ook 150 miljoen per stuk op hun 18de en 19de. Voor die categorie talenten hebben clubs heel veel over.

En Vinicius Junior heeft de potentie om hun niveau te bereiken.

13 juni 2018 om 11:09

Rodrygo is ook wel aardig doelgericht, getuige zijn hattrick van vorig weekend bijvoorbeeld. Vinicius heeft afgelopen periode echter wel bewezen ook een geweldige aangever te zijn, geeft ontzettend veel assists en bepalende steekballetjes.

Vinicius komt inderdaad deze zomer al naar Real. Heeft zondag zijn laatste thuiswedstrijd gespeeld voor Flamengo

13 juni 2018 om 12:42

@asroma8: Ja oke, maar deze Rodrygo speelde 17 wedstrijden voor Santos, that's it. Mbappé schoot Monaco naar de halve finale van de CL en werd kampioen van de Ligue 1. Dembélé had er een vol seizoen als een van de uitblinkers bij BVB in de BL opzitten en was het jaar daarvoor al uitblinker bij Stade Rennes. Ze kosten dan ook weer 3 keer zo veel, daar heb je ook weer gelijk in..

Zal de aanval van Real na het BBC-tijdperk er dan ongeveer zo uit gaan zien: Rodrygo-Vinicius Junior-Asensio? Vergeleken met de BBC voorhoede spotgoedkoop.

Bestaad er eigenlijk een boven grens aan het aantal spelers die een Bvo onder contract mag hebben?
Zo nee, waarom niet?

Ik weet dat het gek klinkt maar wat mij betreft blijven ze shoppen in Brazilie en tikken ze nog 30-40 miljoen af voor Lucas Paqueta. Dat is mijn favoriete speler in Brazilie momenteel. Met zijn 20 jaar reeds iets ouder dan deze twee jongens maar zo'n geweldige voetballer

13 juni 2018 om 11:06

Inderdaad! Dan spelen de drie grootste talenten van Brazilië bij Real.

15 juni 2018 om 12:02

Met welke speler kan je deze Paqueta vergelijken? ik ken hem zelf nog niet.

15 juni 2018 om 12:29

Goh ik vind het moeilijk hem met iemand te vergelijken. Hij is een nummer 10 met een buitengewoon talent voor steekpasses. Zet hem achter 3 snelle jongens en hij geeft zo 25-30 assists op een seizoen. Verder heeft hij een heerlijke dribbel, is hij redelijk tweevoetig (links toch wat beter) en vooral een doorzettertje. Hij wordt momenteel gezien als de beste speler in Brazilie en moet als gevolg wekelijks heel wat harde overtredingen incasseren. Toch zie je hem zelden neergaan of zeuren. Ik heb hem meerdere keren neergehaald zien worden op een brutale wijze waarna hij al glijdend weer snel recht krabbelt en alsnog er met de bal vandoor gaat. Is er zelf ook niet vies van om af en toe een stevige tackle te gooien en de bal snel te heroveren.

Hij heeft een echte winnaarsmentaliteit. Een tijdje geleden speelden ze tegen Fluminese en ging hij als een malle vooruit druk zetten en toen na 8-9 seconden bleek dat niemand aansloot werd hij ook ontzettend bood.

Ook is hij een vrije trappen specialist. Een laatste interessante puntje is dat hij en Vinicius erg goede vrienden zijn en hij Vinicus dan ook blindelings vind vanuit het middenveld. Zoals ik zei, die bedient hij zo goed met die steekpasses van 'm.

Zoek hem even op op yt en je begrijpt meteen wat ik bedoel denk ik.

Zulke grote talenten zijn nog nooit geslaagd bij Madrid en daarom vindt ik het jammer dat ie naar Madrid gaat

90 m voor Vinicius en Rodrygo hm..allebei 17 jaar, allebei linksbuiten... allebei 1,75 zoiets..allebei rechtsvoetig, allebei enkel de Braziliaanse nationaliteit...en dan bij het grote Real debuteren...die op die positie al Asensio heeft..... dit wordt dus een dure bankverwarming. En met Casemiro heb je dus 3 niet EU spelers in huis .. Neymar (ook linksbuiten en enkel de Braziliaanse nationaliteit) komt blijkbaar niet

15 juni 2018 om 10:40

Case komt volgens mij reeds in aanmerking voor een Spaans paspoort.

Desondanks lijkt het me duidelijk dat Neymar niet komt

Wat een bedrag man. Al sta ik meer achter deze transfer dan die van Vinicius, waar ik eerlijk gezegd nog steeds niet helemaal van overtuigd ben. Natuurlijk zal hij wel potentie hebben, maar deze Rodrygo lijkt echt een veel betere balbehandeling te hebben op snelheid. Vergeleken met Rodrygo vind ik Vinicius er een beetje lomp uitzien.

Ik ben benieuwd wat het idee nu precies is met deze jongens.

Dit gaat wat worden, als deze jongen zich echt zo ontwikkeld zoals verwacht word dit samen met Vinicius de braziliaanse sensatie uit madrid. Kan bijna niet wachten om deze twee in spanje aan het werk te zien. Zijn wel echt gekke prijzen die voor twee tieners worden neergelegd maar uiteindelijk is dit nu eenmaal voetbal. Denk dat Perez bij zichzelf gewoon denkt dat hij nu wel de nieuwe Neymar zal binnen hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4223 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona1211
5.Getafe72
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Karim BenzemaAanvaller325
IscoMiddenvelder307
CasemiroMiddenvelder305
MarceloVerdediger282
Raphaël VaraneVerdediger270
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

2 fans
17 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 21 september
Paris Saint-Germain overweegt om Thiago Silva volgende zomer van de hand te doen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren