‘Doorbraak in deal Dumfries; Lammers en Floranus naar Heerenveen’

Dinsdag, 12 juni 2018 om 16:02

Denzel Dumfries is dicht bij een transfer van SC Heerenveen naar PSV, zo meldt Voetbal International dinsdagmiddag. Sam Lammers, die de laatste tijd in verband wordt gebracht met onder meer Heracles Almelo, PEC Zwolle, VVV-Venlo en FC Emmen, maakt in dat geval de omgekeerde overstap, zo claimt het weekblad.

De transfer van rechtsback Dumfries leek lange tijd niet gerealiseerd te kunnen worden, aangezien PSV en Heerenveen het niet eens konden worden over hoogte van de transfersom. De reeds vertrokken technisch manager Marcel Brands stelde dat hij een deal niet meer zag gebeuren. Maar nu is een opening aanstaande, zo klinkt het. Lammers gaat namelijk op huurbasis naar Friesland, waarschijnlijk als onderdeel van de transfer van Dumfries.

Heerenveen wilde Lammers het liefst kopen, maar daar werkte PSV niet aan mee. De naderende overstap van Dumfries betekent goed nieuws voor Sherel Floranus, zo stelt Voetbal International. De back van Sparta Rotterdam zal op korte termijn door Heerenveen worden gepresenteerd als opvolger van de 22-jarige Dumfries.

Dat Lammers uiteindelijk naar Heerenveen verkast, komt enigszins als een verrassing. De spits werd maandagavond nog gespot in het Polman Stadion, het stadion van Heracles. Lammers, 21 jaar, speelde de afgelopen seizoenen vooral bij Jong PSV, maar maakte ook al zijn debuut in de Eredivisie. Hij is de all time-topscorer van de beloftenploeg van de Eindhovenaren, met dertig goals.


Poll

Een goede zet van PSV om Denzel Dumfries te halen?


Gerelateerd

46 reacties (laatste reactie door kevinfoppe)

Fijn. Lammers gewoon een seizoen op natuurgras. Ook voor hem beter. Heerenveen is daarnaast een mooie club voor zo'n jongen om zich te ontwikkelen.

12 juni 2018 om 17:05

ja, vind je? denk dat hij niet veel gaat spelen. een Veerman is bijvoorbeeld al twee klassen beter.

naar mijn idee had hij beter naar Heracles of vvv kunnen gaan.

12 juni 2018 om 17:20

Betwijfel of Veerman beter is, laat staan twee. Persoonlijk ben ik fan van Lammers. Misschien niet het niveau van PSV (al moet dat nog blijken) maar ik denk dat hij gewoon een seizoen lang vertrouwen nodig heeft. Hij heeft voor zijn postuur een ontzettend goede techniek, heeft inzicht en veel scoren vermogen. Hoop van harte dat dat er bij Heerenveen uit gaat komen.

12 juni 2018 om 17:32

Veerman is geen 2 klasses beter dan wie dan ook. Lammers heeft wel nog een grote stap te zetten, hopelijk lukt dat komend seizoen.

12 juni 2018 om 17:53

we zullen zien. denk in ieder geval niet dat jij objectief bent. heb Lammers gevolgd in de jl en die paar keer dat hij mocht meedoen in de ere. vind het zeer pover wat hij liet zien.

12 juni 2018 om 19:31

Hij is goed genoeg vd top 4 man

12 juni 2018 om 19:54

@ffff never nooit niet. Hij is niet goed genoeg voor Ajax, PSV, AZ of Feyenoord. Kan hij misschien wel worden, maar is die nog niet. Wat Dumfries betreft, zie het niet echt veel worden. Kan het mis hebben, maar ben nou niet bepaald overtuigd van zijn kwaliteiten.

12 juni 2018 om 18:22

Haha... wat een gezeik om kunstgras, wordt tegenwoordig in ieder topic wel zo'n beetje aangehaald. Het kan aan mij liggen, maar ik heb zo heet gevoel dat 60 tot 70% van de Nederlandse (en inmiddels ook buitenlandse) jeugdwedstrijden op kunstgras gespeeld worden. En dat we door kunstgras de aansluiting in Europa missen is ook niet bewezen. Op de hertgang en de toekomst liggen ook heus wel kunstgrasvelden. Waarschijnlijk heeft Lammers minstens de helft van zijn wedstrijden op kunstgras gespeeld.

Ik ben hier ontzettend blij mee!!! Dumfries en angelino wat wil je nog meer??

12 juni 2018 om 16:18

Heb je even?

12 juni 2018 om 16:36

Dit zijn 2 aanvallend sterke verdedigers. Verdedigend zijn ze beide echter allerminst goed. Ik ben erg benieuwd hoe dit uit gaat pakken. In de competitie (met name tegen mindere tegenstanders) heb je hier schitterende backs mee.

12 juni 2018 om 17:02

Met schwaab en Viergever een heel degelijk blok erachter die hopelijk de verdedigende slippertjes op kunnen vangen

12 juni 2018 om 17:06

dus je laat twee redelijk trage centrumverdedigers de slippertjes oplossen? houd mijn hart vast.

12 juni 2018 om 17:11

@debroervantheo

lijkt me sterk dat Viergever in het centrum gaat spelen hoor. die komt echt lengte en fysieke kracht tekort voor die positie

12 juni 2018 om 23:02

Daarintegen zijn Angelino en Dumfries wel weer snel. Dus die zouden dan ook weer de slippertjes van Schwaab en Viergever kunnen oplossen

Ben nog steeds van mening dat Dumfries nog niet klaar is voor de stap naar Psv. Prima speler voor Heerenveen, jeugdinternational, maar denk dat hij nog niet bewezen heeft klaar te zijn voor zo'n stap. Zelf had ik liever svensson van AZ bijvoorbeeld naar PSV zien komen, maar we zullen het zien.

12 juni 2018 om 16:28

Aan de andere kant, als hij zich dit jaar sterk ontwikkelt bij Heereveen, is hij volgend jaar twee keer zo duur zo niet onhaalbaar. Dan krijg je weer mensen die gaan roepen dat PSV dom is geweest om hem niet nu te kopen.

12 juni 2018 om 23:04

Ik roep al een tijdje dat PSV dom is dat ze hem vorig seizoen niet oppikte bij Sparta Toen was die ook 5x zo goedkoop. Nee, ze moeten inderdaad wel iets, want een redelijke back met potentie vind je ook niet zomaar. Ik denk dat PSV er goed aandoet ook al blijft het een gok hoe hij zich ontwikkeld in Eindhoven.

Ben heel benieuwd naar het bedrag wat psv voor dumfries heeft betaald. Meer dan 5m vind ik véél te veel. Afijn, mocht angelino komen hebben we het (mogelijke) vertrek van arias en brenet opgevangen.

Als dit echt zo is is het waardeloos gehandeld door Heerenveen. Wat moet je als Heerenveen zijnde met een slits op huurbasis? Heerenveen moet het juist hebben van het doorverkopen van spitsen

12 juni 2018 om 16:14

@narsingh, dat was inderdaad altijd zo, maar na Dost en Uth hebben we niet veel meer gehad op de spits positie

12 juni 2018 om 16:22

Dat is zeker waar, omdat we kozen voor (voormalig) net niet spitsen uit de nederlandse competitie. Natuurlijk kwam Dost ook uit de eredivisie, maar de rest werd allemaal gescout in het buitenland. Waarom hier niet op inzetten als dat jaren lang je kracht was!? En daarnaast kan ik me de laatste jaren maar weinig succesvolle huurlingen herinneren die het Heerenveen shirt gedragen hebben..

12 juni 2018 om 16:52

Het scoutingsapparaat in Heerenveen werkt helaas niet meer zo goed als in de tijd van Riemer. De laatste jaren zijn er meer mislukkingen gescout dan pareltjes in het buitenland

12 juni 2018 om 19:24

Finnbogason had ook nog wel wat doelpunten gemaakt.

13 juni 2018 om 11:51

Die was er voor Uth

12 juni 2018 om 16:22

Indirect geeft dat aan dat de scouts het niet weten en kiezen voor de makkelijkste weg door iemand te huren.

12 juni 2018 om 17:08

Persoonlijk heb ik het ook niet zo op huren. Maar kijk eens wat van Ginkel PSV heeft gebracht op huurbasis.

12 juni 2018 om 19:04

Met Lammers zal het misschien niet lukken maar PSV staat er wel voor open om Jordi de Wijs definitief van de hand te doen. Is dan wel geen spits maar een jonge centrale verdediger die de afgelopen twee seizoenen op huurbasis uitblonk bij excelsior. Beer van een kerel, goede lange trap en sterk in de lucht. Ik denk dat als Heerenveen een miljoen biedt dat PSV daarmee akkoord gaat. Marktwaarde volgens Transfermarkt is 1.25 miljoen.

Erg jammer dat het toch op een huurovereenkomst voor Lammers lijkt uit te draaien. Als Heerenveen mag je nu een jaar lang een onervaren spits opleiden. Wordt hij echt beter, dan neemt PSV hem weer over en schiet je er financieel niks mee op. Heerenveen heeft met de 20-jarige Hornkamp ook zelf een talentvolle spits in huis. Ik had liever gezien dat die de voorkeur zou krijgen boven een huurdeal met Lammers.

12 juni 2018 om 16:17

@frisianreds: Hornkamp dan maar naar Heracles. Tegen een transfervergoeding. Geen huur.

12 juni 2018 om 16:26

Als die er 20 in schiet en mede aan de basis staat van EL voetbal dan heb je er niet alleen sportief maar ook financieel wel degelijk wat aan gehad.

12 juni 2018 om 16:47

@atleticofc: kom op nou. Uth maakte er ook geen 20 in een seizoen bij Heerenveen (wel als je doelpunten en assists tezamen telt, maar via een assist maak je de goal zelf niet). En zie waar die nu strandt .

Mooi! Hopelijk gaat hij naar Heerenveen en niet naar Heracles. Een spits heb je er bij een opleidingsclub (zoals Heracles zich profileert) staan om te verkopen, niet om te huren.

Als Lammers inderdaad betrokken is in de deal met Dumfries hoop ik niet dat Heerenveen te makkelijk heeft gedaan. Met huren schiet je niet veel op, als je die speler na het seizoen gewoon weer moet laten gaan. Zorg dan in ieder geval voor een koopoptie. Anders mag PSV nog steeds 6 miljoen betalen. En als het 5 is mag ik hopen dat zij het salaris van Lammers blijven betalen

Toch een flink risico, een back als dumfries voor 6 miljoen (mocht dit kloppen). Goed om Lammers een seizoen bij Heerenveen te zien, ben echt benieuwd wat die jongen kan als hij een heel jaar kan spelen, techniek heeft hij in ieder geval.

Je kan merken dat R. v/d Velde niet meer bij H. veen zit, dit is gewoon een slechte deal waar veel meer ingezeten had. Spelers huren waar je geen enkele zeggenschap over hebt is zo wie zo al slecht, dit had op z'n minst kopen met een eventuele terugkoop optie moeten zijn waarbij het bedrag van te voren afspreekt. Uit alles bleek dat PSV Dumfries graag wilde hebben en dat had veel meer uit onderhandeld moeten worden, nu mag je een speler verder opleiden die na een jaar kosteloos weer verstrekt.

12 juni 2018 om 16:52

Grotendeels met je eens. Behalve dan dat de opvolgers van Riemer ook wel een paar hele mooie deals hebben gesloten. Hamstra lijkt wat dat betreft helaas een minder sterke onderhandelaar. Huren zie ik als een teken van zwakte. Natuurlijk zijn er uitzonderingen, zie Ödegaard. Maar jonge spelers huren van de topclubs is in mijn ogen meer iets voor bijvoorbeeld Willem 2. Ik had gehoopt dat Heerenveen nog iets creatiever zou zijn.

Heeft PSV de flanken goed bezet in ieder geval. Hoop dat Isimat-Mirin en dan moeten we nog maar even door met Schwaab centraal. Opbouwend vind ik de Duitser niet sterk, maar hij geeft wel leiding en staat verdedigend redelijk zijn mannetje. Hopelijk krijgt Obispo dan de kans die hij vervolgens grijpt, want met Viergever naast Schwaab zit er weinig geur en smaak aan het centrale blok en Derrick Luckassen is een van de grootste en in ieder geval duurste miskopen van dit decennium.

Behalve de 6 miljoen zal - ik hoop dat hij ook elders zijn heil vindt - De Jong zo'n 12 miljoen opleveren. Bij elkaar genoeg om nog een of twee basiswaardige middenvelders te kopen.

Brands is weg en meteen een aankoop die ik totaal niet snap. Pak je 5 miljoen voor Brenet en koop je Dumfries voor 6 miljoen. Vreemde aankoop, Dumfries is erg wild en prima back voor een provincie club. Bij topclubs zie ik hem tekort schieten.

Angelino is een ander verhaal, dat zou een goede aankoop zijn,

12 juni 2018 om 16:49

Dumfries is gewoon nog het werk van Brands, net als Angelino. Laatste onderhandelingen heeft hij niet kunnen doen omdat hij naar Liverpool vertrok.

12 juni 2018 om 17:36

Haha, is inderdaad een kortzichtige reactie. Brands heeft inderdaad de onderhandelingen gestart met deze 2 spelers. Bovendien zijn deze 2 backs niet minder dan die van de grootste concurrent van afgelopen seizoen. Prima voor de eredivisie.

12 juni 2018 om 17:36

Maar Brands was dan ook altijd beter met aanvallers dan met verdedigers.

12 juni 2018 om 23:09

Nou eerlijk is eerlijk ik zie liever Veltman bij PSV dan Dumfries op dit moment. Al kan Dumfries in potentie misschien weer wat meer.

Diks of Nieuwkoop ben ik beide niet enorm gecharmeerd van evenals Orejuela nog niet.

Voor Heerenveen,dumfries en Lammers een absolute topdeal. Voor PSV waarschijnlijk wat minder.

Heerenveen krijgt een smak geld voor de reeds vervangen Dumfries en bovendien dé centrumspits van Jong Oranje te leen. Een van de weinige Nederlandse jonge targetspitsen met zowel lengte als een hele fijne techniek in de kleine ruimte. Scorend vermogen is alleen nog te laag voor bij een topclub.

Dumfries gaat spelen voor een topclub en zal misschien wel zijn salaris zien verdubbelen. Cocu is een coach die veel gebruikt maakt van aanvallende backs. Iets wat in de kracht van Denzels spel ligt.

Lammers zal een jaar in de basis spelen in de Eredivisie ipv als invaller bij Psv. Jong PSV ligt nu definitief achter hem. De vorige centrumspits en jeugdinternational die vertrok uit de eerste divisie naar een subtopper in de eredivisie deed het ook meer dan prima. (vincent Janssen van Almere naar Az)

PSV zien een talentvolle spits een jaar vertrekken, en betaalt bovendien een transfersomvoor Dumfries die ietwat aan de hoge kant ligt.

12 juni 2018 om 23:15

Vind het ook niet eens zo onaardig gehandeld van PSV hoor. Ze willen Lammers sowieso verhuren en mocht je dat met een eventuele andere transfer kunnen beklinken is dat helemaal prima. Bij Heerenveen zit je dan bij een subtopper dat net weer wat beter aansluit dan een bijvoorbeeld Heracles gezien het niveau. (No offense)
Speelt die Kuwas eigenlijk nog bij Heerenveen? Dat vind ik echt een goede speler die een plaag is voor veel verdedigingen. Misschien een goed alternatief op de flanken voor Psv?

De enige kritieken punten die ik blijf houden op PSV is dat ze vorig jaar voor Dumfries hadden moeten gaan. Plus dat ze er nu teveel voor betalen, aangezien hij zich nog niet bewezen heeft op het hoogste niveau.

Hè verdorie, ik hoopte echt dat Lammers een halfjaar naar Emmen zou komen. Was misschien nooit echt serieus, maar toch.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

4 fans
Verdediger, 22 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 PSV 1 1 0 0
2017/2018 sc Heerenveen 35 4 8 0
2017 sc Heerenveen 0 0 0 0
2016/2017 Sparta Rotterdam 31 1 9 1
2015/2016 Sparta Rotterdam 31 1 8 0

In de wandelgangen

Donderdag 16 augustus
Ki-Jana Hoever gaat vertrekken bij Ajax. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren