KNVB oogst frustratie: ‘Wij horen als familieclub thuis op zaterdagavond’

Dinsdag, 12 juni 2018 om 14:56

De KNVB heeft dinsdag het conceptprogramma voor het komende Eredivisie-seizoen bekendgemaakt en sc Heerenveen is niet blij met de plannen van de voetbalbond. Algemeen directeur Luuc Eisenga heeft al aan de KNVB laten weten dat de Friezen vaker op de zaterdagavond willen spelen.

Van de zeventien thuiswedstrijden die voor komend seizoen gepland staan, speelt de Eredivisionist er acht op de favoriete zaterdagavond. "Wij horen als familieclub thuis op zaterdagavond en spelen dan liefst al onze zeventien competitieduels", zegt de teleurgestelde sportbestuurder in gesprek met de Leeuwarder Courant.

"We snappen wel dat dit niet mogelijk is door restricties die door de KNVB en de gemeente worden opgelegd. Zo moeten we om veiligheidsredenen soms op zondag voetballen. Dat is niet anders. Maar dan nog moet op zaterdag om kwart voor acht spelen vaker mogelijk zijn. Dit is niet het programma zoals we dat willen zien en dat is frustrerend", besluit Eisenga.

"De invulling van het competitieprogramma is altijd een enorme puzzel", vertelde manager competitiezaken Jan Bluyssen van de KNVB. "Een evenwichtig thuis- en uitritme, een eerlijke verdeling van de voorkeursdagen van clubs en de reisafstanden van supporters bij vroege wedstrijden zijn enkele belangrijke zaken waar we rekening mee houden."


Poll

Begrijp jij de frustratie bij Luuc Eisenga?


Gerelateerd

39 reacties (laatste reactie door voetbalfreak)

Tja Heerenveen, dat wilt iedereen.
En bovendien, een echte 'familieclub' wilt toch niet dat hun jonge supporters (categorie 7-12 ) zo laat op bed liggen? Dan is de zondagmiddag beter!

12 juni 2018 om 15:06

Op zondagmiddag willen we graag zelf voetballen

12 juni 2018 om 15:29

Dan kan ik heel stoer doen door te zeggen dat jullie op zondagmiddag zelf voetballen ook wel te zien is aan jullie toeschouwersaantallen, maar dat vind ik te makkelijk.

Je moet natuurlijk ook wel iets over hebben voor je club. En als je in een vriendenelftal speelt, dan moet je het toch wel kunnen regelen met de tegenstander dat je die duels nu omruilt? Je ziet nu al het schema voor komend jaar voor het hele seizoen van Heerenveen, en jullie spelen geen Europees dus de kans dat de duels nog verplaatsen is zeer klein. Een beetje aanpassen is niet moeilijk hoor.

12 juni 2018 om 15:37

Ik ben juist op zondag gaan voetballen omdat ik op zaterdag een jeugdteam coach. Bovendien is de afgelopen jaren zaterdag altijd favoriet geweest van Heerenveen, ik had er overigens wel rekening mee gehouden een aantal wedstrijden te moeten missen. Maar zoveel is wel echt teleurstellend.

12 juni 2018 om 15:46

Ja maar als je zo rekent mis je toch altijd wedstrijden? Als je op zaterdag gaat coachen en op zondag zelf gaat voetballen. Dan kan je alleen naar de wedstrijden op vrijdag en doordeweeks.

12 juni 2018 om 15:54

Of hopen op degradatie. Kan je vrijdag avond lekker kijken

12 juni 2018 om 15:58

@Waagplein; Aan je reactie te zien, kun jij helemaal niet rekenen. Jij denkt dat de jeugd op zaterdag tegelijkertijd speelt met de wedstrijden in de Eredivisie?? Sorry, maar volgens mij hoor jij niet thuis op een voetbalforum. (Ps. A.u.b. geen 'grapjes' over twente, alles is nu wel gemaakt en het begint te vervelen.)

12 juni 2018 om 16:42

De jeugd is vaak voor 15:00 op zaterdag wel afgelopen hoor

12 juni 2018 om 16:43

Dus omdat ik niet weet op welke tijdstippen zijn jeugdspelers spelen moet ik de toegang tot deze site maar ontzegd worden? Beetje dictatoriaal niet?

12 juni 2018 om 16:44

@HveenBayern Kijk, dan kan ik het begrijpen

12 juni 2018 om 23:12

Ja heel stoer. Zeker aangezien jullie je eigen stadion met 17 000 nog lange na niet vol krijgen...

achjee wat een Ellende,

had Heerenveen nou geklaagd over de uitwedstrijd bij Feyenoord op een donderdag avond om 20:45 die ook op het programma staat dan had ik het wel begrepen

Maar elke club zal positieve en minder positieve dingen zien in het programma. je kan het nou eenmaal niet iedereen naar zijn wens invullen

12 juni 2018 om 16:22

Of over de thuiswedstrijd tegen Feyenoord die in de vakantie valt voor regio noord en niet voor de rest van NL

Kan Ajax ook zeggen wij willen niet om 12:15 want dan hebben wij meestal een slechtere resultaat en dan ook altijd ADO en Utrecht op die tijd.

12 juni 2018 om 15:10

En ADO - Emmen 12:15. Echt een lachwekkende voetbalbond.

12 juni 2018 om 16:32

Hier had de knvb natuurlijk sparta ipv Emmen verwacht

Slappe excuses. Het is bewezen dat je als club betere resultaten behaalt wanneer je 's avonds speelt. Als Ajax hiermee zou komen werden ze weggehoond.

12 juni 2018 om 15:07

De tegenstander speelt dam toch ook savonds? Dus dan maakt het weer niet uit

12 juni 2018 om 15:11

Onzin. Heerenveen heeft al tientallen jaren de zaterdag als voorkeur. Dit komt ook steeds uit onderzoeken onder de eigen fans dat dit gewenst is. Logisch dat Heerenveen die voorkeur verdedigd.

Ze kunnen het toch nooit goed doen. Ik vind het belangrijker dat ze onze Europese deelnemers beter faciliteren door ze na een Europese week bijvoorbeeld tegen elkaar te laten spelen. Of door ze in ieder geval geen zware uitwedstrijden te geven zodat ze door al dat puntverlies een nieuw ticket missen. Laat ze in Heerenveen eerst weer eens Europees halen, families komen er bij elke club.

8 van de 17 thuiswedstrijden op zaterdag is toch prima. Bij Feyenoord zijn het er maar 3.

12 juni 2018 om 15:12

voorkeur speeldag Feyenoord is zondag. Spelen heel wat vaker op zondag dan 8 x

12 juni 2018 om 15:13

Feyenoord heeft dan ook zondagmiddag als favoriete tijd aangegeven bij de KNVB

12 juni 2018 om 15:22

Feyenoord heeft 12 op de zondag 4 op de zaterdag en 1 op woensdag. Toch een groot verschil.

12 juni 2018 om 16:12

Dan heeft de KnvB dus goed rekening gehouden met Feyenoord. Aangezien zij de meeste wedstrijden op hun voorkeursdag spelen.

12 juni 2018 om 16:19

Dan mag je als Heerenveen toch gerust klagen? Heerenveen krijgt 8/17 op de voorkeursdag, Feyenoord dus 12/17. Dat is een aanzienlijk verschil.

12 juni 2018 om 16:48

@frisian: je vergeet dat Feyenoord in Europa speelt en dus vaak op donderdag zal spelen dus dan speel je op zondag je wedstrijden.

Ja het is gewoon heel ingewikkeld en er is altijd wat te klagen

12 juni 2018 om 17:03

@rolo1984 dat doen Vitesse en Az ook en beide moeten 7x op zaterdag en beide 2x op vrijdag waarvan 1x tegen elkaar.

Hoezo zou je als familieclub per se op zaterdagavond willen voetballen? Voor een familie lijk me zondag juist veel handiger. Kinderen gaan lijkt me niet zo snel naar wedstrijden die tot half 10/11 duren.

Lachwekkend dit sorry.. Welke club is de volgende die? Ajax? Liever niet om 12:30 voetballen op zondag... In het verleden is gebleken dat ze dan wel is punten verspelen.. Komop Heerenveen niet alles kan na wens en zaterdag avond en dan familie club gebruiken.. Dan zou ik toch eerder denken aan zondagmiddag.. Gezellig met het gezin dagje uit hapje eten en kids op tijd na bed.

12 juni 2018 om 15:25

Heerenveen heeft al tientallen jaren zaterdag als voorkeur. Dit is ook gewenst door de eigen aanhang. En dan valt minder dan helft op je favorite dag spelen wel wat tegen en logisch dat je als club zijnde je voorkeur verdedigd. Zeker als je bedenkt dat er gevlieg clubs zijn die de zondag als voorkeur hebben, maar juist op zondag moeten.

12 juni 2018 om 16:25

Het grootste deel van de Heerenveenaanhang geeft de voorkeur aan wedstrijden op zaterdagavond. Clubs mogen bij de Knvb een voorkeursdag doorgeven. Nu blijkt het programma wat dat betreft tegen te vallen. Dan mag een voorzitter toch best voor de supporters opkomen en zijn beklag doen?

Er wordt al zoveel gezeurd over het supportersbeleid van de Knvb en de belangen van FOX die vaak die van de stadionbezoekers schaden. Nu komt er een voorzitter op voor de eigen aanhang en is het weer niet goed.

Allemaal de schuld van FOX. Dan zaten er meer mensen in alle stadions, en dan had je betere aanvangstijden. Dan kan je de vrijdagavond weglaten en zaterdag 18.30 ook. En zondag om 13.30 en 15.30 spelen. Kan je tenminste normaal eten.

12 juni 2018 om 16:49

Ja geef Fox maar de schuld. Dan zal de winst-verlies rekening van Heerenveen er ook een stuk beter uit gaan zien als Fox weg is.

Enerzijds begrijp ik hier Heerenveen wel degelijk, al blijft het lastig plannen. Laatst zelf meegemaakt met een doordeweekse nacompetitie wedstrijd die de knvb doodleuk met om half 8 al de aftrap terwijl onze reistijd minstens 5 kwartier was. Wie verzint zoiets? Er moet ook gewerkt worden...

12 juni 2018 om 16:53

sorry hoor maar 19.30 is een heel normale tijd. De Knvb kan toch geen rekening houden met jouw werktijden? Die ene keer zal je vast iets eerder weg kunnen. Als ze hem om 21u plannen dan klaag jij dat je zo laat thuis bent en dat je de volgende dag moet werken

Mensen moeten misschien een beseffen dat de wereld niet om hen draait. Je zegt zelf dat "al blijft et lastig plannen" maar vervolgens toon je geen enkel begrip. Wellicht moet je je eigen woorden eens ter harte nemen,

12 juni 2018 om 18:12

Zelfs onze trainingen beginnen later en wel om 8 uur. Dat is bij de meeste clubs zo. Ook komen wij bij uitwedstrijden een uur voor de aftrap aan. Bedoel het is geen kelderklasse. Houdt in dat we kwart over 5 bij de club moeten vertrekken! Velen van ons zijn net klaar met werk geen tijd om wat te eten laat staan dat ze überhaupt door alle verkeer op de club kunnen komen. En over het geval dat 'je zo laat thuis bent als de wedstrijd later aangevangen wordt' heb je zelf in de hand door vervolgens direct naar huis te gaan en geen drankje te doen.

Lachwekkende argumenten van die KNVB man. De enige reden voor dit programma is Fox. Als ze daar geen rekening mee hoeven te houden kan 90% van de wedstrijden op de voorkeursdagen gespeeld worden. Helaas telt de stadionbezoeker niet zo zwaar mee. Is toch vreemd dat nog niet eens de helft van de wedstrijden gespeeld wordt op het moment dat de klant dat wil. Kent iemand een supporter die 12.15u prettig vindt?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

sc Heerenveen

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
6.Vitesse4916
9.PEC Zwolle44-12
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Warner HahnKeeper10
Daniel HøeghVerdediger10
Joost van AkenVerdediger10
Lucas WoudenbergVerdediger10
Denzel DumfriesVerdediger10
Stijn SchaarsMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina sc Heerenveen.

In de wandelgangen

Donderdag 16 augustus
Ki-Jana Hoever gaat vertrekken bij Ajax. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren