Feyenoord bevestigt: Basacikoglu verlaat De Kuip en strijkt neer in Turkije

Dinsdag, 12 juni 2018 om 14:42

Bilal Basacikoglu vertrekt na vier seizoenen bij Feyenoord, zo maken de Rotterdammers bekend via de officiële kanalen. De aanvaller heeft een contract voor drie jaar getekend bij het Turkse Kayserispor. In totaal speelde Basacikoglu 103 wedstrijden in het shirt van de Rotterdammers, waarin hij 7 keer het net wist te vinden.

De 23-jarige aanvaller is een driejarig contract overeengekomen met Kayserispor, nadat de Turkse club eerder al overeenstemming met Feyenoord had bereikt over de voorwaarden van zijn overgang. Feyenoord nam de aanvaller in 2014 over van SC Heerenveen, maar hij wist in De Kuip nooit een vaste waarde te worden. "Bilal had wat ons betreft zeker nog bij Feyenoord kunnen blijven", stelt technisch directeur Martin van Geel op de clubsite.

"We hebben er echter begrip voor dat hij na een aantal jaren als vaak waardevolle invaller elders wil proberen een basisplek te veroveren. Als er dan een behoorlijk bod gedaan wordt, dwarsbomen wij hem zeker niet. We gunnen hem deze kans en wensen Bilal alle succes toe in Turkije", besluit Van Geel. Basacikoglu won met Feyenoord vier prijzen: het kampioenschap in 2017, de KNVB Beker in 2016 en 2018 en de Johan Cruijff Schaal in 2018.

"Natuurlijk had ik gehoopt tot een vaste waarde uit te groeien in De Kuip, maar ik ben blij dat ik toch mijn bijdrage heb kunnen leveren in de succesvolle afgelopen jaren”, zegt de buitenspeler, die naar verluidt voor een miljoen euro naar Kayserispor verkast. "Het was vooral fantastisch om onderdeel te zijn van het team dat de supporters eindelijk weer eens de landstitel kon bezorgen."


Poll

Een goede stap voor Bilal Basacikoglu?


Gerelateerd

28 reacties (laatste reactie door mgmv)

Hoop dat hij bij Kayserispor wel slaagt met zijn acties. Denk dat hij onder Ertugrul Saglam wel zal bloeien... In ieder geval krijgt hij bij Kayseri wel de gewenste speelminuten

12 juni 2018 om 19:33

Interesseert me niet of hij daar slaagt ben dolgelukkig dat we hem in Rotterdam niet meer op het veld zien. Ik werd instant chagrijnig als hij ging warmlopen.

qua mentaliteit een prima speler, maar na 4 seizoenen nogsteeds niet het gewenste niveau
Doorselecteren dus. en ik wens Bilal alle succes in Turkije, hopelijk komt het er daar wel uit

12 juni 2018 om 14:55

Mooie reactie van een Feyenoord-supporter 🖒 Vind dat Bilal wel eens te hard wordt aangepakt. Het is er inderdaad niet uitgekomen in Rotterdam, maar hij heeft er altijd keihard voor geknokt. Wens hem veel succes bij Kayserispor.

12 juni 2018 om 15:52

Helemaal mee eens! Je zag gewoon de wil om te slagen, van hem af spatten. Maar dat zorgde er ook voor dat hij snel zijn focus verloor. Als hij meer rust in zijn spel had en zijn kansen af zou maken. Was hij zeker een vaste basis speler geworden! Heel veel succes in Turkijen!!

4 seizoenen alweer. Nooit echt overtuigd door hem.. jammer dat we toen zoveel betaalde voor hem, maar goed succes in Turkije Bilal.

12 juni 2018 om 14:52

Achteraf was het misschien teveel. maar Stel dat Bilal nog een uitstekend seizoen had gehad bij heerenveen, dan had ie misschien wel 7,5-9 miljoen gekost

ik snap wel dat hij gehaald werd, dat het dan vervolgens niets wordt. tjah Garanties heb je nooit

Heeft zijn verwachtingen nooit echt waar kunnen maken, desondanks een prima speler geweest om er bij te hebben gehad. Misschien dat tie in Turkijke, met het vertrouwen van een trainer wel kan onderscheiden.

Denk niet dat Feyenoord de transfersom van 4,5 Mio die ze aan Heerenveen betaalden heeft gevangen. Dit is toch echt een miskoop geweest van Van Geel.

12 juni 2018 om 14:55

De som van 3,5 miljoen* hebben we inderdaad niet gevangen. Schijnt iets meer dan een miljoen + sowieso ..% doorverkooppercentage te zijn. Achja, you win some, you lose some..

Wens Bassie hoe dan ook veel succes. Altijd hard blijven werken en nooit een verkeerd woord van of over 'm gehoord. Denk dat dit wel een club is waar hij in ieder geval al een stuk beter tot zijn recht komt en sowieso minuten gaat maken.

Ben blij dat hij niet naar Besiktas is gegaan, Kayserispor is de perfecte club voor hem. Heerenveen, Kayserispor, dat zijn clubs van zijn niveau, voor Feyenoord en Besiktas komt hij tekort.

12 juni 2018 om 15:15

Ben ook blij dat hij niet naar Besiktas is gegaan. Te veel concurrentie en heeft bij Feyenoord niet waar kunnen maken, wat is de garantie dat hij het bij ons wel goed zou doen? Ertugrul Saglam kan hem misschien wel laten shinen.

Shit, waar moeten al die 500.000 toeristen voor Feyenoord City nu vandaan komen?

Het ga je goed, Bilal!

"bilal had wat ons betreft zeker nog bij Feyenoord kunnen blijven" Mvg

Tekenend voor het niveau van de directie van Feyenoord, en het gebrek aan ambitie bij de club. Die jongen heeft het in 4 jaar nog nooit laten zien. De statistieken spreken voor zich: 107 wedstrijden 7 goals, en dan toch nog zo'n speler met tegenzin laten gaan. Topclub onwaardig.

12 juni 2018 om 15:20

Ja, het zijn natuurlijk mooiere teksten om te zeggen ''bilal, we zijn blij dat je eindelijk weg bent.''..

12 juni 2018 om 15:57

Ja want een trap nageven had beter geweest.

12 juni 2018 om 16:40

Want ze moeten iemand die toch altijd zijn best heeft gedaan een trap na geven? Hij werd niet voor niets verkocht als ze hem echt wilde houden hadden ze hem niet verkocht. Bilal heeft in 4 jaar keihard geknokt dus dan hoor je als directeur hem niet af te kraken, maar dit snap jij waarschijnlijk niet...

"we hebben er echter begrip voor dat hij na een aantal jaren als vaak waardevolle invaller elders wil proberen een basisplek te veroveren. Als er dan een behoorlijk bod gedaan wordt, dwarsbomen wij hem zeker niet. We gunnen hem deze kans en wensen Bilal alle succes toe in Turkije", besluit Van Geel.

Sorry hoor, maar na zo'n quote van je td mag je toch verwachten dat er minimaal een kleine winst gemaakt wordt? Er wordt daarentegen 2,5 miljoen verlies gemaakt op deze speler! Het lijkt hiermee meer op een vriendenclub dan een professioneel bedrijf.

Ik snap uiteraard dat Bilal voornamelijk waardeloos was en ben ook blij dat hij weg is, maar ik vind de uitleg van MvG hier zeer vreemd en geloof ook dat dit ondanks Bilal's matige prestaties een slechte deal is voor Feyenoord. Bilal was op de counter in de laatste minuten altijd een wapen, al was het maar ter afleiding, en om zo'n eerste wissel voor 1 miljoentje van de hand te doen, vind ik dan ook absurd. Hopelijk is er dus meer aan verdiend, maar het is onwaarschijnlijk dat het eigenlijk gaat om een bedrag van zo'n 5 miljoen..

12 juni 2018 om 16:04

Tsja je kan wel winst willen maken, maar op Maher heeft PSV ook geen winst gemaakt, en op Sinkgraven ziet t er ook niet naar uit dat Ajax 9 miljoen terugverdient. Allemaal spelers die geen totale prutsers zijn, maar ook nooit basisspeler zijn geworden.

12 juni 2018 om 17:28

Nee, ik erger me ook niet aan het feit dat sommige spelers geen winst maken. Uiteraard zijn er spelers waarin je investeert en het uiteindelijk toch niet lukt. Dat is de normaalste zaak van de wereld in business en iedereen snapt dat met risico's het een keer fout zal gaan. Je voorbeelden zijn dan ook in principe een goede vergelijking met Bilal, alleen je gaat voorbij aan hetgeen wat ik opmerk.
Ik erger me namelijk aan de manier waarop Van Geel dit 'recht praat'.

Van Geel geeft nu eigenlijk gewoon aan dat het een nuttige, bruikbare kracht was voor Feyenoord. Echter, omdat Bilal zo'n lieve, hard werkende jongen is, die pech heeft gehad om niet zoveel minuten te maken als hij zelf graag wilt, laat Feyenoord hem maar vertrekken voor een kleinigheidje.

Dat klopt voor mij gewoonweg niet.
Het is ofwel een speler die helaas niet heeft gebracht wat er verwacht wordt en dus mocht vertrekken, ofwel een nuttige speler voor Feyenoord en dus vertrekt hij alleen als er een aantrekkelijk bod binnenkomt. Het aantrekkelijke bod kan in zo'n geval simpelweg geen miljoenenverlies betekenen, dus daarom vind ik Van Geel z'n uitleg vreemd.

12 juni 2018 om 19:21

Hij houdt t sjiek, je gaat zo'n gozer niet een trap na geven. Tenminste, dat kan wel maar dat is niet echt de stijl van Van Geel.

@lampardcfc - Misschien moet je ook je verlies nemen bij een speler waar weinig interesse voor is, weinig gepresteerd heeft in 4 jaar tijd en als ik het goed begreep nog een jaar contract had. En bovendien wilde hij zelf ook weg om weer iedere week te gaan spelen. Na vier jaar - waarin hij wel alles gaf voor de club - ga je zo'n speler dan ook niet per se dwarsbomen.

Met het doorverkoop percentage kan je in de toekomst de miljoenen die je nu wellicht misloopt, alsnog (terug)verdienen.

En sinds wanneer worden teksten van de technisch directeur zo serieus genomen? Da's puur positieve PR-praat.

12 juni 2018 om 17:35

Tja, het is inderdaad een beetje muggenziften van mijn kant op de woorden van Van Geel (begrijp me niet verkeerd, ik vind dat hij in principe goed werk levert, dus ben niet een typisch MvG-hater).

Toch vind ik dat een bestuurder voorzichtig moet zijn in zijn woordkeuze. Hiermee geef je simpelweg een signaal naar andere spelers, toekomstige kopers, etc wat mijns inziens onvoordelig kan uitwerken op toekomstige transfers.
Daarbij komt er geen kritische noot aan te pas, terwijl het legioen al jaren kritisch is op Bilal, verbaasd is dat Gio hem steeds bleef gebruiken en verbaasd was dat Van Geel hem ook steeds bleef steunen.
Door dus hier wederom geen kritiek naar zichzelf (aankoop van Bilal) of Bilal (voldeed niet aan de verwachtingen) te uitten, blijft de vraag van supporters onbeantwoord.
Gezien het feit dat er geluiden zijn over 'een vriendenclub' of te weinig kritische geluiden binnen de technische staf, vind ik dit dus een slecht signaal, welke de twijfels alleen maar doet aanhouden.

12 juni 2018 om 20:20

Dus omdat (een gedeelte van) supporters kritisch zijn op een speler of Gio (die hem dagelijks zag trainen t.o.v. Larsson/boetius) vertrouwen in hem hield moet van Geel nu maar een lichte trap na geven of 'toegeven' dat dit uiteindelijk geen goede aankoop was?

Over voorzichtig met je woordkeuze zijn gesproken..

Maar blijkbaar hecht je toch wel veel waarde aan dit soort teksten, anders blijf je er niet zo mee zitten. Dit is puur voor de pr, even een afscheidstekstje en klaar.

Als die jongen tegen Ajax die enorme kans had afgemaakt, dan had het zomaar heel anders kunnen lopen. Jammer dat het er nooit uit is gekomen, maar ik gun hem het beste voor de rest van zn carrière.

Vaak Waardevolle invalbeurten? Die 0-7 tegen Sparta staat me nog bij, vooral door zijn gebaartjes alsof hij de winnende in de bekerfinale gemaakt had. Maar echt waardevol was dat niet..

Succes Bassie! Jammer dat het er nooit uitgekomen is in de Kuip, maar talent heb je wel. Zoals die actie plus het doelpunt in de testimonial, zo onbevangen, zo speel je alleen als je vol zelfvertrouwen zit en onbevangen kan spelen. Dat kan niet in de Kuip waar iedereen kritisch is (en ook wel terecht) en dan ga je geforceerd spelen. Dat onbevangen spelen kan je misschien wel weer bij Kayseri. Even een stapje lager om na een of twee jaar naar de Turkse top te gaan. Succes kerel!

Hele goede stap voor Bilal. Ambrabat is via Kayserispor terecht gekomen in de Premiere League. Türüc zijn marktwaarde is bij Kayserispor in één seizoen verviervoudigd. Ook zij konden zich niet bewijzen in de Eredivisie. Ik zie Bilal via Kayserispor naar een groter club gaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Kayserispor

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
7.Sivasspor49-8
Voor de complete stand: Spor Toto Süper Lig
SpelersPositieW
Silviu LungKeeper10
Levent GülenVerdediger11
Geoffrey Mujangi BiaMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Kayserispor.

24 fans
Aanvaller, 23 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 15 augustus
Schalke 04 heeft zich met een bod van vijftien miljoen euro gemeld bij Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren