‘Clubtopscorer verlaat PEC Zwolle na vele jaren en tekent in Turkije’

Dinsdag, 12 juni 2018 om 13:13

Mustafa Saymak zet zijn carrière voort in Turkije, zo meldt De Stentor dinsdagmiddag. De clubtopscorer van PEC Zwolle maakt transfervrij de overstap naar Rizespor, waar hij dinsdagmiddag een driejarige verbintenis zal ondertekenen, zo klinkt het. De 25-jarige middenvelder gaf eerder al aan een stap naar het buitenland te ambiëren.

Saymak kreeg de laatste maanden verschillende aanbiedingen uit Turkije, maar geeft de voorkeur aan de club die is gepromoveerd naar het hoogste niveau. De regionale krant meldt dat Saymak ook interesse genoot van clubs uit Israël, Italië en Nederland. Onlangs sprak de middenvelder nog met Marc van Hintum, technisch directeur van Vitesse.

De aanvallende middenvelder wilde Zwolle echter niet inruilen voor de Arnhemmers, ook omdat hij daar financieel amper op vooruit zou gaan. Saymak debuteerde in 2011 voor Zwolle in de Jupiler League. De afgelopen zeven jaar speelde de clubtopscorer van het voorbije seizoen bijna 150 competitiewedstrijden voor de Blauwvingers. Saymak won met de club de KNVB Beker en de Johan Cruijff Schaal.

Saymak gaf eerder al aan dat vertrekken bij Zwolle pijn doet: "Ik ga de club nu verlaten en dan hakt dat er wel een beetje in. In Nederland wordt het hem niet. Wanneer het duidelijk gaat worden, weet ik ook niet. Ik weet niet hoe het er aan toegaat in het buitenland, dus dat vind ik wel een beetje spannend. Maar ik laat het gewoon op me afkomen en dan zie ik het wel."


Poll

Een goede stap voor Mustafa Saymak?


Gerelateerd

15 reacties (laatste reactie door clutch)

Alweer een speler weg bij Pec , moeten wel opschieten met nieuwe spelers.

12 juni 2018 om 13:24

Vervangers zijn al gehaald in de vorm van Gustavo Hamer en Zian.

12 juni 2018 om 14:11

Verrassend inderdaad dat hij weggaat nu hij transfervrij is en al een jaar aangeeft verder te willen kijken. Ik zou in paniek raken als ik de Nijkamp was...

12 juni 2018 om 14:23

@Sempros dat ook natuurlijk, dit was allang duidelijk.

Hij wilt gewoon een keer in z'n leven het avontuur aan gaan, meer geld gaan verdienen en zichzelf onafhankelijk spelen (voor zover hij dat nog kan op zn leeftijd).. En gelijk heeft ie! Prima voetballer voor de middenmoot en heeft bewezen dat ie loyaal is na al die jaren in Zwolle. Ik gun het hem wel

12 juni 2018 om 13:29

Mwah, ik gun hem de transfer van harte en heeft zich altijd positief opgesteld.
Echter is hij ook vaak en lang geblesseerd geweest en kwam na zijn blessure met populaire opmerkingen als : Ik ga niet gratis de deur uit etc.

Buiten dat gun ik het hem van Harte en hoop dat zijn toekomst in Turkije er beter uit ziet dan dat van Bart.

12 juni 2018 om 14:02

Nou denk niet dat je financieel onafhankelijk wordt van spelen bij Rizespor. Het echte geld in Turkije ligt in de top Bjk Gs Fener Medipol Trabzonspor dat soort clubs. Hij wou het liefst in Nederland de stap maken naar de 3/4. Maar niemand is gekomen. Correctie: Kan dat hij nu financieel onafhankelijk is door het tekengeld.

12 juni 2018 om 14:09

Financieel onafhankelijk niet, je komt een heel eind, Anco Jansen die nu bij Emmen speelt heeft een hele leuke zakgeld daar opgehaald kan ik je zeggen. De vraag in Turkije en andere landen in die context als je het geld wel krijgt. Saymak zat bijvoorbeeld in Zwolle aan de max van 150.000 euro bruto! Als die dat al kreeg. In Turkije gaat het al gauw voor buitenlandse spelers 3 ton netto!

Meerdere keren aanhalen dat hij clubtopscoorder is, maar niet even kunnen meldem hoeveel goals...?

12 juni 2018 om 13:41

https://nl.wikipedia.org/wiki/mustafa_saymak

12 juni 2018 om 13:54

11 goals en 2 assists.

Goede transfer van Rizespor. In tegenstelling tot Basacikoglu had ik Saymak wel willen zien bij Besiktas, goede speler voor de breedte. Enige vraagteken is zijn blessuregevoeligheid, maar ik denk dat hij het goed gaat doen in Turkije. Hij zal er meer verdienen dan bij Zwolle en Rize is geen verkeerde plek om te wonen, als je houdt van natuur tenminste.

12 juni 2018 om 16:06

Mooi gebied bij de zwarte zee inderdaad. Hele hoge bergen en veel groen. Enkel wil een gemiddelde voetballer ook een en ander aan luxe zien. En dat is helaas in Rize niet te vinden.

12 juni 2018 om 20:32

Hangt er van af wat je verstaat onder luxe. Als je een feestbeest bent is het inderdaad geen goede bestemming.

Ik zie PEC voor Bel Hassani aankloppen. Saymak was een goede aanvallende middenvelder. Echt een rasvoetballer. Hamer is eerder een controleur of box-to-box, met een degelijke fysiek. Flemming zou Saymak kunnen vervangen. Echter, vind ik dat je niet alle spanning op de schouders van een 18-jarige moet leggen. Het huren of aankopen van Bel Hassani past prima binnen de kaders van de club uit Zwolle. Illias heeft zich bij Heracles ruimschoots bewezen. Ook een rasvoetballer met een leuke dribbel en technische inzichten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Caykur Rizespor


5 fans
Actuele wedstrijden

19 fans
Middenvelder, 25 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 16 augustus
Real Madrid gaat mogelijk toch nog de transfermarkt op na de nederlaag tegen Atlético Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren