‘Van Gaal pakt de draad weer op en gaat aan de slag in Turkse top’

Dinsdag, 12 juni 2018 om

Louis van Gaal vervolgt zijn loopbaan mogelijk in Turkije. Diverse Turkse media meldden dinsdag dat de clubloze trainer aan de slag gaat bij Fenerbahçe. De nieuwe voorzitter Ali Koç maakte onlangs al bekend dat het niet ondenkbaar is dat hij een nieuwe trainer aanstelt en volgens Milliyet staat Van Gaal hoog op zijn lijstje.

Behalve Milliyet meldden ook Fanatik en CNN Türk dat Van Gaal dinsdag op Schiphol op het vliegtuig is gestapt naar Istanbul. Momenteel is Aykut Kocaman nog traner van de Turkse topclub en hij heeft een doorlopend contract tot medio 2019. Toch wilde Koç de aanstelling van een nieuwe trainer niet uitsluiten. Hij hoopt een grote naam te strikken en eerder werden ook al Arsène Wenger, Peter Bosz, Luiz Felipe Scolari, Juan Ramos, Laurent Blanc en Luis Enrique in verband gebracht met Fenerbahçe,

Van Gaal gaf vorige week aan dat hij een aanbieding op zak heeft. “Dat wat ik nu in de portefeuille heb zitten, dat is zó op mijn lijf geschreven. Anders was ik de gesprekken ook niet aangegaan. Ik kan er ook wat mee winnen, dat gevoel heb ik”, aldus Van Gaal bij RTL Late Night. “Als ik dit weiger, dan weet ik dat het over is met Van Gaal. Dan ga ik met Truus genieten van het leven. Eigenlijk heb ik daarvoor ook al allerlei plannen gemaakt. Het is moeilijk om ja te zeggen, maar ook moeilijk om nee te zeggen. Daarom duurt het even, ik kan nog geen uitsluitsel geven.”Gerelateerd

65 reacties (laatste reactie door scepticus38)

Fenerbahce is toch wel een beetje een anticlimax na alle geheimzinnigdoenerij, maar tis een mooie klus natuurlijk. Succes Louis!

12 juni 2018 om 11:20

Inderdaad, dit is toch niet echt een 'niet te weigeren aanbieding'.

Hopelijk gaat het om een vakantie oid...

12 juni 2018 om 11:37

Een topclub die de laatste jaren een beetje stagneert en waar je opnieuw mag herinrichten is wel Louis zijn ding. Bovendien zal hij ook een aardig centje verdienen en leven in het prachtige Istanbul is ook niet bepaald een straf.

Ik merk dat er vooral negatief wordt gekeken naar Fenerbahce, maar dit is voor menig trainer een niet te weigeren aanbieding. Het is ook niet zo dat PSG en Real in de rij staan voor Louis zijn handtekening.

12 juni 2018 om 11:48

@senorsam

Als je naar de carriere van Louis van Gaal kijkt en hij praat zelf over een 'aanbieding dat niet te weigeren is', denk je niet aan een club als Fenerbahce. Misschien in Turkije een grote club, maar in Europa valt dat reuze mee, vooral op sportief gebied.

12 juni 2018 om 11:52

Nou, als hij een open sollicitatie doet denk ik dat de kans er dik in zit dat Madrid er op ingaat momenteel

12 juni 2018 om 11:54

Herinrichten, en als die dan 2 wedstrijden niet presteert ligt die er uit. In Turkije en zeker bij de topclubs krijgen trainers maar zeer weinig tijd en lijkt vooral de emotie en onderbuikgevoelens te regeren.

Dat is niet negatief kijken dat zijn gewoon de feiten, prachtige clubs met fanatieke aanhangs daar in Turkije maar op bestuurlijk gebied is het toch wel vaak een zooitje.

12 juni 2018 om 12:09

@V-Watcher en juist daarom denk ik dat Van Gaal dit op zijn lijf geschreven zou vinden. Om in die chaos orde te scheppen en om van Fenerbache een subtopper te maken.

12 juni 2018 om 12:12

Internationaal gezien is Fenerbahce nog altijd gewoon maximaal een middenmotor en de historie is ook niet echt heel bijzonder, nog nooit een Europese prijs gewonnen.

12 juni 2018 om 12:14

Je bedoelt topper wat ze al zijn.

12 juni 2018 om 12:20

Sirius en real8madrid.
Ik denk niet dat clubs als Real, PSG of een Chelsea aan Louis hebben zitten denken. Anders hadden we dat allang al gelezen in de wandelgangen, of ergens anders. Na zijn, in mijn ogen, mislukte avontuur in Manchester lag hij niet meer goed in de markt.

Ik dacht eerlijk gezegd aan een bondscoachschap bij een of ander B land. Maar dit is voor een Louis die allang aan het afbouwen is een niet te weigeren project.

V-Watcher
Normaal gesproken gaat het inderdaad zoals je zegt, twee wedstrijden verliezen en je ligt eruit. Maar met de nieuwe voorzitter zie ik het anders voor me, daarom verwacht ik veel van deze samenwerking.

12 juni 2018 om 13:46

Tja dit had niemand verwacht.
In de woestijn gaan werken in een B competitie is toch heel anders dan een niet te weigeren aanbod waar hij mee aankwam.
Hele bizarre keuze.

12 juni 2018 om 14:26

Masterm1nd

"internationaal gezien is Fenerbahce nog altijd gewoon maximaal een middenmotor en de historie is ook niet echt heel bijzonder, nog nooit een Europese prijs gewonnen."

Tja, het is maar hoe je 'middenmoot' bekijkt denk ik.
Tot en met het huidige seizoen zijn er 62 clubs die één of meerdere Europese bekers gewonnen hebben. 18 clubs drie of meer keer, 11 wonnen twee keer een beker en 33 clubs wonnen een beker éénmaal.

De Uefa ranking bevat echter 442 clubs. Als je het dan hebt over de clubs die ooit een Europese prijs wonnen, dan gaat het dus over een fractie van alle clubs waar het over gaat. Dan weet ik niet zo goed wat dan de middenmoot is, maar dan heb je dus een hele grote middenmoot van clubs die allemaal nog nooit een Europese beker pakten.

Overigens, voor je informatie, Fenerbache staat momenteel 61e op de ranglijst. Vlak achter AZ en nog voor Feyenoord. Dus ja, zeg het maar, hoe zou je dit dan willen noemen?

12 juni 2018 om 11:53

Hangover96

Fenerbahce een anti climax? Dat verraadt dat je kennelijk dacht dat Van Gaal wel weer ergens bij een Europese topclub of topland aan de slag zou gaan, of heb ik dat mis?

Ik vind het wel mooi. Is toch een mooie club, op zich, vind ik. Het is wel jammer dat ik die competitie daar niet echt meer serieus neem, vanwege schandalen, matchfixing en dergelijken, maar de passie en de emotie daar rond het voetbal en de voetballers die er spelen maken het wel leuk om naar te kijken vind ik.

Daarbij kan ik nu al niet wachten op het moment dat Van Gaal, zoals hij te doen gewend is, straks op zijn klompen eens stevig als olifant door de lokale porseleinen kasten gaat banjeren. Van Gaal is een supertrainer maar hij kan de neiging om zichzelf voortdurend op de voorgrond te zetten gewoon nooit weerstaan. En die clashes met de Turkse pers die er op zeker gaan komen die zie ik ook al met plezier tegemoet!

12 juni 2018 om 13:42

Niks tegen Van Gaal maar van een ex-trainer van Barcelona, Bayern en United verwacht je toch wel iets groters als hij zo geheimzinnig doet.

Maar met Louis in de perskamer is het sowieso altijd topvermaak idd, en als er daar bovenop nog goed gepresteerd wordt is het helemaal mooi.

Toch wel anders dan een niet te weigeren aanbieding waar ik aan zou denken, maar ik gun een vakman als van Gaal nog wel een mooi avontuur

12 juni 2018 om 11:07

Als ik het vanuit Van Gaal's oogpunt bekijk snap ik het ook wel.
De nieuwe voorzitter zal zich niet veel bemoeien met Van Gaal en die kan samen met zijn staf de club van top tot teen herinrichten. Bovendien zal Van Gaal ook wel een lucratief centje overhouden aan dit project..

Mooi LVG blijft een held ! ♡ begon hem en zijn fratsen al te missen. Hopelijk kan jij nog 1 laatste kunstje laten zien en ze kampioen maken! Met leuke transfers

Dit zei ik al drie geleden na de uitspraken van Van Gaal over zijn 'niet te weigeren' aanbieding. De Koç famille is rijk, heel rijk, en Van Gaal is gewoon een fantastische trainer. Ali Koç is ook een type die zich bijna niet bemoeit met voetbalzaken, dus dat moet geen probleem vormen. İk vertrouw er wel op dat Van Gaal een hele fundering kan opzetten bij Fener. Met name de jeugdopleiding is al dertig jaar dramatisch. Daar kan een revolutie plaats vinden, en dat is Koç ook van plan. Er zijn geruchten dat hij Aachen als satellietclub in Duisland wilt kopen. Ook een interessant feitje.

12 juni 2018 om 11:04

De vraag is hoe lang hij nog wil werken. Maar als hij wat tijd neemr en ze laten hem zn gang gaan dan kan hij wel een mooie fundering leggen. Al kun je wel 4 nederlandse aankopen verwachten 😜😜😜

12 juni 2018 om 11:04

Gerucht en feit in 1 zin! 🤔

12 juni 2018 om 11:23

Je hebt gelijk, my bad.

12 juni 2018 om 11:09

Is de opleiding echt zo slecht? Heb er zelf geen weet van in Turkije, maar enige tijd geleden bedacht ik me wel ineens dat het toch bijzonder is dat zo'n voetbalgek land als Turkije (zo beleef ik het tenminste) toch eigenlijk niet zulke geweldige spelers voortbrengt. En dat zal inderdaad in de jeugdopleidingen liggen. Misschien dat je er wat meer over kan vertellen?

Van Gaal is overigens dan wel iemand die zoiets - mits hij een vrije hand heeft - op kan zetten, ja.

12 juni 2018 om 11:18

Dit is hoe ik het zie, er loopt heel veel talent rond in Turkije. Die spelen een jaar of twee leuk bij een middelmatige club en worden dan gekocht door de topclubs.

Bij de topclubs kan het twee kanten op, 1 ze verdienen veel geld en het voetbal boeit ze niet meer. 2 is dat ze bij de topclubs niet meer aan spelen toekomen omdat de topclubs liever een buitenlander opstellen en de talenten rotten weg op de bank.

Waar we nu op hopen is dat Van Gaal, die juist wel oog heeft voor jonge talenten, daar verandering in kan brengen en de juiste mix van buitenlandse spelers en jonge turkse talenten kan vinden.

12 juni 2018 om 11:21

Die is zo slecht nog niet. Het probleem zit hem voornamelijk in de tunnel en korte termijn visie van de Turkse top teams. Als er al jong talent zit worden deze meestal gekocht van midden en laagvliegers. Daarnaast krijgen dit soort spelers nauwelijks de kans om te spelen, omdat er voor volwassenen meer ervaren voetballers wordt gekozen.

12 juni 2018 om 23:00

Het is ook echt zo in Turkije dat je conncrties moet hebben, anders heb je al geen kans bijna. Er zijn spelrrs met heel veel talent maar die worden geweigerd bij vkubs omdat ze geen familie of connceties hebben, dst gaat hier gelukkig heel anders.

Ik denk dat Van Gaal niet eens zo slecht is bedacht door de nieuwe voorzitter. Van Gaal kan een club en ploeg opbouwen en structuur brengen en dat is wat Fenerbahce nu nodig heeft, een nieuwe start met een nieuwe voorzitter en nieuwe trainer die wel toekomstgericht en leuk voetbal wil spelen.

Hij heeft iedereen wel weer te pakken genomen. Een niet te weigeren aanbieding. Ik ben benieuwd hoe lang hij het daar volhoud. Succes Louis!

Klinkt als een wandelgangengerucht. van Gaal heeft helemaal niets met Fenerbahce.
Kan me niet voorstellen dat er geen betere opties zijn (chelsea, Real Madrid, bondscoach bij Italië of een andere land, terugkeer bij Ajax, etc.).

Jeetje, heeft hij hier nou maanden over lopen spartelen. Ik moet eerlijk bekennen dat ik iets groters had verwacht. Maar ik lees hier veel over een interessant project, waarbij hij veel macht en invloed kan uitoefenen op voetbalzaken in de breedste zin van het woord, plus flink lucratief, dus ik snap Louis wel.

Misschien gaat hij gewoon lekker op vakantie in Istanbul, wie weet. Anders wens ik hem veel succes, denk dat het voor beiden wel eens goed uit kan pakken.

12 juni 2018 om 12:27

@savedbythebell

de hele grote Europese clubs zitten natuurlijk niet meer op hem te wachten. hij is al op leeftijd en heeft zijn beste tijd achter zich. dan gaan dingen als zijn gedrag in de media op een gegeven moment ook tegen hem werken

Louis ga aub op pensioen, je hebt genoeg geld en bent te oud geworden. Deze man heeft een geweldige traiiners carriere gehad maar het zit erop, heeft de laatste jaren niets meer gepresteerd en ik heb het gevoel dat hij gewoon niet meer mee kan met de huidendaagse voetbal.

12 juni 2018 om 13:44

Na zo’n mislukking stoppen is toch niet leuk, veel liever ga je dan toch nog met een succes je pensioen in.

Mooie uitdaging voor Louis. Zeker nu Ali Koc voorzitter is van Fenerbahce. Een man met een totaal andere visie dan zijn voorganger. Als ze nu eens voor 3 jaar een deal maken en Louis echt credits voor de komende 3 jaar geven zou dat Fenerbahce én het Turkse voetbal een enorme boost geven.

arme Truus...het samen genieten wordt dus uitgesteld omdat er een niet te weigeren klus is. Blijkt het Fenerbahce te zijn..... Als dat al niet te weigeren is, wil ie gewoon niet te veel bij Truus zijn.

12 juni 2018 om 13:46

Louis heeft nu twee jaar betaald sabbatical genomen, lekker golfen in Portugal, das toch prima voor Truus? Nu weer een klus van 1-2 jaar.

Als dit waar is dan ben ik als Galatasaray fan aankomend seizoen voor Fenerbahçe....

12 juni 2018 om 12:26

Jij bent dan nu sowieso zeker geen Galatasaray fan, wij hebben geen neppe supporters.

12 juni 2018 om 22:06

Ben zeker GS fan.. Ik reageer met de gedachte dat V Gaal bij al zijn vorige clubs topspelers heeft laten debuteren: iniesta,puyol,alaba,müller, rashford etc etc.. Als hij dat ook doet bij Fenerbahçe dan profiteert het hele Turkse voetbal daarvan.. En "neppe" moet "nep" zijn...

Waarom denk ik meteen dat ie in de Erdogan cultuur past? De man werkt met vijandbeelden mn richting media om eigen team te ‘beschermen’. Dat past daar uitstekend maar is natuurlijk een management methode uit de vorige eeuw. Kun je nog zo leuk en aardig doen tegen spelers, je neemt de rest vd wereld en zeker je fans weinig serieus. Snap niet dat hij zoveel steun krijgt, als club wordt je knettergek van zo iemand. Maar goed, zal daar precies passen, verder hoeven we t niet heel serieus te nemen allemaal, bijrol in internationale voetbal met alle respect. Niemand die hiervan onder de indruk is.

Turkse media is hier zo goed in: het 1 en 1 is 2 principe! LVG heeft gezegd een niet te weigeren aanbod tr hebben en fb zoekt een nieuwe trainer (zelfs dat is niet zeker, aykut zit er nog); meteen wordt er een link gelegd. Als je het mij vraagt is de niet te weigeren aanbood van vGaal een aanbod van Real Madrid! Mark my words, van Gaal naar Real

12 juni 2018 om 12:43

@gsaray1976

wat moet Real met Louis Van Gaal? nog even afgezien van het sportieve aspect hebben die op Mourinho na de laatste jaren alleen maar trainers gehad wat gentlemen waren en de club goed uitdroegen naar de buitenwereld. dan ga je nu iemand aanstellen die zich in de media gedraagt als een volslagen malloot en wiens laatste job bij United uitliep op een totale deceptie. ik geloof daarom echt niet dat ze die gaan aanstellen

12 juni 2018 om 14:01

had van Gaal dit niet gelijk zelf ontkracht door te stellen dat hij al trainer is geweest in Spanje? Ik kan het me heel moeilijk voorstellen dat hij dat zou gaan doen.

Niet te weigeren aanbieding in een dictatuur? Lijkt me niet. Alleen Italië ontbreekt nog op zijn CV als groot voetballand en anders zal het waarschijnlijk bij een grote nationale bond zijn. Of misschien een Portugese topclub vanwege zijn woning daar.

12 juni 2018 om 12:41

En de eerste dictatuur schreeuwer is er alweer bij... Er wordt straks een WK gespeeld in een dictatuur. Ook maar boycotten of vind je een land waar oppositieleden en kritische journalisten aan de lopende band dood worden gevonden of opgepakt worden minder erg dan een land waar ivm met een verdomde staatsgreep er een autoritaire regering staat?

12 juni 2018 om 13:06

Wij boycotten dat WK toch ook?

12 juni 2018 om 14:02

Wat mij betreft worden de Wk's in Rusland én in Qatar ook geboycot.
Belachelijke landen waar geld regeert en waar democratie een lachertje is.

12 juni 2018 om 14:05

het WK was toch niet in Turkije?

grapje moet kunnen hoor. Vind het allemaal wel meevallen. Er zijn wel meer rare landen met een totaaldebiel aan het roer waar Nederlanders werkzaam zijn, grote toernooien waar aan meegdaan wordt en waar de grote bedrijven gewoon lekker geld binnen harken.

Het is zo hypocriet om het ene een dictatuur te noemen en op te roepen tot boycots terwijl de halve wereld fout is.

12 juni 2018 om 14:40

En het EK ook, we hebben een duidelijk statement gemaakt tegen die Fransen. Allemaal beschimmelde kaas aan ons verkopen, de schurken.

12 juni 2018 om 14:59

Het EK van 2020 boycotten wordt nog een lastig verhaal voor Oranje, aangezien het gehouden wordt in 12 landen. Moet je voor ieder land een aparte reden gaan verzinnen.

12 juni 2018 om 12:55

@edwin vork

Van Gaal heeft natuurlijk zelf ook wel iets dictoriaals dus misschien past hij daar perfect in die voetbalcultuur

Ik heb nog steeds het idee dat Van Gaal aan de slag gaat als bondscoach van Amerika. Alles wat hij wil is daar: geld, jeugd, vrijheid en kans op een mooi toernooi in 2022. Met Stewart als grote meneer bij de bond zal Van Gaal zeker een kans maken.

update: mensen, Fenerbahce zit gewoonweg de opties door te nemen. Er gaan verschillende namen rond zoals Moyes, Blanc, Buvac en Van Gaal. Het schijnt gewoon dat van gaal een gesprek is aangegaan met Ali Koc, er is dus helemaal niks concreet nog. Ali Koc heeft geld genoeg dus letterlijk iedereen die oren heeft naar Fener kunnen ze aanstellen als trainer. Het schijnt zelfs dat ze ook nog met Ersun Yanal aan tafel willen dus.. beetje wandelgangenverhaal eigenlijk dit. Er zit zelfs nog een trainer op dit moment daar.

Fenerbahce?? En dat is de dé uitdaging die Van Gaal niet kón laten lopen????

12 juni 2018 om 14:09

Een grote club (veel groter dan Nl'se clubs op dit moment) waar je niet de spelers hebt waarmee je standaard grote toernooien wint. Ze hebben wel geld en met de juiste aankopen kunnen ze veel bereiken. FB heeft ook EL ervaring (paar keer kwart/halve finale gehaald dacht ik). Zit dus potentie in. Als van Gaal naar een hele grote club gaat, waar is de uitdaging. Hij wil misschien een soort AZ ervaring hebben en Fener is vergeleken met de rest van Europa een soort AZ. Dus ja, prima uitdaging voor hem.

Ik heb altijd mijn twijfels als er een grote trainer naar Turkije komt. Rijkaard, Low, Hiddink, Del Bosque, Aragones, Mancini, Prandelli, Schuster, ze zijn allemaal geflopt. De laatste 10 kampioenen hadden een Turk als trainer, de laatste buitenlandse kampioen was Zico in 2007. In het nieuwe millennium zijn Lucescu, Daum, Zico en Gerets kampioen geworden in Turkije. Dit wil niet zeggen dat een toptrainer het niet goed kan doen, maar het is ook geen toeval.

Als Van Gaal de tijd krijgt, denk ik dat hij succesvol kan worden. Besiktas wilde hem halen in 2012 en ze hadden bijna een akkoord, maar dat was om de club weer op de rails te krijgen en de supporters hadden al geaccepteerd dat ze een tijdje niet mee zouden doen in de titelrace. Maar ik weet niet of Koc het aan zijn supporters kan verkopen dat de kans dat ze een jaar of twee geen kampioen worden groot is.

Mogelijk een mooie uitdaging voor Louis van Gaal.

Als hij niet gaat schreeuwen, wij zijn de beste van Istanbul, Ankara, Trabzon en Izmir.

Fenerbahçe???Echt niet....En dat zou dan de niet te weigeren aanbod zijn??Als ik als van Gaal zijnde eigenlijk wilde stoppen maar dat dan toch iemand mij als coach wilde hebben dan moet dat dan echt wel een topclub zijn van hoge niveau...Om het geld hoeft hij het zeker niet te doen want dan had ie allang in de woestijn een club gehad...Maar Fenerbahçe lijkt mij echt niet.

Ook dit lijkt me weer een Broodje Aap verhaal. Volstrekt ongeloofwaardig. Louis wordt ook genoemd bij Red Bull en als bondscoach van de VS. Dat lijkt me eerlijk gezegd veel geloofwaardiger en passender bij uitspraken dat het gaat om "een job die hem op het lijf is geschreven" of een "niet te weigeren aanbieding". Volgens mij is dit bericht dan ook meer op zijn plaats in de rubriek "in de Wandelgangen".

Dus het gerucht dat Cocu in beeld is kan de prullenbak in

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Fenerbahçe

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.Göztepe25-5
14.Bursaspor24-4
16.Ankaragücü24-15
Voor de complete stand: Spor Toto Süper Lig
SpelersPositieW
Mauricio IslaVerdediger10
Ismail KöybasiVerdediger10
Roman NeustädterVerdediger10
Martin SkrtelVerdediger11
Aatif ChahechouheMiddenvelder10
Mathieu ValbuenaMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Fenerbahçe.

Nederland
391 fans
Coach, 67 jaar
SeizoenClub
2014-2016 Manchester United
2012-2014 Nederland
2009-2011 Bayern München
2005-2009 AZ
2002-2003 Barcelona
Laatste voetbalnieuws

‘Guardiola leerde niets van Van Gaal, het was juist andersom’

Pep Guardiola heeft niets geleerd van Louis van Gaal, denkt Sonny Anderson. De oud-speler van Barcelona zegt in gesprek met Goal dat Van Gaal juist degene is die veel heeft geprofiteerd...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 18 februari
Indien Toni Kroos Real Madrid gaat verlaten, heeft men zijn vervanger al in beeld. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren