PSV zet alles op alles en hoopt op positief antwoord na contractvoorstel

Dinsdag, 12 juni 2018 om 07:25

PSV doet er alles aan om Luuk de Jong in Eindhoven te houden, zo meldt het Eindhovens Dagblad dinsdag. De aanvaller heeft inmiddels een nieuw contractvoorstel in beraad en wordt door de clubleiding van cruciaal belang geacht voor komend seizoen.

De Jong genoot in de voorbije transferperiodes belangstelling van Girondins Bordeaux en Club América, maar om uiteenlopende redenen kwam het niet tot een transfer. De aanvaller zou volgens het regionale dagblad nu geen concrete interesse van clubs genieten, al werd hij de voorbije weken opnieuw met de Mexicanen in verband gebracht.

“Voor PSV is het te hopen dat Luuk blijft. Als de club de Champions League ingaat en weer om de titel moet spelen, is Luuk heel belangrijk”, zei de inmiddels vertrokken technisch manager Marcel Brands twee weken geleden. “Je weet wat je aan hem hebt, vandaar dat hij zijn contract met één jaar kan verlengen. Als hij toch gaat, zal PSV een spits huren op die positie.”

PSV wil en kan nog niet volledig gokken op Maximiliano Romero, die door blessureleed nog altijd niet zijn debuut voor de ploeg van Phillip Cocu heeft kunnen maken. De Argentijn hoopt in de voorbereiding op de komende voetbaljaargang zijn kwaliteiten te laten zien. Sam Lammers vertrekt zo goed als zeker op huurbasis uit Eindhoven. De aanvaller werd maandag in het stadion van het geïnteresseerde Heracles Almelo gespot.


Poll

Denk jij dat Luuk de Jong in de zomer bij PSV blijft?


Gerelateerd

26 reacties (laatste reactie door constant kante)

Nooit gechameerd geweest van Luuk, maar zijn ervaring ia wel belangrijk. PSV doet er goed aan hem te behouden

Denk niet dat Luuk op de bank wilt gaan zitten als Romero in de basis speelt. Luuk is wel belangrijk voor PSV, maar zeker niet onmisbaar. Alleen is wel de vraag wie als 2e spits op de bank wilt gaan zitten met straks Europees voetbal erbij. Romero heeft ook niet bewezen wat zijn kwaliteiten zijn.

12 juni 2018 om 10:45

Treblex

Eerder is al aangegeven dat Lammers mocht worden verhuurd en dat als Luuk de Jong weg mocht gaan er een andere spits gehuurd zal gaan worden.

12 juni 2018 om 13:12

Een gehuurde spits wil anders ook niet alleen maar banken Kante!

12 juni 2018 om 14:08

whyto

Hangt van de statuur van de te huren spits af denk ik.

Los daarvan, als Luuk de Jong weg gaat, dan zal PSV gewoon een spits huren zodat de selectie op orde is. Of die spits alleen komt als die een basisplaats gegarandeerd krijgt, dat zien we dan wel, lijkt me wel helder dat geen enkele bestuurder of coach ooit een basisplaats garandeerde aan wie dan ook.

Zou heel blij zijn als hij blijft maar wat gaat er dan met Romero gebeuren? De Jong wil echt niet op de bank zitten en een aankoop met dit prijskaartje ga je geen heel seizoen op de bank zetten. Luuk wil graag nog een avontuur aangaan en wat mij betreft wordt hem dat (voor de juiste prijs) gegunt. Lammers verhuren en dan zelf een wat meer ervaren spits proberen te huren ter overbrugging. Verder moet er een rechtsback komen en hoop ik toch wat meer te gaan horen over van Ginkel of een eventuele opvolger van hem.

12 juni 2018 om 08:41

Ik gun het Luuk ook van harte, maar zou erg blij zijn als hij besluit te blijven. En dan heb je inderdaad 2 spitsen, maar er zijn genoeg wedstrijden te spelen, met Europees en bekervoetbal erbij. Wellicht rouleren, afhankelijk van de tegenstander? Kan Romero ook nog op de flank spelen, of is hij echt alleen een centrumspits? Mocht Bergwijn nog vertrekken is er natuurlijk nog wat plaats voorin.

12 juni 2018 om 10:26

Luuk de Jong moeten ze inderdaad behouden. In een reactie hieronder word het al aangegeven met backs als Angelino en misschien een Dumfries heb je weer genoeg toevoer op Luuk de Jong vanuit de flanken.
Echter denk ik dat Luuk de Jong voor een avontuur in het buitenland gaat. Zijn vriendin heeft zich namelijk versproken een paar maanden geleden. Hopelijk weet PSV hem hoe dan ook te behouden. Come on Psv!

Wat hoop ik zo dat hij blijft! Altijd blijven vechten voor zijn club.Niet hoogstaand, maar zeer belangrijk voor PSV.

12 juni 2018 om 08:14

Zo enorm belangrijk inderdaad. Hoevaak ik hem dit seizoen wel niet tot op de eigen achterlijn (!) heb zien verdedigen. Topmentaliteit, dolblij met hem.

12 juni 2018 om 08:50

@quirento: dussss, de volgende speler wordt Wout Weghorst?

12 juni 2018 om 09:16

Dat is natuurlijk een onzinvergelijking Mexicanooo. Luuk de Jong is toch echt wel een klasse beter dan Weghorst, en heeft zich meer dan bewezen bij Psv. Overigens zouden meer spelers de mentaliteit van De Jong en Weghorst mogen hebben!

Die moet ook gewoon blijven. De Eredivisie is zijn niveau en meer ook niet. Zijn 2 buitenlandse avonturen zijn natuurlijk niet voor niets op een flop uitgelopen...

Voor Psv in de competitie een prima spits, alleen als PSv CL haalt zal er een betere spits nodig zijn dan Luuk. Wellicht is dat Romero, alleen niemand weet hoe fit en goed hij is...

12 juni 2018 om 09:15

De interesse is vanuit Mexico en dat is nou niet echt van het niveau Bundesliga/premier League. Ik zou de jong geen ongelijk geven om naar zo een prachtig land te gaan voor een riant salaris.

Strik eromheen en gaan. Luuk is een goed ventje maar kan alleen presteren met aanvoer vanaf de vleugels. Dat betekent dat je 2 spelers op offert om hem te laten renderen. Ik zie hem daarmee meer als last dan als lust. Het is gewoon niet meer van deze tijd. Daar ga je het ook niet mee redden in de CL.

12 juni 2018 om 09:08

Waarom zou je spelers op moeten offeren? Het is natuurlijk nog niet zeker maar als PSV volgend jaar Angelino en Dumfries heeft zullen de backs veel mee opkomen en zal Luuk de Jong genoeg aanvoer krijgen. Dat Bergwijn en Lozano wat zelfzuchtiger zijn wil niet zeggen dat ze niet af en toe een goede voorzet geven. Ook is een belangrijke reden dat PSV dit seizoen kampioen geworden is corners en ook daarvoor is Luuk de Jong belangrijk. Voor PSV zou het fijn zijn wanneer Luuk de Jong nog 1 seizoen blijft, omdat Lammers verhuurd wordt en Romero nog geen ervaring heeft.

12 juni 2018 om 09:36

"luuk is een goed ventje maar kan alleen presteren met aanvoer vanaf de vleugels."

Dat wordt vaak gezegd, maar ik vind dat zijn afhankelijkheid van de aanvoer erg overdreven wordt. In 2015-2016 maakte De Jong 26 goals en was de aanvoer toen zo geweldig, dan? Links stond Locadia (eigenlijk een centrumspits, geen specialist is assists), rechts stond Narsingh (sowieso geen topper) en door blessures en vormverlies was Willems in dat seizoen goed voor maar vier assists.

12 juni 2018 om 10:30

Hij komt in ieder geval niet heel vaak vrij voor de keeper door een solo of lange dribbel Ik ken zijn statistieken niet, maar ik heb het idee dat heel veel van zijn goals door een kopbal scoort. Wat mij betreft ideaal dus als je backs krijgt zoals Angelino en Dumfries. Juist dan is het belangrijk om een spits te hebben als Luuk de Jong.

12 juni 2018 om 10:53

T. Alvarez

"hij komt in ieder geval niet heel vaak vrij voor de keeper door een solo of lange dribbel"

Dat klopt. Maar naast die mogelijkheden en hoge ballen vanaf de zijkant zijn er nog wel meer mogelijkheden om te scoren als voetballer of als spits.

Romero Romero waar ben je? Hij hoopt zich te bewijzen in de voorbereiding? Een van de grootste aankopen ooit voor PSV. Die klasbak hoort toch de nieuwe onbetwiste nr 9 te zijn? Waarom hoor ik zoveel twijfel. Luuk wil echt niet banken. Als hij blijft is hij de nummero 9.

Hopelijk blijft Luuk bij Psv, hij is van cruciaal belang in het team. Hij is de beste spits van Nederland en als hij zelf niet scoort, dan kunnen andere spelers profiteren van zijn enorme kopkracht. Volgend seizoen kan hij eenvoudig een koppel vormen met de andere PSV-spits: Romero, ben benieuwd hoe dat gaat lopen in de Champions League maar ik verwacht er heel veel van....

Een jaar geleden was ik hem gaan uitzwaaien, maar na afgelopen seizoen en rekeninghoudend met zijn eerste seizoenen hoop ik toch dat hij blijft. Voor de Nederlandse competitie echt een prima speler en je weet wat hij kan en niet kan. Hij moet alleen voorzetten krijgen en snelle jongens om zich heen hebben. Europees heb je natuurlijk weinig aan hem, maar met een andere spits kun je toch ook geen potten breken in Europa.

Opvallend bericht omdat hij een van de spelers is wiens arbeidsvoorwaarden door de "football leaks" op straat is komen te liggen. Uit de documenten die in handen zijn gekomen van de pers, is gebleken dat hij met een salaris van 1.8 miljoen op dit moment de veruit best betaalde voetballer in NL is. Normaal gesproken krijgt een speler meer loon als hij bijtekent, het is in ieder geval niet aannemelijk dat hij bereid is met minder genoegen te nemen, terwijl de kans om uiteindelijk op de bank plaats te moeten nemen als Romero zijn faam weet waar te maken, aanzienlijk is.

12 juni 2018 om 10:58

Scepticus

Wat is het 'opvallende' hierin dan precies? Want dat hij de best betaalde voetballer was, dat was al bekend ruim voor de football leaks documenten gepubliceerd werden.

Verder is dit een aanbieding. Het staat Luuk vrij om er niet op in te gaan. Als hij elders voor meer salaris kan tekenen, prima. Zo niet, dan kan hij langer in Eindhoven blijven. Tegen, naar verwachting, hetzelfde salaris, maar dan langer.

En dan nog, ik lees hierboven dat 'luuk echt niet op de bank gaat zitten'. Hoezo niet? Hij zat vorig seizoen een tijdje op de bank en ook het huidige seizoen begon hij als bankzitter, toen Locadia in de spits mocht spelen. Heb je toen Luuk veel horen klagen en steunen? Ik niet.

Bespottelijk en kortzichtig dat PSV zo aan Luuk de Jong hangt. Als ‘hard werken en een professionele houding’ mag worden verstaan onder ‘je weet wat je aan hem hebt’ heeft Brands een punt, maar zijn grillige doelpuntenproductie – anderhalf jaar droogstand! – en zijn aanstelligere geklaag naar scheidsrechters zet de prioriteit om De Jong koste wat het kost te houden in een heel ander daglicht. Sterker nog, PSV had De Jong op diens hoogtepunt van zijn revival moeten verkopen voor pakweg 18 miljoen; de spits is typisch zo’n speler die absoluut vervangbaar is. En in de Champions League was hij helemaal niet buitengewoon goed of belangrijk.

Bovendien is het vreemd dat PSV onvoldoende vertrouwen heeft in Max Romero. Is die dan voor de kat zijn vagien gehaald? Je haalt geen toptalent voor de hoofdprijs om hem te laten banken en wanneer de Argentijn wel direct zijn belofte inlost heb je met De Jong een grootverdiener op de bank. Verkoop De Jong gewoon voor twaalf miljoen, versterk je middenveld met wat meer kwaliteit; Romero kan dan je eerste target man worden en als stand-in zou ik toch Lammers aanhouden.

Ook Psv’s noodzaak om weer een hele zomer een transfer van Van Ginkel te onderzoeken vind ik erg passief. Van Ginkel krijg je niet los voor minder dan 10 miljoen. De man was belangijk voor Psv, maar is van hetzelfde type als Ramselaar. Liever zie ik dat PSV met Erick Guttierez een ander type haalt voor een lagere prijs en de Mexicaan met Hendrix en Pereiro of Mauro Junior het middenveld te laten vormen. Selecteer zoveel mogelijk door; dit PSV is op zijn tandvlees kampioen geworden en is in principe een weinig waardevolle verzameling spelers. Waar je kunt vernieuwen zou ik het niet laten, zeker niet wanneer je de aantrekkingskracht van een zeer waarschijnlijke CL-deelname als promotiemiddel kunt gebruiken. Buiten Lozano is niemand van de huidige groep onvervangbaar.

12 juni 2018 om 12:52

gomes1psv

"maar zijn grillige doelpuntenproductie – anderhalf jaar droogstand! –"

Het is maar hoe je het bekijkt of wil bekijken denk ik. Hij heeft in seizoen 2016-2017 'maar' acht goals gescoord. Dat is, voor zijn doen, te weinig dat is juist.

Maar in vier seizoenen 66 goals in 125 duels, dan ben ik wel benieuwd welke spelers jij kunt noemen die dat beter hebben gedaan. Bijna 17 goals gemiddeld! Wie doet hem dat na eigenlijk?

En dat Luuk de Jong te vaak ligt te janken tegen de scheidsrechter, dat klopt op zich wel. Die mening deel ik. Maar dat PSV (blind) moet vertrouwen op Romero dat vind ik ergens op slaan. PSV is geen club die met [één spits de competitie in kan gaan en ook niet gaat. PSV is een topclub. Dat je dus naast Romero, die echt wel zijn kansen gaat krijgen ,ook nog een ervaren spits wil is logisch en begrijpelijk. Vandaar ook dat allang bekend is gemaakt dat als De Jong weg zou gaan, er een andere spits bij gehuurd zou gaan worden (waarschijnlijk Vincent Janssen).

Dus nee, het heeft niets te maken met wat voor gevoel richting Romero ook, je gaat niet een seizoen in met elf spelers. Je krijgt blessures, schorsingen, vorm verlies, etc. Dus heb je 24 spelers, waaronder in ieder geval twee volwaardige spitsen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

185 fans
Aanvaller, 27 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 PSV 1 0 0 0
2017/2018 PSV 28 12 1 0
2016/2017 PSV 32 8 4 0
2015/2016 PSV 33 26 2 0
2014/2015 PSV 32 20 0 0
Laatste voetbalnieuws

‘Hij kan uitgroeien tot één van de beste spelers van PSV en de Eredivisie’

Met acht succesvolle dribbels en een doelpunt had Steven Bergwijn zaterdagavond een groot aandeel in de 4-0 overwinning van PSV op FC Utrecht. De aanvaller maakte vooral na rust indruk tegen...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 16 augustus
Ki-Jana Hoever gaat vertrekken bij Ajax. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren