Neres: ‘Dortmund bood een bedrag, maar Ajax vroeg veel meer’

Maandag, 11 juni 2018 om 20:09

Justin Kluivert arriveert maandag om 22.40 uur op vliegveld Fiumicino om zijn transfer naar AS Roma af te ronden. De linksbuiten is mogelijk niet de enige aanvaller die deze zomer bij Ajax vertrekt, want ook aan David Neres wordt getrokken. Onlangs meldde Borussia Dortmund zich nog in de Johan Cruijff ArenA.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Is David Neres goed genoeg voor een club als Borussia Dortmund?


Gerelateerd

41 reacties (laatste reactie door lucasandersen)

Wat zou ik deze jongen nog graag een jaar bij Ajax zien. Ik denk dat die volgende seizoen echt kan gaan schitteren voor Ajax.

11 juni 2018 om 20:16

Dit moet een van de kartrekkers volgend jaar worden voor Ajax inderdaad. Ben zeer benieuwd naar hoe de selectie van Ajax er volgend jaar uitziet. Gezien de tweets van Verweij lijkt het erop dat Ajax geen vervanger voor Kluivert gaat halen. Een aanval van bande-dolberg-neres gaat het dan denk ik worden.

11 juni 2018 om 20:41

Bandé en Labyad kunnen beide linksbuiten dus in feite is er al vervanging gehaald.

11 juni 2018 om 20:45

En dan zitten Johnsen (nog niet echt van onder de indruk) en Cerny er ook nog. Hoelang ligt die er eigenlijk nog uit?

11 juni 2018 om 20:47

Het transferwindow is nog heel lang open. Is nog wat vroeg om al voorspellingen te doen hoe een linie er uit gaat zien, lijkt mij.

11 juni 2018 om 20:53

Verwachting is dat hij halverwege de voorbereiding weer aan kan sluiten volgens mij.

11 juni 2018 om 21:05

Bande-Dolberg-Neres vs Lozano-Romero-Bergwijn. Ben dan toch geneigd te zeggen dat het laatste trio een stuk effectiever is?

11 juni 2018 om 21:33

Mwa denk niet dat we daar nu veel over kunnen zeggen gilau. Zowel Romero als Bande moeten zich nog bewijzen.

11 juni 2018 om 21:38

en dan maar hopen voor psv dat lozano blijft

11 juni 2018 om 21:40

Plus dat er nog de kans is, dat Lozano natuurlijk ook nog vertrekt. Zeker niet on denkbaar.

11 juni 2018 om 21:48

Wellicht iets effectiever, maar ligt erg aan de vorm, bovendien hebben we van Romero natuurlijk ook nog niets gezien. Ajax heeft dan nog Huntelaar, Labyad, Cerny op de bank. Wat heeft PSV nog achter die eerste 3, Luuk gaat ook nog wel vertrekken toch of niet? Lammers ook weg, dus Malen en Gudmondsson voor in de aanval denk ik op de bank?

11 juni 2018 om 22:16

Vergeet Gapko en ook Mauro niet.

11 juni 2018 om 23:01

Er kan van alles gebeuren nog. Wie weet vertrekt Dolberg na een goed WK.. misschien gaat Neres alsnog weg.. Aan Bergwijn wordt getrokken.. Lozano kan ook ineens weg zijn na een WK. Bandé en Romero moeten we nog zien spelen. En ook na 4 wedstrijden kan je nog weinig zeggen.

Hij is er ook nog niet klaar voor om te gaan. Als hij gaat moet Ajax wat spelers aantrekken die ook het vermogen hebben om voor een team te strijden. Zowel aanvallend als verdedigend. Fysiek enorm goed.

11 juni 2018 om 22:31

Ja dan krijg je een soort Stoke city van een paar jaar terug. Lachen man.

Laten we nou maar gewoon goeie voetballers halen.

Verstandige teksten van hem. Een open deur, maar hier kan Justin een voorbeeld aan nemen. Stiekem zou het wel mooi zijn als Neres nu de rustigere route kiest en over 10 jaar een veel mooiere carrière gehad heeft. Al hebben we een speler als Justin ook wel hard nodig in het NL elftal.

11 juni 2018 om 21:00

Ook Justin heeft zulke teksten geroepen. “Ik wil eerst kampioen worden, en dan ga ik pas”. Iets in die trant in ieder geval. Er hoeft maar een club te komen en dan draaien ze als een blad aan de boom.

11 juni 2018 om 21:55

Kun je niets van zeggen, vraag maar aan Klaassen. Zou wel het verstandigste zijn maar ook dan heb je geen garantie. Het is niet dat dergelijke spelers hier wekelijks veel weerstand hebben waardoor ze nog flink kunnen ontwikkelen.

11 juni 2018 om 22:01

Hij is al keer op jonge leeftijd weg gegaan bij ze club... Justin heeft gewoon gelijk.

11 juni 2018 om 23:31

@feyenoord1910 Justin heeft ook gewoon gelijk. Daar gaat het niet om, wat hij heeft gezegd strookt niet met de daadwerkelijke acties die hij nu onderneemt. Maar je weet het nooit, hij kan ook blijven. Hij is waarschijnlijk nog niet helemaal klaar voor een vaste basis plaats bij een club als Roma, maar hij heeft talent genoeg om het waar te maken.

Hoop dat hij blijft,heeft toch aardige statistieken naar een zeer matig begin. Het word hopelijk alleen maar beter,talent heeft deze salsa voetballer zeker genoeg!

11 juni 2018 om 20:39

Samba voetbal - sorry voor de verbetering - salsa is ook Zuid Amerikaanse maar niet van Brazilie On: ik hoop dat Neres het meent en volgend jaar in de JC Arena te bewonderen is weer

Ik ben eigenlijk best een fan van Neres. Lijkt me best een aardige en gevoelige jongen, die vaak wordt beoordeeld op z'n ietwat slome ogen. Zegt hier ook verstandige dingen, ik denk dat hij in een of twee jaar kan uitgroeien tot een absolute topspeler van Ajax. Ondanks die last van zijn hoge transfersom doet hij het tot nu toe uitstekend. Hij heeft een hoog rendement en al zijn acties zijn doelgericht. Niet alles lukt, maar uiteindelijk lukken er genoeg dingen voor eredivisie niveau. Als hij nog wat vaker de actie weet te maken dan kan hij een stapje hogerop.

Enorm talent, maar mentaal nog niet waar hij moet zijn om de stap hogerop te maken. Soms nog wat schuchter en oogt nog iets te onzeker als het niet lukt. Ben bang dat hij bij een topclub met meer gearriveerde spelers wellicht zou verzuipen tussen de karakters.

Heb soms het idee dat hij nog steeds niet helemaal gewend is aan het feit dat hij niet meer thuis woont en in een vreemd land zit. Als hij zich hieraan kan overgeven zal hij pas echt los komen/

11 juni 2018 om 20:27

Het idee dat hij nog niet helemaal gewend is? Dan overlegt hij voor iemand die niet gewend is, echt prima cijfers met 14 goals en 12 assists afgelopen seizoen en dan te bedenken dat hij het afgelopen seizoen in het begin van dit seizoen geen basisplaats had, omdat Keizer telkens voor Kluivert of Cerny op rechts koos en uiteindelijk speelde Neres zich na een uitwedstrijd tegen Heerenveen (waar hij 2x scoorde) in de basis. Ik lees regelmatig kritiek op Neres en dat hij volgens velen niet goed genoeg presteert in verhouding met de prijs die er voor hem is betaald, maar ik vind juist dat Neres het het afgelopen seizoen prima heeft gedaan en er zit nog veel meer rek in hem naar mijn mening. Overmars gaf ook aan dat Ajax inderdaad teveel voor Neres heeft betaald en Neres gaf ook wel toe dat de transfersom enige druk met zich meebrengt, maar hij presteert naar mijn mening gewoon prima en Neres zelf kan er toch niets aan doen dat Ajax destijds zoveel voor hem betaalde aan Sao Paolo?

11 juni 2018 om 22:08

Een aanvulling op je reactie, hij kan inmiddels ook een aardig woordje Engels. Hij had een maandje geleden namelijk zijn eerste interview volledig in het engels bij Ajaxtv. Dat is wel een compliment naar de club toe dat ze dat goed geregeld hebben, dan kan zo'n jongen zich veel beter verstaanbaar maken in de groep en in het leven in de stad. Natuurlijk het zal altijd onwennig voor hem blijven in tegenstelling tot Brazillie, maar wel beter.

11 juni 2018 om 20:33

Hij heeft zelf in interviews aangegeven dat hij het niet heel makkelijk had met z'n overgang naar Amsterdam. Schijnbaar woont zijn broer (als ik t me goed herinnert) nu bij hem in Nederland. Het klopt dus inderdaad dat hij het lastig vindt om niet meer thuis te wonen in zn eigen land. Het komende jaar zal hij daar nog wel meer aan wennen denk ik.

Eigenlijk is dat dus een pluspunt: Hij doet het al vrij goed terwijl hij misschien niet helemaal gewend is aan het leven en dat is op zich iets dat zich meestal vanzelf zal oplossen. Hij gaat het dus misschien nog beter doen. Ik denk dat het in ieder geval niet verstandig is om te snel weg te gaan, maar dat geeft hij zal ook al aan gelukkig.

Hoop dat hij blijft. En hoop dat Overmars zijn belofte nakomt dat de selectie compleet is voor de voorbereiding. Moeten nog wat spelers komen! Hoop een rb, verdedigende middenvelder en een buitenspeler.

11 juni 2018 om 20:42

Met Veltman, Kristensen, Orujuela en Mazraoui heb je al 4 backs. Lijkt me dat ze dan eerst wat kwijt moeten. Orujuela verkopen en Kristensen verhuren o.i.d.

11 juni 2018 om 22:10

Veltman ligt er toch nog tot de winterstop uit? Dan zal je toch wel twee backs moeten behouden naast Veltman. Orejuela kan je denk ik het beste van de hand doen. Geheel tegen mijn verwachtingen in heeft hij het om de een of andere reden niet waar kunnen maken. Deed het in Colombia erg goed en zat zelfs al bij de nationale ploeg van Colombia een paar keer. Ik denk dat je met hem gewoon moet doorschakelen, net als met Kristensen overigens. Daar weet je nu al van dat die nooit goed genoeg gaan worden. De enige reden waarom ze behouden blijven is omdat ze wat hebben gekost. Pak je verlies en haal een goede rechtsback. Ik zou Gomez van Lanus halen als ik Ajax was.

Verder blijf ik het toch wel jammer vinden hoor. De ene na de andere speler gaat weg bij Ajax voor tientallen miljoenen en de enige soort spelers waarmee we komen aanzetten zijn Labyad, Bande, Kristensen etc. Ik snap dat het verdomd lastig is om de categorie daarboven naar Nederland te krijgen maar dit vind ik toch ook wel erg pover allemaal.

ON: Ik ben bijna geneigd te zeggen, nu alle prijzen zo de pan uitreizen, begin opnieuw. Verkoop alles wat geld oplevert. Ziyech(45 miljoen), de Ligt (60 miljoen), Neres (40 miljoen), de Jong (35 miljoen), Kluivert (20 miljoen). Sportief haken we toch niet meer aan op deze manier, laten we dan maar een poging wagen de rijkste club te worden.

11 juni 2018 om 22:20

Onane ook nog voor €25 miljoen weg en dan harkt Ajax €225 miljoen binnen. Gezien het huidige Eigen vermogen denk ik wel dat Ajax dan de rijkste club is qua cash maar omdat ze het stadion maar voor 13 bezitten, niet de rijkste club qua bezittingen. Ook de Toekomst wordt voor een aanzienlijk deel gehuurd van de gemeente.

Maar ja, kost wel weer een kampioenschap.

Cruyff zei ooit eens, met een zak geld kan je niet voetballen en alleen daarom al ben ik blij dat Neres blijft.

Heerlijke speler die Neres. Zo zie je maar dat je soms flink moet dokken en een fors doorverkooppercentage moet accepteren om de echte buitencategorie binnen te halen. Genieten man, spelers als Neres en Lozano. Bovendien gaan de clubs hier alsnog een fraaie winst aan overhouden. Hoop dat hij nog een jaar blijft, leuk om te zien spelen. Alleen die prijzen die hij wil winnen mogen nog wel even wachten

Ik word redelijk ziek van de pers die al die Ajax mennekes na 1 jaar of anderhalf jaar meedoen in Ajax 1, of een half jaar basis (tagliafico) naar de uitgang schrijft. Laten ze eerst maar eens wat bewijzen kampioen worden.

Ik denk dat Ajax daarom steeds geen kampioen wordt, omdat dan al die transfersommen door bonussen heel hard oplopen. Slim hoor Mark

Ik denk dat Ajax daarom steeds geen kampioen wordt, omdat dan al die transfersommen door bonussen heel hard oplopen. Slim hoor Mark

Ik ben blij dat hij wel verstandig genoeg is om nog minimaal een seizoen te blijven en niet bezwijkt om het grote geld. Hij kan zich nog prima ontwikkelen in Nederland en is verzekerd van een basis plaats. Heerlijke speler om in je team te hebben, zorgt altijd voor dreiging, heeft een goed overzicht voor mede spelers en scoort makkelijk.

Het is een super speler met zeer veel overzicht.
Hebben ze goed gescout.

off topic
is het waar van Dalberto Penaranda?

Ik heb Neres blijkbaar onderschat qua inzicht. Blijkt toch een verstandige jongen te zijn, ondanks dat z’n ogen constant op halfzeven hangen. Hij moet inderdaad even een jaar Ajax op sleeptouw nemen en dan echt als een grote naam binnenkomen bij een nieuwe club, wilt hij het maximale uit zijn carrière halen!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

34 fans
Aanvaller, 21 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Ajax 1 0 0 0
2017/2018 Jong Ajax 1 1 0 0
2017/2018 Ajax 32 14 3 0
2016/2017 Jong Ajax 4 2 1 0
2016/2017 Ajax 8 3 1 0

In de wandelgangen

Donderdag 16 augustus
Ki-Jana Hoever gaat vertrekken bij Ajax. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren