Inzaghi neemt afscheid: ‘Ik heb enkele aanbiedingen ontvangen’

Maandag, 11 juni 2018 om

Filippo Inzaghi verlengt zijn aflopende contract bij Venezia niet. De 44-jarige oud-aanvaller werd in de zomer van 2015 ontslagen door AC Milan en stond de afgelopen twee seizoenen voor de groep bij de club uit de Serie B.

I Arancioneroverdi werden vorig seizoen kampioen van de Lega Pro B en eindigden dit seizoen op de vijfde plaats op het tweede niveau. De zwarthemden werden zondag in de halve finale van de play-offs om promotie naar de Serie A uitgeschakeld door Palermo. Venezia speelde vorige week woensdag thuis met 1-1 gelijk en verloor zondag met 1-0.

“Ik koos twee jaar geleden voor dit project en ging met nederigheid aan de slag in de Lega Pro. Binnen vijf minuten wist ik dat ik hier kon werken zoals ik wilde”, aldus Inzaghi in een verklaring. “Het zijn twee fantastische jaren geweest en we gaan nu allebei onze eigen weg. Maar wat we samen hebben gepresteerd, kan nooit meer worden uitgewist.”

“We hebben alles gedaan wat we konden en hebben bijzondere resultaten geboekt. Ik ga nu nadenken over wat ik wil doen. Ik heb enkele aanbiedingen ontvangen, maar heb altijd gezegd dat ik wilde wachten tot na de play-offs. Ik weet niet of ik naar de Serie A ga, maar weet wel dat mijn jongens die kans verdienden. Ik bedank hen, de fans en de voorzitter.”


Poll

Denk jij dat Filippo Inzaghi nog eens een Italiaanse topclub gaat trainen?


Gerelateerd

6 reacties

Dijks zei bij Andy in de auto dat die Inzaghi als trainer kreeg bij Bologna. Past wel bij Bologna Pippo, mooie club voor hem.

11 juni 2018 om 19:51

Ondanks dat hij meerdere opvallende dingen zei in die uitzending, is het niet netjes denk ik als je bij een nieuwe club komt om op internet te zeggen dat je hebt gehoord dat Inzaghi de nieuwe trainer wordt. Dan wakker je geruchten aan en dat lijkt niet de bedoeling te zijn denk ik.

11 juni 2018 om 20:05

In Italiaanse media zijn ze er ook vrij zeker van dat ie naar Bologna gaat. Mooie stap voor Pippo inderdaad, van de serie B naar een (relatief) stabiele Serie A-club

2 mooie jaren. Vorig jaar alles gewonnen en dit jaar helaas niet goed genoeg om te promoveren. Ik had hem graag met Venezia in de Serie A gezien. Prachtige club.

Paar jaar terug een mini docu van KickTv gezien over het project Venezia. Daarna toch altijd wel nog een beetje blijven volgen. Had eerlijk gezegd gedacht dat hij toch nog 3/4 jaar langer gebleven was. Veel succes Pippo!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Venezia


1 fan
Actuele wedstrijden
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Venezia.

In de wandelgangen

Zaterdag 15 december
Denis Suárez is aangeboden bij Arsenal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren