Fortuna slaat slag bij andere promovendus; Willem II en NAC grijpen mis

Maandag, 11 juni 2018 om 16:08

Fortuna Sittard hengelt Mark Diemers binnen, zo bevestigt de aanvallende middenvelder maandag in gesprek met Voetbal International. Diemers promoveerde afgelopen seizoen met De Graafschap naar de Eredivisie en gaat op dat niveau nu bij Fortuna aan de slag. Diemers heeft een driejarig contract ondertekend bij de Limburgers.

Diemers gaf eerder al aan een stap hogerop te ambiëren. Van een toenadering tussen De Graafschap en Diemers over een nieuw contract kwam het niet meer. Enkele Eredivisionisten, zoals Willem II en NAC Breda, hadden interesse, maar Diemers, die eerder werkzaam was bij sc Cambuur en FC Utrecht, kiest uiteindelijk voor Fortuna Sittard.

“Bij Fortuna had ik het gevoel dat ze me koste wat kost wilden hebben”, legt Diemers uit. “Ze zien een belangrijke rol voor me weggelegd in het elftal en ik kan mijn favoriete positie als nummer tien krijgen. Het gevoel was heel goed.” Diemers is na Alessandro Ciranni, overgekomen van MVV, de tweede aanwinst voor de ploeg van René Eijer.

Technisch directeur Mustafa Aztopal laat op de clubsite weten blij te zijn met de aanwinst: "Diemers is één van de spelers die we heel graag aan boord wilden halen. Het is niet voor niets dat hij afgelopen seizoen een Bronzen Stier voor beste speler in de wacht sleepte. Hij is van absolute meerwaarde voor het elftal. Het is een echte winnaar met een dito ambitieniveau."


Poll

Een goede aanwinst voor Fortuna Sittard?


Gerelateerd

35 reacties (laatste reactie door spinnekop)

Lijkt mij een goede speler voor Fortuna. Slim dat ze zich op de lagere markt richten

Zo! Deze had ik niet zien aankomen. Dacht dat Fortuna na de interesse van o.a. NAC en Willem II kansloos was maar wat een geweldige slag! Nog een paar van dit soort spelers en dan kan het nog wel eens een mooi seizoen worden

Ja Fortuna is echt de stap hogerop... Dat zie je vaker met spelers van de Graafschap die "een stap hogerop" ambiëren.. Neem Smeets, getekend bij Top Oss Hahah

11 juni 2018 om 16:40

Smeets ging eerst naar cambuur. Iedereen zegt hogerop te willen, ls de juiste club niet komt moet je toch je inkomen hebben he? Neem aan dat ie qua salaris er redelijk op vooruit gaat daar, dus da is ook een vorm van hogerop.

11 juni 2018 om 17:04

Ik betwijfel of hij daar echt meer gaat verdienen. De graafschap betaalde zeker in de jl relatief hoge salarissen.

11 juni 2018 om 19:12

Fortuna ook, of denk je dat die Portugezen ea voor 35K op de loonlijst staan per jaar!!!

12 juni 2018 om 12:55

65-70k verdiende Diemers, had destijds zijn onderhandelingen ingezet op 120k.

Dus neem aan dat als jij ergens anders heengaat, wat sportief gezien niet eens een stap vooruit is, ga je meer geld verdienen.

11 juni 2018 om 17:03

Bednarek ook zoiets. Nu is hij pissig omdat hij niets meer van de graafschap gehoord heeft na de promotie.

11 juni 2018 om 17:12

Als ze afgesproken hadden dat ze nog contact zouden hebben dan vind ik dit slordig van Hofstede. Je kunt gerust bellen om te zeggen dat je eigenlijk een betere keeper zoekt. Want Bednarek had gezegd dat hij een betere club zocht. Wie weet vinden ze beide niets en kunnen ze toch samen verder.

11 juni 2018 om 20:19

Dat verhaal heeft natuurlijk 2 kanten, heb Bednarek ook niet in de media horen roepen dat hij wilde blijven na de promotie. Tenminste niets van gelezen oid.

Als Diemers ballen had, was hij bij De Graafschap gebleven. Leek daar juist op zijn plaats te zijn. Goede aanwinst voor Fortuna. Dat zeker. Prima aanvallende middenvelder voor de top van de Jupiler, onderkant Eredivisie.

11 juni 2018 om 16:41

De Graafschap deed hem geen aanbieding meer. Dus hij kon niet meer bij de Graafschap blijven. Hij had nooit midden in het seizoen moeten zeggen dat hij weg wilde. Dan was de Graafschap niet naar een vervanger op zoek gegaan en had hij gewoon bij de Graafschap bij getekend. Denk voor beide partijen een beetje een anti climax. Wanneer je als speler met de kwaliteiten van Diemers bij ( met alle respect ) een club als Fortuna beland.

11 juni 2018 om 19:15

En bij de graafschap zou hij wel op zijn plaats zijn!!!! DE club van Gelderland!!! Denk dat Fortuna nog gaat verrassen. Let maar op. Van Nijland, Thomassen en wen 30 jarige narsingh wordt ik niet bepaald enthousiast

12 juni 2018 om 09:12

Bij de Graafschap zou hij iets beter op zijn plek zijn maar zijn doel was bij een stabiele eredivisionist te belanden. Dat kun je van zowel De Graafschap als Fortuna zeker nog niet zeggen. Ik denk persoonlijk dat Fortuna helemaal niet gaat verassen. Wat de Graafschap betreft hebben ze op dit moment zeker nog niet indrukwekkende spelers gehaald behalve Hamdaoui, daar ben ik wel een fan van. Ik hoop dat dit nog veranderd anders word het een zwaar seizoen.

12 juni 2018 om 15:32

Als je van te voren aangeeft te willen vertrekken en opeens wel wil blijven omdat dit nu eredivisie is begrijp ik de graafschap. Top speler voor de jl en in de eredivisie is het afwachten....

Aangezien je nu vaker de bal niet hebt, is Diemers niet iemand die meters vreet en de ballen gaat terug veroveren voor je.....

Hetzelfde geldt voor Bednarek.......

Succes in Limburg Mark!

Ach Fortuna gaat het zonder Oliseh gewoon niet redden. Dus spelers aantrekken lijkt me zinloos

11 juni 2018 om 16:50

Onzin.

11 juni 2018 om 17:03

Fortuna deed het beter onder Braga/hofland dan onder God Oliseh.

Gefeliciteerd mark je hoort in de eredivisie helaas was fcu te hoog succes!!

11 juni 2018 om 17:17

Hij heeft nu de kans om dit te bewijzen. Er zijn zo veel spelers die net te kort komen. En Diemers mist echt wel een aantal kwaliteiten.

Goede trap en steekpass. Echter komt hij wat handelingsnelheid tekort.

11 juni 2018 om 17:08

Niet alleen handelingssnelheid, ook is zijn loop tempo aan de lage kant. Hij kan zeker een balletje trappen maar wat is hij traag en eest weigerde hij vaak echt te verdedigen. Hij zorgde dan ook voor gevaar voor beide doelen.

Speelde de laatste wedstrijden in de Play-Offs erg matig. Denk dat de Graafschap er toen niet eens meer roerig om was dat hij niet bij wou tekenen, en vandaar ook geen nieuwe aanbieding meer kreeg. Benieuwd of ie dit maal het niveau wel aankan.

Als nummer 10 spelen bij een grote degradatie kandidaat lijkt mij geen pretje, je bent meer aan het verdedigen.

Dit is wel een verrassing. Ik denk dat willem II en Nac dan toch minder concreet waren. Zo zie je maar weer dat je van alles kunt roepen maar dat het nog maar de vraag is of anderen jou net zo goed vinden dan dat je zelf dat doet.

11 juni 2018 om 20:16

Denkt eerder dat hij bij Willem 2 en NAC niet de garantie kreeg voor op de nummer 10 positie.

Diemers diemers diemers toch.. dan kon je net zo goed bij ons nog een seizoen voetballen. Vind dit geen slimme keuze van hem...

11 juni 2018 om 20:18

Prima toch van de graafschap, lekker door selecteren heet dat. Diemers steekt er niet met kop en schouders boven uit. Nijland wordt waarschijnlijk zijn vervanger.

11 juni 2018 om 21:05

Gewoon een goede speler dit hoor. Beter dan Klaassen en Olijve en andere wissels op het middenveld. Dus vind jammer dat die dan naar met alle respect Fortuna gaat..

12 juni 2018 om 15:36

Klaassen en Olijve zijn wel bal afpakkers en die werken zich verdedigend een slag in de rondte dat doet Diemers niet. Gaat het erg lastig krijgen in wedstrijden waar je vaak verdedigend moet spelen en de bal niet hebt.

Is denk ik wel een goede speler voor Heerenveen denk ik....

11 juni 2018 om 22:04

Bij "ons"? Is dat Feyenoord of de Graafschap!?

Goede keuze lijkt me. Volg het project Fortuna onder de nieuwe eigenaar beetje, denk dat het een club is die de komende jaren flinke stappen gaat nemen

Zijn manier van transfers vind ik wel vaker niet te volgen... Dit is niet een verbetering volgens mij, Maar als je dan toch de Graafschap moet verlaten, dan kies je de beste uit de 3 genoemde opties!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Fortuna Sittard

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Jong Ajax7935
3.NEC7436
5.Jong PSV6422
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
Perr SchuursVerdediger00
Wessel DammersVerdediger00
Kai HeeringsVerdediger00
Christopher BraunVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Fortuna Sittard.

3 fans
Middenvelder, 24 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 15 augustus
Martin Ödegaard is in beeld bij Vitesse, maar ook enkele Championship-clubs loeren op de aanvallende middenvelder. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren