‘Roda JC krijgt miljoenen van Korotaev na zetten van handtekening in Dubai’

Maandag, 11 juni 2018 om 07:30

Na de degradatie naar de Jupiler League heeft Roda JC Kerkrade eindelijk weer eens goed nieuws te horen gekregen. Volgens De Limburger maakt Aleksei Korotaev op korte termijn twee miljoen euro over naar de bankrekening van Roda.

In ruil voor twintig procent van de aandelen van Roda JC, ontvangt de club twee miljoen euro. Het regionale dagblad meldt op basis van goed ingevoerde bronnen dat na weken van intensief onderhandelen er een akkoord in de lucht hangt tussen beide partijen. Een delegatie van de club is naar Dubai afgereisd om in gesprek te gaan met Korotaev.

Nadat Roda onder leiding van trainer Robert Molenaar via de play-offs uit de Eredivisie degradeerde, zijn de miljoenen van Korotaev van levensbelang voor het voortbestaan van de club. Met het aangeboden geld kan Roda JC de grootste gaten dichten in onder meer de huur van het stadion, spelerssalarissen en personeelskosten.

Korotaev zit op zijn beurt nog altijd vast in Dubai, al heeft hij de gevangenis inmiddels verlaten. Wanneer hij zijn handtekening zet onder een contract met Roda, komt de twee miljoen euro die nu nog op de rekening staat van de notaris in Heerlen, vrij. Dat bedrag had de notaris al langer binnen, maar doordat de investeerder in de cel belandde na het uitschrijven van een ongedekte cheque, kon het geld niet gebruikt worden.Gerelateerd

19 reacties (laatste reactie door rodaroger)

Ok, dan verkoopt Roda een deel van de aandelen en dat voor slechts 2 miljoen? Als ik zie dat Twente 10 miljoen budget heeft in de jupiler lea zie ik Roda echt niet meteen terug promoveren.

11 juni 2018 om 07:52

Wat zegt geld nou? Even zonder te provoceren maar Ajax heeft de grootste begroting van NL, verkoopt speler voor tientallen miljoenenn...., hebben al een tijdje geen prijs gepakt.

11 juni 2018 om 12:18

Verschil is wel dat de begroting van Ajax slechts een kleine 15% hoger is dan die van PSV (80 om 70 miljoen) en het jaar ervoor had PSV zelfs een hogere begroting (85 om 80 toen). Twente daarentegen heeft een begroting die enkele veelvouden is van sommige concurrenten voor de titel. Echter, dit zegt nog steeds niets, geld bepaald verre van alles, daar heb je gelijk in!

11 juni 2018 om 13:19

Twente heeft inderdaad een begroting van enkele veelvouden. De kosten in die begroting (niet zijnde spelersbudget) zijn echter in nagenoeg dezelfde mate hoger (al dan niet meer). Een vergelijking op basis van het budget dat daadwerkelijk aan kwaliteit op het veld uit kan worden gegeven, is veel relevanter. Ik ken de cijfers niet, maar volgens mij is in dat geval ook Twente in het voordeel al zal het verschil kleiner zijn dan als je de volledige begroting vergelijkt.

11 juni 2018 om 14:13

Dat is absoluut waar ijspegel, het spelersbudget zal veel dichter bij elkaar liggen inderdaad, Twente heeft namelijk ook een veel groter stadion te onderhouden, meer schuld af te lossen, etc. Zulke situaties zijn altijd lastig te vergelijken, het geeft je wel een indicatie, maar echt een duidelijke ranglijst kan je er niet uit opmaken ofzo..

11 juni 2018 om 08:01

Zag begin vorig seizoen Twente ook niet degraderen, of Emmen promoveren. Geld zegt niet altijd alles in het voetbal, helemaal niet op het niveau waar Nederland momenteel op speelt.

11 juni 2018 om 08:04

Roda gaat de nacompetitie wel halen en kijkend wat er nu in de Eredivisie speelt gaan ze daar geen ploeg tegenkomen waar ze op voorhand kansloos tegen zijn. Ik denk wel dat ze direct terugkomen, alleen niet via de competitie.

11 juni 2018 om 08:05

10 miljoen budget is niet 10 miljoen beschikbaar voor spelers. Als je van je 10 miljoen budget bv 9,5 miljoen reserveert voor kosten zoals aflossen schulden dan blijft er weinig over.

11 juni 2018 om 08:06

Dat hoeft niet alles te zeggen. Twente had vorig seizoen ook een vrij hoog spelers budget en is gedegradeerd, ajax werd tweede met het hoogste budget van Nederland en Excelcior eindigt al jaren in de middenmoot met het laagste budget. Met een budget opzich win je geen wedstrijden.

Als ik zie wat Go Ahead allemaal voor spelers haalt, en ook Nec die miljoenen binnenkrijgt dan lijkt het mij niet zo makkelijk voor zowel Roda als Twente om meteen te promoveren. Vooral Twente heb ik toch nog niet het gevoel dat die onmiddellijk zullen promoveren. Volgens mij moeten ze zelfs een heel nieuw team samenstellen.

11 juni 2018 om 08:54

Je hoeft maar bij de eerst 8 te eindigen toch? Deze miljoenen zijn van levensbelang

11 juni 2018 om 08:59

Of 8 wedstrijden goed te spelen en een periode binnen te halen. Systeem slaat al jaren nergens op

11 juni 2018 om 15:46

Helemaal mee eens heeft ook geen meerwaarde meer die periode titels kunnen ze net zo goed afschaffen.

Het eerste goede nieuws deze zomer. Hopelijk wordt hij uiteindelijk volledig eigenaar. Voetbal draait toch om geld en of je nou een grote bank als sponsor hebt of een individu, mij maakt het weinig uit. Wat voor mij vooral mee speelt is dat als je in Dubai in de gevangenis komt en je dan nog tijd en geld wil vrij maken voor een clubje in Nederland, dan verdien je op zijn minst het voordeel van de twijfel.

11 juni 2018 om 15:51

Even ter info hij wacht nog een proces af omdat hij volledig vrijgesproken wilt worden maar hij zit in een hotel in Dubai en niet meer in de gevangenis hij mag gaan en staan waar hij wilt. Maar daar zijn ze niet zo snel als hier anders was hij al lang eerst bij zn ouders in Zwitserland geweest en dan weer bij Roda.

Laat het nu is om voetbal gaan en niets anders.

Een Russische investeerder die 20% van de aandelen koopt voor een Lidl prijs van € 2.000.000,00

Waarom krijg ik het gevoel dat dit nooit gaat werken. De toekomst zal dit wel uitwijzen.

Sterkte Roda en aanhangers.

Voorop gesteld dat de degradatie uiteraard dik verdiend was en ja dat zeg ik als trouwe roda supporter maar bij de eerste 10 eindigen is al voldoende om mee te doen aan de play offs. En dan ztten er hier waarzeggers die al denken eerste jaren zien we roda niet terug. En die zakken vullers zitten bij elke club dus dat is helaas niks nieuws zowel niet in de voetballerij als in het zaken leventje. Iemand zei idd al Ajax heeft de hoogste begroting van Nederland en wint al paar jaar geen prijs dus ook veel geld hebben geeft geen garanties. Ik heb de volste vertrouwen erin dat we weer gewoon terug komen. En dat ze kunnen laten zien dat nederlaag tegen Almere City (met alle respect voor Almere City) een incident was in de play offs.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Roda JC Kerkrade

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.NAC Breda34-16
15.VVV-Venlo34-19
18.FC Twente24-26
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Hidde JurjusKeeper10
Daryl WerkerVerdediger10
Ard van PeppenVerdediger10
Christian KumVerdediger10
Adil AuassarMiddenvelder10
Ognjen GnjaticMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Roda JC Kerkrade.

In de wandelgangen

Woensdag 15 augustus
Martin Ödegaard is in beeld bij Vitesse, maar ook enkele Championship-clubs loeren op de aanvallende middenvelder. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren