Dolberg: ‘De blessure kwam aan als een extra trap in mijn noten’

Zondag, 10 juni 2018 om

Kasper Dolberg had geen rekening gehouden met zijn plek in de WK-selectie van Denemarken. De aanvaller werd een week geleden geselecteerd door bondscoach Åge Hareide, mogelijk omdat Nicklas Bendtner afhaakte met blessureleed. Dolberg snakt naar speelminuten, nadat hij het seizoen bij Ajax grotendeels doorbracht op de bank of in de lappenmand.

"Het was moeilijk te bevatten", vertelt de spits bij BT over zijn plek in de selectie. "In de paar uur na de bekendmaking was ik een beetje in de war. Het besef begint nu langzaam in te dalen. Ik had het niet durven hopen, maar het is heel cool." Dolberg blikt terug op een moeizaam seizoen. Hij geeft toe dat zijn start 'slecht' was, waardoor hij in de pikorde werd gepasseerd door Klaas-Jan Huntelaar. In december 2017 liep Dolberg een serieuze voetblessure op.

"De blessure kwam aan als een extra trap in mijn noten", geeft Dolberg toe. "Het was een zwaar seizoen, maar dat is misschien wel goed. Ik heb liever nu een dergelijk seizoen dan over vijf jaar. Ik weet niet of ik het afgelopen seizoen zo snel mogelijk moet vergeten. Ik ben ervan overtuigd dat ik er ook lering uit kan trekken, maar het is inderdaad niet een seizoen dat ik nog eens wil meemaken. In die zin wil ik dus verder."

Dolberg deed zaterdag in de tweede helft mee tegen Mexico (2-0 zege). Hij strijdt met Nicolai Jörgensen om de spitspositie. "Ik heb niet veel wedstrijden gespeeld en dat wil ik wel. Ik mis het enorm. Als het lukt tijdens het WK, dan kan het niet beter worden voor mij", aldus de aanvaller van Ajax. Bondscoach Hareide ziet dat Dolberg 'vol energie' zit. "Dat komt waarschijnlijk omdat hij niet zoveel heeft gespeeld. Hij oogt niet zo vermoeid als sommige andere spelers. Hij deed het goed in Stockholm (0-0 tegen Zweden, red.) en traint ook goed."


Poll

Wie zou jij opstellen bij Denemarken?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

5 reacties (laatste reactie door rochester)

Mooi opwarmertje voor het nieuwe seizoen. Hopelijk laten ze hem veel minuten maken.

Ik hoop dat hij een degelijke/goede indruk weet te maken op het WK.

Dolberg heeft inderdaad een matig seizoen achter de rug, maar desondanks zie ik echt wel potentie in hem. Destijds op het WK van 2010 ging bijvoorbeeld Eriksen ook gewoon mee met Denemarken naar het WK, terwijl Eriksen op dat moment pas een halfjaar bij Ajax 1 zat en nog niet eens een basisplaats had.

In Denemarken wisten ze ook wel dat Eriksen echt heel veel potentie had/heeft en hetzelfde doen ze nu in mijn ogen met Dolberg. Eriksen kwam uiteindelijk na het WK van 2010 beter terug bij Ajax en met name vanaf het moment dat Frank de Boer trainer van Ajax werd (december 2010), begon Eriksen zich te ontwikkelen.

Denemarken moet wel leren 4-4-2 te spelen met deze twee spitsen. Ookal ben ik geen Ajacied en ook geen groot fan van Feyenoord.

10 juni 2018 om 18:17

Het probleem is dat Jorgensen niet presteerd in het deense elftal, het feit dat de grootste nj fanboy die ik ken hoopt op dolberg zegt mij een hoop. (Hij is een deen dus geen nlse clubvoorkeur). Fischer doet het trouwens wel echt goed in denenmarken een 4312/ 352met eriksen achter dolberg en fischer zou een goede aanval kunnen zijn

De uitslag van de poll slaat nergens op... dolberg heeft al ruim een half jaar geen wedstrijd op niveau gespeeld en toch in de basis zetten...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Denemarken

FIFA ranking: 14
29 fans
Actuele wedstrijden
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Denemarken.

117 fans
Aanvaller, 22 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 17 oktober
Saúl Ñíguez is opnieuw op het verlanglijstje van Manchester United verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren