‘Ajax zei ook niet tegen Dolberg dat hij in Denemarken moest blijven’

Zaterdag, 9 juni 2018 om

Peter R. De Vries vindt de ergernis bij Ajax over het aanstaande vertrek van Justin Kluivert een tikkeltje hypocriet. De negentienjarige aanvaller staat op het punt om naar AS Roma te verkassen. Volgens sommigen is iemand van zijn leeftijd erbij gebaat om in zijn thuisland te blijven, maar De Vries stipt aan dat Ajax óók jonge spelers weghaalt uit het buitenland.

"Ajax heeft zelf Kasper Dolberg weggehaald uit Denemarken. Toen hebben ze tegen die jongen ook niet gezegd: 'Nou, het is toch wel verstandiger als je nog even bij je leeftijdsgenoten je school blijft afmaken'", stelt de zaakwaarnemer en televisiepersoonlijkheid voor de camera van AT5. Als Kluivert verkast, dan doet hij dat met 44 Eredivisie-duels in de benen. De Vries vindt dat een laag aantal voor een overstap naar Roma.

De misdaadverslaggever heeft hoge verwachtingen van Kluivert, maar had ook graag gezien dat hij nog een seizoen bij Ajax zou blijven. "Ik vind het een gewéldig talent, ik geniet van die jongen. Ik zie heel veel in hem. Ik begrijp ook dat clubs dat zien. Maar ik denk bij mezelf: had een jaar gebleven. Je zit heus niet op een houtje te bijten."


Poll

Ben je het eens met Peter R. De Vries?


Gerelateerd

53 reacties (laatste reactie door scepticus38)
10 juni 2018 om 08:45

Gevalletje slager keurt zijn eigen vlees. De Vries is zelf ook zaakwaarnemer... Hij probeert zelf ook jonge spelers te transfereren want dan pakt hij zijn deel.

Appels met peren vergelijken Peter. Ajax heeft een van s'werelds beste jeugdopleidingen. Jonge gasten gaan juist naar Ajax voor het sportieve aspect. Of denk jij dat Dolberg in Engeland niet 4x zoveel kon gaan verdienen als bij Ajax? Leuk hoor, dat Peter een mening heeft en dat mag ook, net zoals ik die ook heb. Maar waarom wordt hier een artikel aan gewijd? Peter's mening is toch niet aansprekender dan een gemiddeld lid hier op voetbalzone?

9 juni 2018 om 23:33

Peter is actief in de voetballerij als zaakwaarnemer en heeft dus wel enige recht op een mening hier. Niet dat ik enige waarde hecht aan zijn mening trouwens.

9 juni 2018 om 23:34

Peter R. De Vries is gewoon voetbalmakelaar, dus net zo aansprekend als een stuk met Raiola of Janssen 😉

10 juni 2018 om 00:08

Ga je Peter als zaakwaarnemer nou met Raiola vergelijken? Als ik me niet vergis is Leon Bergsma, een speler van Jong Ajax zijn meest aansprekende naam. Iedereen kan overigens zaakwaarnemer worden, als ik morgen besluit om mijn papieren te halen dan worden hier ook artikels aan mij gewijd?

10 juni 2018 om 00:12

Misschien.

Denk het oprecht van wel als je cliëntenlijst imposant genoeg is en je bek groot genoeg is.

9 juni 2018 om 23:39

Peter heeft hier gewoon een punt hoor! Het is toch ook hypocriet om te janken dat je spelers weg worden gekaapt door subtop en topclubs, terwijl je zelf precies hetzelfde doet met de kleinere clubs. En ook bij Ajax gaat dat door middel van zaakwaarnemers en tussenpersonen. Dolberg werd gehaald op zijn 16e of 17e, maar waarschijnlijk hadden ze hem al op z'n 14e op de rader en was het alleen niet mogelijk om hem toen al binnen te halen. En natuurlijk is Ajax een grote opleidingsclub en kunnen zij talenten veel beloven, maar het is geen garantie dat je het hier gaat maken. Daar weten spelers zoals Fischer en Andersen alles van.

10 juni 2018 om 00:10

Het gaat ook niet om het feit of iemand het eindelijk wel of niet haalt. Het gaat om de motieven om ergens naartoe te gaan. Overigens sta ik hier heel makkelijk in, iedereen moet doen waar hij zich goed bij voelt. Wil en denkt Kluivert dat hij beter bij Roma past en Roma en Ajax komen er financieel uit heeft hij mijn zegen en wens ik hem alle gelukt. Het enige wat ik doe is even een nuance aanbrengen om het toch wel wat zwart/witte verhaal van Peter.

9 juni 2018 om 23:57

@Rugu nee hoor want wat Peter R zegt is bog waar en zinnig. Van jou is emotie. Roma haalt Kluivert ook met een doel is ook geen Engelse club. Dus wat jij doet is ook appels met peren vergelijken. Hij speelt daar op een hoger niveau en meer salaris. Maar lekker alles recht praten als Ajax het doet dan is het goed! Maar als een ander het daar doet is het anders.. hoe krom is dat?!?! Hoe veel slagen er uit de jeugd van ajax? Meeste falen ook gewoon. Al die Denen op wriksen na zijn allemaal mislukt. Nee was een goede stap naar 1 van de beste jeugd opleidingen ter wereld.

10 juni 2018 om 00:16

Haha Capisje toch, reageer ik uit emotie joh? Ik heb eigenlijk helemaal geen emotie bij. Ik heb, niks met Kluivert en niks tegen Kluivert. Ik vind dat Ajax een mooi bedrag heeft over gehouden voor iemand die zich nog niet structureel heeft bewezen. Het feit dat ik hier weinig emotie bij heb geeft al aan dat ik niet vanuit emotie reageer.

Je moet nu even goed lezen, en ik snap dat dat best lastig kan zijn voor velen. Maar laten we mijn stuk even analyseren. Waar precies zeg ik dat ik het gedrag van Ajax omtrent jonge spelers wegkopen goed keur? Ik praat helemaal niks recht, ik heb het daar niet eens over gehad. Ik zou zeggen, blijf nog even oefenen op het begrijpend lezen.

Jij legt veel te veel lading op mijn woorden en mist de nuance totaal. Het enige wat ik doe is slecht aangeven dat de motieven die Peter in zijn relaas ten tonelen brengt natuurlijk wel iets anders liggen dan hij doet vermoeden.

9 juni 2018 om 23:59

Ik denk niet dat Dolberg in Engeland vier keer zoveel kon/kan verdienen. Een jeugdspeler in Engeland verdient iets beter dan in Nederland, maar laten we niet overdrijven.

10 juni 2018 om 07:34

@ Rugu,

Veel mensen raken geirriteerd door Peter R de Vries, hij roept reactie op bij velen. Dat leidt tot veel mensen die een artikel aanklikken en er op reageren. Meer discussie, meer bezoekers, meer advertentie-inkomsten. Daarom wijden ze er een artikel aan.

10 juni 2018 om 08:07

Ajax heeft vooral een hele goede jeugdscouting. De opleiding voegt hooguit 20% aan een speler toe, anders zouden er wel meer toppers afgeleverd worden vanuit Amsterdam want zoveel spelers die uit de jeugd afkomstig zijn spelen er niet in de Europese top. Het merendeel wat Ajax verlaat speelt subtop of zit daar op de bank.

Begrijpt nou niemand wat hier echt het probleem is? Is iedereen nou echt zo scheel? Het probleem is niet dat hij wil vertrekken. Ik vind het dom, maar hij mag dat zelf bepalen. Dat is het probleem niet.

Het probleem is die ongekend irritant grote mond van hem. Al die praatjes, en daar stonden weinig prestaties tegenover, je wordt er gek van. Hoeveel ging Ajax ook alweer aan hem verdienen? 100 miljoen toch? En nu ineens zijn het geldwolven bij Ajax omdat ze zijn contract willen verlengen, zodat hij niet gratis de deur uit loopt.

En dan die salariseis. Die bizarre salariseis. €1.500.000. Meer dan het salarisplafond. Voor de slechtste basisspeler die we hadden. Hij moet blij zijn met zijn basisplaats, maar nee, meneer moet al meer verdienen dan eigenlijk de bedoeling is. Ziyech mag dat eisen, Onana mag dat eisen, als Huntelaar dat verdient, begrijp ik dat. Maar Kluivert? Kom op. En dan ook nog 20% van de transfersom willen en je makelaar wil ook 20%. Verder alles goed? Over hypocriet gesproken trouwens, wie is er dan de geldwolf?

Ja, Ajax verlengt zodat ze een transfersom kunnen vangen. Maar Ajax moet dat doen om te overleven. Als Ajax dat niet doet bij spelers, gaan ze gewoon failliet. Net zoals iedere andere club in de Eredivisie en de meerderheid in de wereld. En ze hebben in Kluivert geinvesteerd, door hem een opleiding te geven. Dan mag je wel wat terugverwachten toch? Maar wat heeft Kluivert teruggegeven aan Ajax? Dat hattrickje tegen Roda? Nou, fantastisch, daar hebben we je jarenlang voor opgeleid.

Ik vind Kluivert een groot talent. Ik denk niet dat Ajax zijn top is. Maar hij is voor Ajax nog maar net goed genoeg, voor Roma absoluut niet. Dus of dit de juiste stap is voor hem, op sportief gebied, ik weet het niet hoor.

Ik ben blij als hij weg is. Ik wil hem niet meer in Ajax shirt zien, hoe zielig mensen dat misschien ook vinden. Ik hoop dat hij succesvol is bij Roma, want dat is wel goed voor het Nederlandse voetbal. Maar ik zie het somber in, daar in Italië. Daar is potentie namelijk geen reden voor speeltijd, bij Ajax wel.

9 juni 2018 om 23:30

Helemaal mee eens.

9 juni 2018 om 23:46

Tsja die eisen hebben ze puur gesteld om een vertrek te forceren, want die eisen zijn niet serieus te nemen. Zelfs niet voor een topspeler.

9 juni 2018 om 23:47

Het mooiste van alles @falonso is dat het een klein jaar geleden nog werdt bestempeld als ‘branie’ of ‘lekker amsterdamse bluf’. Die geluiden zijn snel verstomd 😅

9 juni 2018 om 23:52

Nu zal dat door een deel van de mensen zijn gedaan, maar in ieder geval niet door mij. Ik houd niet van die uitspraken, maakt niet uit door wie.

9 juni 2018 om 23:59

Ach, is een gevalletje van Peter R. die weer even tegen de stroom wil inroeien... Voor een deel kan ik hem nog wel volgen. Alleen gaan Scandinaviërs als jong talent naar Ajax en niet voor het eerste elftal. Kluivert wordt echt niet voor een tweede team gekocht, waardoor hij er sneller zal moeten staan. Met grotere risico's als hij niet presteert. Of dat een slimme zet is, zal de toekomst vanzelf uit gaan wijzen.

10 juni 2018 om 00:11

Maar nu bij Roma wel een vijf jarig contract tekenen.. Stel voor dat die ook nog aan 'm willen verdienen.. Ik ben dan wel geen Ajacied, Maar heb het hele verhaal met verbazing zitten volgen en kan je frustratie dan ook absoluut begrijpen.

10 juni 2018 om 00:29

@falonso Ik zie in waarom je dit zo ervaart maar ik vind dat er genoeg te zeggen valt voor Kluivert zijn positie. Dat hij in de media een aardig grote mond heeft gehad staat vast en is behoorlijk frustrerend geweest achteraf maar wat verandert het aan de daadwerkelijke situatie ? Het klopt dat ze geïnvesteerd hebben in Kluivert en dat zijn verblijf kort is geweest (in het eerste) maar ajax krijgt er een hele mooie som voor terug nu hij weg is, of denk je dat Ajax hem op heeft geleid omdat ze hem een leuke knul vonden ? Tuurlijk hoop je hem te zien schitteren in het eerste maar als hij 20 miljoen oplevert, die je kan steken in andere spelers die het goed kunnen gaan doen, kan je niet zeggen dat je niks voor je investering terug hebt gekregen. Tot slot de salariseis, het is misschien wel onrealistisch om dit van ajax te verlangen, maar nu is wel gebleken dat hij elders een dusdanig salaris kan krijgen, is het dan nog onredelijk ? Als jij 3000 kan verdienen bij je huidige werkgever en 5000 elders zal je huidige werkgever ook gaan zweten bij een dusdanige salariseis, maar als dat ik wat je met jouw kwaliteiten op de (arbeids)markt kan binnenharken, is het niet onrealistisch om op zijn minst een redelijke tegemoetkoming te vragen imo.

10 juni 2018 om 00:51

@edsock Ja Ajax houdt er een mooi bedrag aan over. Maar Ajax is in eerste instantie een voetbal club. Ja ze hebben inkomsten nodig maar ook spelers met kwaliteit. Kluivert zegt alles precies gied en doet enkele maanden kater in eens iets kompleet anders. Ik neem het hem niet eens echt kwalijk. Zijn zaakwaarnemer kleurt de input voor Kluivert, daar gaat het mi mis. Ja een zaakwaarnemer moet het belang van een speler dienen maar, dat is niet alleen zwart wit. Dan is niet altijd het geld op korte termijn bepalend. Maar gied dat is een keuze waar geen goed/fout in is. Bij een transfer zit echter ook een bepaald fatsoen in. Ja ook ik ga als ik ergens anders veel meer kan verdienen, dat doe ik echter wel met fatsoen. De hoeveelheid irritatie die Riola opwekt bij clubs is ongekend. Ik vindt het resultaat van hem prima maar de manier....

10 juni 2018 om 08:03

Die salaris verbetering van 3000 naar 5000 is natuurlijk heel wat anders dan van 1 miljoen maar 1.5 miljoen. Laten we dat alsjeblieft eens niet vergeten. Bovendien zou hij over een of twee jaar ook alsnog zoveel kunnen gaan verdienen. En op een goede manier weggaan. Dus ik kan me de frustratie van heel veel Ajacieden goed voorstellen.

10 juni 2018 om 00:36

Volledig mee eens, ik denk dat velen met mij het zo beu zijn om hier nog energie aan te verspillen om dit duidelijk te maken dat het lijkt alsof niemand het begrijpt, maar dat is dus niet zo. Klasse dat jij het zo goed verwoordt. Die maniertjes binnen de lijnen ook altijd hard afgekeurd, mensen die dat opportunistisch van me vinden mogen de reacties zelf op gaan zoeken. Het enige punt dat ik niet met je eens ben is die som van 100 miljoen (als je tenminste dat verhaal van die 160 miljoen bedoelt, de transfer die hij ooit wil maken naar een grote club). Hij heeft nooit gezegd dat hij bij Ajax voor dat bedrag wil vertrekken, slechts dat hij ooit voor een dergelijk bedrag bij een absolute topclub terecht wil komen. Kluivert dicht ik weinig verstand toe, maar ik ga ervan uit dat zelfs hij wel begrijpt dat Ajax dat nooit zal kunnen vragen voor een speler.

10 juni 2018 om 04:11

Van ajax naar roma is een stap achteruit... Roma heeft toevallig meer geld, maar verder is het een matige club waar weinig eer te behalen valt... Juve, inter, napoli gaan de dienst uit maken de komende 10 jaar!

10 juni 2018 om 06:05

Nou, jij hebt je momentje aandacht weer gehad nu hoor. Roma, halve finalist in de CL en subtopper in de Serie A, is een stap achteruit ten opzichte van Ajax, spelende in de Eredivisie. Ik heb even gegniffeld, maar nu is het weer tijd om de fabeltjeskrant weg te leggen.

10 juni 2018 om 08:10

Kluivert kan dan beter bij Ajax blijven die geen CL speelt en al 4 jaar droog staat wat prijzen betreft?

10 juni 2018 om 08:55

Het valt mij wel op dat jij er als de kippen bij bent, om te reageren op reacties waar je een sneer naar Ajax kan uitdelen. Bij Ajax breekt natuurlijk ook niet iedere jeugdspeler door. De grotere talenten krijgen echter wel de kans om minuten te maken in het eerste, ondanks hun grillen. Roma is uiteraard een niveau hoger, en ik vraag mij af of dat hij diezelfde kans daar krijgt.

10 juni 2018 om 18:09

Mijn punt is dat je wil bijdragen om je club naar een hoger niveau te stuwen.... Waarom zou je in vredesnaam een prijs willen winnen voor een club waar je hart niet is. Noem mij maar lekker zoals je wil, maar ik kan daar gewoon niet bij

Als Ajacied zijnde ben ik het hier wel mee eens. Echter, Dolberg had denk ik niet zo'n uitgesproken mening bij zijn oude cluppie als Kluivert. Logo kussen, zoete praatjes en dan het geld achter na lopen. In dit geval geen goede vergelijking, maar over het algemeen wel.

Domme vergelijking, maar buiten misdaadverslagggever zijn slaat Peter wel vaker domme dingen uit. Als je niet snapt dat deze vergelijking volledig krom is maar ook niet de kern raakt van de problematiek dan moet je je lekker met andere zaken bemoeien.

10 juni 2018 om 00:00

Oké vertel hoe is dit anders dan? Makkelijk iemand voor dom uitmaken zonder onderbouwing. Het is gewoon precies zo! Letterlijk zelfs gewoon

10 juni 2018 om 00:44

Capis. Omdat de stap van denemarken naar nederland kleiner is dan van nederland naar italie.. kluivert heeft niet eens een bijzonder goed seizoen gedraaid... maar ik denk niet dat jij er veel van snapt capis

10 juni 2018 om 04:14

Wat een onzin. Omdat de stap kleiner is dan mag het wel? Dus als Kluivert een kleinere stap had gemaakt dan waren de reacties op hem niet zo heftig? Misschien heeft Kluivert geen bijzondere seizoen gedraaid, maar wel bijzonder genoeg dat een club, wat sowieso niet veel geld uitgeeft, 20 miljoen ervoor wilt betalen, die ook nog eens een 1jarig contract heeft.

Haha Peter heeft geen verstand van voetbal en geen zicht op het echtr spelletje. Een echte mening moet zijn van (oud)voetballer, niet van mislukte Nederlandse BN'ers. Je hoort hem wel vaker over voetbal, maar laat m lekker zijn misdaad programmatje, roast van Humberto en boulevardje doen. Echte programma's waar je voor gaat zitten... Laat Kluivert lekker zijn eigen beslissing maken. Voor Ajax een mooi transferbedrag en ruimte voor nieuw talent.

10 juni 2018 om 04:21

Als hij dezelfde mening had als de Ajax supporters over Kluivert dan had je dit nu niet geschreven. Je mening is dus vanuit emotie geschreven. Heel sneu om iemand af te kraken en puur en alleen omdat hij de waarheid spreekt over hoe hypocriet Ajax is. Ajax doet er zelf toch ook alles aan om de beste spelers te halen. Of hadden ze willen wachten met het halen van Neres? Hoe Ajax Neres zag zo kan Roma Kluivert zien. Peter heeft dus gelijk over dat Ajax hypocriet is, maar dat zul jij als Ajax-supporter nooit willen zien, dus dan blijft er maar een optie over en dat is terug blaffen. Iemand uit maken van dat hij geen verstand van voetbal heeft. Lekker makkelijk...

10 juni 2018 om 08:17

Hé WillemHolder, ik zie dat je (weer) advocaatje van de duivel aan het spelen bent. Je reageert op bijna alle ‘negatieve’ reacties over Kluivert met zoveel begrip voor zijn keuze dat ik er eigenlijk wel vanuit mag gaan dat je geen Ajacied bent. Ik vind het alleen wel jammer dat je niet op het verhaal van Falonso hierboven reageert. Hij weet in ieder geval precies mijn gevoel en mening over deze situatie te verwoorden. Daarom ben ik eigenlijk ook wel benieuwd naar wat jij van de inhoud van zijn reactie vind?

Ik ben na 3 woorden gestopt met lezen. de 20e keer hetzelfde verhaal snap ik al geen reet van. Maar als Peter de Vries zijn mening ook nieuwswaardig is, dan haak ik af.

Dat zegt ajax helemaal niet, dat zeggen “wij”. Ajax wil hem behouden, omdat het een heel goede speler is voor ajax en omdat verwacht wordt dat hierblijven beter is voor zijn carriere. Dolberg is @te [email protected] voor denemarken, kluivert nog niet goed genoeg voor italie. Peter moet lekker zakkenrollers gaan vangen, want als die het over voetbal heeft komt er enkel onzin uit.

10 juni 2018 om 04:24

Ajax is ook hypocriet. Peter had beter Kluivert en Neres kunnen vergelijken. Neres had in Brazilië ook nog weinig gepresteerd, maar Ajax zag er talent in en haalt hem weg uit Brazilië. Misschien ziet Roma hetzelfde in hem als wat Ajax bij Neres zag. Ajax doet dus hetzelfde dus zij moeten dan niet zielig doen wanneer het hen overkomt.

10 juni 2018 om 08:49

Lezen WillemHolder, JDG's reactie is de meest zinnige reactie bij dit artikel; het is namelijk niet dat Ajax verwacht dat AS Roma zegt hey zou je wel hierheen komen, Ajax hoopt alleen dat Kluivert blijft en doet niet zielig.

Petertje ga weer lekker boeven vangen

En terecht dat kluivert weggaat alleen jammer dat hij naar roma gaat had hem liever bij een club gezien waar hij meer kan spelen en nu ook Ziyech weg alleen het is zo vreemd dat deze jongens door de eigen supporters zo worden behandeld oké ze lopen naast dr schoenen boeiend het gaat toch om de prestatie op het veld? En dat hij weg wil is toch zijn leven? Altijd dat gezeik over arrogant zijn pffff wees blij wat ze gebracht hebben

Even offtopic: Ronaldinho is in Amsterdam gespot. Zou overmars iets sentationeels in gedachte hebben?!

Peter R de Vries roeptoetert maar wat.
Hij doet zich voor als Ajacied, maar daar merk ik nooit iets van.
Peter R de Vries houdt van Peter R de Vries en waarom moet zijn mening over Ajax gevraagd worden?

Hij heeft de ballen verstand van voetbal en op zijn moraalridderlijke vingertje en wijze lessen zitten Ajax supporters niet te wachten.

Skippen deze ijdele ego fabriek.

Eerlijk gezegd vind ik 18 miljoen best lekker voor een speler die 'maar' 44 wedstrijden heeft gespeeld....
Gewoon strik eromheen en weg doen..... Het is nu ook niet alsof kluivert niet te vervangen is...

Ben ervan overtuigd dat Bande. en Labyad evenveel al dan niet meer op de linkerflank kunnen brengen als Justin.

Peter.r Moet zijn uitspraak wel beter nuanceren, Ajax is een opleidingsclub en Roma niet, Bij Ajax worden de spelers gehaald om zich rustig te ontwikkelen en hopelijk door te breken... Bij Roma wordt Justin gehaald om er direct te staan, als hij niet levert is hij ook zo weer weg, kijk maar naar Depay bij Man.u. Het is toch wel een wezenlijk verschil wanneer Ajax Dolberg uit Denemarken haalt ... of wanneer straks pak em beet Tottenham Hotspur Dolberg van Ajax haalt.

Beetje domme uitspraak van Peter. Los van het gegeven dat Ajax de beste jeugdopleiding heeft ter wereld én jonge spelers heel veel kansen krijgen in het eerste. Ajax zou helemaal geen jeugd uit het buitenland hóeven halen als hun eigen jeugd niet al jong zou worden 'gejat'/'weggelokt'. Als de jeugd van Ajax bij Ajax zou blijven tot ze ieg een jaar of 2 in het eerste zouden kunnen spelen, zou Ajax ook geen dolbergs hoeven halen. Een uitzonderlijk talent; oke. Maar die kan je dan ook halen als hij net wat ouder is. Zou elke club dat doen, dan heeft Ajax superspelers uit eigen jeugd in het eerste, kan beter mee komen internationaal én jonge spelers kunnen langer in hun geboorteland blijven tot ze écht volwassen zijn.

10 juni 2018 om 08:18

Wat een onzin bij elkaar. Ajax de beste jeugdopleiding ter wereld?? Bij welke topclubs spelen die opgeleide spelers nu dan? In Oranje zie ik op de Ligt na erg weinig terug van de beste jeugdopleiding ter wereld.
Ajax haalt geen jeugdspelers uit het buitenland omdat de eigen jeugdspelers worden gejat maar omdat ze denken een toptalent in huis te kunnen halen. Want ze hadden ook een Nederlandse speler kunnen pakken maar die was niet zo goed als Dolberg. Omdat Ajax, net als elke club, de beste spelers wil hebben halen ze die ook van buiten hun eigen regio of het buitenland. Met enkel Amsterdammers haalt Ajax het ook niet, talent is nog altijd vele malen belangrijker dan de opleiding.

10 juni 2018 om 09:53

Zo zo, ter wereld zelfs. Ajax plukt zelf ook on de haverklap jonge spelers weg, vergeet dat niet. Of vind je Frankie de Jong ook weer ‘eigen jeugd’?

Ik begrijp de reactie van Peter R. de Vries eerlijk gezegd niet helemaal. Ajax is ambitieus en wil graag terug naar de Europese (sub)top. Daarvoor zijn goede spelers nodig en die zal de club zelf op moeten leiden omdat dergelijke spelers moeilijk via de transfermarkt zijn te verkrijgen omdat ze doorgaans hun neus ophalen voor de Nederlandse competitie en voor het salaris dat een Nederlandse club kan bieden. Met Kluivert heeft Ajax ze zo een speler en die staat op de nominatie om weg te gaan, terwijl de club tien jaar lang veel geld, moeite en toewijding in zijn ontwikkeling heeft gestoken en nog maar nauwelijks van zijn kwaliteiten heeft kunnen profiteren. Het is dus heel begrijpelijk dat Ajax niet blij is met deze ontwikkelingen en het is volstrekt onbegrijpelijk dat Peter R. kennelijk verwacht dat de club de vlag uit hangt bij dat vooruitzicht.

Ajax heeft een bloeiende jeugdopleiding waar veel geld in wordt gepompt en veel moeite wordt betracht om het beste uit jonge spelers boven te halen. Dan is het natuurlijk heel begrijpelijk dat Ajax er problemen mee heeft dat een zaakwaarnemer, die daaraan geen enkele bijdrage heeft geleverd, die spelers niet alleen wegbrengt voordat de club er goed en wel van heeft kunnen profiteren, maar er ook nog eens een groot deel van de winst in zijn zak steekt. Ik zou ook heel erg pissig zijn als ik me drie slagen in de rondte zou werken en iemand anders met een deel van mijn salaris aan de haal ging. Volgens Peter R. de Vries moeten dat kennelijk allemaal maar OK vinden. Dat vind ik niet heel erg realistisch.

Kluivert heeft het volste recht om contractverlenging te weigeren en het beleid van Ajax (en van vrijwel alle andere BVO s in NL) is dat een speler dan wordt verkocht. Het lijkt er op dat dat binnenkort gaat gebeuren en feitelijk is er dan ook niet zoveel aan de hand. Een deel van de supporters vindt kennelijk niet dat Kluivert het recht heeft om contractverlenging te weigeren. En heeft er bovendien ook behoorlijk moeite mee dat de speler de club zo lang aan het lijntje heeft gehouden en loze beloftes heeft gedaan en huichelachtige praatjes heeft verkocht, terwijl hij al lang wist dat hij het volgende seizoen niet meer in de Arena zou spelen. En als klap op de vuurpijl heeft hij zijn zaakwaarnemer ook nog een interview bij de Volkskrant laten regelen om de club die hem heeft opgeleid en in staat heeft gesteld om straks multimiljonair te worden, in een kwaad daglicht te stellen en zijn eigen straatje schoon te vegen. Kluivert is loyaal aan zijn zaakwaarnemer, maar toont een volslagen gebrek aan loyaliteit naar de club die hem heeft gemaakt tot wat hij nu is en waar heeft zijn zaakwaarnemer geen enkele bijdrage aan geleverd. Het zou pas raar zijn als de supporters dat zomaar over hun kant hadden laten gaan in plaats van er op te reageren.

Supporters zijn af en toe wat kort door de bocht en geven er vaak blijk van hun emoties niet in bedwang te kunnen houden. En dat zie je dan ook vaak in hun reacties terug. Maar in de kern van de zaak zijn hun reacties heel begrijpelijk na wat er allemaal in de Kluivert soap gebeurd is. Daarnaast lopen er in de jeugdopleiding talrijke pareltjes rond die Raiola als zaakwaarnemer hebben en met wie het in theorie dezelfde kant op zou kunnen gaan als met Kluivert. En dat is een beangstigend vooruitzicht voor een ieder die Ajax een warm hart toedraagt. Natuurlijk haalt Ajax ook talenten uit het buitenland en is tegenwoordig ook bereid om daar grof geld voor op tafel te leggen. Maar dat is een kwestie van oorzaak en gevolg. De talenten en spelers van Ajax zijn zo gewild dat het spelersverloop enorm is en dat onmogelijk is op te vangen vanuit de eigen opleiding. Het is eten of gegeten worden en daar is bij Kluivert transfer helemaal geen sprake van. Wat Peter R. doet is dan ook niets anders dan appels met peren vergelijken.

Ik ben ook wel benieuwd wat Dries Roelvink, Ron Brandsteder en Patty Brard ervan vinden. Als het maar over Ajax gaat toch. Om nog even on topic te blijven: niemand kan Rome, de mooiste stad van Europa, weigeren. Nog een jaartje wachten en je been breken lijkt me ook niet handig. Of zoals Dolberg op een zijspoor belanden en nu lang geen 50 miljoen meer waard zijn. Kluivert moet lekker gaan. Als hij mislukt dan zijn er ongetwijfeld weer Europese subtoppers die jem oppikken, alleen al vanwege zijn naam.

De Vries denkt, dat hij overal verstand van heeft!😂

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV5758
2.Ajax5053
3.Feyenoord4220
4.AZ4020
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs de LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

50 fans
Aanvaller, 19 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 AS Roma 18 1 1 0
2017/2018 Ajax 30 10 2 0
2016/2017 Ajax 14 2 3 0
2016/2017 Jong Ajax 8 2 0 0
Laatste voetbalnieuws

Blessureleed komt op vervelend moment voor Rick Karsdorp

Rick Karsdorp ontbreekt in de selectie van AS Roma voor het duel in de Champions League met FC Porto, dinsdagavond in het Stadio Olimpico. De verdediger kampt met een spierblessure en...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 16 februari
Juventus heeft een nieuw plan opgesteld om de komst van Federico Chiesa mogelijk te maken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren