‘Iets meer Michel Platini maakt van Hakim Ziyech een nog betere speler’

Zaterdag, 9 juni 2018 om 13:41Gijs Freriks • Laatste update: 13:57

De nationale ploeg van Marokko staat voor een loodzware opgave, want men moet proberen om een groep met Portugal, Spanje en Iran te overleven. Wim Kieft vreest het ergste voor De Leeuwen van de Atlas, want hij ziet ‘niet even drie wereldtoppers’ bij Marokko rondlopen en stelt dat ‘ploegdiscipline’ heel belangrijk is.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Denk jij dat Marokko de groepsfase overleeft?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

16 reacties (laatste reactie door andrenijmeijer)

Ik probeer je te begrijpen Wim , maar Platini en Ziyech in één zin noemen moet je nooit meer doen. Ziyech heeft regelmatig een ernstig gebrek aan concentratie en word dan zo slordig dat hij zwaar door de ondergrens zakt. Dat kan nog in de Eredivisie, maar in het buitenland zijn ze daar na 3 wedstrijden wel klaar mee.

9 juni 2018 om 08:56

Waarom denk je dat Wim zegt dat hij iets meer Platini nodig heeft?

9 juni 2018 om 09:08

Wim mag best namen noemen maar Platini gaat nergens over totaal andere orde. Labyad en Maradona noem je ook niet in 1 zin....

9 juni 2018 om 09:45

Je bent gewoon aan het zeuren qua platini betreft. Jouw argument, dat ziyech ongeconcentreerd raakt in de eredivisie zit verdacht dichtbij het argument dat Kieft aandraagt, dat hij beter zn momenten uit moet zoeken.
Als Lex Immers op een dag een goal maakt vanuit een spectaculaire omhaal, mogen we die dan ook niet vergelijken met de uitvoering van Ronaldo of Bale?
In dit geval vind ik dat Kieft zn punt kracht bij zet en verduidelijkt door Platini aan te halen.

9 juni 2018 om 14:59

Wanneer Labyad een goal maakt met de hand kan ik mij best een zin voorstellen waarin hij en Maradonna in een zin worden genoemd. Bij voorkeur de kampioenswedstrijd van Ajax komend seizoen. Qua voetbalkwaliteiten zijn dergelijke vergelijken zinloos. Hakim is zichzelf en niet het niveau Platini.

9 juni 2018 om 15:36

Nee goh maar het gaat er toch ook om dat als ziyech iets van de rust van platini had, dat ie een betere speler zou worden. Ik vindt dit een goede vergelijking.

9 juni 2018 om 10:06

@baradona

Je schrijft: "ik probeer je te begrijpen Wim , maar Platini en Ziyech in éã©n zin noemen moet je nooit meer doen. Ziyech heeft regelmatig een ernstig gebrek aan concentratie en word dan zo slordig dat hij zwaar door de ondergrens zakt. Dat kan nog in de Eredivisie, maar in het buitenland zijn ze daar na 3 wedstrijden wel klaar mee".

Je bent kennelijk niet heel goed op de hoogte van de carriere van Platini, die kwam namelijk pas vrij laat op gang. Toen hij net zo oud was als Zyech nu was hij al behoorlijk goed, maar nog lang niet de topspeler die hij later zou worden. Zijn grote doorbraak kwam feitelijk pas na zijn overstap naar Juventus en toen was hij al bijna 28. Zyech is 3 maanden geleden 25 geworden. Op zijn 21e en 22e werd Platinini al verkozen tot speler van het jaar in Frankrijk, waaruit blijkt dat zijn talent al op jonge leeftijd werd onderkend. Frankrijk werd in die tijd echter niet gezien als een topland. In de periode 1983-1985 won Platini 3 maal achter elkaar de Gouden Bal. Dat was nadat hij naar topclub Juventus was over gestapt en al 28 was. Platini was een speler van wereldklasse, maar is dat pas echt geworden na zijn overstap naar Juventus. Zyech is nog ver van die status verwijderd en ik zou er niet mijn hand voor in het vuur durven steken dat hij die ooit gaat halen. Maar als je hem wilt vergelijken met Platini en dat op een objectieve manier wil doen, moet je dat doen met de speler die Platini was toen hij net zo oud was als Zyech nu. En toen was het verschil bij lange na niet zo groot als jij nu doet voorkomen.

9 juni 2018 om 15:12

Misschien moet je weer een cursus Nederlands volgen en kan je dan begrijpen wat Wim Kieft eigenlijk bedoelde...

Iets moet ronaldo zou kluivert ook beter maken

Ik begrijp het argument voor het kiezen van momenten op zich wel, maar het is net alsof veel mensen niet verder kunnen kijken dan dat. Met name in grotere wedstrijden is Ziyech vaak op zijn best, met name ook omdat hij dan veel verdedigend werk verricht en vanuit die focus een stuk evenwichtiger speelt. Ik ga er daarom eerder vanuit dat hij op het WK die focus weet op te roepen.

Dicipline zou weer eens kunnen ontbreken bij een team als Marokko, want..........?


Ik geef ze erg weinig kans tegen Portugal en Spanje, dat niveau hebben ze lang niet

Maar goed in een poule kan het raar lopen, als Portugal en Spanje gelijk tegen elkaar spelen en Marokko wint de eerste wedstrijd tegen Iran kan er wat mogelijk zijn

Ik schat de kans dat ze doorgaan 1 op 8 of zo

Jammer, ik heb wel sympathie voor deze ploeg, ook door de Nederlandse Marokkanen

Het mooie vind ik dat Ziyech juist bij Marokko minder fouten maakt en minder slordig is. Terwijl ik hem bij Ajax soms echt dramatisch vind en precies om de redenen die hier worden aangekaart. Wat betreft de kansen van Marokko: alles kan. Marokko kan met 0 punten naar huis, maar kan ook zomaar doorgaan. Dit zal afhankelijk zijn van het collectief, wat onder Renard echt heel sterk is, en natuurlijk factoren die je zelf niet onder controle hebt zoals de vorm van de dag en een beetje geluk. Ik kijk er iig naar uit en ga genieten van een het eerste WK dat ik bewust mag meemaken van Marokko!

9 juni 2018 om 15:37

Wij in Nederland zeiken dat we er een keer niet bij zijn, maar voor jonge Nederlandse Marokkanen is dit pas de eerste keer dat ze hun liefde live kunnen zien. Niets is leuker dan een WK waar je eigen favoriete ploeg aan mee doet, dus veel plezier kerel!

Dus Ziyech moet corrupt worden?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Marokko

FIFA ranking: 33
397 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
M. FakhirUnknown
M. AmsifKeeper
A. ZnitiKeeper
B. BanounVerdediger
S. BouftiniVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Marokko.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Marokko.

323 fans
Middenvelder, 28 jaar
SeizoenClubW
2021/2022 Chelsea 6 0 1 0
2020/2021 Chelsea 23 2 3 0
2019/2020 Ajax 21 6 1 0
2018/2019 Ajax 29 16 2 0
2017/2018 Ajax 34 9 4 0
Laatste voetbalnieuws

Jorginho speelt hoofdrol in topper met goal en gigantische fout

Chelsea en Manchester United hebben elkaar zondagavond in evenwicht gehouden. Het Premier League-duel op Stamford Bridge eindigde in een 1-1 gelijkspel. Jadon Sancho verzorgde de openingstreffer, waarna Jorginho de stand halverwege...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 30 november
Manchester City is serieus van plan om Karim Benzema komende zomer los te weken bij Real Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren