Woede richting blunderende Jurjus: ‘Dat gaat zich ook uiten op Instagram’

Donderdag, 7 juni 2018 om 16:21

Roda JC Kerkrade degradeerde afgelopen seizoen uit de Eredivisie. Almere City FC bleek over twee wedstrijden de betere, waardoor de Limburgers in ieder geval een seizoen zijn veroordeeld tot Jupiler League-voetbal. Hidde Jurjus blunderde tijdens de confrontatie met Almere City FC en nadien was de doelman de gebeten hond.

"Ik kan je zeggen: als je zo'n degradatie meemaakt en het gevoel hebt dat je in de laatste wedstrijd verantwoordelijk bent voor die tegengoal, dat komt wel aan”, zegt Jurjus in gesprek met FOX Sports. "De agressie op de tribunes, de woede van de mensen. Dat gaat zich uiteindelijk ook uiten op Instagram”, aldus de 24-jarige keeper, die veel negatieve berichten van fans van Roda ontving.

“Zo werkt het helaas. Ik probeer eigenlijk zo min mogelijk te lezen, maar als er dingen persoonlijk naar je toegestuurd worden, dan is dat helaas niet te missen. Je leert wel hoe je ermee om moet gaan." Jurjus werd gehuurd van PSV, waar hij nog tot medio 2021 vastligt. Volgens het Eindhovens Dagblad is een verkoop van de sluitpost mogelijk, maar zijn management denkt momenteel aan een verhuur.


Poll

Verwacht jij dat Roda JC Kerkrade volgend seizoen promotie gaat afdwingen?


Gerelateerd

27 reacties (laatste reactie door miln)

Ongelofelijk toch dat je voetballers van je favoriete club verwensingen gaat sturen omdat ze een fout maken. Stel je voor dat je thuiskomt en de bakker heeft je een halfje wit gegeven in plaats van een halfje bruin, dat je hem dan allerlei berichten gaat sturen.

Voetballers zijn net mensen en waar mensen werken, worden fouten gemaakt. De een is crucialer dan de andere, maar ze hebben het met de volledige selectie niet voor elkaar gekregen om zichzelf veilig te spelen, daar heeft niet alleen Jurjus schuld aan. Hij zal zichzelf de betreffende bal al voldoende aanrekenen, daar zijn geen idiote verwensingen via sociale media voor nodig.

7 juni 2018 om 14:08

En dan heb je het als keeper nog extra zwaar. Iemand anders zei het laatst ook, volgens mij een voormalig doelman, over Karius. Een spits kan 8 kansen missen en in de blessuretijd de winnende maken. Dan is hij de held. Een keeper kan 8 goede reddingen maken en 1 blunder, dan heeft hij het gedaan.

Ik ben zelf keeper geweest, op elk niveau werkt het hetzelfde. Maak een fout en je krijgt ineens de schuld van alle tegendoelpunten. En op het niveau waar ik speelde, zijn uitslagen als 2-6 niet gek. Dat die ene goal je schuld is, snap je zelf ook wel. Maar die andere 5, daar kon je misschien niks aan doen, maar ineens is het toch allemaal jouw schuld.

Mensen vergeten ook vaak dat een keeper het laatste redmiddel is. De spits verliest de bal, dat is een fout. De middenvelder mist een interceptie, dat is een fout. De verdediger dekt zijn man niet, dat is een fout. Maar als de keeper de bal dan had moeten hebben en hem niet heeft, is het zijn fout en al die andere fouten worden door bijna iedereen vergeten. Net zoals een spits een doelpunt nooit alleen maakt, ontstaat een tegendoelpunt ook nooit door een iemand. Of je moet echt een blunder zoals Karius bij die 1-0 hebben, maar dat komt niet zo vaak voor.

Bij bijvoorbeeld de 3-1 van Bale, die Karius natuurlijk gewoon moet hebben, kun je ook al stellen dat de verdediging zijn werk niet deed. Waarom geen druk op de bal? Tuurlijk verwacht je niet dat die bal erin gaat, maar je wil toch die bal afpakken? Hij kreeg alle tijd en ruimte. Hij had rustig kunnen dineren met zijn familie, een uitgebreide wandeling door Kiev kunnen maken, en nog had hij tijd over gehad om die bal te schieten.

7 juni 2018 om 14:37

Jep inderdaad Karius keepte op die blunder na gewoon een goede wedstrijd alleen soms moeten analisten verder kijken dan hun neus lang is

7 juni 2018 om 16:39

*2 blunders

Maar Karius had een zware hersenschudding, dus die blunders kan je m niet echt aanrekenen.

7 juni 2018 om 16:43

Hier ben ik het niet helemaal mee eens.
Als een spits 8 kansen mist, maar in de blessuretijd de winnende maakt, heeft hij zijn taak volbracht.
Als een keeper 8 keer iets tegen houdt en in de blessuretijd door een blunder de winnende door laat, heeft hij zijn taak niet volbracht.

Is dat oneerlijk? Yup, maar part of the job.

Natuurlijk zijn verre van alle goals de schuld van de keeper, ik heb het nu specifiek over blunders, zoals met Karius en Jurjus.

7 juni 2018 om 18:33

Dan is het wel een blunder dat hij in het veld blijft staan als dat hem zo beïnvloed.

7 juni 2018 om 14:48

Ik had het laatst ook al uitgelegd (ging toen over Karius), maar dat is natuurlijk zo'n domme vergelijking. Je bent als supporter emotioneel sterk verbonden met de club. Voor sommigen is het een enorm deel van hun leven en bezoeken ze elke wedstrijd, uit en thuis. Daar gaat honderden of duizenden euros in om. Een halfje verkeerd door de bakker? Waar hebben we het over.

7 juni 2018 om 14:49

En VZ kennende ga ik er maar vanuit dat ik er even bij moet zeggen dat ik de reacties van de fans afkeur

7 juni 2018 om 15:09

Ik ben emotioneel ook sterk verbonden met mijn club, maar het is nog nooit in me opgekomen om iemand een berichtje te sturen na een fout. Als je honderden of duizenden euro's besteed aan een voetbalclub, is dat toch ongeacht het niveau waarop ze acteren? Althans, zoals jij de clubliefde doet voorkomen. Daarnaast als je emotioneel sterk verbonden bent met een club, zal je toch ook meeleven met zo'n jongen in plaats van dat je hem gaat benaderen via sociale media? Wat wil je bereiken met zo'n berichtje dan, hoe sterk je ook verbonden bent met zo'n club? Denk je echt dat hij (of wie dan ook) een stapje extra voor je gaat zetten, of dat jouw clubje daarna weer een niveau hoger gaat acteren?

7 juni 2018 om 16:25

Ik zeg er toch ook achteraan dat ik het afkeur. Ik snap het zelf persoonlijk dan alleen niet. Alleen dat die bakker vergelijking gewoon niet opgaat.

7 juni 2018 om 14:58

In dit geval van Jurjus kan je het beter een wonder noemen wanneer hij je een halfje bruin brood geeft (goede wedstrijd) ipv andersom. Dan gaan mensen natuurlijk ook de bakker bellen en wat nog meer, slechte recensies etc. Etc. Wat een vliegenvanger was dit. Een van de slechtste keepers van Roda van deze eeuw en dan heeft Roda mensen als Verbist gehad..

Ik snap de woede, ik snap de frustratie. Ik zal niet doen alsof ik het gevoel ken, want dat is niet zo. Maar hoe weinig hersencellen mag je maximaal hebben om dan op social media een of meerdere spelers te gaan lastigvallen? Wat win je daar nou mee? Volgens mij moet je dan op zijn best tot maximaal 2 kunnen tellen, anders ben je toch slim genoeg om te weten dat je dat niet moet doen?

Ik vind het jammer dat het zo loopt met Jurjus. Om te zeggen dat het een geweldig keeperstalent is gaat wat ver, maar bij De Graafschap vond ik wel dat hij potentie had. Nu heb ik dat idee veel minder. Hij is, zeker voor een keeper, nog ontzettend jong, maar toch heb ik het idee dat zijn maximumgrens heel erg gedaald is in de laatste seizoenen.

7 juni 2018 om 14:38

Graafschap zoekt nog een keeper nadat bednarek weg is. Ik hoop dat jij daar te recht kan en zich leuk verder ontwikkelt.

Op zich kan ik mij heel veel voorstellen over de woede en frustratie die dit bij fans oproept. Echter om dan spelers te gaan bedreigen is onbegrijpelijk. Daar gaat zo iemand in de toekomst ook niet beter van spelen en het kan voor spelers in de toekomst een reden zijn om niet voor de club te kiezen waar dit stelselmatig voor komt.

Kom maar terug naar Doetinchem.. daar wordt je wel gewaardeerd.. ok hij speelde niet sterk in de nacompetitie echter heb ik hem na de winterstop wel een paar zeer goede reddingen zien maken

7 juni 2018 om 14:32

Helemaal mee eens,

Kom maar terug samen met vd Pavert....

7 juni 2018 om 23:21

Idd, terug naar de Vijverberg met Tedje en misschien wil Breinburg ook wel. Anders nog Van Eijden ophalen bij AZ, Van Nieff bij Groningen en Van den Boomen bij Eindhoven

7 juni 2018 om 18:46

Lijkt me een prima keeper voor jullie. Kent de club en zal denk ik nog steeds goed liggen bij de supporters. Mensen doen nu vaak alsof hij het hele seizoen dramatisch was maar dat is ook weer niet zo. Leuke keeper voor de onderkant van de Eredivisie die nog wat constanter kan worden.

Bij De Graafschap voor mij altijd een van de uitblinkers geweest. Jammer dat hij gelijk naar PSV ging en nu wordt afgerekend op een wat mindere periode. Vergeet niet dat het bij Roda ook gewoon drama was wat hij voor hem had staan in de verdediging. Had via een club als Zwolle of Utrecht veel meer eruit kunnen halen dan nu bij Psv/roda.

Hij had als keeper zo zijn goede en slechte momenten, hij hield moeilijke ballen wel en sommige ballen die hij moest hebben had hij weer niet. Al met al heeft hij wel een voldoende gescoord over het hele seizoen gezien. Voor PSV moet hij nog stappen maken, Unnerstall daar in tegen was wel al klaar geweest voor een stap hogerop.

De Graafschap moet de beste man weer lenen.

Allereerst ongelofelijk hoe mensen kunnen reageren, belachelijk. Maar je kunt instagram, Facebook en al die domme sociaal apps prima missen hoor. Je leven stopt niet......

Of geef Sergio ramos hier ook de schuld van

7 juni 2018 om 18:34

Of Ericcson

Zijn nog geen 10 mensen of zo die negatief waren op instagram, niet eens heftig commentaar overigens. Verder werd hij juist heel erg gesteund dit seizoen, als hij even verder kijkt.

7 juni 2018 om 20:21

Je wilt niet weten hoeveel privé berichten hij heeft gekregen, zoals hij zelf ook aangeeft in het interview.

7 juni 2018 om 20:52

Keur ik natuurlijk niet goed. Helaas is dat de tendens bij veel clubs tegenwoordig. Vind het ook sneu voor hem. Neem hem verder niks kwalijk. Het team faalde als collectief tegen Almere.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Roda JC Kerkrade

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.NAC Breda34-16
15.VVV-Venlo34-19
18.FC Twente24-26
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Hidde JurjusKeeper10
Daryl WerkerVerdediger10
Ard van PeppenVerdediger10
Christian KumVerdediger10
Adil AuassarMiddenvelder10
Ognjen GnjaticMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Roda JC Kerkrade.

6 fans
Keeper, 24 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 De Graafschap 1 0 0 0
2017/2018 Roda JC Kerkrade 34 0 0 0
2016/2017 Jong PSV 17 0 0 0
2016/2017 PSV 0 0 0 0
2015/2016 De Graafschap 34 0 1 0
Laatste voetbalnieuws

‘Dan zie ik dat enorme spandoek en dan word je bijna emotioneel’

Hidde Jurjus keerde deze zomer terug bij De Graafschap, dat de 24-jarige sluitpost dit seizoen huurt van PSV. De Superboeren kenden een uitstekende start van het Eredivisie-seizoen, door zondagmiddag met 2-0...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 15 augustus
Martin Ödegaard is in beeld bij Vitesse, maar ook enkele Championship-clubs loeren op de aanvallende middenvelder. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren