PEC Zwolle dwingt optie tot koop af bij PSV: ‘Ik wil gaan vlammen’

Donderdag, 7 juni 2018 om 10:35

Kenneth Paal speelt komend seizoen voor PEC Zwolle. De club uit Overijssel maakt via de officiële kanalen bekend dat de tot linksback omgeturnde middenvelder wordt gehuurd van PSV en dat men een optie tot koop heeft bedongen.

“Ik heb aan de Eredivisie mogen ruiken bij PSV en ben blij dat ik me in Zwolle verder mag ontwikkelen”, zegt de twintigjarige Paal. “Op mijn leeftijd is het goed dat ik wekelijks minuten maak op een hoog niveau. Ik ga dan ook mijn stinkende best doen om dit bij PEC te bewerkstelligen. De zomerstop is pas net begonnen, maar ik kijk er nu al naar uit om mijn teamgenoten, de supporters en iedereen binnen de club te begroeten. In het nieuwe seizoen wil ik gaan vlammen.”

“In Kenneth zien wij een directe versterking voor de positie op linksachter”, vertelt technisch directeur Gerard Nijkamp. “Het afgelopen seizoen, maar ook daarvoor hebben wij hem veelvuldig in actie gezien. Van origine is deze speler een middenvelder die is omgeturnd tot linksback. Bij Jong PSV heeft Kenneth die rol zich eigen gemaakt en uitermate goed vervuld. Afgelopen seizoen bonsde hij dan ook al op de deur van het eerste, met een zestal optredens als resultaat.”

“Bij PEC krijgt Kenneth de kans om op het hoogste niveau meer speelminuten te maken en te laten zien wat hij nog meer in zijn mars heeft. Bovendien hebben wij in het contract opgenomen dat bij goed functioneren er een optie tot koop kan worden gelicht.” Paal, international van Oranje Onder-20, speelde tot dusverre zes wedstrijden in het eerst elftal van het PSV van trainer Phillip Cocu.


Poll

Denk jij dat Kenneth Paal een vaste basisplaats afdwingt bij PEC Zwolle?


Gerelateerd

21 reacties (laatste reactie door sanderkoevoets)

Goede aanwinst voor Pec! Hier zit wel wat in, maar niet op het niveau van PSV (jong niet meegeteld). Daarom kwam uiteindelijk Brenet op de linksachter-plek terecht. Terwijl het helemaal zijn positie niet is.

7 juni 2018 om 11:08

Paal z'n positie is het ook niet, dat is zelfs een middenvelder van origine.

7 juni 2018 om 14:28

@sanderkoevoets: dat ben ik het met je eens hoor. Afgelopen seizoen laat zien dat hij toch regelmatig als linksback speelde. Wel voornamelijk bij Jong trouwens. Ondanks dat hij van origine een (aanvallende) middenvelder is. En uit de tekst komt naar voren dat hij (in eerste instantie) voor de linksachter-positie wordt aangetrokken. Daarom ging ik daar aan voorlangs .

7 juni 2018 om 14:58

Ja dat klopt inderdaad, dat zal ook wel een van de eisen van PSV zijn. Die hebben hem omgeturnd tot linksback dus die zullen Paal ook tijdens een verhuurperiode op die positie aan het werk willen zien. Mocht het dan goed gaan kunnen ze hem altijd nog terugkopen natuurlijk.

Een keuze waarbij ik blij ben voor alle partijen. Ik denk dat hij een aanwinst kan worden voor PEC, hij heeft een stuk grotere kans op speeltijd en PSV leent een speler uit waarbij we wat gaan overhouden/waarbij de ontwikkeling nu misschien wat vorderingen gaat krijgen. Succes Kenneth!

7 juni 2018 om 10:49

Er is sprake van een optie tot koop, dus mocht Kenneth het goed doen bij ons heeft PSV er niet zo heel veel aan hoor. Tenzij die optie tot koop afgekocht wordt natuurlijk.

7 juni 2018 om 10:56

Nou als hij het niet dusdanig goed doet, heeft hij zich nog wel een seizoen lang kunnen ontwikkelen in de eredivisie. Mocht hij bij PSV gebleven zijn waren het waarschijnlijk 95% van zijn minuten bij Jong PSV geweest.

7 juni 2018 om 10:59

Het enige wat PSV hieraan heeft is dat hij zich op een hoger niveau in de kijker kan spelen en dat we er misschien een iets hogere transfersom voor kunnen vangen, behalve als PEC de vooraf afgesproken optie tot koop licht.

Niet het niveau dat PSV moet nastreven, maar ik denk dat hij uitstekend op zijn plek is bij Zwolle. Jong, Nederlands en absoluut talentvol, dus een goede keus voor Kenneth en Pec.

Toch blijf ik het wel raar vinden vanuit PSV zijnde. Ze hebben nu alleen nog maar Arias (die waarschijnlijk vertrekt) en een Viergever die uit de voeten kan op de back positie. Ik zou toch het liefste ziendat elke positie dubbel bezet is.
Daar waar Ajax al goed bezig is met de voorbereidingen qua aanwinsten is het bij ons PSV nog aardig stil. Hopelijk komt er snel nieuws over nieuwe aanwinsten, want ik vind het nu nog veel te stil.
De selectie moet zo snel mogelijk op orde zijn.

7 juni 2018 om 11:25

Paal is als niet goed genoeg beoordeeld voor Psv, dus ook niet als reserve. Zelfde verhaal als Lammers.

Als je voor de landstitel gaat en in de CL wil meedoen heb je gewoon op elke positie 2 basisplek waardige spelers nodig. Een beetje overlap mag wel, zoals Viergever die linksback en centraal uit de voeten kan, maar je kunt gewoon niet met een Paal aankomen.

7 juni 2018 om 12:09

Daar ben ik het wel mee eens. Alleen wat ik bedoel te zeggen is dat er nu dus maar 1 echte back is die waarschijnlijk vertrekt en er nog steeds geen aankopen zijn.

Na Willems is er geen fatsoenlijke linksback meer gekomen. Brenet zie ik als rechtsback. Daarom ben ik wel een beetje bang voor verschillende scenario's bij Psv. A. Ze gaan de hoofdprijs betalen voor nog niet helemaal gevestigde namen Dumfries en Angelino. B. De gewenste versterkingen blijven toch uit (zie voorafgaand seizoen).

Haalt PEC hem nou als linksback of als middenvelder? Ik denk dat PEC bij beide posities een versterking zoeken. Omgeturnde linksback vind ik ook wat voorbarig. Hij heeft in het begin uit nood een duel of 5 als linksback gespeeld, maar verder heeft hij altijd als aanvallende middenvelder gespeeld.

7 juni 2018 om 11:20

In Kenneth zien wij een directe versterking voor de positie op linksachterã¢â‚¬â, vertelt technisch directeur Gerard Nijkamp. - staat in het artikel

Edit: Leestekens vielen weg.

7 juni 2018 om 11:58

Ja ik heb dat gelezen, maar daarna zegt ie we hebben hem afgelopen seizoen in actie gezien en ook daarvoor nog. Als hij hem daarvoor nog in actie heeft gezien kan dat alleen als aanvallende middenvelder zijn geweest. Dat maakt het voor mij redelijk verwarrend.

7 juni 2018 om 11:37

Hij is omgeturnd tot linksback, daar heeft hij ook alle wedstrijden voor Jong PSV dit seizoen gespeeld.

7 juni 2018 om 11:40

Is het ook niet zo bij pec dat ze een beetje met dieper spelende backs staan naast 3 cv's of zit ik er nu naast maar denk dat hij op deze plek zeer bruikbaar is als ik het goed heb.

7 juni 2018 om 14:38

Nee, PEC speelt altijd 4-2-3-1. Soms wordt dat bij balbezit van de tegenstander wat meer verschoven naar een 4-4-2/4-4-1-1, maar ik kan me, afgezien van een enkele keer onder Jans als experiment, geen wedstrijd herinneren waar er met 3 of 5 verdedigers gespeeld werd.

Weinig vertrouwen van Psv met die optie tot koop.. maar goed

weer zo een talent die wel even de wereldtop zou gaan halen en niet eens bij PSV weet door te breken uiteindelijk. daarom snap ik vele jonge talenten wel die willen cashen in het buitenland als de kans voorbij komt. stagneert je ontwikkeling zit je straks ook gewoon bij een PEC en dan verdien je niet eens meer een 5e van wat je had kunnen verdienen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PEC Zwolle

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.PEC Zwolle44-12
11.Excelsior40-15
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Dirk MarcellisVerdediger11
Philippe SandlerVerdediger10
Bram van PolenVerdediger11
Tijani ReijndersMiddenvelder10
Mustafa SaymakMiddenvelder11
Erik IsraelssonMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PEC Zwolle.

2 fans
Middenvelder, 21 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 16 augustus
Real Madrid gaat mogelijk toch nog de transfermarkt op na de nederlaag tegen Atlético Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren