Ajax slaat slag bij Vitesse: ‘Ik ben zo blij dat het rond is gekomen’

Donderdag, 7 juni 2018 om 09:55

Noah Abid gaat aan de slag bij Ajax. De achttienjarige middenvelder van Vitesse bevestigt tegenover De Gelderlander dat hij zich aansluit bij de jeugdopleiding van de club uit Amsterdam. Abid voetbalde eerder nog voor Manchester City, Stockport County en het voormalige Germinal Beerschot.

De geboren Hagenaar vertelt dat hij in Arnhem niet meer zeker van ‘mijn vaste positie’: “Terwijl ik juist graag als controlerende middenvelder speel. Gelukkig toonde Ajax kort daarop belangstelling. Ik ben zo blij dat het rond is gekomen.”

Abid gaat aan de slag bij de Onder-19 en verhuist met zijn stiefmoeder en halfbroertje naar de hoofdstad: “Ik zal Huissen missen. Maar ik ben ook erg blij met mijn kans bij Ajax.”Gerelateerd

18 reacties (laatste reactie door njfromvol)

Ik ken deze speler niet. Geen idee van zijn kwaliteiten wellicht niet voor nu maar jong Ajax is een prima ontwikkeling team.

Vooral benieuwd naar hoe hij voor zijn 16e een dusdanig aantal buitenlandse clubs heeft kunnen slijten, kwam pas laat naar Nederlandse BVO meen ik (14?) Wel interessant verhaal daarachter te weten te komen.

7 juni 2018 om 10:03

Of Ajax haalt hem simpel voor de opvulling. Je kan geen 11 super talenten hebben.

7 juni 2018 om 10:16

daar lijkt het idd meer op; bij Vitesse niet zeker van zijn plek, maar bij Ajax wel?

7 juni 2018 om 10:21

Pure mensen handel. Het draait in de jeugd en bij jong Ajax om een paar spelers die het eerste moeten halen. De rest staat er omdat je 11 spelers moet opstellen.

7 juni 2018 om 10:46

Wel apart dat Ajax hem haalt, hij geeft namelijk aan dat hij niet zeker van zijn plaats was. Ik neem aan dat de concurrentie op de plek van controlerende middenvelder in Amsterdam niet minder is dan in Arnhem.

7 juni 2018 om 10:59

@jasonrhijn

Lees het artikel nog eens. Als je blijkbaar toch niet goed genoeg bent voor kun je dat voor je carrièreverloop het beste zijn in een Ajax-shirt, Gezien de kansen daarna.

Ik snap je reactie niet. Mensen handel is veelal tegen iemands wil in en deze jongen zegt blij te zijn. Is niet zeker van een basisplaats op zijn favoriete positie bij Vitesse en kan dan naar Ajax als oplossing. Na niet goed te zijn bij ajax heb je doorgaans meer mogelijkheden dan na niet goed genoeg te zijn voor Vitesse. Dit lijkt mij dus win-win voor alle partijen.

Het zou ook prima kunnen dat Vitesse een type als hem niet gebruikt omdat hij niet in het systeem past. Dan is het slim dat hij vertrekt.

7 juni 2018 om 11:04

Mensenhandel? Tsja.. Die jongen komt tegen een ongetwijfeld prima salaris in onder-19 voetballen en is gewoon werknemer. Wat heeft dat in godsnaam met mensenhandel te maken?

Hij krijgt een kans in de opleiding om zich te ontwikkelen en kiest ervoor uit eigen beweging. Denk dat hij eerder blij is met zo’n kans.

7 juni 2018 om 11:05

@NJfromVol

Zou prima kunnen dat hij niet meer speelt op de positie die hij het liefst bekleed zoals in het stuk staat aangegeven mede omdat Vitesse er een andere speelstijl op nahoudt. Dan kun je dus het type zijn dat wel goed genoeg is maar dus niet in het team past en zodanig buiten de boot valt. Voorbeeld hiervan is een fantastische counterspits die bij Ajax tekent terwijl die op balbezit spelen of een Adam Maher die voor de 10 positie wordt gecontracteerd terwijl psv met de punt naar achteren speelt.

7 juni 2018 om 11:28

@elninoo
Je voorbeeld snap ik, maar gaat mi niet op voor een verdedigende middenvelder. Ik denk eerder wat Jason zegt, je moet nu eenmaal met 11 man (ex. reserves) voetballen en dergelijk voetballers staan in dienst van de otwikkeling van de te ontwikkelen toppers in de jeugd.

Verder zal hij wellicht een betere kans maken een eigen (bescheiden ??) carriere op te starten.

7 juni 2018 om 12:25

Het zou prima kunnen dat hij opvulling is maar in mijn optiek is de positie van een verdedigende middenvelder zeer complex. Je moet als verdedigende middenvelder zeel goed kunnen positioneren en tevens, omdat je in de as speelt het spel kunnen lezen. Ook daar heb je nog veel verschil in omdat ieder team op een andere hoogte van het veld verdedigd. Bij Ajax zou dit, naar maatstaven van het zelf hebbend balbezit hoger zijn dan bij Vitesse dat toch meer zekerheid in het spel bouwt. Van een verdedigende middenvelder bij Ajax zou je dus verwachten dat hij meer naar voren geschoven staat dan bij Vitesse waarnaar er bij balverovering minder ruimte is voor de desbetreffende verdedigende middenvelder vanwege de vooruit ingestelde tactiek. Door de drukte van het spek wordt er dus meer handelingssnelheid gevraagd van dit soort spelers dan bij een verdedigende middenvelder bij pak m beet Excelsior die vaker in de verdrukking staan dan Ajax. Dit vraagt andere capaciteiten. Ik vind de positie verdedigende middenvelder dus wel danig complexer dan dat hoe jij dit schetst. Neem een kante, die buiten een geweldige balafpakker ook nog fantastisch kan opbouwen. Een type Nigel de jong kan dit dan weer minder. Al met al een hoop stof tot nadenken en we zullen het de komende jaren gaan zien.

7 juni 2018 om 13:08

Allemaal niet onwaar wat je zegt, maar tussen de regels door lees ik dat de invulling bij Ajax complexer is en meer van de speler vraagt.
Dus als een speler op een lager niveau geen basisplaats krijgt bij een eenvoudiger invulling van de positie dan is de rekensom toch snel gemaakt?
We zullen het idd gaan zien ...

7 juni 2018 om 14:15

Hahaha, dat zie ik dus nu juist net anders. We zullen het zien 😂

7 juni 2018 om 14:33

Heeft het hele seizoen bij Vitesse elke minuut gespeeld. Iedereen op de bank gehouden in een sterk under 19 elftal dat op een haartje na geen 3e is geworden maar net geëindigd is achter de klassieke 3. Heeft niks met concurrentie niet aandurven of aankunnen te maken maar alles met de directie en hun transferbeleid. Vitesse heeft nieuwe, jongere spelers aangeboden gekregen voor hun jeugdelftallen voor de 6 positie. Waardoor er een overschot voor volgend seizoen en de toekomst op 6 bij hun is. Of deze nieuwe spelers ook beter zijn moet nog blijken. Aangezien zij nog niks hebben kunnen laten zien in de u 19 competitie. Ajax had deze speler al het hele seizoen op het oog, en is toen gelijk ingesprongen en is nu de lachende derde. Deze jongen is makkelijk top 3 beste controlerende middenvelder van zijn competitie. Voetballer worden gaat over zoveel meer dan alleen de kwaliteiten bezitten! Zit een hele wereld achter die de meeste fans niet direct meekrijgen.

7 juni 2018 om 11:22

Hij heeft tot zijn 5e in NL gewoond, daarna verhuisd naar België. Toen is hij bij Germinal Beerschot gekomen. Na het uit elkaar gaan van zijn ouders meeverhuisd met zijn vader naar Engeland, vandaar de periodes bij Man City en Stockport.

5 jaar geleden verhuisd naar Huissen, onder de rook van Arnhem, om bij zijn stiefmoeder te gaan wonen en is daar na een stage bij de opleiding van Vitesse ingestroomd.

7 juni 2018 om 11:33

Duidelijk, hartelijk dank. De link met Germinal Beerschot is wel grappig aangezien afgelopen vrijdag de scout die daar ooit werkte aan team weer toe werd gevoegd, maar deze transfer was al stuk eerder beklonken. Benieuwd wat zijn rol hierin was.

7 juni 2018 om 11:40

Eerst is hij al jong verhuist naar Belgie, daar opgepikt door Beerschot. Na de scheiding van zijn ouders is hij met zijn vader mee gegaan naar Engeland. Daar is hij door Manchester City gescout na schoolvoetbaltoernooi. Daarna is hij voor meer stabiliteit in zijn leven weer in Nederland gaan wonen. Na proeftraining bij Vitesse mogen komen en nu kan hij naar Ajax.

Het zoveelste talent wat denkt te goed te zijn voor Vitesse en naar een topclub vertrekt, maar waar we over 3 jaar niets meer van horen...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs De LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Woensdag 15 augustus
Schalke 04 heeft zich met een bod van vijftien miljoen euro gemeld bij Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren