Gewild ‘supertalent’ (7) tekent bij Feyenoord: ‘Link met Messi is snel gelegd’

Donderdag, 7 juni 2018 om

Feyenoord verwelkomt Messah Ranu. De pas zevenjarige voetballer verlaat amateurclub Zwaluw VFC uit Vught, zo bevestigt zijn vader in gesprek met het Brabants Dagblad. Ook onder andere Ajax was geïnteresseerd, maar de familie heeft ervoor gekozen om Ranu te laten voetballen in Rotterdam.

"Hij had een klik met en een goed gevoel bij Feyenoord. Het was er gemoedelijker dan in Amsterdam", aldus vader annex trainer Esli. "Bij Ajax moesten we verhuizen. Alles omgooien voor alleen voetbal is het niet waard. Ik heb een gezin met nog twee dochters. Bovendien wonen de vriendjes in Vught." Ranu senior stelt dat zijn zoon een 'bijzonder talent' heeft. "Van wie hij het heeft? Beide opa's en zijn vader. Voetbal zit bij ons in het bloed."

Scouts uit heel Nederland stonden naar verluidt in de rij voor Messah. Het talent liep eerder onder meer stage bij Ajax, PSV, Vitesse en Willem II. "Een supertalentje", zegt een vader van een ploeggenoot van Messah. "De link met Messi is snel gelegd. Bij de mini's glipte hij al overal doorheen. We gaan hem missen. Niet alleen als voetballer. Ook als persoontje. Mijn zoon was wat verlegen. Messah heeft hem complimenten gegeven. Daar groeit een kind van."Gerelateerd

Meer sportnieuws

23 reacties (laatste reactie door mgmv)

Ben ik de enige die dit soort berichten belachelijk vind? ‘We gaan hem missen, ook als persoontje.......’, want de nieuwe Messias deelde een complimentje uit. Voetbalzone slaat een beetje door of ligt het aan komkommertijd?

7 juni 2018 om 09:23

Haha, ik sta hier nou ook niet echt om te springen, nee. Er worden vele jeugdvoetballertjes gescout en naar alle clubs gehaald en bij velen zal de link met Messi ook al snel gelegd zijn.

7 juni 2018 om 09:27

Jij draait volledig door. Een persoon kan dat zeggen met een knip oog dit is ook humor. Zo kind kan net praten laten we het als een grapje zien.

7 juni 2018 om 10:45

Ik maak mij meer zorgen over de druk die zon artikel bij zon jongen oplegt. Een groot deel van de voetbalzonegebruikers kent nu zijn naam en een daarbij horend verwachtingspatroon omdat zijn vader hem
Omschrijft als een soort van Messi. Hij zal, vooral in zijn omgeving een grote hype zijn. Mislukt hij nu bij Feyenoord, wat niet heel vreemd is gezien zijn leeftijd (er worden ieder jaar 100en jongens weggestuurd bij bvo s), hoe keert zon jongen dan terug in de maatschappij? Wij hadden ook altijd jongens in de ploeg zitten die waren weggestuurd van Ajax, az, Telstar en haarlem. Veelal kwamen die jongens verwrongen terug bij hun oude amateurclub omdat het bijna een schande was dat zij het niet gehaald hadden bij desbetreffende profclub. Zij waren immers de profs van de volgende generatie en een amateurclub was jarenlang ver beneden hun stand.

Zon artikel op voetbalzone over een jongen van 7 kan enorme druk opleggen. Oerdom van een vader om de pers zo te woord te staan. Als de vader slim was had hij gezegd:" het is een leuke voetballer maar nog erg jong, redt hij het dan is het leuk, redt ie het niet dan vind ik het ook prima." Dat lijkt mij beter dan te zeggen dat hij een supertalent is. Plezier moet voorop staan bij de jeugd en niet de druk om te moeten slagen. Dat had de vader al deels weg kunnen halen.

7 juni 2018 om 11:40

Ik vind het gewoon onzin dat aan dit soort dingen een artikel gewijd wordt. Kom op man een jochie van 7, waar gaat dat over? 17 vind ik een ander verhaal, maar 7 is wel heel bizar. Gaan we nu elke keer zulke berichten krijgen?

mooi! dan speelt de beste speler ter wereld over een jaartje of 11 in de Kuip

7 juni 2018 om 09:27

Als hij net niet op zijn 15e wordt weggeplukt door een City of Chelsea met dank voor bewezen diensten.

kromme wereld ...

7 juni 2018 om 16:00

En dan op zijn 24e mooi de volgende titel mee kunnen vieren. Mooie stap voor zo'n jochie.

7 juni 2018 om 10:03

Nu gaat het tenminste nog om een Nederlandse jeugdspeler, zijn genoeg buitenlandse spelers die nog op basisschool zitten stage gaan lopen in buitenland waaronder dus Nederland. Er is bij veel BVO's een o8 competitie, niet gek dat er dus 7-jarige gescout worden. Ben er niet kapot van maar zo is de realiteit inmiddels.

Pfff, zeven jaar. Wat een wereld eigenlijk...

7 juni 2018 om 10:18

Kind gaat van Zwaluw VFC naar Feijenoord, wat is daar mis mee dan?

Messah lijkt natuurlijk op Messiah. Daarom wordt hij gezien als een toptalent .

On-topic: op die leeftijd kan je nog niet zeggen hoe ver deze jongen komt. 7 J-A-A-R. Waar gaat de wereld heen. Misschien zie ik enige parallellen op het moment dat hij groeihormonen krijgt (net als Messi) .

Dit ruikt bijna naar kinderhandel... 7 jaar! Zelfs met 12 jaar is het belachelijk dat zulke jongens verhandeld worden

7 juni 2018 om 10:19

Verhandeld? Denk je dat Feijenoord een transferbedrag overmaakt ?

7 juni 2018 om 11:17

Dan nog, een jongen van 7 zijn leven staat op de kop hierdoor. En een opleidingvergoeding/solidariteit bijdrage is ook geld

7 juni 2018 om 11:32

Naja, er zijn diverse Bvo's (o.a. Ajax, Psv, Feyenoord) die 'gewoon' een o8 hebben met een vrij grote groep spelers.

Ben in dat opzicht van 'leven op zijn kop staan' wel blij dat de vader er gewoon voor kiest om in Vught te blijven - en daardoor voor Feyenoord te kiezen - om zoveel mogelijk bij het oude te laten.

7 juni 2018 om 11:39

Er gaat een jochie naar de jeugdopleiding van Feyenoord. Dat is de essentie in dit verhaal. Niets kinderhandel, dat vind ik zo'n afgezaagd iets! Dit is gewoon hetzelfde als een meisje die goed in turnen is opnemen in de nationale opleiding van Team Oranje, maar daar hoor ik je vast niet over

Een ventje van zeven gaat naar Feyenoord. Hoe is dit überhaupt nieuws.

Bij de F'jes was ik ook best goed, zegt vrij weinig.

Over 10 jaar weten we meer. Nu is hij de zoveelste nieuwe Messi.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Feyenoord

Stand
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
10.Feyenoord102
11.VVV-Venlo9-4
Voor de complete stand: Eredivisie

In de wandelgangen

Zondag 22 september
Donyell Malen heeft zich niet alleen in de kijker gespeeld bij Engelse topclubs. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren