PEC Zwolle onderhandelt over mogelijke recordtransfer

Woensdag, 6 juni 2018 om 22:18

Het lijkt erop dat Younes Namli zijn laatste wedstrijd voor PEC Zwolle heeft gespeeld. De Stentor meldt dat de club uit Overijssel in onderhandeling is met Genoa, dat dit seizoen op de twaalfde plaats eindigde in de Serie A.

Genoa heeft ‘miljoenen’ over voor de 23-jarige Namli en derhalve is het goed mogelijk dat de linkspoot de duurste uitgaande transfer aller tijden wordt van De Blauwvingers. Dat record staat nu nog op naam van centrale verdediger Philippe Sandler, die voor tweeënhalf miljoen euro naar Manchester City vertrekt.

“De clubs proberen nu tot een akkoord te komen. Younes ziet Genoa en de Serie A als een mooie, nieuwe stap, maar zo lang er geen deal ligt, bereidt hij zich voor op een nieuw en succesvol seizoen met PEC”, bevestigt zaakwaarnemer Daan Kramp de interesse.

Namli was in februari nog in beeld bij Vitesse, zo bevestigde de Marokkaanse Deen tegenover Voetbal International: “Ik weet dat er interesse was, maar ik heb direct aangegeven het seizoen bij PEC af te willen maken. Deze zomer kijken we wel verder.” Namli heeft in Zwolle nog een contract tot medio 2020.


Poll

Is Genoa te hoog gegrepen voor Younes Namli?


Gerelateerd

19 reacties (laatste reactie door weethetaltijd)

Goed voor Zwolle een compliment naar het beleid. Ik sprak ooit iemand die voor Zwolle stage liep met commerciële kant. Ik geloofde hem niet dat Zwolle misschien ooit aan zou kunnen haken aan de subtop. Maar met een goed beleid en verkoop kan je ver komen.

6 juni 2018 om 22:34

De club blijft groeien maar of we ooit de aansluiting kunnen vinden met clubs als Heerenveen, Utrecht en AZ.. gaat wel heel lastig worden. Kwa toeschouwers aantallen kunnen we best richting AZ niveau kruipen de komende jaren maar commercieel gezien is het gat veel te groot om te dichten.

6 juni 2018 om 22:50

AZ, Utrecht en Vitesse zijn qua faciliteiten (oa jeugd) en sponsoren, uitstraling tov spelers etc toch nog stukken voor op Zwolle

6 juni 2018 om 22:52

Wat met commercie te maken heeft, dat zeg ik toch ook?

6 juni 2018 om 23:18

Is het al bekend waar mokthar naar toe gaat?

6 juni 2018 om 23:26

Niet alleen met commercie, ook met historie en potentie. Zwolle is mijns inziens een structurele middenmoter met af en toe een uitschieter naar boven of naar beneden. De subtop structureel halen zal echter lastig zijn door het relatief beperkte achterland.

7 juni 2018 om 06:19

Ikzelf vind het al heel wat dat mensen ons beschouwen als middenmotor.
Zwolle heeft een paar jaar leuk meegedaan in de eredivisie, maar ik vind het al een hele prestatie als we gewoon in de eredivisie blijven zonder playoffs.

Deze bedragen zijn voor Zwolle ongekend en kunnen helpen de club te laten groeien. Als ze in staat zijn om goede vervangers te halen natuurlijk. Een speler als Namli is niet houden voor Zwolle.

Kwa Historie ben ik het met je eens, maar dat zegt natuurlijk lang nite alles. Er zijn zoveel ploegen met een mooie historie die het niet redden (sparta) Zwolle als stad (en ploeg) is wel gigantisch 'upcomming' en heeft denk ik wel de Potentie om door te groeien.

7 juni 2018 om 12:09

Zwolle kennende komen er gewoon weer 3-4 jonge jongens die elders te kort komen zoals een Namli, mohktar, lam etc dus Zwolle zal wel plek 6-9 blijven gezien het technisch beleid prima is... Hamer en flemming zijn ook talentvol.

6 juni 2018 om 22:53

Inderdaad knap van PEC Zwolle, maar natuurlijk ook schandalig van een aantal andere clubs die zich sportief voorbij laten streven door een club met minder middelen. Het lijkt wel alsof clubs niet om kunnen gaan met successen of geld als het eenmaal binnenkomt.

6 juni 2018 om 22:55

Dat heet beleid voeren. Zwolle weet heel tactisch de juiste mensen te kopen en te plaatsen.

Ondanks de miljoenen zal dit een enorme klap voor ons betekenen. Met het vertrek van Saymak, Mokhtar, en Sandler plus nog het vrij zekere vertrek van Thomas ben je meteen al het voetballende vermogen kwijt. Namli was over het hele jaar de beste speler van ons, zou dus erg jammer zijn mocht hij vertrekken maar dat is nou eenmaal het lot van een club als Pec. Wonen in Genoa of Zwolle, duidelijke keuze.

Zwolle doet het goed met hun verkoop beleid, alleen jammer dat er ook spelers transfervrij weggaan. Hopelijk wel leuke inkomende transfers, want ze lopen aardig leeg zo. NB: had Genoa ook niet interesse in de andere Youness?

Ik begin mij steeds meer en meer zorgen te maken. Al het voetballend vermogen is weg bij Pec. Er moet praktisch een compleet nieuw eltftal uit de grond gestampt worden, en het blijft akelig rustig op de transfermarkt. Nijkamp moet nog heel hard aan het werk.

6 juni 2018 om 22:53

Nijkamp is bezig met zn eigen transfer lijkt me?

6 juni 2018 om 23:39

Waarom maak je je zorgen? Kijk eens naar AZ. Organisatorisch hebben die het prima voor elkaar. Altijd een voor Eredivisiebegrippen ervaren trainer voor de groep, organisatorisch reilt en zeilt het daar perfect en als gevolg goede resultaten en lucratieve transferinkomsten die vervolgens altijd weer goed worden opgevangen dankzij het eigen scoutingsnetwerk en een jeugdopleiding die meer basiswaardige spelers aflevert aan het eerste elftal dan waar dan ook. Die club is zo gezond als een vis en zit het een jaartje wat tegen dan is dat geen probleem, omdat de prestatiedruk in Alkmaar niet levensgroot is; AZ hoeft immers evenmin per se kampioen te worden als FC Zwolle en playoffs spelen is vaak wel een zekerheidje.

Die kant zou PEC ook op moeten. Spelers op hun hoogtepunt verkopen, de helft van alle inkomsten in de club steken en de andere helft in het slim halen van goede spelers met groeipotentie. PEC speelde vóór Namli en Sandler prima voetbal en zal dat ook na beide heren wel doen hoor. Het is alleen de kunst om nu in al het opportunisme niet te gek gaan doen. Een subtopper worden is een dingen, het blijven totaal wat anders en bovendien veel moeilijker. SC Heerenveen en FC Groningen zijn wel de meest in het oog springende clubs die daar niet in wisten te slagen, terwijl Nac, Roda JC en natuurlijk FC Twente ook florerende subtoppers waren...

7 juni 2018 om 00:36

Hier wilt toch elke eredivisie club naartoe bouwen of niet?

6 juni 2018 om 23:48

Ben eigenlijk wel blij met deze ontwikkeling. Er komt eindelijk geld binnen na jaren voor spelers van Zwolle. Mokotjo / Klich / Lachman nauwelijks wat voor gekregen. Nijkamp is aardig bezig al op de transfermarkt. Met Hamer / Lachman / Flemming. Daarnaast komt Kvida terug van Almere City en Achnabar die toch wel aardig gespeeld heeft bij NEC. Met het geld wat binnenkomst van Sandler / Thomas / Namli kan een mooi gedeelte geïnvesteerd worden jn de selectie. Misschien nog een leuke transfer voor Kingsley erbij. En de hele begroting heb je al binnen aan transfergeld. Heb vertrouwen in Nijkamp!

Wat goed is voor Zwolle is uitermate beschamend voor Heerenveen. Namli is daar voor 0,0 euro de deur uit gelopen wegens slecht beleid. Na het vertrek van Namli zijn er spelers gehaald die niet in de schaduw van Namli kunnen staan. Maar ja, Hamstra weet het beter. De training voor het nieuwe seizoen begint 23 juni a.s., dus over 2 weken. Wat is er gehaald? Er worden alleen nog maar namen genoemd.
zullen op het laatst wel weer onbekende spelers komen of uit verwegistan. Ik heb nu al spijt dat ik mijn siezoenkaart heb verlengd.

7 juni 2018 om 09:57

Ik vind anders dat we vorige zomer een best goede transferperiode hadden. Qua verkoop viel alleen Larsson tegen. En we hebben met Rojas, Mihajlovic, Hoegh, Dumfries en ook Hahn (als hij niet geblesseerd is is hij gewoon 1e keeper) goede spelers gehaald vind ik. Dat Streppel Rojas en Mihajlovic niet zoveel heeft laten spelen is vooral aan hem te danken. Ik denk dat ze komend seizoen hun kans wel krijgen en laten zien dat het niets minder is dan Namli. Van mij hoefde Namli ook niet weg. Maar onder Streppel was de kans groot dat hij weer bankzitter was. Dus dan is het wel zo fair om hem gewoon te laten gaan, om wel te kunnen spelen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PEC Zwolle

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
9.PEC Zwolle44-12
11.Excelsior40-15
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Dirk MarcellisVerdediger11
Philippe SandlerVerdediger10
Bram van PolenVerdediger11
Tijani ReijndersMiddenvelder10
Mustafa SaymakMiddenvelder11
Erik IsraelssonMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PEC Zwolle.

3 fans
Middenvelder, 24 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 PEC Zwolle 1 0 0 0
2017/2018 PEC Zwolle 32 5 2 0
2016/2017 sc Heerenveen 18 0 0 0
2015/2016 sc Heerenveen 3 0 0 0
2014/2015 sc Heerenveen 12 0 0 0
Laatste voetbalnieuws

Namli: ‘Ik heb zelf nee gezegd tegen meerdere geïnteresseerde clubs’

Younes Namli staat medio augustus nog steeds op de loonlijst van PEC Zwolle. De 24-jarige aanvaller leek juist een van de spelers die de Overijsselse club deze zomer zou verlaten. De...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 16 augustus
Real Madrid gaat mogelijk toch nog de transfermarkt op na de nederlaag tegen Atlético Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren