Feyenoord contracteert ‘moderne verdediger’: ‘1,90 meter lang en beresterk’

Woensdag, 6 juni 2018 om 15:58

Noah Lewis heeft zijn eerste contract getekend bij Feyenoord. De zeventienjarige verdediger, die het afgelopen weekeinde met Feyenoord Onder-19 de KNVB Beker won, zette woensdag zijn handtekening onder een verbintenis tot medio 2021. "Dit is voor mij de bekroning van een mooi seizoen. Ik heb hard gewerkt en veel geleerd. Dit is waar je het voor doet”, zegt hij op de clubsite.

Ondanks dat Lewis pas zeventien jaar is, maakt hij komend seizoen deel uit van de selectie van het tweede elftal van Feyenoord. “Ik ben blij dat ik daar kan aansluiten”, reageert Lewis. “Dat brengt je een stap dichter bij waar ik al die jaren al voor werk, een plek in het eerste elftal van Feyenoord. Ik heb er al even aan mogen proeven tijdens mijn invalbeurt in de benefietwedstrijd afgelopen maart. De sfeer, alles eromheen, dat was mooi. Ik ga heel hard aan de slag om dat doel te bereiken.”

Lewis werd op jonge leeftijd door Feyenoord overgenomen van Almere City. “Ik weet niet meer precies hoe ik toen bij Feyenoord in beeld ben gekomen”, laat hij weten. “Maar ik heb al die jaren met heel veel plezier in de jeugdopleiding gezeten. De bekerwinst afgelopen zaterdag was een mooie afsluiting van die periode. Nu begint de volgende fase, waar ik heel veel zin in heb.”

Martin van Geel heeft hoge verwachtingen van Lewis.”Noah is een moderne verdediger met een enorm goed fysiek, hij is 1,90 meter lang en beresterk. Hij heeft een ontzettend sterk seizoen gedraaid bij Feyenoord Onder 19. Of het nou tegen PSV of tegen Shakhtar of Manchester City was: Noah stond altijd zijn mannetje. Hij houdt echt van het vak verdedigen. Nu krijgt hij de kans om technisch en tactisch verder door te groeien, onder leiding van Peter van den Berg en zijn staf", aldus de technisch directeur.Gerelateerd

43 reacties (laatste reactie door lelele)

Goed nieuws! Zat er ook wel aan te komen. Hij en geertruide zijn echt geweldige talenten.

6 juni 2018 om 18:51

Helemaal mee eens, de talenten die rondlopen krijgen amper speeltijd.. ik vraag me af hoe groot ze dan daadwerkelijk moeten zijn..

6 juni 2018 om 18:51

Hoo onder de verkeerde reactie gepost

6 juni 2018 om 19:06

Wellicht zijn ze nog geen eens 18 en nog niet klaar voor het grote werk? Het gaat om presteren namelijk.

Lijkt me een goede jongen voor de toekomst. Was in ieder geval niet een speler die erg onder de indruk was van de kuip en alles wat er om komt kijken. Kwam bij mij echt heel volwassen over, denk dat ze hier veel plezier aan gaan beleven. Aankomend seizoen snuffelen bij het eerste en dan kijken of hij het jaar erop definitief toegevoegd kan worden aan het eerste en dan gelijk zn contract verlengen. Nu heeft die een contract tot 21, als ik me niet vergis, of zelfs 20 (3 jaar)

6 juni 2018 om 16:12

Als je jonger dan 18 bent, dan mag je voor maximaal 3 jaar tekenen en aangezien hij dus pas 17 is, heeft hij dus voor 3 jaar getekend en dat is tot de zomer van 2021.

Toch wel apart dat de laatste tijd bij Feyenoord zoveel gasten als talent worden bestempeld, dit terwijl er al zo'n 4 jaar geen talent is doorgebroken...

6 juni 2018 om 16:17

Het is eerder apart dat jij het apart vind. Feyenoord heeft qua lichtingen de afgelopen vier jaar niet de spelers gehad om door te laten breken. Ja, er zaten een aantal kansmakers bij en misschien hebben ze niet altijd even veel kans(en) gekregen, maar ze zijn toch te licht bevonden. Nu komen er weer goede, zeer talentvolle lichtingen aan. Nu wordt er dus weer gesproken over de talenten, want nu zijn er serieuze kanshebbers met een mooie toekomst, mits zij zich goed blijven ontwikkelen en ook die kans blijven krijgen.

6 juni 2018 om 16:20

Dat gebeurt overigens niet alleen bij Feyenoord. Kijk naar het geprezen La Masia, waar ze bekent staan om talenten als Iniesta, Busquets, Xavi en Messi, maar ook gewoon grote talenten waarbij het er wat later uit komt of die het net niet redden bij Barcelona als Sergi Roberto en Thiago (lees: niet per se op kwaliteit, maar Xavi - Iniesta was nog te goed als duo om veel minuten te kunnen maken). Nu is dat eventjes minder, maar daar komt ook weer een periode dat er weer een bizar goede lichting aankomt.

6 juni 2018 om 16:22

Heel gek inderdaad dat de spelers die nu gecontracteerd worden (velen 17 jaar of jonger) en als talent bestempeld worden niet in relatie staan tot wat de afgelopen vier jaar (niet) is doorgebroken.

6 juni 2018 om 16:38

Ja, zoiets heet een nieuwe lichting. Dat verandert namelijk om de zoveel tijd. Afgelopen lichting was niet succesvol, nu tijd voor een nieuwe.

6 juni 2018 om 16:48

Karsdorp, Kongolo, Van Beek, Malagia, Nieuwkoop (al was afgelopen seizoen niet sterk) en de hele grote talenten zijn weggekocht door Engelse clubs waar andere BVO’s ook mee te maken hebben.

6 juni 2018 om 17:27

Vergeet Dylan Vente niet. Dat gaat een goede spits worden! Daar ben ik echt van overtuigd. Sowieso is de jeugdopleiding van Feyenoord erg sterk. Ajax heeft nu een hele goede lichting gehad en heeft met de ligt, Frenkie, van de beek, cerny nouri. Die lichting is en was fenomenaal qua talent. Maar de lichting van feyenoord die nu er aankomt, wordt ook heel goed weet ik zeker. Er zit heel veel talent in de jeugd van Feyenoord!

6 juni 2018 om 18:58

Op Malacia waren deze namen al doorgebroken.

6 juni 2018 om 19:27

Aantal jaren een mindere lichting idd maar ben nu weer hoopvol.

6 juni 2018 om 19:01

Net of ajax zoveel talenten heeft haha. Al jaren hoor je top speler dit en dat maar bij geen een top club speelt een jeugd speler uit Nederland.

6 juni 2018 om 19:30

@Raubaht, Ga je dit nou echt in ieder Feyenoord topic wat over jeugd gaat plaatsen? Terwijl je geen idee hebt waar je het over hebt? Hoeveel meer zijn er bij Ajax en PSV bijv doorgebroken? Bij Feyenoord zit ook nu weer zat eigen talent in het eerste en komt er helemaal met de komende lichting veel aan! En zal als ik jou was eerst eens gaan kijken wat er de afgelopen 4 jaar allemaal is geweest aan talenten.

6 juni 2018 om 20:49

Pas op, Capis. Dalijk komt er weer een complot theorie over van Geel en co.

6 juni 2018 om 22:39

Ik kijk niet naar Ajax of PSV maar naar Feyenoord. De afstand tussen die 2 en Feyenoord is te groot om te kunnen vergelijken. Punt is dat het bij Feyenoord mooier wordt gemaakt dan het is. De jeugdopleiding is al zo'n 4 jaar een puinhoop, eigenlijk sinds het vertrek van Brard. De laatste van de oude jeugdopleiding zal deze zomer vertrekken in de persoon van Vilhena. Als jij je goed informeert weet je ook wel dat er zo'n 4 jaar niets doorbreekt. En kom niet met namen als Kongolo en Karsdorp want die zijn nog vanuit de tijd van Brard. En spelers als Vente gaan het niet redden, die speelt straks net als Achahbar (dat andere zogenaamde toptalent)in de Jupiler League. De afgelopen maanden hebben we tientallen updates langs zien komen van talenten die een contract krijgen, je ben het toch wel met me eens dat dit absurd is en er wat achter zit? In ieder geval ga je mij niet wijs maken dat dit allen talenten zijn. In ieder geval vind ik dat Feyenoord weer de focus vol op de jeugd moet zetten, te beginnen door de werkloze Brard terug te halen. En dus niet ieder willekeurig persoon een contract toe te schuiven.

6 juni 2018 om 22:52

"Ieder willekeurig talent"; alle grote talenten hebben een 3-jarig (jeugd)contract omdat er veel potentie in zit en de rest is gecontracteerd voor Jong Feyenoord...?

6 juni 2018 om 22:59

Jongen die sneer is toch nergens voor nodig. Je lijkt een aantal belangrijke factoren te missen. Daar waar jaren terug zeker spelers hebben kunnen doorbreken was dat toen noodzaak (geen spelers dus puur teren op jeugd). Nu is dat de afgelopen jaren minder nodig geweest maar zijn bovengenoemde spelers zeker doorgebroken. Maar omdat ze er al staan tel jij ze niet mee? Waar slaat dat dan op, het hele concept van opleiden is dan succesvol lijkt me?

Daarnaast (ik weet niet of je het weet) heeft Feyenoord voor het eerst een beloften-elftal met vaste selectie. Daar moeten spelers voor gecontracteerd worden. Een hele selectie welteverstaan. Van een aantal spelers is de kans niet groot dat ze werkelijk het eerste elftal gaan halen (vandaar eenjarig contract met optie op tweede), maar in andere spelers is wel echt veel vertrouwen (zie de vele 3 jarige contracten). Nu kunnen deze spelers hopelijk (besluit volgt morgen over toekomst beloftenteams) in een goed aanvallend team meedraaien tegen echte elftallen en nog meer ervaring opdoen en minuten maken (wat voor spelers als Hansson, Hankouri, Schuurman, Verdonk niet altijd gold).

Als laatste heeft deze selectie mogen spelen tegen echte toppers uit de Champions Youth League en is daar vrij ver in gekomen. In de competitie waren ze ook verder geweest als ze niet last hadden van blessures op een paar problematische posities. Hoop dat alles een beetje duidelijker voor je is nu!

Al met al heb je volgend seizoen een prima selectie nu:

Ten Hove
Reith-Lewis-Geertruida-Verdonk (zie graag nog Smeulers)
Wehrmann-Kökcü-Hansson
Van der Kust-Zwarts-El Hankouri

Wissels: vmullem, El Bouchataoui, Burger, Schuurman, Vicario, Tourã©, (van Leeuwen, Smeulers)

7 juni 2018 om 00:54

Zelfde bij Ajax en PSV. Dit is nu even de maatstaf in Nederland. De afgelopen tijd is er geen enkele ragfijne creatieveling naar voren gekomen en het gemis uit zich in Oranje. Defensief zit het wel snor, maar geen aanvallend toptalent bij alledrie de clubs.

Jammer dat zulke spelers niet uitkomen in de eerste divisie met jong Feyenoord. Zeker in deze tijd waar een goede speler miljoenen moet kosten.

6 juni 2018 om 23:00

Besluit zal morgen volgen waar Feyenoord 2 zal spelen. Zelfs een derde divisie zal al heel veel helpen omdat je dan tegen echte teams speelt en ook werkelijk ergens om speelt. We zullen zien!

Mooi! Een groot talent die het tot het eerste kan schoppen. Sterke en goede verdediger

Altijd het gevoel gehad dat hij al 2 a 3 jaar ouder was dan hij daadwerkelijk is door zijn imposante fysiek en ook wel (redelijk) volwassen kop en uitstraling, maar hij is toch wel redelijk compleet. Vrij snel, erg sterk en met een goede tackle. Wat je wellicht het meeste aan 'm kan opmerken is dat hij nogal nonchalant kan zijn. Het is ook goed dat hij nu in Jong Feyenoord verder gaat, omdat hij daar wel meer fysieke tegenstand kan krijgen dan in de o19.

Wie weet worden Lewis en Geertruida wel een nieuw duo over een x aantal seizoenen. Vullen elkaar erg goed aan.

Ik dacht bij het lezen even stiekum dat Feyenoord Luckassen had overgekocht van Psv, maar helaas pindakaas! '

Ach, ondanks dat De Ligt 17 was, debuteerde hij al in het eerste. Dus om nou te stellen dat zo 'jong' in het tweede debuteren iets speciaals is, zover zou ik niet willen gaan.

6 juni 2018 om 16:46

Zijn er nog niet genoeg topics over De Ligt waar je je ei kwijt kan?

6 juni 2018 om 16:54

Sneijder maakte pas op zijn 19e zijn debuut, Wijnaldum op z’n 16e 🤔

Het is altijd afwachten of spelers die in de jeugd fysiek sterk zijn dat ook in de grote mannenwereld zijn, maar bij Lewis heb ik de indruk van wel. Prima zaak dat hij het bij Jong mag gaan laten zien.

Veel slechter dan van Beek kan niet, dus wat mij betreft mag hij een kans krijgen. Zelfde geldt voor Geertruida.

hij heeft in ieder geval de juiste lengte voor een centrum verdediger dus dat vind ik al heel positief. geen disrespect naar Ajax ofzo maar ik kan echt niet begrijpen dat je een Argentijn wil halen voor je centrum die maar 1,81 cm is en zo geld dat voor meer clubs die achterin veel te kleine verdedigers hebben staan

6 juni 2018 om 19:22

Lengte zegt vrij weinig. Je hebt ook met sprongkracht en timing te maken. De Leeuw, oud-Groninger, is volgens mij maar 1.72, toch was hij erg goed met koppen.

6 juni 2018 om 19:45

@rbn_

Zamorano ook maar we hebben het hier over een verdediger die doelpunten moet voorkomen. als je dan een speler moet verdedigen die 2 of 3 koppen groter is en ook prima kan timen dan verlies je toch echt elk luchtduel

6 juni 2018 om 20:52

Ooit gehoord van Passarella

6 juni 2018 om 20:57

ja en ook van Cannavaro maar is Magallan van dat niveau?

6 juni 2018 om 22:07

Magallan is dus waarschijnlijk niveau Eredivisie en betere voorbeelden toonden aan dat lengte niet per se iets uit hoeft te maken, Japie.

6 juni 2018 om 22:47

@mgmv

altijd heel grappig hoe mensen hier dan net een handjevol uitzonderingen kunnen vinden op honderden verdedigers en dat dan als maatstaf gaan nemen om de feiten te verdraaien.

als jullie 2 keepers kunnen vinden op deze wereld van 1.60 meter die toevallig op een redelijk niveau spelen is dat gelijk een maatstaf en is lengte niet meer relevant voor een keeper

iedereen weet dat op een zeldzame uitzondering na lengte en fysiek kracht 2 vereisten zijn voor een centrum verdediger. volgens mij vergeet je dat Ajax ook nog Europa in moet en daar sta je dan met je verdediger van 1.81 meter van Eredivisie niveau. en dan vinden we het gek dat de Nederlandse clubs amper meer meetellen in Europa

7 juni 2018 om 08:17

Het toont alleen aan dat het dus gewoon mogelijk is om als verdediger van 1.80 hoog te kunnen springen en daardoor duels te winnen? Grappig hoe bij mensen als jij het glas altijd half leeg is. Maar daar bewerk je je reactie dan ook meerdere keren voor.

6 juni 2018 om 21:29

Naar Engeland of Frankrijk zal een Magallan niet zo snel gaan, maar in Spanje kun je met 1.81m nog best als CV uit de voeten. Carles Puyol bijvoorbeeld was met zijn 1.78m ook niet bepaald de grootste, Umtiti (1.82m), Vermaelen (1.83m), Nacho (1.79m), en Ramos (1.83m) zijn ook niet uitzonderlijk lang.

Natuurlijk is het dan nog maar de vraag of Magallan ook maar enigszins in de buurt van het niveau van de meeste van bovengenoemde spelers gaat komen, maar een betrekkelijke beperkte lengte hoeft dus niet per se een belemmering te vormen voor een succesvolle carriere in de Europese top.

6 juni 2018 om 22:53

@valkeakoski

klopt wel hoor maar dat zijn stuk voor stuk wereldtoppers op die Nacho na. bovendien spelen die bij grote clubs die vaak op de helft van de tegenstander spelen. gaat Ajax Europa in dan speel je het grootste gedeelte van de wedstrijd op je eigen helft en komen je centrale verdedigers veel vaker in de kopduels terecht dan een Umtiti of Ramos

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Kevin DiksVerdediger10
Ridgeciano HapsVerdediger10
Jeremiah St. JusteVerdediger10
Eric BotteghinVerdediger10
Karim El AhmadiMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

Technisch directeur
28 fans
57 jaar
Laatste voetbalnieuws

El Ahmadi geeft toe: ‘Ik dacht er over na om te blijven’

Er is de laatste dagen veel te doen om Karim El Ahmadi. De 33-jarige middenvelder ontkende donderdagochtend in gesprek met De Telegraaf op niet mis te verstane wijze te balen van...Lees verder

In de wandelgangen

Maandag 20 augustus
Oleksandr Zinchenko is een van de voornaamste transferdoelwitten van Real Betis. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren