‘Marcel Brands mengt zich met Everton in strijd om PSV-doelwit’

Woensdag, 6 juni 2018 om 12:46Robin Bruggeman

Marcel Brands was namens PSV tot vlak voor zijn vertrek met Manchester City in gesprek over een transfer van Angeliño en volgens The Sun gaat de inmiddels afgezwaaide technisch manager daar in zijn hoedanigheid als nieuwe director of football van Everton mee door.

De Engelse tabloid meldt woensdag namelijk dat de afgelopen seizoen aan NAC Breda verhuurde linksback op Goodison Park in beeld is als opvolger van Leighton Baines. De inmiddels 33-jarige Engelsman was de afgelopen jaren een vaste waarde bij the Toffees, maar de jaren beginnen te tellen voor de vleugelverdediger en zijn club zou inmiddels uitkijken naar een vervanger.

PSV hoopte Angeliño naar verluidt voor een bedrag dat rond de vijf miljoen euro ligt in te lijven, maar the Citizens lijken nu meer uit de verkoop van de 21-jarige Spanjaard te willen halen. The Sun geeft aan dat de verdediger, die eerder ook in verband werd gebracht met Ajax, waarschijnlijk eerder elf miljoen euro kost, wat geen probleem moet zijn voor het kapitaalkrachtige Everton.


Poll

Denk jij dat Angeliño volgend seizoen voor PSV speelt?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

38 reacties (laatste reactie door constant kante)

Lekker Marcel, even een mes in de rug van je oude club. Nu kun je meer bieden en heb je hem. Lekker makkelijk! Hoop dat ie Lozano niet krijgt....

6 juni 2018 om 12:54

Beetje meer respect voor Marcel is op zijn plaats. Wie zegt dat dit klopt, dit zijn altijd makkelijke geruchten als een td overstapt. Hij werkt nu in dienst bij Everton, dus mag hij helaas ook dit soort dingen doen.

6 juni 2018 om 13:10

Alles valt nu wel op z’n plaats. Zou hij tegen City gezegd hebben dat hij over een paar dagen met Everton zou aankloppen voor Angelino. Vandaag dat City even de onderhandelingen stil zette.... afgesproken werk lijkt me

6 juni 2018 om 13:15

Chelsea is ooit akkoord gegaan met verkoop van Bruma voor 5 miljoen en een terugkoopclausule en ik denk dat PSV dat nu ook met City wil doen. Ik denk dat City uiteindelijk misschien wel akkoord zal gaan, maar niet als er een andere gegadigde is en daar wacht City denk ik nog op.

6 juni 2018 om 13:16

Lees de bron eens mensen. Dit hoort in de wandelgangen. Of eigenlijk helemaal niet op VZ. The Sun zuigt alles uit hun duim

6 juni 2018 om 12:54

Hoezo mes in de rug van je oude club? Hij heeft als werknemer van PSV een zeer reëel en verantwoord bod gedaan voor PSV en eredivisie begrippen. Nu werkt ie bij Everton, waar men wat makkelijker meer dan 5,5 miljoen kan neerleggen voor een talentje met een leuke dribbel en voorzet. Mag Brands nu nooit meer in spelers geïnteresseerd zijn waar PSV ooit in geïnteresseerd was? Gelul zeg.

6 juni 2018 om 13:34

Jaimy87 - Mag hij nooit meer in spelers geïnteresseerd zijn waar psv ook geïnteresseerd in is? Hij is net een week weg en de supporters wachten al weken op Angeliño. Dus krom wat je zegt..

6 juni 2018 om 17:38

Hoezo krom wat ik zeg? Leg uit? Of je doelt op geïnteresseerd was en geïnteresseerd is? Doet niets af aan het feit dat Brands mag halen wie hij wil. Of PSV supporters (niet objectief in deze) dat nou leuk vinden of niet.

6 juni 2018 om 12:54

Was sowieso lastig haalbaar voor PSV deze jongen denk ik. In Engeland verlangen ze toch wel bedragen die PSV niet zomaar kan/wil ophoesten voor een back.. OT: ben benieuwd of Angelino zich staande kan houden in de PL, erg gecharmeerd van hem bij NAC, vind hem ook een van de beste backs van de ED, maar Everton is toch wel weer een stapje of 2 hoger natuurlijk!

6 juni 2018 om 12:58

Psv1913

Zou het kunnen dat dit een voorbarige conclusie is?

Zou het niet ook zo kunnen zijn dat Angelino na overleg met City te duur bleek voor Psv, dat Brands en PSV dit transparant en netjes hebben besproken en dat voor zijn vertrek gewoon met Brands de afspraak is gemaakt dat hij, nu Angelino dus niet meer op de radar van PSV staat (of heb jij de laatste twee weken daar nog veel ov er gehoord? ik niet namelijk en dat wijst erop dat hij niet meer in beeld is bij Psv) en dat het in dat geval natuurlijk vrij staat vor Brands om Angelino te benaderen?

Waarom neem je dit niet aan? Waarom moet alles meteen negatief en uitgaande van het slechte van de mens?

6 juni 2018 om 13:04

Haha, hier kon je op wachten.
Hij werkt nu voor Everton en heeft niets te maken met PSV.
Waarom gaat hij bijvoorbeeld een zuid Amerikaan halen voor 20+ mil, terwijl hij Angelino van dichtbij zag en goed kan inschatten.

Als 1 club kan zeiken over mes in de rug, is het Az wel want Brands haalde daar wat (jeugd)spelers en Gerbrands weg.

6 juni 2018 om 13:17

Ja, want een technisch directeur benoemt de algemeen directeur wel ja.
Daarnaast heeft PSV volgens mij niet meer spelers bij AZ opgepikt als bijvoorbeeld een Ajax. In die tijd was het heel normaal om van AZ naar een topclub te gaan.

6 juni 2018 om 13:26

Zzlatan

Welke (jeugd)spelers heeft PSV bij AZ 'weggehaald' dan? Want naast die miljoenen die PSV heeft betaald voor de spelers die naar PSV verkasten zijn er nog veel meer spelers van AZ naar Ajax gegaan. Vooral in d eperiode dat Martin vn Geel naar Ajax vertrok. Dus Ajax heeft AZ een mes in de rug gestoken of zoiets? Onzin.

6 juni 2018 om 13:31

Huh, hij begint toch over mes in de rug steken?
Ik ging daar alleen op in.
Ja, hij heeft wat jeugdspelers weggehaald bij zijn ex club Az.

Ik zeik er niet over maar als iemand begint over mes in de rug?

6 juni 2018 om 13:35

@Boris19.

Hij kende de meeste contracten bij Az en is onderhandelingen aangegaan toch?
Volgens mij kwam Gerbrands ook op voorspraak van Brands want ze werkten ook samen bij Az.
Heeft nu trouwens niets te maken over stap van Az spelers naar andere topclubs.
Was puur op reactie over Brands die mes in rug steekt van PSV.
That's it.

6 juni 2018 om 14:43

Zzzlatan

Nou ja, volgens mij is 'zeiken of niet zeiken' niet de vraag, maar was de vraag 'noem de jeugdspelers die Brands heeft weggehaald bij Az', toch?

Dus nogmaals mijn vraag, welke jeugdspelers waren dat precies?

7 juni 2018 om 01:48

Uit mijn hoofd... Van der Moot in ieder geval omdat ik paar familieleden van hem ken en die Antilliaanse jongen in jong PSV, verdediger.
Ik zit nu op tel en heb geen zin om te googelen maar dat zijn er in ieder geval 2, die Brands sowieso naar Eindhoven haalde.
Weet verder niet hoeveel hij nog meer haalde naar Eindhoven.

7 juni 2018 om 13:26

Dani van der Moot is door AZ opgehaald uit de jeugdopleiding van FC Volendam. Nadat hij vier jaar bij AZ in de jeugd speelde is hij inderdaad naar PSV vertrokken. Maar, dus eerst door AZ zelf weer weggehaald bij Volendam. Wat is je punt dan? AZ mag wel wegkapen bij Volendam maar als Brands dat doet bij AZ dan mag dat niet??

Overigens zei John van den Brom, AZ trainer, precies een jaar geleden nog dit, hier op Vz:

Van den Brom: ‘ajax heeft zestien jeugdspelers van AZ benaderd’

Weet niet wat je vindt van Ajax, maar dat je nu Brands afbrandt om iets dat kennelijk gewoon voortdurend plaatsvindt, en elders kennelijk nog veel meer als jij maar twee spelers kunt noemen sinds 2010, dan vind ik het wat selectief in mijn ogen.

7 juni 2018 om 17:48

Waarom haal je Ajax erbij?
Werkte Brands bij Az en daarna Ajax?
Nogmaals mijn reactie was op psv1913 hierboven die begon over mes in de rug van PSV...

Daarom zei ik dat Az dat ook kan roepen over Brands, nadat hij (jeugd)spelers en Gerbrands daar weghaalde.
Ik zei nergens dat hij 100 jeugdspelers weghaalde en had het tussen haakjes gezet.
Ik weet sowieso van 2 spelers want je vroeg het me en ik gaf snel antwoord.
Je haalt er trouwens van alles bij maar het ging in dit draadje over Brands en daar ging ik op in.
Nothing more, nothing less.

Ben je meteen klaar als PSV zijnde als Brands zich nu ook in die strijd gaat mengen. Niet heel erg netjes van Brands.

6 juni 2018 om 12:56

Hoezo niet netjes? Deze man heeft PSV heel erg veel gebracht, moet hij nu bij z'n nieuwe werkgever alle spelers die PSV misschien ook wel zou willen direct links laten liggen?

6 juni 2018 om 13:00

Sanderkoevoets

Precies! Marcel Brands is gewoon een keurige en correcte vent. Sommigen hier willen hem persé arrogant en naar (hautain) noemen, prima, maar Brands is niet achterbaks of gemeen. Het ligt dus in de lijn der verwachtingen dat Brands hem gewoon niet kon halen voor PSV omdat City meer zal hebben gekost dan de financiéle ruimte die Brands had gekregen van de RvC voor deze transfer. Nou hij zal dat echt wel hebben besproken bij PSv intern en een fiat hebben gekregen on daarna bij Everton alsnog voor hem te gaan.

6 juni 2018 om 12:56

Want? Hij moet toch ook goede spelers voor zijn huidige werkgever. Snap dat het voor PSV vervelend is, maar vind het niet heel gek.
Daarnaastbis het maar de vraag hoeveel waarheid er in dit bericht zit.

6 juni 2018 om 13:23

Hij moet Everton toch laten presteren. Als hij angelino als een dusdanige versterking ziet die Everton omhoog kan helpen dan moet hij dat doen. Hij kan niet zijn nieuwe baan riskeren om psv een handje te helpen door angelino aan psv te gunnen en straks 60 miljoen voor lozano te betalen terwijl hij weet dat hij voor een miljoentje of 35 beet heeft.

6 juni 2018 om 14:16

Brands is gewoon heel pragmatisch en dat heeft PSV ook veel geleverd. Waarom zou hij nu verschuldigd zijn om zich op de vlakte te houden als hij zijn baan voor Everton moet doen? En misschien weet hij wel dat het niet gaat lukken voor PSV om hem binnen te halen.

Dit is gewoon zijn werk.
Bovendien heeft hij het goed gedaan in dienst van PSV.

Briljant..... Everton koopt ‘m en stalt m voor twee jaar bij PSV...... en dat geldt natuurlijk voor meer spelers in de toekomst.

6 juni 2018 om 13:34

Everton koopt nauwelijks spelers om te verhuren zodat ze zich kunnen ontwikkelen.

6 juni 2018 om 13:57

Ook Everton zal mee moeten in t geweld van kopen, stallen en hopen dat er iets unieks tussen zit, om bivenin mee te doen in de PL

Ik zou het toch wel leuk vinden als we Angeliño nog minimaal een jaartje in Nederland hadden mogen aanschouwen. Fijne speler om te zien. Ben echter bang dat hij niet te halen is als er zulke concurrentie komt..

Laten we voor het gemak niet vergeten dat Manchester City nu kennelijk 11 miljoen vraagt (of het waar is, is een tweede uiteraard). Een bedrag wat PSV natuurlijk nooit gaat betalen voor Angelino.

Even buiten het feit dat dit artikel uit The Sun komt; Brands werkt bij een nieuwe club. Natuurlijk wil hij daar ook presteren. Ook als directeur ben je topsport aan het bedrijven en wil je het maximale van je carrière maken. Ben echter wel benieuwd, stel PSV kon hem echt niet betalen en de deal is al afgeketst; een Everton legt dit lachend neer. Zou hij een verhuur aan PSV niet overwegen mocht dit gerucht waar zijn? Lijkt mij een sterke move namelijk.

Hij zou zich moeten onthouden van het kleine vijvertje waarin PSV vist

Je komt over als een gentleman, wees dan ook een gentleman en gebruik niet de contacten die je al had toen je bij PSV werkte

En haal geen spelers van Psv

Dan ben je een gentleman

6 juni 2018 om 15:58

Hoezo, 'haal geen spelers van Psv'?? Juist wél! En neem een zak vol met geld mee. Graag zelfs!!

Los daarvan, uiteraard houdt hij zich buiten de vijver waar PSV in vist waar het gaat om spelers die haalbaar zijn voor Psv. Maar jij mag rvan uitgaan dat Angelino, dus, niet haalbaar was voor Psv. Dan mag hij via Everton toch alsnog proberen om hem wel te halen?

Er zijn honderden mogelijkheden

Wel zo netjes als je afblijft van je contacten die je bij PSV hebt gehad

Ik blijf ook af van de vriendinnen of ex'en van mijn beste vrienden

Dat bedoel ik met Gentleman

Op de één of andere manier zou ik dit toch vervelender vinden dan wanneer hij direct spelers van PSV zou overnemen... Zag anderzijds ook al iemand zeggen dat ze hem vervolgens twee jaar bij PSV zouden stallen, wat ik wel weer een mooie constructie zou vinden. Zeker als je ziet hoe veel moeite PSV heeft met het vinden van een linksback

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Everton

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.Brentford23-11
15.Leeds United22-15
16.Everton19-10
17.Norwich City16-32
18.Watford14-17
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
A. GordonAanvaller162
A. IwobiAanvaller131
S. RondónAanvaller131
J. PickfordKeeper180
A. BegovićKeeper10
J. BranthwaiteVerdediger11
S. ColemanVerdediger150
Voor de complete selectie: Clubpagina Everton.

5 fans
Verdediger, 25 jaar

In de wandelgangen

Zaterdag 22 januari
Ajax laat Nicolás Tagliafico onder geen beding op huurbasis naar Napoli vertrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren