Leegloop bij FC Twente: hoofd opleidingen en trainer vertrekken

Dinsdag, 5 juni 2018 om 14:30

Michel Jansen is niet langer hoofd opleidingen bij FC Twente. De 52-jarige bestuurder is per direct vrijgesteld van werk. Jansen was in de afgelopen tien jaar over twee periodes baas van de academie. Na het vertrek van hoofdtrainer Steve McClaren fungeerde hij nog even als hoofdtrainer, een taak die hij vervulde met Alfred Schreuder.

Sinds drie jaar was Jansen terug in zijn functie als hoofd opleidingen. “Wij hebben een herstructurering binnen het voetbalbedrijf. Dit geldt voor de eerste selectie, de beloften, voetbalacademie en scoutingapparaat. Daar binnen past een ander profiel”, wordt Evert Bleuming, die op dit moment de technische zaken bij FC Twente coördineert, geciteerd door TC Tubantia.

Naast het vertrek van Jansen gaat ook Dennis Demmers de club verlaten. Demmers had een jaar lang Jong FC Twente onder zijn hoede in de derde divisie. Overigens gaat die ploeg verder in de beloftencompetitie en stapt het uit de voetbalpiramide. Eerder was Demmers trainer van Go Ahead Eagles en in het amateurvoetbal.


Poll

Verwacht jij dat FC Twente volgend seizoen promotie naar de Eredivisie afdwingt?


Gerelateerd

18 reacties (laatste reactie door silaz)

Ik dacht dat het om Pusic ging

Zijn lekker bezig bij Twente binnen de organisatie, van Leeuwen en Bleuming zijn echt mannen waar ik vertrouwen in heb. Ieder ontslag is sneu, dus deze ook, met name voor Jansen, maar als de club degradeerd en al moet bezuinigen, gaan dit soort mensen er vrijwel altijd uit. Nu nog heel wat onnodige spelers lozen, en dan kunnen we weer even verder kijken.

5 juni 2018 om 16:16

Bleuming rendeert het beste met een sterke technisch directeur boven zich die de lijntjes uitzet. Hij vertrouwd veel op zijn eigen netwerk en het blijft afwachten in hoeverre zijn netwerk wel is ingericht op spelers voor de Jupiler League.

Van Leeuwen is een prima vent voor Twente maar vergeet niet dat hij ook de nodige missers heeft gemaakt. Zowel bij Vitesse, Esjberg als zijn eerdere periode bij Twente. Zijn grootste voordeel is (wederom) zijn netwerk ook doordat hij heel veel goodwill heeft bij grote topclubs. Zowel in Engeland als in Duitsland weet elke club wie hij is.

Het ontslag van Jansen is een noodzakelijk kwaad. Hoewel ik mijn bedenkingen hebben bij zijn presteren is het wel iemand die gigantisch loyaal is aan de club. Vroeg of laat zal hij ook wel weer terugkomen.

Het ontslag van Demmers is niet alleen vanwege de financien maar ook vanwege de sportieve resultaten. Geen enkele speler is afgelopen seizoen beter geworden onder hem terwijl hij daar wel degelijk materiaal voor had.

Tja, als je de staat van de jeugdopleiding ziet, mag je je ook wel afvragen in hoeverre Michel Jansen iets positiefs heeft bijgedragen, al heeft het natuurlijk grotendeels te maken met het wegbezuinigen ervan. Verder denk ik dat dit ook een goede zaak is en dat ze de opleiding en het scoutingsapparaat eindelijk weer eens onder handen nemen.

5 juni 2018 om 15:28

@sirius: ben je niet bang dat ze de jeugdopleiding nog meer gaan verwaarlozen? Straks gaan jullie op de Heracles-manier verder . Ergens wel te begrijpen, omdat het jaren duurt voordat er weer fatsoenlijke doorstroom zal zijn.

5 juni 2018 om 16:11

Zoveel valt er niet meer te verwaarlozen. De jeugdteams spelen al erg laag en de doorstroom naar het eerste elftal loopt ook niet goed. Het algemene niveau is te laag en daar proberen ze nu weer verandering in te brengen.

Tja, zit erin natuurlijk in deze situaties, jeugdelftallen spelen ook dramatisch laag.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.NAC Breda34-16
15.VVV-Venlo34-19
18.FC Twente24-26
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Dejan TrajkovskiVerdediger10
Stefan TheskerVerdediger10
Joachim AndersenVerdediger10
Hidde ter AvestVerdediger10
Nikola GjorgjevMiddenvelder10
Jelle van der HeydenMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

Nederland
0 fans
Coach, 43 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 15 augustus
Schalke 04 heeft zich met een bod van vijftien miljoen euro gemeld bij Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren