‘Als Real Madrid Ödegaard terughaalt en speeltijd geeft, is dat natuurlijk goed’

Dinsdag, 5 juni 2018 om 12:15

Na anderhalf jaar bij sc Heerenveen keert Martin Ödegaard komende zomer terug bij Real Madrid. Volgens Lars Lagerbäck, bondscoach van Noorwegen, gaat de negentienjarige middenvelder zich ontwikkelen tot een speler van wereldklasse. “Hij doet het steeds beter”, zegt de 69-jarige oefenmeester in gesprek met Goal.

“Hij heeft heel veel potentie en is een van de meest technisch begaafde spelers die ik ooit heb gezien. Met meer ervaring kan hij uitgroeien tot een speler van wereldklasse”, zegt Lagerbäck, die Ödegaard bij de nationale ploeg van Noorwegen onder zijn hoede heeft. De Noren wonnen zaterdag zonder Ödegaard met 2-3 van IJsland. De middenvelder moest het slot van het seizoen aan zich voorbij laten laan wegens een gebroken middenvoetsbeentje.

“Het is moeilijk te zeggen waar hij moet spelen. Het is altijd belangrijk om aan spelen toe te kunnen komen, in het bijzonder voor jonge spelers”, vervolgt de bondscoach van Noorwegen. “Maar als Real Madrid hem terughaalt en speeltijd geeft, is dat natuurlijk ook goed. Het is een dilemma, een moeilijk beslissing. De speler moet altijd zelf de beslissing nemen. Als ze mij om advies vragen, zeg ik altijd dat ze voor een realistische keuze moeten gaan. Maar deze beslissing moet Martin zelf nemen.”

“Hij is nog jong. In de basiself van Real komen is natuurlijk lastig, ook omdat hij pas negentien is. Hij heeft daardoor nog wel veel tijd”, stelt Lagerbäck, die komende zomer niet van de partij zal zijn op het WK. “Het is moeilijk te voorspellen wie dit toernooi gaat winnen. Er zijn veel teams met dezelfde kwaliteiten en talent. Frankrijk is een van die ploegen en zij hebben zeker de kans om het WK te winnen.”


Poll

Denk jij dat Martin Ödegaard volgend seizoen bij Real Madrid speelt?


Gerelateerd

32 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Deze man kon amper overtuigen in de eredivisie, laat staan bij Real. Ik weet dat hij nog jong is maar ik geloof niet dat deze jongen de potentie heeft om ooit in het eerste elftal van Real Madrid te spelen.

5 juni 2018 om 12:57

Eerlijk, deze jongen had echt gewoon bij Ajax moeten beginnen. Rustig omhoog, en dan op zn 24e via Tottenham naar Real. Mensen onderschatten wat een expertise ajax heeft in het begeleiden van dit soort toptalenten. En niet overtuigd in de eredivisie? Zn stabiliteit was op zn 19e nog niet goed, lijkt me logisch, maar ik heb me een paar prachtige acties van m gezien...oioioi

5 juni 2018 om 13:09

Hij had inderdaad bij een club als Ajax moeten beginnen waar die zich in alle rust had kunnen ontwikkelen, maar eigenlijk was het al verloren op het moment dat die enorme mediaaandacht begon. Dat heeft een enorm onrealistisch verwachtingspatroon geschept.

5 juni 2018 om 13:10

Misschien wel. Echter loop je dan ook het risico die droomtransfer nooit te kunnen maken. Kijk naar Eriksen. Die is naar mijn mening al 2 seizoenen klaar voor een stap naar de absolute top maar die geraakt heus niet weg bij Tottenham hoor. Dat is dan ook weer jammer

5 juni 2018 om 14:13

komt eerder door tottenham denk ik. Die gasten hebben echt de illusie dat ze kunnen aanhaken aan de top. En verkopen pas een speler als ie 100 mio plus oplevert. Helaas geneurd dat niet zo heel vaak en heeft Coutinho daar de voorkeur gekregen.

5 juni 2018 om 14:30

@clarkkent2

eerlijk, welke jongen wil er nou naar Ajax als Real Madrid aanklopt? bovendien had hij bij Ajax ook kunnen floppen dan was zijn kans ooit bij zo een grote club te zitten en veel geld te verdienen verkeken. kijk naar een Bazoer, El Ghazi, Fischer etc. die krijgen die kans naar een grote club in het buitenland nooit meer en zijn ook niet definitief doorgebroken bij Ajax

Wow was hem helemaal vergeten. Was echt een talent... zo zie je maar dat de stap naar de top vaak te groot is.

Hij moet eigenlijk nog tussenstappen maken naar een topclub in Nederland en als hij dan slaagt naar een topclub in Engeland. Als hij daar dan ook slaagt is hij pas klaar voor Real Madrid.

Moet zo snel mogelijk weg bij Real Madrid. Een club die bovenin meedraait in Nederland, Belgiã«, Zwitserland of Denemarken bijvoorbeeld. Hij gaat de komende 3 jaren niet doorbreken bij Real, zo realistisch moet je zijn (en hij ook). Zorg dan dat je je volledig kunt ontwikkelen en ga dan maar eens kijken waar je plafond ligt, maar zo schiet het niet op.

5 juni 2018 om 12:30

Basel of Young Boys zou mooi zijn kan die mooi champions League spelen.

Deze jongen heeft echt wel kwaliteiten, vooral wat betreft techniek, maar bij Heerenveen had ik er toch wel meer van verwacht, zeker als hij ooit bij Real wil slagen. Zal wel verkocht worden.

Zelfs Kluivert presteert meer dus waarom zou hij bij Real kans maken op alleen al een plaats in de wedstrijdselectie haha

69 jaar en hij is een van de meest technische begaafde spelers die hij ooit heeft gezien.. misschien heeft ie 60 jaar oogkleppen opgehad maar deze jongen gaat het nooit redden bij real madrid

5 juni 2018 om 12:56

Of hij het gaat redden is iets anders. Echter als je de technische begaafdheid van Odegaard niet ziet dan mag je het woord oogkleppen niet in de mond nemen.

Wat doen mensen toch weer onbenullig over Odegaard.

De wedstrijden die ik van hem gezien heb (akkoord, dat zijn er in het hele seizoen maar 4 of 5 geweest) was hij gewoon de beste bij Heerenveen, zo niet de beste op het veld. Zijn basis statistieken zijn met 1 doelpunt en 2 assists op het eerste zicht rampzalig. Als je er verder op in gaat zie je echter duidelijk dat dit best mee valt.

Hij heeft gemiddeld 45 passes per wedstrijd waarvan 81 procent aankomt. Ter vergelijking, Ziyech heeft een pass completion van 75 procent. Dat op zich zegt niet zoveel aangezien Ziyech meer assists heeft en dus op het eerste zicht meer forceert waardoor er ook vaker passes niet aankomen. Dat is deels correct, echter is het verschil niet zo enorm als je zou denken. Odegaard heeft dan maar 2 assists maar hij heeft 7 expected assists. Dat hij in een team zit waar schijnbaar niet afgewerkt kan worden is natuurlijk niet zijn schuld. Daarmee heeft hij overigens de meeste expected assists bij Heerenveen.

In totaal heeft hij 38 kansen gecreeerd, wederom het hoogste aantal bij Heerenveen. Dat is een gemiddelde van 1,95 per 90 minuten.

Gaat hij het ooit redden bij Madrid? Moeilijk te zeggen, hij heeft het talent maar slechts een heel klein percentage spelers is ooit goed genoeg voor Madrid/barca/bayern. Echter is het onzin dat met nu komt met de stelling dat hij het nooit ofte nimmer haalt, dat hij overschat is, dat we hem al vergeten waren etc. Vooral dat hij bij Heerenveen niet uitblonk is onzin. Hij heeft gedaan wat hij moest doen en dat is kansen creeeren, als die niet afgemaakt worden ligt de fout niet bij hem. Natuurlijk heeft hij nog zwakke punten, vooral zijn afwerken is iets waar hij nog erg hard op moet trainen. 1 doelpunt terwijl je 2x per wedstrijd schiet is om te huilen. Zijn dribbelen (2,8 per wedstrijd), passing en kansen creeeren zijn echter goed.

Hij is niet plots de beste speler in de ED omdat ik zijn statistieken hier wat uit de doeken doe. Noch het grootste talent lijkt mij. Echter getuigen al deze commentaren die ik hier lees van belachelijk weinig voetbalkennis en vooral veel kortzichtigheid. Zet hem bij Ajax op 10 en dezelfde mensen die hem nu afbranden zouden hem opeens een geweldenaar vinden. Zo zijn ze dan ook weer, doorslaan aan beide kanten en in elke situatie overdrijven.

Ik weet dat een jongen die op zijn 15 voor Madrid kiest terwijl hij ook naar oa Ajax kon op weinig sympathie of goede wil kan rekenen maar kom op zeg. Hij is 19 jaar en men wil hem nu afrekenen? Ik val in herhaling maar ik ga het toch nog eens aanhalen: op deze leeftijd kwam Modric er niet aan te pas bij Dinamo Zagreb en werd hij uitgeleend aan Inter Zapresic ("wie?" Inderdaad). Ik kan me inbeelden dat er toen ook 'kenners' waren in Kroatie die hem afschreven. 8 jaar later trok hij naar Real Madrid en ondertussen heeft hij 4 cl medailles.

Ik verwacht dat Odegaard enkele kansen krijgt tijdens de voorbereiding en vervolgens uitgeleend wordt aan een Spaanse middenmotor. Ik zou hem liever bij Ajax zien mocht Ziyech vertrekken maar ik verwacht niet dat Ajax daar op zit te wachten. Die kopen natuurlijk liever een eigen speler om op te leiden of schuiven liever een eigen speler door, terecht ook.

5 juni 2018 om 13:06

"Zet hem bij Ajax op 10 en dezelfde mensen die hem nu afbranden zouden hem opeens een geweldenaar vinden. Zo zijn ze dan ook weer, doorslaan aan beide kanten en in elke situatie overdrijven." Iets met een spijker en een kop. Odegaard kan nog steeds het Real niveau halen denk ik, het talent heeft hij wel. Wel is het nu erg belangrijk dat hij de jeuste vervolgstap maakt komende zomer en indd werkt aan zijn statistieken.

5 juni 2018 om 14:42

Als hij laat zien wat hij bij h'veen liet zien dan zou die nog erger afgebrand worden met alle respect. 2 goals en 1 assist is gewoon heel mager, zeker voor een 10 bij Ajax. Daarnaast valt het wel mee hoe erg hij afgebrand werd in Nederland. Sterker nog volgens mij is hij helemaal niet afgebrand. Het is alleen nooit een hype geweest omdat hij zelden een goede pot heeft gespeeld.

5 juni 2018 om 15:18

Kijk, jij hebt niet gelezen wat ik net zei (anders zou je niet naar die assists en het gebrek daaraan wijzen) en jij hebt hem ook niet (of zelden) aan het werk gezien anders zou je niet stellen dat hij zelden een goede pot heeft gespeeld, dat is gewoon ridicuul. Vraag het anders aan een Heerenveen fan die hem wekelijks zag spelen? Die zijn stuk voor stuk lovend en wijzen net als ik naar het niet afmaken van de kansen die hij creeert.

Je gaat ook volledig voorbij aan het punt van de stelling dat hij als 10 bij Ajax op handen gedragen zou worden. Stellen dat hij met zijn kwaliteiten en creativiteit in een team als Ajax dezelfde statistieken voor zou leggen is idioot. Dat is het hem net, zet hem op 10 bij Ajax en hij creeert nog meer kansen, kansen die ook vaker afgemaakt zullen worden. Die jongen heeft een fantastische steekpass en inzicht en zou bij Ajax zo bal na bal kunnen versturen vanopt 10. Bij Heerenveen zijn de looplijnen veel minder en staat hij op rechts ipv op 10 dus heeft hij minder die mogelijkheid. Desalniettemin creeert hij enorm veel kansen, die worden dus enkel niet afgemaakt.

5 juni 2018 om 13:20

Als je zijn geslaagde percentage passen vergelijkt met dat van Ziyech ben je wel bewust een vertekend beeld aan het tekenen. Is bijna alsof we De Ligt een betere voetballer dan Ronaldo noemen omdat hij meer succesvolle tackles heeft.

Ziyech legt enorm (tot het irritante toe) veel risico in zijn spel, veel ballen de diepte in óf crosspasses over een meter of 50. Dat is dan ook echt de enige reden dat Ödegaard ook maar ergens "beter" in was. Bij alle andere statistieken verbleekt Ödegaard.

Verder snap ik niet waarom je denkt dat mensen hem nu nog dingen kwalijk zouden nemen. Alsof de hele wereld tegen Real is en we met zijn alleen nooit over Ödegaard heen zijn gekomen.

Hij heeft heerlijke acties afgewisseld met ongelukkige wedstrijden maar dat hoort bij zijn leeftijd. Makkelijk om soms te vergeten dat hij nog altijd maar 19 jaar oud is. Tijd zat om zich nog te verbeteren, en dat is maar goed ook want het zal nog stukken beter moeten wil hij ooit minuten gaan maken in Madrid.

5 juni 2018 om 13:29

Dat benoem ik toch ook? "dat op zich zegt niet zoveel aangezien Ziyech meer assists heeft en dus op het eerste zicht meer forceert waardoor er ook vaker passes niet aankomen"

Zo bedoelde ik dat niet. Ik noemde Ajax niet omdat het een Nederlandse club is, ik noemde Ajax omdat zij erom bekend staan talent op te leiden. Het gaat er gewoon om dat men in Nederland automatisch een afkeer heeft van jonge spelers die voor grote clubs kiezen en in hun ogen (soms terecht soms niet) meteen voor het grote geld gaan.

Overigens ben ik niet van mening dat de hele wereld tegen Real is maar gezien al het gezeik de voorbije maanden kunnen we wel stellen dat er momenteel meer afkeer dan goede wil voor de club is. Het meeste sinds de tijden van Mourinho heb ik het gevoel. Dat staat echter volledig los van de Odegaard discussie.

5 juni 2018 om 15:00

@real8madrid Die afkeer heeft simpelweg met succes te maken en het ontbreken van een Nederlands tintje in dat succes. Erg makkelijk om daar tegen aan te schoppen. Als Barca of Bayern voor de derde keer de CL hadden gewonnen zou de afkeer daar naartoe gaan. Een suprematie als die van Real is een geweldige prestatie en maakt het een geweldige tijd voor bvb jou als Real supporter maar ik betwijfel of het goed is voor de sport. Het mag nu wel afgelopen zijn haha.

5 juni 2018 om 13:29

Dankjewel. Het is echt een jongen met zo verschrikkelijk veel talent. Op de trainingen verbaasde je, je hoe goed hij wel niet kon voetballen. Helaas stond hij constant hangend op rechts, terwijl hij zo veel beter op 10 is. En als je dan een spits als reza of veerman voor je hebt staan zonder scorend vermogen of kennis van zijn passes word het erg moeilijk. Had hij alves, huntelaar, dost, Uth of iets dergelijks voor hem staan, had hij veel meer assists achter zijn naam dit seizoen.

5 juni 2018 om 13:55

Zeneli heeft gewoon 4 goals en 8 assists en heeft slechts 22 wedstrijden gespeeld dit seizoen. Omgerekend gezien zijn speelminuten heeft hij zelfs slechts 18,43 volledige wedstrijden gespeeld in de Eredivisie. Odegaard 23,08 volledige wedstrijden. Jouw argument is dus geen excuus voor zijn slechte rendement.

5 juni 2018 om 14:07

Je gaat nu voor het gemak even een echte linksbuiten vergelijken met een '10' die door een incapabele trainer steeds op rechtsbuiten werd geposteerd?

Zeneli gaat richting de achterlijn en trekt de bal voor. Dat kunnen de meeste spitsen wel afmaken. Ödegaard is juist de man van de steekpassjes. Die posities kun je toch onmogelijk vergelijken?

"Hij gaat zich ontwikkelen tot speler van wereldformaat/klasse". Nou ik geloof er niets van....als je in de eredivisie al moeite hebt en bij Heerenveen niets tot weinig hebt laten zien dan gaat dat niet gebeuren evenals een verlangde basisplaats (lees, veel speeltijd) bij Real.

5 juni 2018 om 14:33

@tinus45

ach, hou toch op. Frenkie De Jong heeft niet veel meer laten zien als Odegaard en die kan dan zogenaamd wel de absolute top halen en een Odegaard word nu al afgeschreven

5 juni 2018 om 15:12

Frenkie is dan nog eens 2 jaar ouder ook

6 juni 2018 om 09:23

@japie_krekel.

Waar vermeld ik Frank is de Jong als ik vragen mag? Dan kan ik er waarschijnlijk over ophouden.

6 juni 2018 om 10:35

@tinus45

het gaat dan misschien niet specifiek om jou maar je weet hoe het werkt. Odegaard word nu al afgeschreven omdat hij toevallig niet voor een Nederlandse club heeft gekozen en al onze Nederlandse talenten die 3 keer een bal goed raken gaan de wereldtop wel even bestormen

Heb wel wedstrijden gezien waar Odegaard 3 x iemand voor de keeper zet, allemaal niet benut. Ja dan kelderen je statistieken wel. Fantastische voetballer die zeker bij een grote club in de basis staat over 3 jaar.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4219 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona9370
4.Valencia7327
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Karim BenzemaAanvaller325
IscoMiddenvelder307
CasemiroMiddenvelder305
MarceloVerdediger282
Raphaël VaraneVerdediger270
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

23 fans
Aanvaller, 19 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Real Madrid 0 0
2017/2018 sc Heerenveen 24 2 1 0
2017 sc Heerenveen 0 0 0 0
2016/2017 Real Madrid II 13 3 0 0
2016/2017 sc Heerenveen 16 1 0 0
Laatste voetbalnieuws

‘Vitesse troeft Heerenveen af en strikt Ödegaard’

Niet sc Heerenveen maar Vitesse wordt mogelijk de nieuwe club van Martin Ödegaard, zo melden de Gelderlander en Omrop Fryslan dinsdagmiddag. Volgens het dagblad wil de Arnhemse club de middenvelder annex...Lees verder

In de wandelgangen

Donderdag 16 augustus
Real Madrid gaat mogelijk toch nog de transfermarkt op na de nederlaag tegen Atlético Madrid. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren