‘Als club en als stad moeten we boven Heracles en PEC Zwolle kunnen komen’

Maandag, 4 juni 2018 om

Willem II begint het nieuwe seizoen met een begroting van elf miljoen euro, zo meldt het Brabants Dagblad. De Tilburgers hopen de kloof op financieel gebied met clubs als Heracles Almelo en PEC Zwolle binnen enkele jaren te dichten. Willem II denkt de negende of tiende begroting van de Eredivisie te kunnen krijgen.

Als voetballen op gras verplicht wordt in de Eredivisie, verwacht Willem II op financieel gebied een inhaalslag te kunnen maken. De Tilburgers voetballen niet op kunstgras, in tegenstelling tot clubs als PEC Zwolle en Heracles Almelo. “Een negende of tiende plek op de ranglijst van de eredivisie als het om de organisatie gaat, is een reële doelstelling voor de komende jaren. Als club en als stad moeten we boven Heracles en PEC Zwolle kunnen komen”, stelt algemeen directeur Berry van Gool.

“Dan speel je als het mee zit play-offs om Europees voetbal en eindig je als het een keer tegen zit veertiende. Maar dan zijn er geen degradatierisico’s meer”, vervolgt de algemeen directeur van Willem II. Na de nodige aanpassingen aan het stadion kan de begroting stijgen tot ongeveer veertien miljoen euro. “Stijging van de sponsorinkomsten, wedstrijdbaten, mediagelden en horecaopbrengsten moet ervoor zorgen dat Willem II een stabiele eredivisieclub wordt.”

Op dit moment zoekt Willem II nog wel naar een nieuwe hoofdsponsor. “Er zijn allerlei gesprekken. Maar de juiste match is nog niet gevonden”, verklaart Van Gool. Het vinden van een nieuwe sponsor heeft voor hem de hoogste prioriteit. “In het seizoen dat de laatste hoofdsponsor Tricorp zich aan Willem II verbond, begonnen we met shirts met een wit vlak aan de voorbereiding. Die mogelijkheid zit er ook nu weer in.”


Poll

Denk jij dat Willem II op financieel gebied een middenmoter kan worden?


Gerelateerd

11 reacties (laatste reactie door humberto1)

Denk ook dat clubs als PEC, Heracles, Excelsior, ADO, Emmen het op financieel gebied moeilijk krijgen met gras dus er gaat misschien nog een hoop veranderen in de ed qua clubs.

4 juni 2018 om 11:16

Bij PEC is er al een hybride mat begroot vanaf 21/22, mocht het zo zijn dat kunstgras inderdaad vanaf 20/21 niet meer toegestaan is, en ik heb de bevestiging van de KNVB blijkbaar gemist, dan hoeven ze het maar een jaar naar voren te halen, het zal wel mee vallen welke impact dat heeft.

4 juni 2018 om 11:18

Verder zou een stad als Tilburg in theorie natuurlijk een grotere begroting moeten kunnen ondersteunen dan bijvoorbeeld Almelo of Zwolle, maar heeft Willem II er niet ook last van dat het behoorlijk druk is qua clubs in de regio?

4 juni 2018 om 11:22

Dat denk ik voor een club als PEC inderdaad ook, afwachten wat het gaat doen voor clubs als VVV en Heracles. Deze clubs hebben nu wel meer kans op spelers aan te trekken en te huren, aangezien het kunstgras toch vaak een punt was voor spelers/clubs om een andere club te kiezen

4 juni 2018 om 12:11

Het is qua clubs een stuk drukker over een kleiner oppervlak, de aartsrivaal in het westen, Den Bosch en Waalwijk in het noorden en PSV in het oosten.

4 juni 2018 om 11:24

@wally_: mwah, ik denk dat het voor Heracles ook heel erg mee gaat vallen. Ten Cate (voormalige hoofdsponsor, thans belangrijke sponsor) levert naast kunstgrasvelden ook hybride velden. En die velden van Ten Cate horen bij de beste velden van de wereld. Zo hebben zij de mat van Atletico Madrid aangelegd. Er is vast financieel wat te regelen met een sponsor.

Willem II heeft het probleem dat Noord-Brabant een beetje verzadigd is met clubs, dus echt uitbreiden buiten de stad gaat niet echt. Met Breda in het westen en Eindhoven in het oosten (en in mindere mate heb je natuurlijk Den Bosch nog in het noorden, plus dat Feyenoord en Ajax ook de nodige fans daar hebben).

Echter is Tilburg één van de grootste steden van het land, dus er moet wel wat mogelijk zijn binnen de stad zelf.

Ik denk dat het niet alleen aan een grasveldje ligt.
Bij Heracles wordt al jarenlang gewoon een heel degelijk beleid gevoerd. Sinds het promoveren geen enkele keer nacompetitie gespeeld en geen dure jongens gekocht.
Almelo is wel een "arme" stad en veel kleiner dan bv Tilburg, maar in Tilburg zijn weer veel studenten dus tjah...zeg het maar.

Wat een onzin slaat deze man uit, als je alleen al kijkt naar de regio waarin Willem 2 moet opereren dan wordt het al een stuk lastiger dan voor bijvoorbeeld Pec. Een mooie graadmeter is altijd het support voor de club uit de regio, hier komen sponsoren op af en levert dus geld op. Kijken we naar de seizoenkaartstand op dit moment, dan heeft Willem 2 nog wel wat stappen in te halen op Pec. Willem 2: 7050 seizoenkaarten, Pec: 10.000 seizoenkaarten. Alsof dat gaat veranderen wanneer er op echt gras gespeeld gaat worden haha, daarbij komt ook nog eens wat Sempros al aangaf: er is al een nieuwe grasmat begroot voor over een paar seizoenen dus zullen de consequenties nihil zijn.

Mooie praatjes van deze directeur. Laat hij maar eerst zorgen dat hij bij Willem II een stabiel bestuur krijgt. Niet van die flapdrollen die hun oren laten hangen als een stelle opgeschoten fans hun beklag doen als de trainer het niet naar hun wens doet. Zolang je zulke labiele bestuurders hebt komt Willem II nooit Zwolle en Heracles voorbij.

Vervolgens heeft met name Heracles de afgelopen jaren ca. € 17 miljoen aan transfers verdient! Daarmee hebben ze bijna de hele (ver)nieuwbouw van € 7 miljoen kunnen aflossen. Gevolg is dat de club aanzienlijk lage kosten heeft wat betreft de huur van de accommodatie. Daarmee komt er mee budget beschikbaar voor op het veld. Dat is slim besturen en vooral geen gekke dingen doen en zeker niet je oren laten hangen door wat opgeschoten fans.

ik moet lachen om wat deze man zit te verkondigen, we gaan het zien.

4 juni 2018 om 20:37

Grappig als het bestuur zn oren niet had gehangen naar de supporters zaten we nu in de jl. Verder mee eens dat deze man veel roept maar niets voor elkaar krijgt. Laat hem eerst maar eens ewn nieuwe hoofdsponsor zoeken ipv een grote mond hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Willem II

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Fernando LewisVerdediger10
Darryl LachmanVerdediger10
Jordens PetersVerdediger10
Freek HeerkensVerdediger10
Thom HayeMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Willem II.

In de wandelgangen

Vrijdag 21 september
Paris Saint-Germain overweegt om Thiago Silva volgende zomer van de hand te doen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren