Keizer: ‘Een bevestiging dat ik het in anderhalf jaar bij Ajax goed heb gedaan’

Maandag, 4 juni 2018 om

Marcel Keizer zet zijn loopbaan voort in de Verenigde Arabische Emiraten. De ex-trainer van Ajax is de opvolger van Henk ten Cate bij Al-Jazira, zo werd zaterdag bekend. Keizer heeft voor twee jaar getekend bij de club uit Abu Dhabi. Hij erkent dat hij diverse aanbiedingen had, maar de uitstekende aanbieding van Al-Jazira kon hij niet laten liggen. “Geld alleen is nooit een drijfveer voor me. Maar ik wil niet ontkennen dat het ook een rol speelde.”

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.20 reacties (laatste reactie door japie_krekel)

Totaal begrijpelijk dat hij deze (financieel aantrekkelijke) keuze heeft gemaakt. Is als voetballer en trainer nooit grootverdiener geweest, in tegenstelling tot een aantal van zijn collega's. Als hij over pakweg twee jaar weer vrij is, komen clubs als Excelsior toch wel weer voor hem.

4 juni 2018 om 07:49

Ik denk dat hij bij Ajax wel een aardig contract had en vast niet vertrokken is met een tegoedbon van de fanshop als ontslagpremie.

4 juni 2018 om 08:09

Hij zal vast een paar ton hebben verdiend, maar vraag me af of hij financieel onafhankelijk is. Na dit avontuur wel in ieder geval.

Dat is natuurlijk wel een onzinnige opmerking Marcel. Je trainerschap van Ajax was een fiasco. Na een EL-finale er in de voorrondes al uit en ook voor de winter al uit de beker+5 punten achterstand op PSV. Dan heb je het heel slecht gedaan.

4 juni 2018 om 09:11

En een team bij elkaar houden na het uitvallen van nouri, je beste verdediger verkocht.. Wat heeft ten hag nou beter gedaan? Ze ontsloegen keizer toen ie de draai een beetje te pakken had. Buiten dat ik keizer niks voor ajax vind. Vind ik niet dat hij het slechter heeft gedaan als ten hag

4 juni 2018 om 09:13

Het voetbal en de resultaten waren beter als onder ten hag en hij maakte stappen. Er was ook veel verbazing over het moment van ontslag. Ik denk dat hij daar op doelt en ik vind dat hij gelijk heeft ook. Ik was blij dat hij vervangen werd door ten hag ook al had ik absoluut niet verwacht dat hij het zo waardeloos zou doen..

4 juni 2018 om 09:30

Wat een onzin zijn trainersschap bij Ajax een fiasco te noemen. Nog afgezien van het feit dat hij als coach van Jong Ajax goed werk verrichtte, had hij de moeilijkste start van een seizoen, die je maar kon bedenken met de trieste gebeurtenis met Nouri.

Hoe daar mee te handelen leer je niet op de trainerscursus in Zeist. De hele voorbereiding en de focus op en het belang van de voorrondes verdween totaal naar de achtergrond. Daar heeft hij de selectie meer dan goed doorheen geguide.

Zoals elke coach van Ajax de laatste jaren heeft ook Keizer daarnaast veel nadeel gehad van het jaarlijkse wegvallen van belangrijke steunpilaren in de zomerrecessen. Met Sanchez en Klaassen vielen er belangrijke pionnen weg uit de basis.

Verder was er de blesurre van goudhaantje Dolberg en was de linksbackpositie de zwakke achilleshiel geworden na de blessures van Sinkgraven en Viergever. Keizer was als een roepende in de woestijn met zijn vraag voor versterking op die positie en moest zelf(s) Dijks terughalen.

Het zoeken naar de juiste formatie kon weer opnieuw beginnen. Zoals ook De Boer en Bosz daar voor de winterstop jaarlijks veel punten door verspeelden.

Rond de winterstop had hij ondanks alle problemen de boel aardig op de rails gekregen en begon de basis eindelijk gestalte te krijgen. Er waren klinkende overwinningen op de naaste concurrenten PSV, AZ en Feyenoord en de achterstand werd teruggebracht naar slechts 5 punten. Ondanks alle tegenslag van de eerste seizoenshelft een meer dat goede prestatie.

Keizer werd helaas geslachtofferd in het kielzog van Bergkamp, die door de leiding schijnbaar als een lastige luis in de pels werd ervaren. Keizer was protégé van Bergkamp. De uitschakeling in de beker, toch een relatief minder belangrijke prijs, was een mooie stok om mee te slaan.

In die bewuste wedstrijd, waar er eigenlijk niets aan de hand was na een 0-1 voorsprong, leek Ajax zich probleemloos te plaatsen voor de volgende ronde, echter kreeg in de dying seconds een gelijkmaker te verwerken en moest in de verlenging omschakelen. Door persoonlijke fouten op het veld werd het uiteindelijk 2-1.

Heel Nederland was daags na de wedstrijd door als bliksem getroffen, toen het nieuws van het ontslag van Keizer en Bergkamp bekend werd gemaakt. De nederlaag tegen Twente in Enschede, waar Ajax het traditioneel lastig heeft, leek een drogreden voor ontslag. De KNVB-beker wordt in Amsterdam normaliter ook niet als de bottleneck van het seizoen gezien.

Zoals later redelijk duidelijk werd, stond het Ten Hag al klaar om de boel over te nemen, als de destijds al eerste keuze van Overmars, i.p.v. Bergkamps Keizer. Een klassieke broedermoord waar Keizer in de slipstream van Bergkamp geliquideerd werd.

Ten Hag heeft er mijn inziens vervolgens nog minder van gebakken. Hij kreeg met Tagliafigo de linksback waar Keizer om smeekte, kon verder bouwen aan het stabiele geraamte van het elftal dat Keizer had neergezet, maar brak meer af dan dat hij verbeterde.

Met als meest pijnlijke dieptepunt de kansloos verloren kampioenswedstrijd van PSV. En een puntenachterstand van meer dan 10 (!) punten.

Ik had graag Keizer afgelopen seizoen de klus af zien maken. Hij had de selectie in de goede flow weten te krijgen, het elftal kreeg de contouren van een kampioenswaardig geheel (met Tagliafigo werd er een missing link aan toegevoegd) en de achterstand van slechts 5 punten halverwege van overbrugbaar en overzichtelijk.

Jammer dat we nooit zullen weten waar het zou zijn geëindigd, maar veel slechter dan Ten Hag presteerde kan het nauwelijks zijn geweest.

Al met al is het trainersschap van Keizer bij Ajax verre van een fiasco te noemen met alle problematiek en tegenwerking waar de man mee te maken kreeg.

Mijn gevoel zegt me, dat hij aan het eind van het seizoen voor een verrassing had kunnen zorgen. Hij was aardig op weg een heel stabiel elftal met zelfvertrouwen te formeren, getuige de strakke overwinningen op PSV, AZ en Feyenoord voor de winterstop.

Nou hij heeft zich weer wat in laten fluisteren hoor. Dit kan toch niemand serieus nemen als je roept dat je vanwege de ajax situatie goe din de markt ligt. Absolute lariekoek van Keizer die zich even probeert in te dekken.

4 juni 2018 om 09:13

Waarom hebben ze dan Keizer aangesteld? Zijn tijd bij Cambuur? Het feitndat hij trainer van Ajax geweest is, los van de resultaten, laat hem goed in de markt liggen.

Als je 49 bent en eigenlijk als trainer jarenlang in de Eerste Divisie hebt gewerkt met wisselend succes om vervolgens bij Ajax 1 te beginnen en eigenlijk bij voorbaat al kansloos bent, dan is 2 jaar in de zandbak genoeg om daarna de rest van je leven zonder stress de dingen te gaan doen in de voetballerij met de wetenschap dat het wel goed zit met je pensioentje.
Daarnaast gun ik hem wel, omdat hij door Ajax zelf schandalig behandeld is.

Nou Marcel je hebt het niet slecht gedaan.maar laten we het aub niet goed noemen.

Jong Ajax misschien. in het grote Ajax heeft hij het natuurlijk gewoon slecht gedaan als je naar de resultaten en het spel kijkt

Haha nu is het geld van de arabieren geen probleem he. Als het deze kant op komt voor religieuze doeleinden raakt iedereen van stapel, maar deze centjes bij Al jazira xijn welkom hoor. Keizer tsja, Ajax trainer zijn vult toch je CV goed genoeg om je weg te kunnen vervolgen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Donderdag 23 januari
Juventus heeft de verhuurperiode van Matheus Pereira aan Dijon per direct afgebroken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren