FC Emmen ziet basiskracht voor Jupiler League kiezen: ‘Om het verhaal en club’

Zaterdag, 2 juni 2018 om

FC Emmen promoveerde onlangs naar de Eredivisie, maar zal volgend seizoen geen beroep kunnen doen op Jeroen Veldmate. De 29-jarige verdediger kiest na een verblijf van één seizoen namelijk voor een transfervrij vertrek naar Go Ahead Eagles en de Deventenaren bevestigen zaterdag via de officiële kanalen dat Veldmate een tweejarig contract zal ondertekenen.

Veldmate streek vorig jaar na een vertrek bij het Deense Viborg neer in Drenthe en was dit seizoen met 32 duels een onbetwiste basisspeler bij FC Emmen. De promovendus hoopte de stopper langer aan boord te houden, maar ziet hem toch voor Go Ahead kiezen: “Een moeilijke keuze, die ik echt op gevoel heb gemaakt”, maakt hij duidelijk.

“Ik werd superenthousiast van het verhaal van Go Ahead Eagles, maar als er na de promotie met Emmen 15.000 mensen voor je neus staan tijdens de huldiging doet dat ook wel wat met je. Afgelopen woensdag heb ik de keuze gemaakt: Go Ahead Eagles. Waarom? De combinatie van het verhaal en de club. Het verhaal van de mannen die zijn ingestapt om Go Ahead Eagles weer terug te krijgen waar ze hoort. En de club die beschikt over een prachtig stadion en een grote en fanatieke aanhang.”

Go Ahead verzekerde zich eerder al van de komst van de bij Heracles Almelo vertrekkende trainer John Stegeman en toonde zich al bijzonder actief op de transfermarkt. Veldmate is na Hobie Verhulst, Richard van der Venne, Julius Bliek, Gino Bosz en de van Vitesse gehuurde Julian Lelieveld aanwinst nummer zes voor het aankomende seizoen. Stegeman en Veldmate kennen elkaar nog van hun gezamenlijke periode in Almelo.


Poll

Snap jij de keuze van Jeroen Veldmate?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

13 reacties (laatste reactie door joker030)
2 juni 2018 om 13:50

Denk dat ie er voor kiest makkelijker te voetballen voor promotie eagles dan het zwaar krijgen met emmen en degradatie. Dat is enige wat ik me.kan bedenken

2 juni 2018 om 14:05

Natuurlijk niet. Hij krijgt gewoon meer salaris bij go ahaed waarschijnlijk.

2 juni 2018 om 14:10

@memphisdepay: Terwijl Emmen een hogere begroting heeft komend seizoen? 6 miljoen versus 5,5 miljoen. Ik denk niet dat Go Ahead dan meer betaald.

2 juni 2018 om 19:58

De begroting van beide clubs geven niet aan hun spelersbudget eruit ziet. Deze speler gaat waarschijnlijk financieel (tekengeld + salaris) gezien er vooruit bij Go Ahead. Dat is de enige logische conclusie.

1 april? Mijn god........

Opvallende stap. Bijna net zo opvallend als Stegeman die een stap terug deed, ook ''vanwege de mooie club''. Dat is overigens alleen maar positief voor Go Ahead. Zij dus toch een geliefde club die er goed op staan ondanks de slechte resultaten de afgelopen 2 seizoenen.

Ergens wil je als voetballer het hoogst haalbare spelen maar als je weet dat het volgend seizoen echt heel lastig wordt dan snap ik de keuze van hem wel, en uiteraard zullen ze in Deventer ook wel wat meer salaris kunnen spenderen.

2 juni 2018 om 14:03

@fcgrunn. Dat valt best mee. Begroting Emmen gaat naar 6 miljoen volgend jaar. Volgens mij zit Go Ahead daar inmiddels een stukje onder. Hadden afgelopen seizoen nog redelijk aantal tv gelden vanuit de Ed(krijg je achteraf) maar die vervallen nu.

Promotie is leuk, maar als je volgend seizoen 25 wedstrijden verliest is er ook niks aan als speler van Emmen zijnde. Ik denk dat deze Veldmate bewust is van zijn tekortkomingen en daardoor kiest voor een (sub)topclub in de Jupiler League.

Mooie club go Ahead met fanatieke aanhang.alleen op sportief gebied had ie beter bij emmen kunnen blijven

Ik snap dit serieus niet. Je hebt net met deze club een sprookje volbracht, voor het eerst promoveren naar de eredivisie. Ik zou het sprookje willen afmaken. Maar goed, ieder zijn eigen idee.

Hij kent zijn eigen kwaliteiten zelf maar al te goed, komt te kort voor het hoogste niveau.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Go Ahead Eagles

Stand
Actuele wedstrijden

1 fan
Verdediger, 30 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 16 oktober
Toni Kroos wordt al langer gelinkt aan een overstap naar Manchester United en de Engelsen krijgen in januari mogelijk hun zin. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren