Marcel Keizer wordt opvolger van Henk ten Cate in Midden-Oosten

Zaterdag, 2 juni 2018 om

Marcel Keizer heeft ruim een halfjaar na zijn gedwongen vertrek bij Ajax een nieuwe club gevonden. Zaakwaarnemer Humphrey Nijman heeft zaterdagmiddag namelijk tegenover De Telegraaf bevestigd dat de 49-jarige oefenmeester bij Al-Jazira aan de slag gaat. Keizer wordt in Abu Dhabi de opvolger van Henk ten Cate en zal een tweejarig contract ondertekenen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Een goede club voor Marcel Kezier?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

45 reacties (laatste reactie door master 1)

Lekker cashen. Snap dat wel als Keizer zijnde.
Heeft heel zijn trainerscarriã¨re voor een relatief laag salaris (50 a 75k per jaar) gewerkt en krijgt nu de kans om goed te cashen.

Een betere compensatie (na Ajax) dan dit ga je niet krijgen haha! Het is hem gegund.

Toch een mooie stap, meteen wat buitenlandervaring erbij. Kan geen kwaad om een netwerk op te bouwen, ipv dat je nu afzakt naar Heracles ofzo

2 juni 2018 om 13:45

Wel een beetje een gebrek aan ambitie. Hij liet echt goed voetbal zien bij Jong Ajax en bij een club als Heracles of Heerenveen had hij echt zichzelf doorontwikkelen als trainer. Nu ga je naar een land waar een stel spelers zitten die totaal niet kunnen voetballen.

2 juni 2018 om 13:54

Maar vergeet niet dat hij nog niet werken voor zijn geld in tegenstelling tot een aantal ex voetballers (de boer, Koeman, etc) die al lang binnen zijn. Voor hem is het dus simpelweg belangrijk om financieel een goede stap te maken.

2 juni 2018 om 13:54

Niet = moet

2 juni 2018 om 14:15

Ja dat zal wel, maar hij heeft toch geen zakcentje gekregen bij Ajax? En ik neem aan dat hij nog een zak geld kreeg toen hij vertrok.

2 juni 2018 om 14:16

Gebrek aan ambitie? Je kunt in het buitenland veel en veel meer verdienen dan wanneer je aan het werk gaat bij Heracles of Heerenveen. Dit geldt voor trainers en spelers.

Mensen moeten eens ruimer gaan denken, alsof de eredivisie de enige manier is om succesvol te worden of dat je per se daar moet blijven. Uiteindelijk gaat het om geld verdienen zodat je je eigen ding kunt (blijven) doen.

Je hebt een hele wereld voor je waar er voetbal gespeeld wordt en waar het vaak fijner vertoeven is, zeker in combinatie met het veel hogere salaris.

Kijk naar Comvalius die veel meer verdient (en veel beter en mooier leven leidt dan 90 procent van de eredivisie voetballers).

Daarnaast zie je in Nederland ook steeds dezelfde mensen terug (management en trainers). Dat is gewoon afwisselen van clubs, wat een boeiend bestaan. Stel dat je in het buitenland de juiste mensen leert kennen dan sta je straks veel verder dan wat je hier had kunnen doen.

2 juni 2018 om 14:39

Jeetje, ik wist niet dat je boos werd, haha. Ik zeg toch niet dat de Eredivisie de enige plek is om succesvol te worden? Dat waren de clubs waarmee hij in verband werden gebracht.

Hij mocht van mij part ook naar de 2.Bundesliga, League One, Serie B, Ligue 2, etc. Waar het om gaat is dat je nu naar een stel blinden gaat kijken, waarbij echt maar 2 a 3 spelers in je selectie zitten die kunnen voetballen, van de 24. Nou succes ermee en lekker geld verdienen. Lache man.

Dat vind ik persoonlijk een gebrek aan ambitie. Maar okay, dat is mijn mening en blijkbaar is geld verdienen zo belangrijk geworden in de voetballerij, zelfs bij de denkwijze van fans/supporters.

Over je "stel dat je in het buitenland de juiste mensen leert kennen dan sta je straks veel verder dan wat je hier had kunnen doen". Maar dat is lekker makkelijk van de ideale situatie uitgaan. Stel dat hij goed had gepresteerd bij bijvoorbeeld, dan zeg ik bijvoorbeeld he, Heerenveen en toevallig komt Schalke op de stoep omdat hij goed presteert. Dan is hij ook een stuk verder dan wat hij daar had kunnen doen.

En btw, China keuren we allemaal af, omdat het een grauw land is door de communisme, maar Emiraten is super kosjer qua mensenrechten en land. Lol?

2 juni 2018 om 15:18

FC Grunn jij hebt wel een mening over deze club maar wat weet jij echt? El Jazira heeft enorm veel ambitie en heeft een hele Nederlandse delegatie in haar staf. Ze zijn dasr echt iets moois aan het bouwen. Wat betreft ambitie past dat precies bij wat hij kan en wil. Nederlandse manier van voetbal cultuur opbouwen waar Ten Cate al een mooie stap in heeft gezet. Daarnaast is dit perfect voor zijn netwerk. De Baas van deze club is ook eigenaar van City Football Group imperium waartoe onder meer clubs als Manchester City, New York City, Melbourne City en Yokohama Marinos behoren. Virig jaar een toernooi waarbij ze tegen Real Madrid mochten spelen. En jij komt met Excelsior? Wij oordelen te snel zonder goed te weten wat iemands motieven zijn. Ik denk dat Keizer hier beter over nagedacht heeft dan iig jij doet.

2 juni 2018 om 15:25

@fcgrun

Wat is dat nu voor onzin ''jeetje, ik wist niet dat je boos werd, haha.''. Doe niet zo kinderachtig.

Daarnaast mag wat bij betreft iedereen het geld volgen. Ik keur niets af. Er gebeuren overal niet zo'n kosjere dingen.

2 juni 2018 om 17:40

Allereerst, wanneer zeg ik in godsnaam dat hij naar Excelsior moet? Lees mijn teksten maar nog een keer.

Daarnaast mogen ze van mij bouwen wat ze willen, maar als ze in een competitie zitten met middelmatige spelers die never nooit in een (Europese) topcompetitie gaan spelen en daarnaast moderne slaven gebruiken om hun faciliteiten te bouwen interesseert me echt niet met wat voor plan ze bezig zijn. Want het wordt echt niet beter, zowel het niveau als de competitie niet. Als ze 10 procent beter worden, wat al veel is, onder Keizer, kunnen ze er nog steeds niks van. Falende Brazilianen en afgetakelde spelers kunnen op dat niveau spelen en behoren dan tot de betere spelers van de competitie. Leuk dat ze tegen Real Madrid mogen spelen, want Real doet het vanwege het "sportieve" aspect, volgens mij *kuch kuch*.

Alles daar wordt verbloemd door de omgeving (stranden, gebouwen, winkelcentra, etc.), terwijl achter de schermen in dat "land" zulke onzin gebeurd. Lache man, andere landen beoordelen op hun morele en ethische aspecten, terwijl we in de vakantie lekker naar de Emiraten gaan.

2 juni 2018 om 17:43

Je bent echt snel op je teentjes getrapt he? Hoezo is dat kinderachtig? Je gaat gelijk generaliseren door middel van te zeggen dat wij, mensen (voetbalfans/supporters) dus, ruimer moeten denken en dat jij, zo lijkt het dan, de enige bent die ruim denkt.

"Er gebeuren overal niet kosjere dingen", betekent toch niet dat je het niet mag veroordelen? Ja, iedereen heeft zijn recht om te doen waar ze zelf beter van worden, want iedereen heeft ze eigen ethische waardes. Maar ik vind het gewoon grappig dat als ik comments lees over de Emiraten, veel positiever zijn, dan bijvoorbeeld over China, wat ik in mijn recentere voorbeeld aangaf. Vind ik apart en ook wel grappig, want bij beiden landen zitten zoveel negatieve aspecten aan verbonden.

2 juni 2018 om 20:57

@Grunn Ik refereer aan jou tekst dat Excelsior een van de geintresseerde clubs was. Daarnaast had jiu het iver ambitie maar ga je compleet aan.mijm.comtext voorbiu van het bouwen aan een nieuw voetbal cultuur met een goede staf van Nederlanders. Er zijn de laatste jaren veel leuke voetballers bij gekomen maar het bouwen aan een toosport klimaat is op zich al ambitie. Feit dat ik Real erbij haal gaat om de ervaring en netwerk wat je in Nederland niet zo snel zal krijgen maar kuch maar lekker door. Gaat huer om Keizer en niet om jou. Hij heeft er iig gied over nagedacht en jij springt alle kanten op.

2 juni 2018 om 21:27

@Thamike

Voordat je op de man gaat spelen, zal ik eerst je eigen tekst lezen voordat je een mening verkondig...

Maar je gaat compleet voorbij mijn mening en je zegt gewoon precies hetzelfde dat wat je daarvoor hebt gezegd. Dus je tegenargumenten zijn niet best. Maar het gaat "huer" inderdaad over de heer Keizer. Hij heeft inderdaad "gied" over nagedacht.

Ik gun het hem ook. Nooit echt de kans gekregen bij Ajax en onder Ten Hag is het zeker niet beter gegaan. Even lekker cashen en dan keuzes maken gebaseerd op sportieve uitdagingen.

2 juni 2018 om 14:17

Tja Keizer werd mede slachtoffer van de selectie die niet op orde was. Welke trainer je ook voor deze groep had gezet, had het ook niet gered. Ten Hag kreeg er nog wat bij, maar ja wat je zegt.....het werd niet veel beter. Selectie is niet in balans.

Veel succes daar ben blij dat je weer aan de bak gaat.

Had ergens wel keizer in Europa willen zien of bondscoach bij een klein landje. Dat hij lekker wilt cashen nu is natuurlijk wel begrijpelijk.

Heeft natuurlijk een zwaar jaar achter de rug dus in dat opzicht gun ik het hem wel. Maar verder was het natuurlijk een onbegrijpelijke beslissing om zo'n lichtgewicht meteen aan te stellen bij Ajax. Dat doe je niet.

Ik heb de meeste Ajax-supporters van augustus tot en met december horen roepen om zijn vertrek, en toen dat eenmaal gebeurd was riep iedereen na 3 weken alweer dat ze Keizer nooit hadden moeten ontslaan. Feit is dat Keizer slecht presteerde en dat door zijn slechte wissels Europees voetbal werd misgelopen.

Een mooie compensatie voor Keizer is het wel, want deze functie heeft hij natuurlijk enkel en alleen aan zijn trainerschap bij Ajax te danken.

2 juni 2018 om 13:44

Ik ben het helemaal met je eens, Bijna iedereen vaart altijd met alle winden mee, als het onder Ten Hag goed was dan zou iedereen na die 3 weken alweer roepen dat het weer de juiste keuze was. Die staan vooraan als het goed gaat en op de voorste voetjes als het slecht gaat.

2 juni 2018 om 13:49

Klopt. Ik denk trouwens wel dat Ten Hag nu een goede keuze voor Ajax is hoor. Die worden volgend seizoen kampioen.

2 juni 2018 om 13:54

Hoop is de vader van de gedachte. Ik kan ten Hag totaal niet serieus nemen en het zou me verbazen als de spelersgroep dat wel doet. Hij is ook totaal niet in staat de groep bij elkaar te houden, de Ligt en Kluivert doen in elk geval geen enkele moeite om te blijven. En dat is nog een understatement.

Dan kun je roepen: "raiola, Raiola", maar die gasten hebben zelf ook echt wel hersens. Het zegt wat dat PSV in het verleden Depay en Wijnaldum wel kon verleiden tot een langer verblijf.

Als Ajax al kampioen wordt, dan zou het mij hogelijk verbazen als ten Hag daar een significante rol in speelt.

2 juni 2018 om 15:11

Ruudgeels. Jij hebt die mensen niet begrepen, dat is duidelijk. De meeste Ajacieden vinden Keizer slachtoffer van de machtstrijd die vorige zomer al gaande was en escaleerde toen Bergkamp eruit geknikkerd moest worden in de winter. Daarom vonden en vinden de meeste Ajacieden dat Keizer inderdaad niet goed pesteerde, maar wel langer de kans verdiende. Keizer was eigenlijk te licht toen hij begon (zelfs hij zelf vond dat), maar werd doorgedrukt vanuit kamp Bergkamp, als je dat als directie toch besluit door te duwen dan moet je ook achter die trainer blijven staan. Helemaal als je ziet wat hij met Nouri te verwerken heeft gekregen en gezien het feit dat het team richting zijn ontslag juist beter begon te draaien. Als je dan toch Keizer eruit gooit, omdat je Bergkamp wil lozen, dan moet je vervolgens niet met 2 subtop trainers aan komen zetten die met hun opvatting volledig haaks staan op hoe Ajax onder Bosz en Keizer wilde spelen. Lijkt me logisch dat het publiek dan op die trainer gaat morren.

2 juni 2018 om 15:28

Mwah, ik zeg niet dat je het fout hebt maar je beperkt je argument wel zo dat alleen jouw standpunt naar voren komt en geen enkele nuance aanbrengt. Jij weet zelf ook dat iedereen hier moord en brand schreeuwde op het moment dat Ajax uit europa vloog, mensen hadden begrip rondom de situatie Nouri maar iedereen vond dat hij het niet aan kon en weg moest. Iedereen was al verbaasd bij zijn aanstelling en na het verlies in de Competitie en het verlies in Europa riep iedereen om zijn ontslag. Dit versterkte nog is toen Ajax eruit ging in de beker met een nietszeggende, strijdloos Ajax. Je kan zeggen dat mensen hem de kans wilde geven, maar dat kwam pas veel later toen het al te laat was. Nu zegt iedereen en jij daarbij dat hij een kans verdiende maar dat is lekker makkelijk achteraf, de meeste geluiden gingen toch echt om zijn ontslag. Dat de situatie rondom Bergkamp zo slecht was kwam ook pas duidelijk aan het licht in de winter en vanaf dat moment is het gaan leven dat Keizer een slachtoffer was van de rampzalige organisatie. Tuurlijk heeft iedereen een probleem met de directie, maar je moet nu niet net gaan doen alsof het grote deel achter Keizer stond.

2 juni 2018 om 15:30

Dus de vele Ajacieden die massaal om het ontslag van Keijzer riepen begrepen wij verkeerd? Mooi verhaal.

2 juni 2018 om 17:47

Juicher. Nee, hoewel er veel kritiek was om de prestaties werd er juist niet massaal om zijn ontslag gevraagd, dus ja verkeers begrepen

2 juni 2018 om 17:52

Dylan. Dan bevinden we ons blijkbaar in verschillende kringen ja. Zoals ik al zei doe ik niet alsof iedereen achter Keizer stond. Ik heb voornamelijk veel kritiek gehoord, maar begrip voor hoe moeilijk het was na wat er gebeurd was met Nouri en richting het einde van het jaar iets positievere geluiden omdat het spel beter werd. M.a.w. er was mijn insziens veel kritiek, maar relatief weinig hard geluid om Keizers ontslag. Er was juist totale onbegrip toen Keizer toch nog ineens (vrij onverwacht) ontslagen werd. En de onbegrip was nog groter bij de aanstelling van 2 andere subtop coaches.

2 juni 2018 om 17:52

Dylan. Dan bevinden we ons blijkbaar in verschillende kringen ja. Zoals ik al zei doe ik niet alsof iedereen achter Keizer stond. Ik heb voornamelijk veel kritiek gehoord, maar begrip voor hoe moeilijk het was na wat er gebeurd was met Nouri en richting het einde van het jaar iets positievere geluiden omdat het spel beter werd. M.a.w. er was mijn insziens veel kritiek, maar relatief weinig hard geluid om Keizers ontslag. Er was juist totale onbegrip toen Keizer toch nog ineens (vrij onverwacht) ontslagen werd. En de onbegrip was nog groter bij de aanstelling van 2 andere subtop coaches.

Begrijpelijke stap, lekker verdienen. Wel stopt mijn medelijden hier voor Keizer. Als het daadwerkelijk een goede trainer was had hij zich vast via een stabiele Eredivisie club omhoog kunnen werken naar de top.

Nu kiest hij voor het snelle geld, het zegt wat over het karakter van Keizer. Het is maar een eenvoudige man. Of hij kent zijn eigen beperkingen het beste, dat kan natuurlijk ook.

2 juni 2018 om 17:51

Ik vind dat je nu vrij negatief over hem doet. Andere clubs zijn niet bij hem uit gekomen dus verbreedt hij zijn horizon. Mooi toch een buitenlands avontuur? Mensen gaan heel anders met je om, het proeven van een andere cultuur en natuurlijk een prettige compensatie. Als hij het daar goed doet kan hij altijd nog wel weer terug. Ik snap hem wel, dat Nederlandse gezeik altijd ben ik ook wel klaar mee

Super hoor !!
Het lijkt me idd een bewuste zet van ze om door te gaan met een " nederlander " en dat ze waarschijnlijk Ten Cate hebben gevraagd om mee te helpen met het vinden van een nieuwe trainer en Ten Kate toen Keizer voordroeg,
Njah ik volg die comp niet hahah maar voor Keizer hoop ik dat ie er veel van leert en alles er om heen...... chingchinggg....
Vind het een slimme en leuke zet voor alle partijen.
goodluck

Nou, die hoeft zich om zijn pensioen geen zorgen meer te maken.

Had nooit Ajax trainer moeten worden, simpelweg te licht voor maar dat hij nu naar Al Jazeera gaat heeft ook te maken met het feit dat hij Ajax trainde en dat is hem ook gegund want ik denk niet dat hij zomaar aan de slag kan bij een eredivisie club.

Ik gun het hem echt om lekker te cashen in het midden oosten na het jaar wat hij heeft meegemaakt

Het is je gegund koning keizer!

Het is je gegund koning keizer!

Hij is nu al bezig met zijn pensioen. Veel trainers doen dit in hun nadagen van hun carrière.

Leuk voor hem! Vind hem altijd overkomen als een sympathieke kerel.

Mooi voor Keizer. Ik heb ook t gevoel dat iedereen hem een mooie club gunt omdat hij natuurlijk niet al te netjes door Ajax is behandeld.

Alle Eredivisieploegen die van trainer wisselden, en dat zijn er veel, kwamen niet bij hem uit. Excelsior stelt zelfs de fysio aan. Dan zou ik ook verder kijken. Dit is een goede keus, nu kan hij goed cashen. Daarnaast bouw je ook echt wel een reputatie op bij een dergelijke club, meer als trainer in de middenmoot van de Eredivisie.

Mooie stap voor Keizer op meerdere vlakken. Veel geld, andere cultuur en andere status. Het is je gegund Marcel!

Symphatieke man. Het is hem van harte gegund na de “karaktermoord” van Overmars en Van der Sar.

Koning, Keizer Admiraal cashen doen ze allemaal...... Misschien voor hem wel de beste oplossing, een beetje in de luwte verder bouwen aan zijn trainerscarriere

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Al Jazeera Abu Dhabi

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Sharjah2411
3.Al Ain2415
5.Al Nasr233
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Hazza SubaitAanvaller
Ali KhaseifKeeper100
Voor de complete selectie: Clubpagina Al Jazeera Abu Dhabi.

1 fan
Coach, 51 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 23 januari
Juventus heeft de verhuurperiode van Matheus Pereira aan Dijon per direct afgebroken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren