‘Nainggolan behoort zelfs tot de beste drie Rode Duivels die we hebben’

Zaterdag, 2 juni 2018 om 13:06Chris Meijer • Laatste update: 13:26

Het gaat de laatste tijd in België veelvuldig over het ontbreken van Radja Nainggolan in de WK-selectie van bondscoach Roberto Martínez. Zijn voorganger, Marc Wilmots, snapt niet dat de middenvelder van AS Roma geen deel uitmaakt van de Belgische ploeg. Volgens de voormalig bondscoach behoort Nainggolan tot de beste spelers van de Rode Duivels.

“De niet-selectie van Nainggolan is inderdaad een verrassing. Hij moet eigenlijk altijd bij de 23 namen zijn die naar het WK gaan. Naar mijn gevoel behoort hij zelfs tot de beste drie Rode Duivels die we hebben. Maar goed, dat is ook maar een mening van een ex-bondscoach”, zegt Wilmots in gesprek met La Meuse. Hij liet Nainggolan overigens ook thuis voor het WK van 2014 in Brazilië ten koste van Steven Defour.

“Omdat hij er toen altijd bij was tijdens de kwalificatiewedstrijden en Radja niet”, vervolgt de 49-jarige oefenmeester, die onlangs kort aan het roer stond bij Ivoorkust. Zijn dienstverband in Afrikaanse land kwam al snel ten einde nadat hij er niet in slaagde om Ivoorkust naar het WK te loodsen. “Defour had bijna alles gespeeld in de kwalificaties, had net een goeie wedstrijd tegen Kroatië achter de rug en scoorde fenomenaal tegen Schotland.”

“Zoveel is er niet veranderd in vergelijking met het EK van twee jaar geleden. Het is grotendeels dezelfde groep op een paar uitzonderingen na”, blikt Wilmots vooruit op het komende WK. België moet eerst in de groepsfase zien af te rekenen met Engeland, Panama en Tunesië. Op het EK 2016 werd België in de kwartfinale uitgeschakeld door Wales.


Poll

Ben jij het met Marc Wilmots eens?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

27 reacties (laatste reactie door millonario)

Ha ben ik blij als Tunesier zijnde dat Costa Rica is ingewisseld voor ons in deze moeilijke poule 🤓

2 juni 2018 om 13:12

Wat zeg je nou?

Oh ik ben weer mee

Het is toch wel te lachwekkend voor woorden dat uitgerekend Wilmots zich geroepen voelt hier wat over te zeggen. Hij heeft gelijk maar het zou beter zijn als Marc Wilmots / Marc ''hoe verpest ik de grootste kans op een titel voor België ooit'' Wilmots zich koest houdt in deze periode.

2 juni 2018 om 13:25

Nu maken ze meer kans hoor! Inmiddels zijn een aantal spelers die 4 jaar geleden speelde echt wereldtop of nóg beter. Hazard, Courtois, Lukaku, De Bruyne, Alderweireld, Vertonghen, Mertens, Carrasco etc. zijn inmiddels gewoon echt topspelers en nog verder dan dat zij toen waren. Bovendien hadden vier jaar geleden ook helemaal geen toernooi ervaring.

2 juni 2018 om 13:41

Gezien de loting ben ik het daarmee oneens. In 2014 werd er ook al gepraat over 2016 als de graadmeter, het toernooi waar het moest gebeuren gezien de ervaring(en) die zijn opgedaan op het WK van 2014. Toen kwam de loting, die bleek mee te zitten voor Belgiã« waardoor de verwachtingen terecht toenamen, het verdere verloop verliep perfect voor Belgiã«. Hongarije wist Portugal af te houden waardoor ze Belgiã« tegenkwamen in de achtste finales, Kroatiã« wist Spanje af te houden waardoor Spanje werd ingedeeld aan de andere kant van het toernooischema samen met Duitsland en Frankrijk. Vervolgens komt Belgiã« tegen op papier de makkelijkste tegenstander bij de laatste 8 te spelen: Wales en worden ze (met name tactisch) overklast terwijl Wales nog bij Belgiã« in de kwalificatiepoule zat en het dus vrij duidelijk was voor Wilmotsenco hoe ze gingen spelen. (al moet daarbij ook vermeld worden dat het Belgiã« kwa blessures in de verdediging zeker niet mee zat)

Op het komende WK zit het niet zo mee met de loting, verloop daar gelaten. In de achtste finale komen ze uit tegen Polen of Colombia (verwacht ik) en dan kan het al afgelopen zijn, in de kwartfinale is het zeker afgelopen want dan komen ze tegen Duitsland of Braziliã«. Dus dat ze nu meer kans maken ben ik het totaal niet mee eens.

2 juni 2018 om 15:24

De beste ploeg wint uiteindelijk. En je moet van iedereen winnen om kampioen te worden. Aangezien ze nu een sterkere ploeg hebben denk ik daarom dat België meer kans is omdat ze simpelweg veel verder zijn. Maar daar kunnen we van visie in verschillen. Je weet ook nooit hoe aankomend toernooi gaat verlopen qua lotingen en hoe veel de geluksfactor mee gaat spelen.

2 juni 2018 om 14:31

Wie ooit heeft gedacht dat Belgie in staat was om een titel te winnen, heeft echt weinig verstand van voetbal. Dat is gewoon fanpraat.

2 juni 2018 om 15:06

Haha wat een jaloezie

2 juni 2018 om 15:26

Ik ben zelf gewoon een Nederlander hoor, dus van fanpraat is helemaal geen sprake. Gewoon op een neutrale manier naar de selecties kijken en dan kom je erachter dat Belgiã« gezien de selectie wel degelijk in staat was om in 2016 de titel te winnen. Of was jij die enige topper die Portugal in al zijn EK-pouletjes als winnaar had aangemerkt?

Je maakt jezelf belachelijk, is niet de eerste keer trouwens.

2 juni 2018 om 18:28

Ik kom zelf uit Belgie, onnozel manneke

2 juni 2018 om 18:37

En ik ben een Belg dus er is niks van haat of jaloezie.

Ik kijk zeker met een neutrale kijk naar de selectie. En ik geloof er niets van dat ze even sterk zijn als de toplanden, sorry. Dat is mijn mening, vergeef mij?

Portugal? Tjah, die hebben voorin toevallig een speler van het kaliber 'verschil maken'. En eigenlijk mochten die nooit zover komen met dat belabberde spel. Maar dat is nu voetbal eenmaal. Belgie speelt veel beter voetbal, maar hebben voorin niet dat soort speler of een speler die in de buurt komt. Lukaku, Hazard, Mertens zijn goeie spelers die bij hun club wel veel betekenen maar geen spelers die op dat podium hun ploeg op sleeptouw kunnen nemen.

Ziezo, heb je nu je voldoening? Maak ik mezelf weer belachelijk voor de zoveelste keer, Consy?

2 juni 2018 om 20:47

Awel makker kgeef a groot gelijk na

3 juni 2018 om 01:56

A merci kameraad!

Wilmots wil even terug in de goede gratie van de fans komen. Hoopt waarschijnlijk na het ontslag van Martinez terug aangesteld te worden om de Duivels te leiden op het ek in 2020

Gek genoeg had Wilmots zelf pas door dat Radja best wel een potje kon voetballen toen hij de stap naar een grote club maakte. Waarom zou je de sterkhouder van Cagliari meenemen naar Brazillie als je jongens uit de Belgische competitie kan selecteren?

2 juni 2018 om 13:50

Deze incompetente voetbalbond kennende zou het me niet verbazen als ze na Martinez opnieuw komen opzetten met Wilmots. Vroeg of laat gaan ze beseffen dat ze eigenhandig de beste generatie Belgische voetballers ooit gewoon hebben verspild. Ik verwacht op het WK overigens een serieus fiasco. Met deze coach gaat het hem niet worden. Een tactisch onbenul die laffe beslissingen maakt. Gelukkig doet Marokko weer eens mee, want daar kijk ik wel gewoon naar uit. Ik zal België volgen, maar ik leg mijn verwachtingen extreem laag.

Weer een artikel over Radja en weer een artikel waarin fouten worden gemaakt over de betreffende poule. Verwacht er nog een stuk of tien dit weekend!

Je neemt hem niet mee, maar gaat wel kritiek leveren op je opvolger die hem ook niet meeneemt, oftewel goedkoop proberen te scoren. Zeker een van de sterspelers, altijd meenemen.

Zeker een goede speler, maar ook zeker niet onmisbaar. Zo’n Jan Vertonghen vind ik met afstand de beste speler bij de Belgen en daarna komen Courtios en Debruyne. Het beste dat ze kunnen doen is Lukaku eruit halen er ervoor zorgen dat je voorin met Mertens en Hazard gaat spelen. Lukaku zorgt ervoor dat je aanvallend te voorspelbaar gaat spelen en te statisch bent. Zeker voor een beperkte coach als Martinez is dat niet tactisch op te lossen

2 juni 2018 om 13:45

Vertonghen? Ben je nu aan het trollen of wat? Nota bene een cv die al jarenlang de concurrentiestrijd verliest en zodoende naar de LB positie verhuist is, als we een echte LB hadden van niveau zat Vertonghen zelfs op de bank. Kompany en Vermaelen zijn een klasse beter, en Courtois staat al jaren stil, is nooit doorontwikkeld zoals bv een David De Gea nu, blaast alleen maar hoog van de toren maar stagneert intussen al jaren. Het moge duidelijk zijn dat De Bruyne, Hazard, Kompany en Vermaelen de echte wereldtoppers zijn, Courtois en Vertonghen zitten daar gewoon onder, net als Alderweireld, Lukaku en een Dembele. Ook topniveau, maar niet zoals onze “grote 4”, grote 4 die er eigenlijk 5 waren was het niet dat we een niet zo clevere bondscoach hebben die geen speler meeneemt die af en toe een sigaretje rookt en een mening heeft.

2 juni 2018 om 14:06

Vertonghen js zeker biet de beste, maar ik kan het me niet voorstellen dat Vermaelen beter js. Die twee zijn trouwens altijd geblesseerd. Op zn top is kompanh beter maar Vertonghen is dit seizoen heel erg goed. Natuurlijk niet de beste Belgische speler. Over je stuk met Courtois geef ik je echt helemaal gelijk. Doet altijd erg stoer voor de camera en praat tactieken onderuit can de coach misschien terecht, maar hij moet blij zijn dat ie nog opgeroepen wordt.

2 juni 2018 om 14:22

Vermaelen mits fit is gewoon aanzienlijk beter dan Vertonghen hoor, zowel voetballend, verdedigend als tactisch, Jan is wel sterker fysiek, maar Vermaelen in vorm is een ongelooflijk harde, correcte verdediger met een onwerkelijk gevoel voor timing en de juiste aanpak naargelang het moment dat verreist.

2 juni 2018 om 13:46

Mag weg dubbel.

Tot en met eind juni elke dag berichten over België, wat een waardeloze tijd om Nederlander te zijn. Ga er vanuit dat ze de kwartfinale wel halen, dan wordt het echt spannend.

2 juni 2018 om 13:56

Ach NL heeft jarenlang met Belgie kunnen lachen, na deze “gouden” generatie komen jullie weer aan bod en is het wellicht weer dik 3 decennia lachen met ons, want dan hebben jullie weer een spits a la Van Basten, een middenvelder al la Seedorf en een Jaap Stam achteraan, en moeten wij het weer zoals vanouds doen met de nieuwe Bart Goor en Mpenza

2 juni 2018 om 14:03

Haha sportieve reactie van je. Ik heb België zelf nooit uitgelachen trouwens, ik moet heel eerlijk zeggen dat we tot 2014 eigenlijk nooit aandacht gaven aan België in Nederland. We maakten jullie ook niet belachelijk ofzo. (Maar misschien is dat ook wel weer een belediging, dat we nooit aan jullie dachten)

Voorlopig ziet het er wat betreft talent voor beide landen slecht uit. Ik zie geen nieuwe Van Basten, ook geen nieuwe Robben of Seedorf. Wel hebben we nu een aantal zeer goede verdedigers in Nederland maar ik heb toch liever aanvallers.

altijd zo zonde als coaches hun beste spelers niet allemaal oproepen. zogenaamd onder het mom van dat het team dan beter presteert maar ik geloof er helemaal niks van. een mindere speler zal een elftal nooit sterker maken als een betere speler voor die positie aangezien die minder kwaliteit heeft

Het is een uitstekende middenvelder dat is zeker, erg jammer dat hij niet mee gaat naar het WK. Ik zie Belgie de kwartfinales wel halen met deze selectie.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

België

FIFA ranking: 1
111 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
L. TrossardAanvaller10
T. CourtoisKeeper50
S. MignoletKeeper00
M. SelsKeeper00
T. AlderweireldVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina België.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina België.

26 fans
Middenvelder, 33 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 27 oktober
Manchester City wil met Barcelona de strijd om de handtekening van Antony aangaan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren