Duitse bond blundert met poster van definitieve selectie: ‘Dit maakt me kwaad’

Vrijdag, 1 juni 2018 om 12:20Tim Siekman • Laatste update: 16:18

Joachim Löw heeft tot op heden 27 spelers opgenomen in zijn WK-selectie, waarvan er nog 4 moeten afvallen. Voor komende maandag moet de bondscoach van de nationale ploeg van Duitsland zijn keuzes bekendmaken, maar het lijkt erop alsof de voetbalbond al een voorzet heeft gegeven. De bond heeft namelijk korte tijd een poster vrijgegeven met 23 spelers.

Doelman Kevin Trapp (Paris Saint-Germain), verdediger Jonathan Tah (Bayer Leverkusen), middenvelder Sebastian Rudy (Bayern München) en spits Nils Petersen (SC Freiburg) ontbreken op de poster, waardoor men in Duitsland ervan uitgaat dat deze vier de laatste schifting niet overleven. Deze vier spelers werden in de wandelgangen al bestempeld als mogelijke afvallers.

Oliver Bierhoff, technisch directeur bij de bond, laat aan meerdere media weten woedend te zijn. "Er moet ergens een fout zijn gemaakt. Ik ga onmiddellijk uitzoeken hoe het zit, dit maakt me kwaad. Alle spelers hebben een geweldige indruk achtergelaten, het wordt een moeilijke beslissing. De avond voor de officiële mededeling vindt er een laatste vergadering plaats en de volgende dag zullen de spelers worden geïnformeerd."Gerelateerd

Meer sportnieuws

14 reacties (laatste reactie door spijkenisser)

Het is gek dat door Oranje niet naar de WK gaat, Duitsers en Belgen allerlei zenuwachtige fouten gaan maken met opstellingen. Ze vinden denk ik het WK geen zak meer aan zonder ons. ik begrijp dat.
ik hoop dat Ijsland de WK wint,en dat kunnen ze met een beetje geluk. zeer zeker !

1 juni 2018 om 12:31

Haha ik hoop dat dit niet serieus is?? IJsland??? Haahahah zelfs met alle geluk van de wereld lukt het hun niet om wereldkampioen te worden. Het gaat trouwens ook niet over opstellingen, maar over selecties.

1 juni 2018 om 12:58

Er is altijd 1 iemand die lekker hapt

1 juni 2018 om 13:15

Hahah toen je typte "ik hoop dat dit niet serieus is??" dacht je niet: hmm, dit zou weleens een grapje kunnen zijn? Het ligt er vrij dik bovenop toch?

Volgens mij zijn dat ook gewoon de logische afvallers. Het is echter wel lullig dat zoiets naar buiten komt, zeker als de afvallers niet op voorhand zijn geïnformeerd.

"alle spelers hebben een geweldige indruk achtergelaten, het wordt een moeilijke beslissing. De avond voor de officiële mededeling vindt er een laatste vergadering plaats en de volgende dag zullen de spelers worden geïnformeerd."

Ofwel was die poster dus niet echt, ofwel staat die man hier dus glashard te liegen en schijnheilig te doen alsof de beslissing nog niet gemaakt is terwijl dt wel allang zo is. We zullen het zien wanneer de officiele mededeling daar is. Mochten deze 4 namen inderdaad afvallen dan kun je deze man ook niet meer serieus nemen.

1 juni 2018 om 12:36

Tuurlijk zijn de keuzes allang gemaakt. Het is net politiek, allemaal gelul dat er nog van alles te bepalen is en dat er nog geen keuzes zijn gemaakt.

Ze hebben een fout gemaakt, deal with it. Beleg een persconferentie en ga met de billen bloot. Geef gelijk duidelijkheid wie er afvalt en houd een bepaalde eigenwaarde. Hiermee blameer je jezelf alleen maar en verdwijnt het respect van de afvallende spelers.

1 juni 2018 om 12:45

Precies. Als de keuze allang gemaakt is en het lekt uit geef het dan gewoon toe en verontschuldig je voor het jammerlijke verloop van deze situatie binnen de bond. Verder is er helemaal niets mis mee dat deze jongens eruit gepikt worden, lijkt me logisch. Dit gelul is dus nergens voor nodig. Zo sta je pas echt voor paal mocht blijken dat inderdaad deze 4 heren afvallen

1 juni 2018 om 13:31

Wat een onzin weer. Löw en zijn team gaan juist heel fair met de spelers om. Teamspirit en respect is wat Duitsland (net als Italië trouwens) titels oplevert.

1 juni 2018 om 14:08

Banenenflanke, misschien wel fair vanuit Lã¶w en het team. Het is zeker geen onzin want blijkbaar lekt er toch iemand.

Uiteindelijk staat Lã¶w voor het team en moet dan zijn verantwoording nemen. Daar kan je niet omheen. Niet alleen juichen wanneer het goed gaat, maar ook ballen tonen wanneer er iets uitlekt zonder dat je schuld hebt. Part of the job.

1 juni 2018 om 12:47

De definitieve selectie ligt overal al weken, misschien zelfsmaanden vast. Er worden alleen extra spelers opgeroepen om blessures op te vangen. Heel flauw dit. Zelfs een kindtrapt hier niet in.

1 juni 2018 om 13:17

Het zijn gewoon de 4 meest waarschijnlijke afvallers. Op basis daarvan kun je al een voorlopige poster maken. Dat betekent echter niet dat er al een definitieve keuze is gemaakt.

Haha het is weer komkommertijd en tegelijk aanloop van het WK, we krijgen nog wel een stuk of twintig mini-schandaaltjes voor de kiezen voordat er uberhaupt een bal getrapt wordt. Let maar op volgende week gooit er iemand de trainer in het zwembad, post een spelersvrouw een kwaad bericht op Twitter, boekt er iemand het verkeerde hotel, of vertrekt er een speler met slaande ruzie uit het trainingkamp.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Duitsland

FIFA ranking: 13
164 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
B. LenoKeeper00
M. NeuerKeeper00
K. TrappKeeper00
M. GinterVerdediger00
R. GosensVerdediger00
C. GünterVerdediger00
M. HalstenbergVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina Duitsland.

31 fans
Coach, 61 jaar

In de wandelgangen

Maandag 14 juni
José Mourinho wil bij AS Roma een spits die dertig goals kan maken en heeft daarvoor vier opties. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren