‘Je hoort weleens dat er niet naar je wordt omgekeken bij Ajax, dat was wel zo’

Vrijdag, 1 juni 2018 om

Zian Flemming heeft besloten Ajax na vele jaren achter zich te laten voor een avontuur bij PEC Zwolle. De middenvelder zegt in gesprek met Ajax Showtime dat hij van club verandert vanwege het 'perspectief'. Flemming heeft een positieve indruk van de Blauwvingers, die eerder al aanklopten bij de jongeling.

"Mijn belangenbehartigers vroegen mij of ik er voor open stond en ik antwoordde dat ik benieuwd was naar de mening van Ajax en wel wilde praten. PEC informeerde bij Ajax naar mij, maar een transfer was onbespreekbaar. Punt. Ik mocht niet weg, al was het ook niet zo dat ik graag weg wilde. Vandaag de dag ben ik blij dat ik gebleven ben", doelt Flemming onder meer op de behaalde titel met Jong Ajax.

Vince Gino Dekker gaf onlangs aan dat, als je lang uit de roulatie bent bij Ajax, je alleen op de wereld staat. Flemming kan zich wel vinden in die mening: "Je hoort weleens dat er niet naar je wordt omgekeken. Dat was wel zo. De fysio's hebben veel voor mij gedaan, maar vanuit de voetbaltechnische kant werd er niet veel energie in je gestoken. Je kunt het als goed of slecht zien, maar het gevoel van zoek het maar uit is niet fijn. Al word je er wel hard van."

Flemming wil zich ontwikkelen bij Zwolle, zodat hij over een paar jaar, zo zegt hijzelf, kan worden teruggekocht door Ajax. "Dat zou het allermooiste zijn. Ik ben een jongen die gehecht is aan Ajax en heb een enorm mooie tijd gehad. (...) Ik heb nu mijn avontuur in Zwolle en wie weet zal mijn loopbaan een nieuw hoofdstuk Ajax krijgen. Of laatstgenoemde een doel of een droom is? Het is mijn droomdoel."


Poll

Verwacht jij dat Zian Flemming het goed gaat doen bij PEC Zwolle?


Gerelateerd

26 reacties (laatste reactie door origineel)

Hoewel het misschien lullig klinkt, vind ik het terecht hoe er met revaliderende spelers wordt omgegaan. De motivatie moet uit die jongens zelf komen en het is meteen een mooi moment om te zien hoe het tussen de oren bij die jongens zit. Volgens mij wordt het handje juist al teveel vastgehouden.

1 juni 2018 om 10:27

@vinc:
Ja verscheelt per speler natuurlijk.

De ene hecht veel waarde aan een warmbad en een ander weer totaal niet. En dan is het aan de club of ze dit per persoon bekijken of hun eigen lijn volgen.

Maar dat het bij Ajax wat killer is, is gewoon bekend. En daar moe je mee om kunnen gaan, en word er inderdaad wel hard van. Vaak zullen dan toch de haantje meer opstaan.

1 juni 2018 om 10:28

Wanneer je als jeugdspeler geblesseerd bent is het toch helemaal goed wanneer je een heel team van fysiotherapeuten hebt die je helpen bij je herstel? Of moet iedere coach ook nog iedere week langskomen met een teddybeer? Ik heb het idee dat de ontwikkeling van NL-talent langzamer gaat omdat het allemaal van die softies zijn. Het lijkt wel of ze bij iedere tegenslag verwijzen naar een andere oorzaak dan zijzelf.

1 juni 2018 om 11:59

@cruijffstadion Gaan we weer. Lekker stevig erin. Wat nou gevoelens? Wat nou interesse tonen? Bek houden en voetballen want daar krijg je voor betaald. Als de supporters iets zijn om op af te gaan, dan is ajax echt kouder dan een vriezer. Hij zegt er wordt niet naar je omgekeken, jij maakt ervan ze komen niet elke week met een teddybeer langs. Alles om de club te verdedigen. Brrrr!

1 juni 2018 om 12:26

@dante Het zit je blijkbaar vrij diep of niet? Hij zegt dat er op voetbaltechnisch vlak niet naar de geblesseerde spelers wordt omgekeken.

1 juni 2018 om 12:50

@sergiogreene Vanuit de voetbaltechnische kant zegt hij. Dat is iets anders.

En ja het zit me idd diep. De laatste weken zie ik het steeds. Of het nou over Younes gaat die niet vrolijk wordt van 1 minuut invallen, Justin die niet wil afzien van vele miljoenen, Nourii zn familie die met advocaten in de weer moet om wat schadevergoeding te ontvangen, en nu weer jonge jongens die eigenlijk warmte of aandacht te kort komen, de reacties zijn steeds hetzelfde. Ajax kan en moet er niets aan doen, en de betrokkenen moeten niet zeiken want zo gaat het nou eenmaal bij een topclub of beursgenoteerd bedrijf. Amper gevoel, amper nuance. Vreselijk!

1 juni 2018 om 13:15

Ik kan mij wel in jouw woorden vinden Dante. Zie regelmatig mede Ajacieden voorbij komen die totaal geen objectief beeld schetsen. Het feit dat zowel Flemming als Dekker dit zeggen en in het verleden wel meer spelers zijn geweest die dit zeggen, mag of moet Ajax zich dit aantrekken. Als die jongens geblesseerd zijn maken ze nog wel onderdeel uit van het team en moet je er in mijn ogen ook in blijven investeren. Zowel sportief als sociaal.

1 juni 2018 om 14:20

Dante, ligt aan perspectief. Zijn genoeg spelers die zeggen dat het meest verschrikkelijke aan revalideren is zien hoe je teamgenoten op het veld lekker bezig zijn. Komt de trainer langs is de kans vrij groot dat het dan al snel gaat over hoe de jongens bezig zijn en hoe het met het team gaat. Dat wil je voorkomen. En on overmars overal langs te sturen is ook vrij overdreven. Misschien iets voor Sjaak. Bij de spelers langs als ze geblesseerd zijn ff praatje maken bakkie erbij. Dit doet/deed Sjakie al bij Donny, kan die het mooi bij wat meer gasten doen. Nadeel is dat dan nog steeds niemand van de technische kant komt, voordeel er komt wel iemand namens Ajax die niet de fysiotherapeut is en waar je gewoon lekker slap mee kan lullen over voetbal in het algemeen. Sturen we wamberto langs bij de Brazilianen, Portugese en Spaanstalige. Heb je dat toch mooi opgelost. Jongens hebben het gevoel dat Ajax ook aan je denkt op persoonlijk vlak en je voorkomt de valkuil van het over het team hebben.

2 juni 2018 om 07:39

Inderdaad lekker stevig erin ik hoop dat spelers van Ajax dat ook doen in een duel. Je leert het door vallen en opstaan en niet door te leunen op een vangnet.

Dit is niet alleen in het voetbal, maar ook bij veel 'normale' banen. Je bent vaak verantwoordelijk voor je eigen prestaties. Als je iets minder doet dan wordt dat aangegeven bij een bila of functioneringsgesprek en als je ondermaats blijft presteren of het niveau niet aankan dan moet je weg.

1 juni 2018 om 12:01

Ja maar er wordt soms wel aan je gevraagd hoe het met je gaat. Of je ergens hulp bij nodig hebt. Etc. Beetje menselijk of zo? Dat je weg moet als je niet goed genoeg bent, is totaal iets anders.

1 juni 2018 om 12:48

@ Dante, mwa dat valt vies tegen hoor. Er zijn bij ons op het werk meerdere mensen langdurig ziek, maar die geven zelf aan dat de teamleiders eigenlijk weinig tot niks van zich laten horen en dat ze eigenlijk alleen contact hebben met een arboarts.

1 juni 2018 om 12:51

Dan zijn bij jou op het werk de teamleiders ook ongeschikt!

Volgens mij is het bewust dat je een beetje uit de groep word gehouden op en naar de achtergrond gebracht. Lijkt me namelijk vreselijk als je bijvoorbeeld 8 maanden moet toekijken hoe je ploeggenoten dagelijks trainen en wekelijks spelen als je zelf iets hebt afgescheurd.

1 juni 2018 om 12:01

Dan kan je trainer af en toe nog wel even een praatje komen maken of een appje sturen oid.

1 juni 2018 om 12:15

Ben ik het helemaal mee eens. Echter "niet veel energie in gestoken" wilt niet zeggen dat hij compleet genegeerd werd. Als dit wel zo is dan is zijn trainer ongeschikt.

Persoonlijk lijkt me dit soort periodes goed geschikt om looplijnen e.d. grondig te bestuderen. Dus toch ruimte voor voetbaltechnische aspecten.

1 juni 2018 om 12:53

Maar ook om iemand op zn gemak te stellen en vertrouwen en hoop te geven, of zelfs maar aandacht. Mensen stappen er zo makkelijk overheen dat dit gewoon kinderen zijn.

1 juni 2018 om 16:06

Geen idee, Ajax heeft juist veel tijd gestoken in mentale begeleiding voor spelers. Iets wat ook echt nodig is, blijkt ook wel weer uit dit stukje. Iedere speler is natuurlijk anders en er zijn voldoende spelers geweest die juist weer zeggen dat Ajax een warme club is waar alles tot in de puntjes geregeld word voor ze.

Wellicht nog meer aandacht eraan besteden in de toekomst, met extra aandacht voor hen die langdurig geblesseerd zijn..

1 juni 2018 om 16:16

Daarbij kan je je natuurlijk afvragen of het nog uitmaakt hoeveel ze in je zien bij de club.. Het lijken vaak de jongens die slagen te zijn die wel warmte voelen bij Ajax.. & dan kan je je weer afvragen in hoeverre die andere benadering hun verdere ontwikkeling beïnvloedt.

Dit wordt nu door sommigen niet als voorbeeld gebruikt waarom Ajax wel een warme club is. Maar pas een ex speler met rancune iets roept gaat men er maar wat te graag mee aan de haal.

1 juni 2018 om 11:02

@tubes:
Deze man heeft helemaal geen rancune, sterker hij hoopt terug te keren bij Ajax via Pec. Hij geeft zelfs aan het geweldig gehad te hebben. Maar als dit zo ervaren word kan dat toch gezegd worden? Niet alles hoeft toch positief te zijn.

Dit klinkt vooral als een teleurgestelde speler dient het net niet gehaald heeft.

Tja, het zijn tegenwoordig allemaal verwende jochies die in een gespreid bedje terecht willen komen. Dat resulteert weer in mentale onkunde en vormdipjes waar ze niet uit weten te komen. Hij zegt niet zozeer echt iets verkeerd, maar het is uiteindelijk een topclub en als je als speler nog niets bewezen hebt, moet je niet verwachten dat de club alle middelen in zet en de focus beperkt tot 1 jeugdspeler.

1 juni 2018 om 16:12

Volgens mij is er nog wel wat speling tussen “alle middelen & focus op 1 jeugdspeler” en “zoek het maar uit”. Wat jij?

Dit lijkt me wel iets waar je als club makkelijk wat aan kan doen. Lijkt mij zeker als opleidingsclub zeer de moeite waard. T menselijk aspect nog nieteens meegenomen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV6763
2.Ajax6266
3.Feyenoord4722
4.AZ4722
5.Vitesse4011
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs de LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

0 fans
Middenvelder, 20 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 PEC Zwolle 23 2 1 0
2017/2018 Jong Ajax 25 6 0 0
Laatste voetbalnieuws

‘Ik zou geen nee zeggen als Ajax mij terug wil halen’

Ajax hield woensdagavond op het nippertje drie punten over aan het duel met PEC Zwolle. Vito van Crooij tekende een kwartier voor tijd voor de 1-1, waarna Daley Blind vlak voor...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 19 maart
Daarentegen ziet Bayern München de komst van Bale wel zitten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren