Forse kritiek op beslissingen KNVB: ‘Bij PSV ging de vlag uit toen hij vertrok'

Vrijdag, 1 juni 2018 om 07:38

Valentijn Driessen betreurt de middelmaat en het weinig onderscheidend voetbalvermogen in het bolwerk van de KNVB, onder leiding van Eric Gudde. De chef voetbal van De Telegraaf zet vraagtekens bij de beslissing om niet in zee te gaan met Stanley Brard en Aloys Wijnker als directeur voetbalontwikkeling KNVB. Vandaag start Art Langeler in deze functie. “Nederland voetballand kan rustig slapen”, zegt Driessen cynisch.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

26 reacties (laatste reactie door pinko)

Echt met afstand de meest vervelende 'voetbal' man van dit moment. Is louter negatief, wat het onderwerp ook is en weet alles wel eventjes beter met dat pedante toontje. En het ergste is nog dat hij er vrij weinig kijk op heeft. Boort minder bekende maar prima spelers vaak de grond in na 1 mindere partij. En 1 van zijn dieptepunten vond ik nog wel het afkraken van Fortuna na de huldiging (omdat ze net deden alsof ze de CL hadden gewonnen).

1 juni 2018 om 08:24

Ja dat van fortuna vond ik idd ook schandalig. Hetzelfde met die Snor van VI die psv belachelijk maakte om het vieren van het kampioenschap

1 juni 2018 om 09:58

Denk dat die Driessen te vaak aan tafel zit bij VI en dat hij zo helemaal meegezogen wordt door Derksen. Want die Driessen vindt de humor aan tafel vaak geweldig en lijkt alsof hij nu zelf op een zelfde manier wil scoren.

1 juni 2018 om 08:35

Je kan en mag momenteel ook niet iets anders dan negatief zijn over de Knvb. Na jaren van wanbeleid en verkeerde mensen aanstellen, moeten zij nu de resultaten ervan ondervinden.

1 juni 2018 om 10:24

Wat mankeert er aan zijn zienswijze op de aanstellingen van de drie genoemde personen in belangrijke functies bij de Knvb? Ik kan me daar namelijk prima in vinden. Jacobs ken ik niet eens () en van Langeler en Vloet heb ik geen hoge pet op. De tijd zal het leren, maar ik zie net als Driessen, geen redders van het Nederlands voetbal in genoemd trio. Meer pappen en nathouden, en dat is nu juist niet wat het Nederlands voetbal nodig heeft. Trouwens, in Gudde zie ik ook niet een groot licht als baanbrekend bestuurder. Zelfde laken en pak. Helaas is visie bij de huidige Knvb nog ver te zoeken. We moeten het er maar mee doen. En hopen dat zich weer gewoon een paar bijzondere talenten op voetbalgebied aandienen. Dat lijkt me de eerst mogelijke reddingsboei....

1 juni 2018 om 10:56

Punt is wanneer je alleen maar zuur commentaar geeft, zoals mevrouw Driessen weer eens doet, je ook niks anders meer verwacht van zo'n persoontje. Toen ik las dat dit commentaar van Driessen kwam, ben ik snel naar beneden gescrolled , zijn mening sla ik altijd happig over (niet heel anders bij zijn krant trouwens, ook bij een Voetbalinside zap ik weg als die dooie er weer zit). Echt met stip een van de meest vervelende "voetbal" mensen zoals Diego het terecht omschrijft.

1 juni 2018 om 13:19

Nu heb ik nog geen argument gelezen over de inhoud van zijn artikel. Dat je de ene persoon wel en een andere niet pruimt, begrijp ik best, maar ik sta wel achter zijn motivatie omtrent de vak(on)bekwaamheid van dat genoemd trio. En om Voetbal Inside kan ik vaak hartelijk lachen. Maar dan liever niet Kraay er bij. Doe maar Boskamp;-)).

Volgens mij ben ik de enige op dit forum die het wél negen van de tien keer eens is met Driessen. Het is toch ook idioot dat er geen zwaargewichten bij de Knvb rondlopen? Man, wat hebben wij een spelers voortgebracht: de Dennis Bergkampjes van deze generatie zitten werkloos thuis of hebben een flutfunctie bij de Fifa, zoals van Basten. Juist die mannen moet je in je eigen organisatie zien te krijgen, want zij kennen het klappen van de zweep

1 juni 2018 om 08:29

Zwaargewichten zijn het zeker niet, maar het zou Driessen gesierd hebben haalbare alternatieven op te sommen in dezelfde column. Het liefst ook mensen die hij gepolst heeft of zij voor een dergelijke functie openstaan.
Zolang hij blijft roepen dat er iets niet goed is, maar geen realistisch alternatief aanbiedt vind ik het nogal populistisch.

1 juni 2018 om 09:53

@arseballer: zwaargewichten zijn dat toch ook niet? Van Basten heeft het alleen leuk gedaan bij Oranje. Totdat hij besloot dat het trainerschap niet bij hem paste. Hij heeft nu een functie bij de Fifa die toch tegengewerkt wordt, dus die verdient zijn geld ook met achterover leunen.

Dennis Bergkamp in functie bij de Knvb? Proest, als je de verhalen over Bergkamp leest schijnt het een heel vervelend mannetje te zijn. Bemoeit zich overal mee en denkt alles beter te weten. Dan vraag je juist om nog meer chaos binnen de Knvb. Besturen staat niet gelijk aan voetballen.

Haal maar wat bekende coaches. Uit andere sporten desnoods, maar de aanstelling van Langeler, die oprechte kritiek heeft op Jong PSV en daarmee hout snijdt (namelijk dat die jongetjes moeten vallen en opstaan en niet alles in de schoot geworpen krijgen, omdat de begrotingen van de teams uit de JL niet opboksen tegen de begrotingen van een Psv/ajax en in het verlengde daarvan de jeugdopleiding van die clubs), valt zeker in een positief licht te bezien. Werd bij Zwolle en PSV gewaardeerd, geeft aan dat hij een duidelijke visie heeft en dat hij overal wat van vindt, is zo professioneel om dat binnenskamers te houden en durft dat ook uit te spreken tegen de juiste mensen. Wat wil je dan nog meer? Een Van der Sar is ook een grootheid in het voetbal bijvoorbeeld, maar die past het maatpak van een groot bestuurder niet. Vooral niet als je ziet wat hij met de Eredivisie aan wil.

1 juni 2018 om 10:12

Arseballer,

Dus van basten en Bergkamp zijn bestuurlijke zwaargewichten?
Waarom? omdat ze goed konden voetballen??

De lasser zou dus ook in de directie moeten gaan zitten omdat hij zo ongelooflijk strak kan lassen?

Volgens mij waren ze juist heel blij met Langeler bij PSV. Deed zijn werk goed en was erg actief met het betrekken van supporters bij de jeugd. Maarja, die Driessen die roept graag maar wat. Vreselijke vent die ook nog eens alleen maar negatief kan zijn.

1 juni 2018 om 08:41

Ik kan Langeler niet betrappen op kwaliteiten. Ooit een jaartje leuk gedaan bij Zwolle en vervolgens functies bekleed hangen achterover. Ook bij Jong Oranje heeft hij slecht gepresteerd. Hij maakt geen spelers beter.

1 juni 2018 om 08:48

Ach Art "wij besloten bij PSV zelfs dat we geen kampioen wilden worden" Langeler roept ook heel graag maar wat. Of het nu zijn persoonlijke vete met Bazoer is, of die onzin dat spelers van Jong PSV niet voor het kampioenschap van de JL zouden gaan omdat dit het beleid van PSV is. Dan ben je wat mij betreft net zo ver heen als Valentijn Driessen hoor.

1 juni 2018 om 09:18

Dat niet kampioen willen worden gaat erover dat je te weinig weerstand hebt als je alles wint. In jong PSV zitten genoeg spelers die het 1e nooit gaan halen, maar puur als opvulling voor degene dier at eventueel wel kunnen. Laat die talenten maar harder werken en laten zien dat ze de kat kunnen trekken ipv elke week fluitend winnen, daar leer je niks van. Dus dat is zo gek nog niet.

1 juni 2018 om 09:32

Hij loopt er mee te koop dat het beleid van PSV erop gericht is om geen kampioen te worden van JL. Dit is grote onzin, want je weet nooit hoe een balletje gaat rollen binnen een seizoen. Positieve ontwikkelingen binnen een elftal kunnen snel gaan en als je na 28 wedstrijden op een mooie positie staat, met kans op een titel, dan gaat PSV echt niet tegen die jongens zeggen dat het een tandje minder kan.

Kampioen worden van de JL zal niet het primaire doel van PSV zijn, maar als je op een gegeven moment zonder kunstmatige ingrepen toch in die positie komt, dan ga je die titel echt niet bewust weggooien, hetgeen wel gesuggereeerd wordt door het niet kampioen willen worden tot beleid wordt gebombardeerd.

1 juni 2018 om 09:37

Ach man, dat wordt helemaal niet gesuggereerd. Zoals DeBroerVanTheo al aangeeft wil PSV voor Jong PSV geen team samenstellen waarmee ze gemakkelijk kampioen kunnen worden. Ze willen daar spelers laten ontwikkelen en daar horen wel eens tegenslagen bij. Als ze dan toch per ongeluk een te sterke ploeg hebben samengesteld gaan ze het heus niet nalaten om vol voor het kampioenschap te gaan. Maar het is niet de bedoeling om ieder jaar voor het kampioenschap te gaan in de JL.

1 juni 2018 om 10:04

Wat loop je nou slap te ouwehoeren?, de enige ver heen is ben jij. Heb je hem ooit horen zeggen, jong psv voor de titel moet spelen? En wat voor vete met bazoer?, die jong koos voor zn ontwikkeling wolfsburg. Niks mis mee, maar dan kies je dus voor andere spelers. Dus je roept maar wat, zonder fatsoenlijke onderbouwing!

1 juni 2018 om 10:04

@master D: die 'persoonlijke vete' met Bazoer is toch gewoon terecht? Luie voetballer, luie persoonlijkheid en iemand die je moet triggeren. Bazoer uitte zich als een gearriveerde speler die zich te goed vond voor Jong Oranje. Kom op zeg. Het valt Langeler juist te prijzen dat hij daar eerlijkheid over verschaft tegenover Bazoer en tegen de pers. Wanneer jij een oproep krijgt voor je land, of het nu om het Nederlands Elftal gaat of een team daaronder, dan hoor jij daar gehoor aan te geven (of er moeten persoonlijke omstandigheden zijn). Bazoer dacht daar anders over en daarom werd hij daarop geattendeerd door Langeler. Langeler heeft Bazoer weer in de selectie opgenomen op het moment dat hij beter gedrag vertoonde. Helemaal niets mis mee.

1 juni 2018 om 09:16

Langeler was fantastisch als hoofd jeugdopleiding. Over zijn kwaliteiten als coach valt te discussiëren, maar daar gaat het dan ook niet over @jasonrhijn.

Hij heeft bij PSV wel degelijk een fundament neergezet voor de huidige jeugdopleiding, heel simpel. Misschien is hij niet even goed in de media, maar ik heb hem vrij goed gevolgd in zijn PSV tijd en hij heeft prima gepresteerd.

Een verschrikkelijke man die Langeler. Houdt graag van uitdelen en priveoorlogjes in de media, maar kan totaal niet incasseren. Op een voetbalvisie hebben we hem ook niet kunnen betrappen. Te treurig voor woorden dat zo'n man bij de Knvb werkt, terwijl er toch voldoende capabele mensen rondlopen in het Nederlands voetbal, die meer toevoegen dan Art Langeler.

Doet lacherig omdat het genoemde trio geen internationale topcariere heeft gehad, terwijl al voldoende bewezen is dat het zijn van een werelvoetballer (gullit, van basten) totaal geen garantie is dat iemand het wel begrijpt. Kijk naar Mourinho, Van Gaal, Villas Boas bijvoorbeeld. Modale voetballers met een topcariere als trainer en staan bekend als meester tactici.. Driesen moet weer zijn blaadje verkopen, dus maakt mensen weer eens belachelijk. Ik hoop dat er eens iemand een minachtige column over meneer driessen schrijft.

Driessen mag dan irritant als de pest zijn, maar hier heeft hij gelijk. Art Langeler is zeker niet geschikt voor deze banen.

Die Driessen kan je als ''journalist'' echt niet meer serieus nemen. Er staat letterlijk in de tekst dat hij geen ''hoge pet'' op heeft van Art Langeler. Hoe kan je dan nog een meningloos artikel kunnen schrijven in de Telegraaf.

Of Art geschikt is in die functie weet ik niet. Ik vind wel dat er te weinig ''voetbal'' rondloopt bij de Knvb. Allemaal zakenmannen die naar mijn wetens zich nog niet hebben bewezen om zo'n functie te bekleden. Of weet iemand anders hier meer over?

Ach... ik zie dat Valentijntje Driessen zijn dagelijkse fles azijn ook weer opgedronken heeft. Deze nieuwe mensen zijn net begonnen, hebben nog amper hun taken opgepakt en mijnheer Driessen begint al met zagen en het uitvechten van persoonlijke vetes met mensen als Gudde, Langeler en co. Geef die mensen nou eens een kans joh, azijnpisser.

Beeld vorming door de media, kan je toch geen oordeel vormen? Laten we nu eerst maar afwachten hoe het zich ontwikkelt bij de KNVB De eerste stappen zijn gezet het proces duurst nu eenmaal langer Beste stuurlui staan nu een maal aan de wal

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

325 fans
Coach, 55 jaar

In de wandelgangen

Maandag 20 augustus
Oleksandr Zinchenko is een van de voornaamste transferdoelwitten van Real Betis. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren