Ibrahimovic scoort twee keer en verliest: ‘Ik moet veel meer brengen’

Donderdag, 31 mei 2018 om

Zlatan Ibrahimovic heeft het net na vijf doelpuntloze wedstrijden weer weten te vinden. De aanvaller stond sinds 14 april droog en scoorde in de nacht van woensdag op donderdag twee keer in het met 2-3 verloren thuisduel met FC Dallas.

De 36-jarige Ibrahimovic staat nu op vijf treffers in negen optredens voor Los Galácticos en het team van de Duitse Amerikaan Sigi Schmid bezet na dertien speelronden met zestien punten de achtste plaats in de Major League Soccer. De achterstand op koploper Kansas bedraagt negen punten.

Dallas stond bij rust met 0-2 voor en halverwege de tweede helft maakte Carlos Gruezo er 0-3 van. Ibrahimovic deed even later, na een pass van Sebastian Lletget, wat terug en na de rode kaart voor Cristian Colmán voerde de thuisploeg de druk op in het StubHub Center. Ibrahimovic volleerde in de zevende minuut van de blessuretijd raak, maar verder kwam Los Angeles niet meer.

Ibrahimovic baalt van het verlies: “Het irriteert. Ik heb meer dan 800 wedstrijden gespeeld, maar het is erg moeilijk om te winnen als je in de negatieve spiraal zit. Het maakt niet uit wie je bent, het blijft moeilijk. Ik wil niemand de schuld geven. Ik geef mezelf altijd de schuld als we niet winnen. Ik ben een van de velen die veel meer moet brengen dan ik heb laten zien. Dus ik blijf hard werken en ervoor gaan”, aldus de Zweed.Gerelateerd

Meer sportnieuws

10 reacties (laatste reactie door ajax/barca2014)

Hoe is het eigenlijk afgelopen na die klap die hij uitdeelde? Is hij hiervoor al geschorst? Was voor m'n gevoel vrij kort geleden namelijk...

31 mei 2018 om 11:57

1 wedstrijd schorsing belachelijk

31 mei 2018 om 11:59

Ga weg, dat méén je niet?! Ze behandelen hem daar dus daadwerkelijk als de God die hij zichzelf vindt... Schandalig.

31 mei 2018 om 12:52

Meneer Zlatan kreeg voor de vorm een schorsing van een wedstrijd voor het slaan van z'n tegenstander, hoewel die hem natuurlijk met zeer veel geweld een voetblessure wilde toe doen. Bullshit natuurlijk, maar hij heeft voor de vorm een wedstrijdje gekregen en klaarrrr

Zlatan is een beetje een karikatuur van zichzelf geworden sinds hij naar LA Galaxy is verkast. Hij is vaker in het nieuws om zijn karakter en zelfverheerlijking dan zijn voetbal kwaliteiten. Het beste is ervan af. Gezien zijn leeftijd is het ook wel logisch.

31 mei 2018 om 12:21

Klopt het begon mij op een gegeven moment ook zwaar te irriteren. Maar ja misschien moet dat van zijn sponsoren of vinden de Amerikanen dat gewoon leuk. Feit bleef wel dat hij sportief geen knikker raakte en dat is toch waar elke voetballer op beoordeeld wordt. Hopelijk presteert die weer wat, want ik ben wel voorstander dat het voetbal in de VS zich ontwikkelt.

31 mei 2018 om 12:40

Dat is inderdaad waar Amerikanen op kicken. Europeanen zijn daar al wat nuchter in. Amerikanen houden van show en alles erom heen vooral in California. In het Oostkust hebben ze nog een ander mentaliteit.

Maar dit soort voetballers die bijna met pensioen gaan zullen het niveau niet veel hoger zetten. Ze moeten flink investeren in hun jeugdopleidingen en kennis. Tactisch vind ik het echt bedroevend in de Mls. Zolang voetbal daar niet serieus wordt genomen zullen ze niet echt grote stappen maken. Een land als de Vernigde Staten met hun kennis en topatleten moet in staat zijn om dit te kunnen realiseren in de toekomst.

31 mei 2018 om 13:32

Het voetbal in Afrika en Zuid-Amerika is tactisch ook zwaar ondermaats, maar toch is het voetbal daar mateloos populair. Bovendien brengen juist al die grote (welliswaar oude) vedettes aandacht voor de sport.

Hoort die niet geschirst te zijn? Die klap die die uitdeelde was toch iets van 2 weken terug.

bizar dat hij maar 5 dagen is geschorst en voor maar 1 wedstrijddag

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Los Angeles Galaxy


45 fans
Actuele wedstrijden

2223 fans
Aanvaller, 37 jaar

In de wandelgangen

Zondag 15 september
Christian Eriksen is niet van plan om in te gaan op het aanbod van Tottenham Hotspur om zijn aflopende contract te verlengen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren