Aston Villa verlengt contract van ‘echte leider’ Terry niet

Woensdag, 30 mei 2018 om 18:51

John Terry is niet langer speler van Aston Villa. De club uit Birmingham maakt via de officiële kanalen bekend dat het aflopende contract van de 37-jarige verdediger niet wordt verlengd. De aanvoerder maakte vorig jaar zomer de overstap naar Aston Villa en speelde 36 wedstrijden, maar liep promotie via de play-offs mis.

“We willen graag onze oprechte dank uitspreken voor de inspanningen en professionaliteit die Terry bij ons heeft geëtaleerd. John is een echte leider en was ‘alles’ en nog méér dan we hadden gehoopt. Hij was enorm populair en invloedrijk in de kleedkamer en speelde als aanvoerder een grote rol bij het creëren van de ongelooflijke band die de spelers met onze supporters deelden”, zo laten the Villans weten.

“We hopen dat hij met veel liefde terugkijkt op zijn tijd bij Aston Villa en wensen hem het allerbeste in zijn verdere carrière.” Terry was bereid om bij Aston Villa te blijven en volgens de Daily Telegraph was hij van plan om, in het geval de club zou promoveren, een clausule in zijn contract op te nemen waardoor hij niet tegen Chelsea zou hoeven spelen.

Het team van manager Steve Bruce verloor in de finale echter van Fulham en komt ook komend seizoen uit in de Championship. Bruce liet eerder wel weten te hopen op een langer verblijf van Terry: “Ik hoop echt dat hij blijft. Hij is een van de beste Engelse verdedigers ooit. Hij is een groot leider en zulke spelers hebben we niet veel meer. Ik weet zeker dat hij van waarde kan zijn voor ons als we promoveren. Als hij niet tegen Chelsea wil spelen, zullen we hem in die wedstrijden niet opstellen.”


Poll

Een begrijpelijke beslissing van Aston Villa?


Gerelateerd

6 reacties (laatste reactie door aze/che 4 ever)

Hij zal te duur zijn voor de Championship, misschien dat zijn contract met een x aantal procenten omhoog zou gaan in het tweede seizoen? Ik hoop dat hij stopt en bij Chelsea de cultuurbewaker wordt in de technische staf! Dat zou een fantastische zet zijn voor Chelsea en Terry’s toekomstige carriere als trainer

30 mei 2018 om 18:56

Ik zie in Lampard eigenlijk een nog betere trainer dan in Terry. Hij slaat als analysator keer op keer de spijker op de kop, heeft een geweldig inzicht in het spel, en net als Terry een goed leidersinstinct. Plus de man heeft een iq van iets van 150, als dat geen meestertacticus zou worden dan weet ik het ook niet meer.

30 mei 2018 om 19:05

Hahah ja, Lampard zou wat mij betreft de ideale manager zijn! Dan moeten we Terry maar de tweede man maken, de assistent van Lampard

37??? Hij lijkt wel 48

Perfect. Wat mij betreft neemt de nieuwe manager(als die gaat komen) Terry meteen op in zijn staf.

Absoluut een grote misser van Villa. Terry is een brok ervaring, kracht en multi-inzetbaar: achterin, verdedigend middenveld of breekijzer spits in de laatste minuten. Jammer, zal hem missen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Aston Villa

Stand
Actuele wedstrijden

170 fans
Verdediger, 37 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 15 augustus
Martin Ödegaard is in beeld bij Vitesse, maar ook enkele Championship-clubs loeren op de aanvallende middenvelder. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren