Jahanbakhsh en Ghoochannejhad ten onder tegen Turkije; rood Bayram

Maandag, 28 mei 2018 om

Turkije heeft de vriendschappelijke interland tegen WK-deelnemer Iran met 2-1 gewonnen. In het Fatih Terim Stadion van Medipol Basaksehir in Istanbul had Omer Bayram een speciale rol. De ex-aanvaller van NAC Breda mocht vlak voor tijd invallen en pakte slechts enkele minuten later een directe rode kaart in wat zijn tweede interland voor de nationale ploeg van Turkije was.

De Turken kwamen voor eigen publiek al vroeg op voorsprong . Na zes minuten spelen werd Everton-spits Cenk Tosun de diepte ingestuurd door Mehmet Topal. De aanvaller kapte in het strafschopgebied naar binnen en liet de Iraanse doelman kansloos. Tosun verdubbelde de voorsprong vijf minuten na de thee. Na opnieuw een diepe bal zag hij de keeper twijfelend uitkomen, waarna hij zelf direct de trekker overhaalde en vanaf een meter of twintig de bal in de korte hoek schoot.

Na 86 minuten spelen mocht ex-NAC’er Bayram invallen en hij kon vier minuten later de kleedkamer alweer opzoeken. Iran, waar Alireza Jahanbakhsh vanuit de basis startte en sc Heerenveen-aanvaller Reza Ghoochannejhad mocht invallen, leek te scoren vanuit een hoekschop, maar het was Bayram die de bal met zijn arm van de lijn haalde. De linksback kon inrukken en vanuit de strafschop die volgde bepaalde Ashkan Dejagah de eindstand op 2-1.Gerelateerd

32 reacties (laatste reactie door 7654)

Die goal van Iran heeft mijn Toto gered. Bedankt Turkije!

Leuk voor Iran dat ze wk mogen spelen maar eerlijk gezegd het is niet best

28 mei 2018 om 22:58

Het was niet de basiself van Iran die vandaag startte. En bij zulke ploegen leveren ze met wisselspelers veel kwaliteit in.

Verder heeft Iran een uitmuntende kwalificatiereeks gehad en waren ze als eerste land gekwalificeerd. Het is niet dat het leuk is dat Iran aan het WK 'mag' deelnemen, Iran staat daar terecht omdat zij zich gewoon keurig volgens de regels hebben gekwalificeerd.

28 mei 2018 om 23:12

Dit was de basiself van Iran hoor Alireza, Azmoun en paar uit de Griekse en Russische competitie deden mee die staan er normaal ook altijd in wat je zegt klopt niet.

29 mei 2018 om 00:19

Wat versta jij niet van wat ik zeg? Wil jij stellen dat Goochannejad en Dejageh niet in de basiself van het Iraanse elftal zitten? Dat zijn juist spelers die de Europese stijl van het voetballen kennen, ervaren zijn en de uitblinkers waren namens Iran in het vorige WK. Ik zeg duidelijk in mijn post dat enkele wisselspelers gewoon veel kwaliteit inleveren is.

29 mei 2018 om 00:38

Hahahaha jou kunnen we echt niet serieus nemen zeg, omdat er zogenaamd 2 spelers niet basis stonden is het niet de vaste elftal van Iran, je moet juist blij zijn dat Reza niet in de spits staat die kan er niks van, Azmoun is toch 10x beter ? En Dejageh wie is dat? Je doet nu alsof Iran had gewonnen als hun basis stonden, ze vielen in maar zo goed waren ze niet hoor, buiten dat stelt Iran geen drol voor na 3 wedstrijden vliegen ze alweer terug naar Teheran!

29 mei 2018 om 00:45

Wat een onzin. Ik geef juist aan dat zo een land haar vaste basiself nodig heeft. Dit zijn spelers die de klappen vd zweep kennen en goed op elkaar zijn ingespeeld.

Wat Iran op het WK gaat doen is voor mij niet relevant. Maar dit was dus niet hun vaste basis 11. En een paar wissels op het middenveld maakt er voor dit Iran veel uit. Jij kunt een ander mening toebedeeld zijn. Maar het is geen Frankrijk. Die de ene topper voor de andere wisselt en het niets uitmaakt. Je stelt eerst dat het de basiself is, ik noem 2 spelers die voor de balans binnen dat elftal in de basis horen, en jij lacht het weg omdat het er volgens jou maar 2 spelers zijn. Ik denk dat jij moet nagaan wat basiself betekent.

29 mei 2018 om 07:21

Alleen jouw mening telt. Trouwens het is geen mening sorry maar de waarheid.

29 mei 2018 om 07:57

Klopt, dit was voor grote deels de basis opstelling alleen quiroz heeft wat experimentjes uitgehaald met het middenveld en dat ging compleet mis vind ik. De enige die een ECHTE middenvelder is dat is shojai maar ansarifard is gewoon puur een spits (veel gescoord in griekenland btw) en hajsafi is van orgine een linksback. Verder is duidelijk geworden dan saman ghoddos en ashkan dejagah onmisbaar zijn voor dit team en dat roozbeh cheshmi niet geschikt is als verdediger. (Vergelijkbaar met tapia) Het liefst zie ik iran op het wk spelen met deze opstelling; Doel: beranwand Linksback: milad mohamaddi Cv: montazerri en pouraliganji Rechtsback: ramin rezaian CAM: ashkan dejagah Cm: vahid amiri Cvm:massoud shojai (Ezatolahi is geschortst maar na de wedstrijd tegen marokko moet hij op cvm komen en shojai als CM) Linksbuiten: saman ghoddos Spits: sardar azmoun Rechtsbuiten: alireza jahanbakhsh Verder heel vreemd dat quiroz seyed jalal hosseini niet heeft opgeroepen. Dit is momenteel het gesprek van de dag in iran. Kaveh rezaei moest ook voor goochanejad komen eigenlijk. Doet het heel goed bij Charleroi. Verder zou het eens best interessant zijn voor nederlandse suptop clubs om te kijken naar jongens als Saman ghoddos, mehdi taremi, vahid amiri, omid ebrahimi, milad mohammadi, said ezatolahi. Overigens waren ook twee iraanse jongens van 017 (younes delfi en taha) op stage bij psv. Iemand enig idee wat psv met ze gaat doen?

29 mei 2018 om 10:02

Reza in de basiself van iran? Die vent zit altijd bankje. Vraag me überhaupt af waarom hij mee gaat naar het wk. Heeft dit seizoen amper tot niks gepresteerd op onnodig vallen en buitenspel lopen na

Als je van het huidige Turkije verliest dan ben je wel heel slecht. Ik verwacht niet dat Marokko al te veel problemen zal hebben met Iran.

28 mei 2018 om 23:04

Turkije is een land die niet consistent een hoog niveau haalt. In principe hebben ze alles om zich gewoon te kwalificeren. De ene keer winnen ze van een goede ploeg, de andere keer verliezen ze van een dramatische ploeg. Dat ping-pong met die uitslagen moet gematigd worden. Wellicht moeten ze getraind worden meer met het hoofd te spelen en toch iets minder met het hart. Maarjah.. dit krijg je niet zomaar uit de spelers.

28 mei 2018 om 23:21

Dat met iets minder met het hart spelen is tegenwoordig een fabeltje. 10 jaar geleden zou ik je gelijk geven, maar tegenwoordig hopen we juist dat onze spelers iets meer met het hart zouden spelen.

Als je in een allesbeslissende wedstrijd thuis tegen Ijsland niet kunt winnen dan kun je nog zoveel excuses bedenken, maar dan ligt het toch maar echt aan 1 ding en dat is een gebrek aan kwaliteit.

Het enige probleem van Turkije is dat ze geen talent kunnen opleiden. Als Duitsland vanuit een bevolking van ongeveer 3 miljoen Turken spelers als Ozil, Gundogan, Emre Can, Calhanoglu, Nuri Sahin en Cenk Tosun kan opleiden dan doe je als voetbalbond die 80 miljoen Turken bezit echt iets verkeerd.

28 mei 2018 om 23:25

Opzich is onze selectie voor de komende jaren helemaal niet verkeerd. Yazici, Ünder, Ömür, Yokuslu, Söyüncü, Akbaba is allemaal lekker vers bloed. Er wordt eindelijk een beetje doorgeselecteerd. Hopelijk gaat Emre Mor volgend seizoen presteren want die jongen kan ook veel meer dan die laat zien. Helaas is de Ek-2016 hype hem een beetje naar het hoofd gestegen.

Wel echt belachelijk dat de 34-jarige Umut Bulut wordt geselecteerd en de 21-jarige Umut Bozok die het uitstekend doet in de Ligue 2 compleet genegeerd wordt. Ik hoef niet meer de bende van premiejagers aka Erkin, Topal , Turan , Gonul , Inan, Yilmaz (hij is wel de enige die nog wel presteert) etc. te zien. Tijd voor een nieuwe lichting.

29 mei 2018 om 00:01

İn Çağlar Söyüncü zie ik potentie. Yusuf Yazici is afwachten. Hij is iets te statisch in mijn ogen. İk zie meer potentie in zijn teamgenoot; Abdülkadir. Als Emre Mor zijn potentie waarmaakt hebben we wel echt een lekkere aanval in de toekomst. Cengiz, Bozok, Enes Ünal, Emre Mor ..

29 mei 2018 om 00:04

Ik snap wat je bedoelt, maar ik deel jouw mening niet. Want, zo een Bayram moet deze bal never nooit met de hand tegenhouden. Dit is geen hoofdbeslissing maar een hartbeslissing. Dit soort grapjes kunnen gewoon niet op dit niveau. Wellicht heb ik het verkeerd gekwalificeerd. Je kunt best gepassioneerd zijn, dapper zijn, maar jouw beslissingen moeten altijd vanuit de ratio koelbloedig zijn. Alles wat je doet moet in het teambelang. Ik vind dat het tactisch niet altijd even goed staat, en dat er vaak onnozele beslissingen genomen worden die het team benadelen. Ik vind jouw betoog over talent mooi, en er zit een kern van waarheid in, alleen deze selectie heeft echt niet minder talent dan de selectie van IJsland of zelfs een Zweden. Ik ben echt gecharmeerd van deze selectie en vind dat er een paar goede voetballers tussen zitten.

29 mei 2018 om 01:24

Darkeagle, we hebben juist genoeg talent, daar ligt het zeker niet aan. Op de backs na hebben we op iedere positie een speler die al in het buitenland speelt of kan spelen.

diegopeladona, zoals Darkeagle al zegt, met het hart speelden we 10 jaar terug op het EK, tegenwoordig is dat minder. Dat zo'n Omer Bayram iets stoms doet in de laatste minuut verandert daar niks aan, dat is een reflex en kan iedereen overkomen.

29 mei 2018 om 01:42

@Clutch
Ik zeg je heel eerlijk, ik kan mij niet voorstellen dat een speler in het Nederlandse elftal dit doet in een oefeninterland. Voetballers horen nimmer (behalve bij bescherming gezicht) een reflex te hebben met de arm/hand. Althans dat horen ze zichzelf te hebben ingedramd. In een kwartfinale van het WK.. zoals Suarez dat in de 119e minuut heeft gedaan.. dat kan nog. Er staat iets op het spel en dat was op dat moment de meest tactische/ rationele beslissing. Hij heeft in dit geval zichzelf opgeofferd voor de mogelijke kans dat het team nog heeft. Ik vind dat nog eens een verschil met de actie van Bayram. Al lijken beide acties (los van het belang) heel erg op elkaar.

Een voetballer die in een oefeninterland in de goal niet met de handen op de rug staat, en de armen er zo uitsteekt.. die zou ik niet zomaar weer oproepen. Een voetballer die de neiging heeft de bal met de hand te raken.. snap ik gewoon niet. Het moet niet gekker worden.. dat verdedigers voortaan allemaal met arm en al gaan duiken om kansen van tegenstanders tegen te gaan. Dat is geen voetbal meer. Speelde hij met het hoofd, had die dit nooit gedaan. Dit is mentaliteit dat echt aangeleerd moet worden. Laatste minuut, 86ste minuut, extra tijd.. maakt mij allemaal niet uit. Je speelt volledig in de discipline en verslapt geen seconde. Het voorbeeld van Suarez is met passie, maar een tactische en rationele beslissing. Het voorbeeld van Bayram is gewoon stupide en meer een instinctieve domheid.

Ik ben een rustig persoon, maar ik zou deze actie helemaal doen escaleren omdat ik vind dat dit iets met professionalisme te maken heeft.

In mijn tweede reactie heb ik aangegeven dat ik - dat van het hart - onvoldoende genuanceerd heb uitgelegd. Ik bedoelde te zeggen dat de passie van Turkije meer instinctief is (stuurloos), en van sommige andere landen meer een balans tussen het hart en de ratio. Er moet meer vanuit de discipline gespeeld worden.

Ben wel blij met de huidige selectie. Jong vers en gretig en als er een iemand is die er een team van kan maken is dat Lucescu wel. Met dit selectie moeten we er in 2020 erbij zijn. Ik heb goede hoop in de ‘talentjes’ van nu en hopelijk kunnen ze zich goed doorontwikkelen en doorbreken het liefst in het buitenland. Over Bozok was er iets van dat die voor U-21 had bedankt en dat die er niet bij wou zijn, dat was de reden van Lucescu om hem niet te selecteren. Wat later door Bozok werd ontkracht, dat die het zat was dat die alleen maar op de bank zat bij U-21 en dat andere favorietjes de voorkeur boven hem zouden krijgen en dat die nooit zou bedanken voor Turkije... Denk dat die er de volgende keer weer bij is.

29 mei 2018 om 01:28

Lucescu kunnen we toch niet meer serieus nemen? Eerst roept die dat Bozok heeft bedankt, wat direct is ontkracht. Daarnaast zei die ook dat Bozok nog niet klaar was voor het Turkse elftal. Dit zegt de persoon die Erol Alkan van FC Dordrecht heeft opgeroepen een paar maanden geleden. De centrale verdediger van de nummer 13 uit de Jupiler League is er wel klaar voor, maar de topscorer van de Ligue 2 niet. De logica is ver te zoeken. Ik vind het best dat hij gasten als Umut Bulut en Mehmet Topal meeneemt omdat hij ervaring wilt, maar ga dan geen onzin praten.

29 mei 2018 om 15:34

Hij probeert al die talentjes die dubbele nationaliteit hebben voor Turkije te laten voetballen zo te zien.

29 mei 2018 om 17:54

Overduidelijk dat de oproep van Erol Alkan een verdienste van zijn zaakwaarnemer was, is niet de eerste keer dat zoiets gebeurt. Turken met dubbele nationaliteit zijn zeker welkom, maar hun dubbele nationaliteit moet niet de reden zijn dat ze worden opgeroepen. Zo'n Kenan Karaman bijvoorbeeld heeft ook niks te zoeken bij het Turkse elftal, genoeg spelers in de Turkse competitie die beter zijn dan hem.

Zo zuur dit he, dat landen als Iran en nog mindere op het WK aanwezig zullen zijn en wij gewoon niet. Turkije kennende zullen ze ook makkelijk winnen van Tunesie en Rusland volgende week. Wanneer het aankomt om het echte werk dan gaan ze choken. En ik denk dat Iran met 0 punten naar huis gaat, de overige 3 landen zijn veels te sterk hiervoor. Ondanks dat ze 1 of 2 basisspelers missten. Turkije speelde overigens ook voor een groot deel met een B of zelfs C team tweede helft.

29 mei 2018 om 11:59

Op basis waarvan zie jij Turkije winnen van Rusland? Ik vind ze op papier eigenlijk gelijkwaardig aan elkaar.

Turkije heeft inderdaad een aantal pareltjes in de ploeg ben wel fan van jongens als Çağlar Söyüncü Cengiz, Bozok, Enes Ünal, Emre Mor. Aangevuld met een aantal ervaren krachten kan dat een leuke ploegje worden in de toekomst. Ze moeten wel afscheid nemen van een aantal ervaren krachten die niet meer mee kunnen. Umut Bulut is zo een speler voegt niks meer toe schande dat hij er bij zit geef de jeugd een kans. Die Cenk Tosun blijft mij verbazen echt een goede spits die doet wat hij moet doen. Calhanoglu en Omer Toprak moeten ook weer worden opgeroepen zijn prima spelers die het niveau omhoog tillen.

Iran verwacht ik niet al teveel van denk dat Marokko weinig problemen gaat kennen met Iran verwacht een makkelijke overwinning 3-0. Buiten Azmoun en Jahanbaksh zijn het geen toppers die er spelen denk niet dat Iran. Ons gaat verassen wij wonnen ook vrij makkelijk van Zuid Korea nog niet zo heel lang geleden. Dat is ongeveer hetzelfde niveau als Iran en dat was ook nog eens met de wisselspelers waarin we ze oprolden met 3-0.

29 mei 2018 om 11:40

iran heeft in hun kwalificatie reeks zuid korea 1-0 verslagen (dat wel met een normale opstelling)
en ze zijn in de groep met dit zelfde zuid korea erin netjes 1e geã«indigd zonder enige problemen...
en marokko won met 3-1 niet 3-0

iran speelde met 3 spitsen (ansarifard taremi en azmoun)
en een b speler chesmi in de verdediging.
deze opstelling sloeg nergens op maar met een normale opstelling had dit kunnen lukken.
ik snap niet waarom quiroz spitsen op het middenveld wilt hebben,
ik denk overigens nog steeds dat iran met een normale opstelling kan verassen op het wk maar dit was wel degelijk een b opstelling...
dejagah montazeri en ezatolahi speelden niet en dit zijn absolute basis spelers.
chesmi taremi en ansarifard hebben niks in deze opstelling te zoeken.
en die keeper is helemaal waardeloos!

29 mei 2018 om 12:58

Ansarifard en taremi zijn zeer goede spelers voor iran hoor. Alleen het verschil is dat een ghoddos veel beter is dan taremi (alhoewel taremi wel een groot talent is!) en ansarifard mag wel een kans krijgen als spits. Mijn voorkeur gaat naar sardar azmoun maar als hij zijn dag niet heeft dan kan je beter ansarifard gebruiken. Over cheshmi heb je zeker gelijk. Zoals ik al eerder zei: een zelfde type als tapia, niet geschikt voor de verdediging maar wel als cvm

29 mei 2018 om 14:39

klopt ze zijn goed maar als je in een systeem speelt met 1 spits moet je er niet 3 opstellen...

zo zou Iran moeten spelen.

Abedzadeh
Rezaien
Montazeri
Pouraliganji
Mohammadi
Ezatolahi
Hajshafi
Alireza
Shojaei
Dejagah
Azmoun
29 mei 2018 om 17:45

ik vind de opstelling die je hebt gekozen wel leuk maar klopt niet helemaal.. dejagah heeft niet de snelheid meer om op de vleugels te spelen en hij speelt al heel lang controlerend of aanvallend op het middenveld. Hajsafi kan de druk op het middenveld gewoon niet aan. hij heeft te weinig inzicht voor deze positie.

zelf zou ik voor dit kiezen: zie opstelling

ik kies voor beranwand omdat hij de laatste tijden erg sterk aan het keepen is en met zijn uitworpen heeft hij bij persepolis een aantal gevaarlijke counters kunnen creeëren.

majid hosseini is zeer stabiel en ingespeeld op montazerri maar pouraliganji vind ik ook wel een goede keus.

Tegen marokko zou ik kiezen voor vahid amiri of omid ebrahimi inplaats van ezatolahi. hij is namelijk geschorst. ebrahimi is een defensief blok maar met amiri kan je wel het spel versnellen. shojaei is een zeer goede spel verdeler en ik zie hem graag ballen bij de verdediging ophalen en van daaruit vooruit voetballen. hij is een van de weinige die dit echt goed kan. dejagah heeft misschien lang niet meer gespeeld ivm een blessure maar hij heeft altijd het vernuf om uitstekende ballen te geven aan ons voorhoede maar ook om zijn eigen goaltjes te prikken.

ghoddos is een echte dribbelaar met een goed schot en voorzet en is niet vies van een doelpuntje. jahanbaksh heeft geen uitleg nodig.

en dan het moeilijkste: azmoun of ansarifard. Azmoun is een echte goaltjes dief maar ik vind dat hij zich wel voetballend beter moet laten gelden en dat ene doet ansarifard juist weer wel goed.

30 mei 2018 om 10:19

als je Hajshafi ruilt met Dejagah en Dejagah vervolgens met Shojaei?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Turkije

FIFA ranking: 41
351 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
Mehmet TopalMiddenvelder60
Volkan SenMiddenvelder62
Emre MorAanvaller50
Cenk TosunAanvaller52
Ozan TufanMiddenvelder42
Gökhan GönülVerdediger30
Voor de complete selectie: Clubpagina Turkije.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Turkije.

3 fans
Aanvaller, 31 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 20 maart
Jorge Mendes heeft tijdens een bezoek aan Juventus laten weten dat José Mourinho ervoor open staat om vanaf volgend seizoen de trainer te worden in Turijn. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren