Update: Fortuna Sittard na vertraging opnieuw ingedeeld in categorie 2

Woensdag, 13 juni 2018 om

Fortuna Sittard wist afgelopen seizoen promotie naar de Eredivisie af te dwingen door als tweede te eindigen in de Jupiler League. De KNVB maakte maandag echter bekend dat Fortuna als enige niet door de licentiecommissie is ingedeeld in de categorieën aangaande de financiële huishouding. Zowel de bond als Fortuna weigert vooralsnog duidelijkheid te verschaffen.

De KNVB verdeelde alle profclubs over categorie 1 (onvoldoende), categorie 2 (voldoende) en categorie 3 (goed). De Limburgers zijn echter niet ingedeeld. “De reden is dat definitieve besluitvorming vanuit de licentiecommissie volgt nadat over een specifiek en technisch aspect meer duidelijkheid is”, zo meldde de voetbalbond in een kort statement. “Dit is iets tussen de club en de KNVB.”

“Wij gaan daar geen uitspraken over doen. Het is aan Fortuna Sittard om daar iets over naar buiten te brengen.” Het Algemeen Dagblad krijgt echter ook geen duidelijkheid van de promovendus. Volgens de club is het niet beoordeeld door de licentiecommissie omdat het nog wacht op een ‘document van een derde partij’. “Ik kan geen verdere details geven en zal dus ook niet zeggen om welke partij het gaat”, aldus de woordvoerder van Fortuna tegenover de krant.

De Limburgers verkeerden in het verleden vaak in financiële nood. In 2005 kampte Fortuna bijvoorbeeld met een schuldenlast van 24 miljoen euro, maar een faillissement werd voorkomen. Enkele jaren later werd zelfs de proflicentie ingetrokken, maar na een kort geding en een nieuwe financiële injectie werd de club opnieuw gered. In januari dit jaar werd Fortuna ingedeeld in categorie 2.

Update 13 juni 15.10 uur - Fortuna Sittard na vertraging opnieuw ingedeeld in categorie 2
De licentiecommissie van de KNVB heeft Fortuna Sittard woensdag laten weten dat de club voor de vierde keer op rij is ingedeeld in de financiële categorie 2. Eerder werd de beslissing uitgesteld omdat er meer duidelijkheid moest komen over een ‘specifiek en technisch aspect’. De voetbalbond heeft nu beoordeeld dat de Limburgers aan alle eisen voldoen en beschouwen de financiële huishouding van de promovendus als ‘voldoende’.


Poll

Verwacht jij dat Fortuna Sittard volgend jaar degradatie weet te voorkomen?


Gerelateerd

25 reacties (laatste reactie door ol1950)

Kan ook weer niet anders. Hoop voor de fans dat t een storm in een glas water is, hoop uiteraard dat we snel weer op hetzelfde niveau zitten. Mr hoop niet dat ze financieel gezeik gaan krijgen.

28 mei 2018 om 18:32

Tsja sinds de 21ste eeuw zijn er altijd financiele problem geweest. Ik had gedacht dat die Ismail Gün goed op het geld zou passen en met een verantwoord plan was gekomen. Maar misschien slaat zijn hoofd nu ook weer op hol met al deze voorspoed en overspeelt hij zijn hand door onnodige risico's te nemen.

28 mei 2018 om 18:42

Wie zegt er dan dat er nu een probleem is? Misschien stapt er wel een nieuwe investeerder in waardoor er getwijfeld wordt tussen categorie 2 of 3...

13 juni 2018 om 15:57

Misschien moet de knvb de prijzengeld eens opkrikken inplaats van steeds achter de feiten te lopen. Het is helemaal niet lucratief om te promoveren naar de eredivisie. Kijk aar dordrecht nog steeds armoede.

Waarschijnlijk terug naar categorie 3. Ik zeg maar wat totaal geen verstand van dit. Vind het alleen mooi dat er nieuwe clubs in de eredivisie komen. Of het er beter van word weet ik niet, maar altijd leuk als de grotere clubs verslagen worden door nieuwkomers.

Ze hebben schuurs voor veel geld verkocht en Semedo gekocht..skybox verkocht en 3 jaar contract met nieuwe hoofdspobsor..kan me niet voorstellen dat ze terug naar 3 gaan

Zou mooi zijn wanneer deze club weet te handhaven, om vervolgens het seizoen erop een stapje verder omhoog te kunnen kijken. Hetzelfde wat PEC Zwolle ook gelukt is. Echter zie ik dit niet snel gebeuren.

Hoe zit dat nou? Ik dacht dat categorie 1 onvoldoende was en categorie 3 goed. Volgens mij zittenen Ajax enzo altijd in categorie 3, en dat is niet omdat ze zo'n belabberde financiële sitiatie hebben. Fortuna zat de laatste keer in categorie 2 toch?

28 mei 2018 om 20:18

Klopt. Staat verkeerd in het verhaal van VZ. 3=goed, 2=redelijk, 1= onder toezicht.

Erg stomme indeling van de Knvb, natuurlijk, in de rest val alle classificatie systemen wereldwijd is 1 altijd het beste, en hoe hoger het nummer, hoe lager de ranking.....

Het is dus een veel gemaakte fout.

29 mei 2018 om 09:42

Net zoals als dat je op school beter een 1 dan een 10 dan kan halen?

13 juni 2018 om 15:37

In duitsland is dat wel het geval Maar ja daar wonen we niet

13 juni 2018 om 15:55

Shit en ik maar denken dat al die 1n voor Duits op de middelbare school een goede prestatie waren

De belastingdienst zou een verkeerd document hebben toegestuurd. Maar de persoon die dat recht moet zetten, is op vakantie.

De categorie-indeling in Nederland zegt heel weinig. Clubs kunnen miljoenen schulden hebben en toch zorgeloos in categorie 2 zitten. Als je leest dat Verhaeghe (voorzitter Club Brugge) in de gesprekken met Roda af zag van een overname omdat Roda in België al lang failliet zou zijn verklaard, weet je eigenlijk genoeg. Wat goochelen met cijfertjes of zorgen dat je op het moment van de meting wat geld in kas hebt, is al snel voldoende om een heel ander plaatje neer te zetten dan hoe het er er in werkelijkheid uit ziet.

13 juni 2018 om 17:12

@clubfan, het voortbestaan van Roda hangt ook aan een zijden draadje? Dat is allang bekend hoor.

Mooi!! Dus weer categorie 2..dus nu kunnen alle doemdenkers weer gaan zitten..want het is weer niet gebeurd..accepteer nou gewoon dat Fortuna goed bezig is..al blijven we voor altijd in 2..voldoende is voldoende

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Fortuna Sittard

Stand
Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Zondag 21 juli
Manchester City heeft een akkoord bereikt met Juventus inzake rechtsback João Cancelo. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren