NAC sluit samenwerkingsverband en stuurt talenten naar Jupiler League

Maandag, 28 mei 2018 om

NAC Breda en Helmond Sport hebben per direct een samenwerkingsverband gesloten, zo heeft laatstgenoemde club maandagmiddag bekendgemaakt via de officiële kanalen. De twee Brabantse clubs zullen de komende vier seizoenen samen optrekken op het gebied van talentontwikkeling, waarbij Helmond ieder seizoen twee tot vier spelers van NAC op huurbasis tot zijn beschikking krijgt.

Diego Snepvangers en Bodi Brusselers zijn de eerste twee talenten van de Bredanaars die aankomend seizoen de kans krijgen om ervaring op te doen in de Jupiler League. Algemeen directeur Leon Vlemmings spreekt door de mogelijkheid voor zijn club om de selectie op de korte termijn van een kwaliteitsimpuls te kunnen voorzien en de kans voor NAC om talenten minuten te kunnen laten maken in het profvoetbal van een win-win voor beide clubs.

Hans Smulders, technisch directeur van NAC, is eveneens tevreden over het gesloten akkoord: “Voor sommige van onze grotere talenten komt de stap naar het eerste van NAC nog nét iets te vroeg, maar is het wel zaak dat zij onder de juiste weerstand geprikkeld worden zich door te ontwikkelen. Wij zijn dan ook erg blij dat we de samenwerking met Helmond Sport officieel hebben bekrachtigd. Het is een mooie club en ze hebben inmiddels een goede voetbalvisie ontwikkeld om door te groeien. Ik ben ervan overtuigd dat deze samenwerking op de lange termijn een win-win situatie oplevert voor beide clubs.”


Poll

Een goede deal voor beide clubs?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

18 reacties (laatste reactie door nac bal!)

Alle talenten die NAC heeft zijn niet eens van NAC zelf, wie willen ze dan gaan verhuren?

28 mei 2018 om 16:37

Goeie man, als je geen kennis van zaken hebt bemoei je dan niet? NAC heeft heel de jeugdopleiding omgegooid, en daar gaan we de komende jaren de vruchten van plukken. Houden jullie je daar in Alkmaar nou maar bezig met dat stadion proberen vol te krijgen, dan bemoeien wij ons ook met onszelfd

28 mei 2018 om 16:40

NAC heeft meer dan genoeg talenten, alleen zijn die nog niet van Eredivisie niveau.

De komende jaren gaan we nog genoeg genieten van Niemczycki, Meijers, Damen, Snepvangers, Sprangers, Brusselers, Klomp, Reuvers, van Hooijdonk, Loshi en alles wat nu nog in de jongere elftallen spelen.

28 mei 2018 om 17:19

Van hooijdonk familie van? als ik vragen mag?

28 mei 2018 om 17:23

Jep, Sydney. Ook succesvol vrije trappennemer.

28 mei 2018 om 17:26

Zoon van ja.

Lijkt me een goede zaak voor ons beide. El Allouchi is door zijn tijd bij Helmond basisspeler bij ons geworden in de Eredivisie en wie weet is Grad Damen komend seizoen de volgende. Het is sowieso beter dan op een maandagavond tegen andere beloften spelen

Topdeal, voor beide clubs.

Grad Damen en Mounir El Allouchi zijn het levende bewijs dat Helmond gewoon een hele goede club is om je te ontwikkelen en wellicht voor de talenten van NAC het ideale podium om net dat laatste stapje te zetten en te groeien naar het niveau van NAC 1.

Helmond gaat van onze jongens mannen maken!

NAC zit niet zo ver boven het Jupiler League niveau. Die gehuurde spelers van City etc. maken het verschil maar verder zou ik niet zo snel weten aan welke spelers (die NAC wil missen) Helmond echt iets gaat hebben.

28 mei 2018 om 17:10

Voordat Grad Damen geblesseerd raakte was hij een van de betere spelers bij Helmond dit seizoen. El Allouchi heeft daar ook op huurbasis goed gespeeld daar seizoenen geleden. Dat zijn dus al 2 spelers die zeker iets bijgedragen hebben. Daarnaast is Bodi Brusselaars heeft sowieso genoeg kwaliteiten om iets toe te voegen, en daarnaast hoor ik ook goede verhalen over Snepvangers. Jarenlang verwaarloosde NAC de jeugdopleiding, maar dat is al een tijdje niet meer zo.

Ik heb uiteraard niets met beide clubs en kan hier alleen met jaloezie naar kijken. Slimme deal en zou willen dat de Tricolores zo'n dergelijke constructie op zoude zetten. Het komt talenten alleen maar ten goede

Alle grappen over Manchester City terzijde, in hoeverre kan dit waardevol zijn voor Helmond Sport als NAC zelf jaren in de Jupiler League heeft gezeten en allesbehalve solide vaststaat in de Eredivisie? Als het een FC Utrecht is, oke, maar qua statuur en recente geschiedenis zie ik NAC toch een treedje lager.

Ach ja, hun zijn de profs, dus ik geloof best dat het niet zomaar gedaan is en dat het wat oplevert. Alleen voor mij als buitenstaander is het niet helemaal duidelijk. Maar dat hoeft ook niet.

Edit: *kijkt naar alle reacties boven mij*

Oh. Denk dat het antwoord al gegeven is haha.

Spelers verhuren om vervolgens van Man City te gaan huren....

28 mei 2018 om 20:01

Als je niet weet hoe het zit, dan kun je er ook voor kiezen om niets te zeggen.

28 mei 2018 om 21:12

Leg het dan maar uit want anders heeft opmerking nog minder toegevoegde waarde

Bijzonder. Vind het wel slim eigenlijk! Veel leuker idee dan bijv. Beloftenelftallen in de juup te laten spelen. Alleen vraag ik me af welke talenten? Wat NAC heeft nou niet echt een spetterende jeugdopleiding, weet niet of Helmond daar echt per direct op vooruit gaat...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

NAC Breda

Actuele wedstrijden

1 fan
Aanvaller, 21 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 17 oktober
Manchester United wil in het komende jaar zes nieuwe spelers binnenhalen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren