Wijnaldum: ‘Denk dat het niet fijn is als er continu mensen naar je toe komen’

Zondag, 27 mei 2018 om 10:52

Georginio Wijnaldum greep zaterdagavond naast zijn eerste prijs met Liverpool. In de finale van de Champions League was Real Madrid met 3-1 te sterk. Wijnaldum is na afloop ontdaan en spreekt van een onnodige nederlaag. "Dit voelt echt heel beroerd", erkent de middenvelder. "Ook door de manier waarop."

Hij benadrukt dat Real 'natuurlijk' een sterke tegenstander is. "Maar dit was zo onnodig", voegt Wijnaldum daaraan toe in gesprek met het Algemeen Dagblad. Het uitvallen van Mohamed Salah in de eerste helft was volgens Wijnaldum 'heel bepalend'. De clubtopscorer van Liverpool moest de strijd in de eerste helft, bij een stand van 0-0, staken door een schouderblessure. "Een klap, ja. Je zag toch dat we het even kwijt waren."

De blunders van Loris Karius speelden eveneens een grote rol in de wedstrijd. Zowel bij het openingsdoelpunt als bij de laatste treffer van Real ging de doelman van Liverpool ernstig in de fout. "Ik heb nog niet zoveel tegen hem gezegd", aldus Wijnaldum. "Anderen gingen al naar hem toe na de wedstrijd. Ik denk dat het niet fijn is als er op zo'n moment continu mensen naar je toe komen, daarom liet ik het maar even. Ik spreek hem later nog wel."

Deze week melden finalisten Wijnaldum en Virgil van Dijk zich bij Oranje voor de oefenduels met Slowakije en Italië. Van Dijk denkt dat het een goede manier is om de nederlaag te verwerken. "Wekenlang aan deze wedstrijd blijven denken is ook niet alles", vindt de verdediger. "Nu heb ik vooral zin om even met mijn vrouw en kind te zijn. Ja, een finale verliezen is zo erg als ze zeggen. Een ongelooflijk grote teleurstelling. Dit doet echt pijn."


Poll

Denk je dat Liverpool met Mohamed Salah had gewonnen?


Gerelateerd

27 reacties (laatste reactie door scepticus38)

Het was inderdaad flink balen voor Liverpool. Al weet ik niet of ze met Salah wel hadden gewonnen, ik betwijfel het sterk eigenlijk. Uiteindelijk ben je na de aftocht van Salah toch als team verantwoordelijk en als je dan onzeker wordt, daar kan Salah niets meer aan doen. Dat is juist nog een stap die je echt als team moet maken.

27 mei 2018 om 07:56

Salah was dit seizoen de man van Liverpool. Ik weet 100% zeker dat ze met hem gewonnen hadden.

27 mei 2018 om 08:10

Dat kan je onmogelijk zeker weten imo, dat is weer zo’n “als” hypothese. Met Salah ging Madrid het duidelijk moeilijk hebben, want dan kon Marcelo het zich niet permitteren om telkens zo hoog te gaan spelen zonder al te veel risico. Salah bracht ook veel meer dreiging en hield continu 2-3 madridspelers aan de praat, iets wat enkel Mané hem kon nadoen na Salah’s blessure. Dat Liverpool ging winnen betwijfel ik ten zeerste, want Salah speelde gewoon het eerste half uur en Liverpool blies dan ook een onthutsend zwak Real helemaal weg maar tot echte doelpogingen en kansen kwam het niet. Schot van TAA was het dichtst dat Liverpool kon komen bij een goal. Wedstrijd was sowieso erg saai, had er veel meer van verwacht. Amper goed uitgespeelde kansen gezien en ook weinig doelpogingen.

27 mei 2018 om 08:11

@dennis Ze hebben dit seizoen met hem zat wedstrijden niet gewonnen, tegen mindere tegenstanders en met minder druk erop. Afgezien dat zoiets niet met 100% zekerheid te zeggen is, is het ook gewoon hoogst onwaarschijnlijk.

27 mei 2018 om 08:38

Niemand weet of Liverpool met Salah gewonnen had.
-Bale en Ronaldo hadden dan wellicht een schepje er bovenop gegooid,en nog meer gescoord,evenals Benzema.

Of beide ploegen waren dankzij Salah in evenwicht gebleven,waarna Madrid na strafschoppen alsnog won.

En Salah had ook de beslissende goal om zeep kunnen helpen,door de bal voor open doel op de lat te schieten.

27 mei 2018 om 08:10

Feit is wel dat Real de eerste pakweg 25 minuten volledig overrompeld/overlast werd. Natuurlijk zul je het nooit weten, maar ik had goede hoop dat Liverpool zou gaan winnen tot dat moment..

27 mei 2018 om 08:13

Idd, werden echt helemaal omver geblazen. Denk dat Madrid dit wel kon verwachten, Liverpool schiet bijna altijd zo uit de startblokken. Het was gewoon een kwestie van de storm overleven en zelf het spel proberen te maken, wat ze uiteindelijk ook gelukt.

27 mei 2018 om 08:13

@harmr Zulke wedstrijden speelt real wel vaker. Even laten uitrazen en dan afmaken.

27 mei 2018 om 08:34

Tja, "gelukkig" had Real Karius..

Deze wedstrijd van Real was typerend voor het gehele CL seizoen. Op beslissende momenten zat het de bepaald niet tegen om het maar eens voorzichtig uit te drukken, en was het al een wonder op zich dat men de finale heeft gehaald. Dat is niet helemaal op eigen kracht gebeurd, maar daar is ook de hulp van de tegenstander, de scheidsrechter en het wedstrijdverloop debet aan geweest. Begrijpelijkerwijze heeft men daar in Madrid maling aan want uiteindelijk komt alleen de eindzege in de boeken en niet de manier waarop deze is behaald. Dat was allesbehalve overtuigend. Dat gegeven en het feit dat het elftal met een enorme achterstand op een ook niet altijd overtuigend Barca derde is geworden in de eigen competitie, doet vermoeden dat dit wel eens het laatste kunststukje zou kunnen zijn van het vrij oude elftal en het einde markeert van weer een bijzonder succesvol tijdperk uit de geschiedenis van Real. Voor volgend seizoen zet ik mijn geld dan ook op Mancity.

27 mei 2018 om 08:11

Ach... dat het niet overtuigend was heeft ook te maken met de tegenstanders die je treft. Op papier hebben ze met APOEL 1 zwakke tegenstander gehad. Je loopt nou eenmaal niet over Spurs Dortmund PSG Juve Bayern en Liverpool heen. Alsof deze ploegen geen weerstand geven. Dit was de zwaarste route naar een finale waarin het niet tegen zat. Ik zou mijn geld lekker op Spaanse ploegen blijven zetten.

27 mei 2018 om 08:17

Hoe won barca de competitie dan he. Heb je wel is la liga gezien en hoe zwaar de scheidsrechters voor barca waren of kan je dat alleen zeggen wanneer real wat wint.

27 mei 2018 om 08:22

Real is in tegenstelling tot vorig jaar nooit echt overtuigend geweest in deze campagne. Enkel bij Juventus en PSG uit speelde ze nog best wel oke, voor de rest was het wel billenknijpen bij momenten. Zeker tegen Bayern was het ontzettend intens, daar werden ze gewoon volledig gedomineerd.

27 mei 2018 om 13:24

Zegt ie met ze atletico brilletje op Kijk jij effe hoe atletico zn wedstrijden benaderd Winnen is genoeg Maakt niet uit hoe Misschien moeten we daar eens van leren ! In plaats van denken dat wij het allemaal zo goed weten Ondertussen staan ze voor de 4e keer in 5 jaar tijd met de cup

27 mei 2018 om 08:39

Ik ben zelf geen fan van Real, maar hier doe je het team toch echt schromelijk tekort mee. Of is het dan ook een wonder dat Liverpool in de finale stond na die uitwedstrijd tegen City, waarbij City tig opgelegde kansen wist te missen en in Rome, waar ze maar ternauwernood aan de 5-2 ontsnapten?

Het zal Real zeker niet tegen, maar het is ook gewoon een team met enorm veel kwaliteit dat onder Zidane echt heel geleerd hoe het moet pieken. Daarnaast zou ik dat laatste maar niet zo snel roepen, als je ziet wat er daar op de bank zit is dat niet mis. Ook aan talent geen gebrek in Madrid.

27 mei 2018 om 12:14

Sorry maar real heeft zeker geen oud team. Als ik het goed heb zijn alleen ronaldo,ramos,modric en navas de 30 gepaseerd

27 mei 2018 om 12:54

@markbakel

Je schrijft: "sorry maar real heeft zeker geen oud team. Als ik het goed heb zijn alleen ronaldo,ramos,modric en navas de 30 gepaseerd"

Marcelo en Benzema ook, maar ik doel uiteraard niet op de gemiddelde leeftijd, die valt reuze mee, maar de leeftijd van de belangrijkste spelers. Wat Ronaldo presteert, is ongekend voor iemand van zijn leeftijd, maar als je er oog voor hebt, zie je dat de wedstrijden waarop hij niet zijn stempel kan drukken, steeds meer in aantal toenemen. Dat is geen schande op die leeftijd, maar hij is met het enorme aantal doelpunten dat hij maakt, zo belangrijk voor Real, dat dat op den duur natuurlijk niet zonder gevolgen kan blijven. En dat geldt ook voor de andere sleutelspelers. Real heeft enkele zeer talentvolle jongere spelers onder contract, maar die moeten eerst nog maar zien te presteren wat deze generatie presteert en dat zal geen sinecure worden.

Gezien het feit dat clubs als Mancity en PSG steeds beter worden en hun elftal ieder jaar verder versterken, verwacht ik dat Real de komende jaren een stapje terug zal moeten doen. Ronaldo is met zijn ongeã«venaarde produktie eenvoudigweg te onmisbaar en een speler als hij (en Messi) wordt maar 1 keer in de zoveel tijd geboren. Daarnaast is het zo dat de beste spelers na Messi en Ronaldo inmiddels bij de naaste concurrenten zitten en het probleem van Real is dat daar inmiddels net zoveel geld zit, zo niet meer, als bij Real zelf en die clubs hun beste spelers derhalve niet meer behoeven te verkopen en geld genoeg hebben om hun selecties nog verder te versterker. Daarom verwacht ik na het einde van het tijdperk Barcelona ook het einde van het tijdperk Real. Je ziet aan Barcelona dat ondanks dat die ploeg goede vervangers heeft aangetrokken, ook niet meer het niveau haalt van enige jaren terug. En dat verschijnsel doet zich feitelijk al net zo lang voor als het betaalde voetbal bestaat. Na een succesvolle periode moet een team dat lange tijd heeft gedomineerd, vrijwel altijd een stapje terug doen en duurt het meestal enige tijd voordat er een nieuw team staat dat in staat is een nieuw tijdperk in te luiden. Dat gaat nooit van het ene jaar op het andere en kan zoals je bij Manu ziet, behoorlijk lang duren. Bij Real zelf heeft tussen het eerste en tweede tijdvak waarin Europese successen werden geboekt, bijna een tijdvak van 30 jaar gezeten, waarin de club niet tot absolute Europese top behoorde. Natuurlijk kan Real ook daarin in theorie de eerste zijn, maar dat ligt wat mij betreft niet in de lijn der verwachtingen.

27 mei 2018 om 13:22

Als je Dortmund Tottenham Psg Juventus Bayern en liverpool achter je laat Dan kan je niet spreken van geluk Buiten het feit dat je hem 3x achter elkaar wint.. Topscorer van het toernooi in huis En dan ga jij zeggen met hulp van de tegenstander Hadden die tegenstanders maar beter moeten zijn Wat n haters zijn jullie toch ook tegen Real madrid Als je zon barca kutje hebt reageer dan Lekker niet want je komt erg dom over

27 mei 2018 om 13:45

@jeffreymassing

Je schrijft: "als je Dortmund Tottenham Psg Juventus Bayern en liverpool achter je laat Dan kan je niet spreken van geluk Buiten het feit dat je hem 3x achter elkaar wint.. Topscorer van het toernooi in huis En dan ga jij zeggen met hulp van de tegenstander Hadden die tegenstanders maar beter moeten zijn Wat n haters zijn jullie toch ook tegen Real madrid Als je zon barca kutje hebt reageer dan Lekker niet want je komt erg dom over"

Zeggen dat iemand dom over komt en dan met zo een infantiele tekst komen. Veel zelfkennis heb je kennelijk niet. Maar steek gerust je kop in het zand en ontken wat iedereen met eigen ogen heeft gezien, dat Real vooral tegen Bayern en gisteren in de finale mede door de tegenstander in het zadel is geholpen. Dat heeft net zo min met haat als Barca te maken, maar alleen met puur geluk.

Aan onze Nederlandera lag het iig niet, beiden speelden een hele goede pot. Wijnaldum was gevaarlijk aan de bal en zonder de bal was hij een plaag voor de middenvelders van Real. Heel zuur dit, misschien wel de enige kans op een CL.

27 mei 2018 om 12:13

Vond het met Wijnaldum wel meevallen. Als je het gaat vergelijken met Kroos of Modric dan is het echt een wereld van verschil. Niet helemaal eerlijk natuurlijk want ik denk dat Wijnaldum het niveau net niet aankan.

27 mei 2018 om 13:39

Oke dit is gewoon niet waar. Van Dijk was prima, maar wat deed Wijnaldum precies goed? Had totaal geen inbreng.

Zonder Salah hadden ze ook verloren. Het is de klasse van Real om wedstrijden te winnen. Beetje vreemd dat mensen het geluk blijven noemen. Geluk moet je ook afdwingen. Je wint niet 3x CL op rij door alleen geluk.

27 mei 2018 om 13:36

@chriskoekenber...

Je schrijft: "zonder Salah hadden ze ook verloren. Het is de klasse van Real om wedstrijden te winnen. Beetje vreemd dat mensen het geluk blijven noemen. Geluk moet je ook afdwingen. Je wint niet 3x CL op rij door alleen geluk".

Voordat Salah het veld moest ruimen, was Liverpool de bovenliggende partij. Dat zegt natuurlijk niets omdat de club behoorlijk instabiel is en bijvoorbeeld ook thuis tegen Roma een zeker lijkende voorsprong toch nog bijna uit handen gaven. Maar ook dat was nadat Salah het veld had verlaten en het is dus helemaal niet gezegd dat dat tegen Real wel was gebeurd. Natuurlijk is de triple die Real heeft behaald niet alleen gebaseerd op geluk, maar heeft dat met name in de ontmoetingen met Bayern wel degelijk een grote rol gespeeld en was het niet ondenkbaar geweest dat Real er zonder dat geluk al tegen die tegenstander was uitgevlogen. Dat je geluk ook kan afdwingen, is zeker waar maar dan heb je het wel over een aanvallende tactiek en een bal die daardoor in plaats van buitenkant paal op de binnenkant terecht komt en in het doel verdwijnt. En niet over scheidsrechterlijke dwalingen, die hebben daar helemaal niets mee te maken. Dat wil niet zeggen dat Real de CL winst van dit jaar niet zou hebben verdiend, want dat vind ik baarlijke nonsens. Er was dit jaar geen enkele ploeg, die er met kop en schouders boven uit stak, ieder team had momenten waarop het kwetsbaar was. Real heeft aan de ene kant onderweg het nodige geluk gehad maar aan de andere kant weinig wedstrijden gekend waarin het met afstand de onderliggende partij was en zich derhalve het meest stabiel getoond. En is dus de terechte winnaar ook al had het ook heel anders kunnen aflopen.

Niet alleen de kwaliteit van Salah was een groot gemis, maar ook het feit dat met Lallana een heel ander type speler het veld inkomt. Firmino begon goed, maar heeft na het uitvallen van Salah volgens mij niks meer goed gedaan/kunnen doen. Mane deed wel wat je van hem verwacht op rechts en dat is acties maken en gevaar stichten, maar op links was er eigenlijk helemaal niks wat er gebeurde met Lallana. Wijnaldum speelde prima vond ik. Paar goede onderscheppingen en speelde met veel drang naar voren. Dat deden Henderson (maar daar verwacht je het wel van), maar zeker Milner veel te weinig. Ook het gemis van Ox laat zich dan voelen.

Het is natuurlijk pijnlijker om een finale te verliezen dan in een halve finale of een kwartfinale en wat had het voor Liverpool fantastisch geweest om de CL voor de 6e keer te winnen, maar op het moment suprême moeten de puzzelstukjes in elkaar vallen, heb je soms wat geluk nodig, zeker als underdog, maar dat was er helaas niet. Om nog maar te zwijgen over de blunders. Echter kan de club terugkijken op een prachtige Europese campagne en een prima top 4 klassering. Nu weer de volgende stap zetten en dat is het City of wie dan ook lastiger maken en meedoen in de strijd om de titel. Liverpool is er nog lang niet, maar boekt stap voor stap progressie onder Klopp. Hoe langer je als club moet wachten op een prijs, hoe zoeter het winnen ervan dan zal smaken.

Real speelde gewoon een hele volwassen wedstrijd. Nooit helemaal in de problemen gekomen. En had het met Salah er anders uit gezien? Wie zal dat ooit kunnen zeggen. Stel dat Liverpool op voorsprong had gekomen, dan had Real misschien een versnelling hoger gaan spelen. Dan was Ronaldo misschien wakker geschoten. Allemaal stel. Mijn mening; Real speelde gewoon een volwassen wedstrijd en had de controle. Ook met Salah op het veld.

Wat mij betreft had Man City in deze finale moeten staan, dan had Liverpool niet eens kunnen treuren om een verloren finale. De arbitrage heeft City toen uitgeschakeld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.Liverpool7546
5.Chelsea7024
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Joël MatipVerdediger10
Trent ArnoldVerdediger10
Dejan LovrenVerdediger10
Alberto MorenoVerdediger10
Joseph GomezVerdediger10
Emre CanMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

231 fans
Middenvelder, 27 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Liverpool 2 0 0 0
2017/2018 Liverpool 33 1 1 0
2016/2017 Liverpool 36 6 2 0
2015/2016 Newcastle United 38 11 1 0
2014/2015 PSV 33 14 0 0
Laatste voetbalnieuws

Liverpool blijft foutloos na lastige avond op Selhurst Park

Liverpool heeft maandagavond een overwinning geboekt op Crystal Palace. De ploeg van manager Jürgen Klopp won met 0-2 op bezoek op Selhurst Park. James Milner tekende vanaf elf meter voor de...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 21 augustus
Paco Alcácer vervolgt zijn loopbaan mogelijk in de Bundesliga. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren