Vrijdag, 25 Mei 2018

Grootmacht praat met Raiola over De Ligt

Een transfer van Angeliño naar PSV zal dit weekend nog niet worden afgerond. De verdediger van Manchester City en de Eindhovense club zitten nog in de wachtkamer. (Eindhovens Dagblad)
Jean-Christophe Bahebeck maakt mogelijk definitief de overstap naar FC Utrecht. De spits van Paris Saint-Germain onderhandelt over een contract voor drie seizoenen. (Algemeen Dagblad)
/
Juventus praat met Mino Raiola. De Italiaanse topclub wil Matthijs de Ligt graag naar de Serie A halen, waarbij een bedrag van veertig miljoen euro als aannemelijk wordt beschouwd. (Tuttosport)
Mauricio Pochettino verlengde deze week zijn contract bij Tottenham Hotspur en heeft daarbij een transferbudget van 115 miljoen euro geëist. Daarmee moeten Wilfried Zaha, Anthony Martial en Ryan Sessegnon naar the Spurs gehaald worden. (Daily Mail)
Manchester United wil de komst van Toby Alderweireld en Fred nog voor het WK afronden. The Red Devils tellen waarschijnlijk tientallen miljoenen voor de komst van het tweetal. (The Times)
Serhat Tasdemir kan komende zomer een fraaie overstap maken. De middenvelder speelde afgelopen seizoen voor AFC Fylde op het vijfde niveau in Engeland, maar kan nu naar verschillende clubs uit de Championship en Premier League. (Daily Star)Poll

Matthijs de Ligt zou bij Juventus passen


44 reacties (laatste reactie door les gones)

40 miljoen hahaha grappig zijn ze bij juve

25 mei 2018 om 21:01

Als niemand meer bied. Met 40 miljoen mag je gewoon blij zijn. Zou alleen lekker zijn als er echt meerdere clubs komen dan krijg je een bied geweld waardoor de prijs zal stijgen.

25 mei 2018 om 21:53

Gezien het feit dat Ajax hem helemaal niet kwijt wil en gezien de enorme belangstelling die er voor hem is, is 40 miljoen de bodemprijs. Als De Ligt weggaat, zal dat voor een prijs zijn die dat bedrag verre overstijgt.

25 mei 2018 om 22:13

Nee hoor, zijn contract loopt nog heel lang door. Ajax hoeft helemaal niet blij te zijn met fooitjes van Juve. Na dat truukje van ze met Ibra is Ajax soweiso niet dol op Juve en er is genoeg interesse van meer kapitaal krachtige clubs.

25 mei 2018 om 22:19

nog een jaar Ajax, voorronde CL overleven en hij is het dubbele waard

25 mei 2018 om 22:40

Zoals Dolberg afgelopen seizoen inderdaad.

25 mei 2018 om 23:07

Als niemand meer bied dan blijft gewoon bij Ajax.

25 mei 2018 om 23:06

Logisch dat Raiola 40 miljoen inschat de overige 20 miljoen wil hij in zijn eigen zakken steken. Ik denk niet dat Ajax daar intrapt.

Als hij ergens kan leren verdedigen is het wel bij Juve. Maar iedereen zal wel gaan roepen dat hij 12 miljard moet kosten en dat hij daarom nergens heen gaat ofzoiets..

25 mei 2018 om 21:00

Helemaal mee eens. Daar leert hij het zeker.

25 mei 2018 om 23:46

Zelfs rugani speelt nu nog steeds niet alles. Ze laten de oudere spelers echt lang staan daarzo.

26 mei 2018 om 07:17

Ja en dat is echt een slechte beslissing gezien de laatste jaren. Ik zie in de Ligt een groter talent dan in Rugani dus als het waar is zal hij meer speel minuten gaan krijgen.

Sessegnon, Martial en Zaha voor 115m?? Lijkt me wat optimistisch van Tottenham, zouden wel goede versterkingen zijn overigens.

25 mei 2018 om 20:44

Sessegnon en Zaha kosten al 115 bij elkaar xD

25 mei 2018 om 20:46

Dat bedoel ik, volgens mij wil Fulham minimaal 90 miljoen voor Sessegnon, Zaha kost tussen de 20 en 30 miljoen, en verwacht dat Martial ook wel minimaal 50m zal gaan kosten.

25 mei 2018 om 22:20

sorry dan is de ligt wel 150 waard

26 mei 2018 om 06:34

En Martial er gratis bij. Niks mis mee toch? Net of dat zo'n Geweldenaar is. Hij is alleen duur omdat man U hem voor veel geld heeft gehaald.

25 mei 2018 om 21:00

Ondanks wat er staat, verwacht ik niet dat Tottenham ze ook daadwerkelijk alle drie wil. Met Lucas, Son en Lamela al drie (semi-) vleugelspelers in huis. Gezien hun speelstijl lijkt me niet dat daar drie bij komen... Verwacht Sessegnon als prime target en dat afhankelijk van wat hij kost zal of nog voor Zaha of Martial een poging gewaagd worden. Niet en-en, denk ik

25 mei 2018 om 21:26

Dat lijkt me inderdaadeen logischer optie. Ben wel erg benieuwd naar Sessegnon in de PL. Zou een type Bale zijn heb ik gehoord.

25 mei 2018 om 21:47

Inderdaad dan zouden zaha en martial nog steeds geen vaste basissplaats hebben. Ik verwacht dat martial naar city zal gaan dan speelt die nog genoeg om te rouleren met Sané

25 mei 2018 om 21:50

Sessegnon kan toch ook als linksback spelen of heb ik het fout? Volgens mij is hij exact een kopie van Bale, iemand die toen ie jong was als back speelde en heel de flank bestreek en langzaam maar zeker telkens een positie naar voren werd in gezet.

26 mei 2018 om 11:28

Hoor idd van veel mensen in Nederland dat hij een type Bale is. Echter, volgens enkele Britse media hoor ik dat je hem eigenlijk beter kan vergelijken met Müller. De positie wisseling en snelheid is vergelijkbaar met Bale, maar met name het schot, schijnt, bij beiden wezenlijk anders. In tegenstelling tot Bale moet hij het, nogmaals, naar het schijnt, van zijn inzicht hebben en wordt, net als Müller, met name erg sterk zónder bal genoemd. @LesGones, yes, hij begon idd als linksback, maar speelt inmiddels ruim een half jaar al op linksmid/voor. Aangezien verdedigen toch een stapje lastiger is dan aanvallen, lijkt het me opvallend dat hij bij een transfer naar de subtop van Engeland weer terug zal gaan naar die positie. Disclaimer: ik ken de beste man in de eerste instantie van FIFA en volg hem via tekstuele media nu ruim een half jaar, maar heb die jongen nog nooit zien spelen. Alles is dus gebaseerd op wat ik gelezen heb, niet gezien.

Dat gaat Spurs met dat bedrag niet lukken en Juventus bij Ajax eveneens niet. Indien De Ligt wil vertrekken zullen meerdere grootmachten aankloppen, dan gaat het Nederlands transferrecord zeker uit de boeken.

25 mei 2018 om 21:36

Nee helemaal omdat het uit de Raiola koker komt. Zou Ajax gewoon 10% extra moeten vragen. Is hij heel snel klaar met spelers het hoofd op hol brengen als je het bij elke transfer doet. Waar hij bij Kluivert het voordeel heeft van een, een jarig contract, is dat bij de ligt niet het geval.

Transferperiodes zijn zulke rotperiodes als supporter. Veel gelul, weinig voetbal (al helemaal zonder Oranje nu) en veel onzekerheid m.b.t. de samenstelling van je favoriete elftal naar het volgende seizoen(sdeel) toe. Ben er nu alweer klaar mee.

25 mei 2018 om 22:14

Gewoon geduld hebben, Ajax is ook allang aan het inkoipen om te anticiperen op vertrekkende spelers. over de Ligt zal je elke dag wel een bericht lezen, hij staat op de lijstjes bij de grote clubs.

Voor 40 miljoen zou ik de telefoon niet eens opnemen, hou eens op zeg. De grootste talenten uit een B-land als Frankrijk gaan al voor meer dan 60 miljoen over de toonbank. Ik zie niet in waarom De Ligt voor minder zou moeten vertrekken, zoals ik ook voor een speler als Lozano in het geval van PSV niet minder zou vragen. De markt wordt gek, dus waarom zou Nederland zijn laatste topspelers niet verkopen voor wat de gek er voor geeft. Als ze een ander verdedigend talent van het kaliber De Ligt voor 40 miljoen weten op te pikken, doen ze dat toch lekker?

25 mei 2018 om 21:49

Goede reactie. De Ligt heeft dit jaar net bijgetekend (zal Raiola wel jammer vinden...). Geen reden voor Ajax om de eventuele topper zomaar te verkopen. Zelfs al zou de Ligt vertrekken verwacht ik dat Ajax pas bereid is om te praten na dat we zeker zijn van Europees voetbal in het najaar.

25 mei 2018 om 22:15

@007

Dat is inderdaad het grote geluk, hij heeft bijgetekend voordat Raiola hem oppikte. Nu ligt de Ligt heel lang vast en hoeft Ajax hem niet te verkopen. Ook Juve zal gewoon 60 miljoen euro moeten neertellen.

25 mei 2018 om 23:09

Probleem is en blijft gewoon dat clubs als Ajax en PSV gebonden zijn de vooral ongeschreven regels van de transfermarkt, wat ronduit een conflictmodel is geworden. Spelers van ouder dan 24 kun je in dit land niet houden of moet je niet willen houden en als het echt toptalenten zijn mag je al van geluk spreken dat ze niet voor hun 18e al in een of ander Engels beloftenteam speelt terwijl hun pa volgens de belasting voor vier ton per jaar het gras van de vertegenwoordigde club maait. Alles wat daar nog tussenin overblijft is tegenwoordig eerder winst dan een vanzelfsprekendheid. Nu zie ik in de Ligt geen charlatan, geen liegende logokusser die de ene maand beweert Ajax voor 160 miljoen te willen verlaten en vervolgens nog voor de zomer begint voor minder dan 20 miljoen een zekere bankrekening en een onzekere toekomst tegemoetgaat. Maar mocht het wel anders lopen, dan moeten clubs in de positie als Ajax gewoon een statement maken: gewoon hetzelfde doen als Ajax met El Hamdaoui en Boilesen en PSV met Labyad deed. Laten banken bij de beloften. Daarmee heeft een talent dat onder een getekend contract uit probeert te komen onder druk van de zaakwaarnemer geen podium meer en zal zijn carrière een stapje lager uitkomen. Dat klinkt gemeen en cru, maar het is voor clubs in competities als de onze - zonder enige bescherming van de bonden - het enige redmiddel. De kapitaalvernietiging zou ik op de koop toenemen. Immers, voor eigen talenten betaal je niets. Dus verlies je ook niets als je 20 miljoen misloopt. Ga je wel met zo'n bedrag akkoord, dan schep je een precedent voor de volgende. Weiger je het vaak genoeg en rij je een paar carrieres in de vernieling, samen met een paar andere clubs, dan worden de bonden vanzelf een keer wakker om te zien dat het zo niet langer kan.

25 mei 2018 om 23:52

Spelers van 24? Zeg maar gerust onder 21. De jongens met meer potentie zijn al op hun 16de of zo een doelwit van de rijke Europese grootmachten. Ajax zoekt ook continu naar spelers in de categorie 16-18 maar bij ons worden ze gekocht voor potentiële eerste team spelers.

Ineens wordt er van uit Ajax geroepen dat men zelf op deze manier gaat twijfelen of een jeugdafdeling wel nut heeft?

Het is aan Ajax en PSV om zeker wat harder te gaan opstellen. Ben erg benieuwd wat Lozano op het WK gaat laten zien. Als de jonge Mexicaan het goed doet moet PSV echt veel geld gaan eisen. Ik denk dan zeker aan een bedrag van 80 miljoen euro. Waarom niet? Hoe dan ook voorspel ik zeker wat betreft de Ligt pas echt nieuws na het WK. Dan is het aan Ajax om hun spierballen te laten zien. De jonge centrale verdediger lijkt een slimme jongen, maar het feit dat die louche Raiola in de buurt is gekomen maakt me zorgen. Wil de Ligt een breuk forceren (heus dat Raiola dat graag zou willen) dan mag Matthijs van mij part een jaar op de toekomst gaan spelen. We zullen zien wat er bij onze clubs gaat gebeuren maar het gaat een drukke zomer worden...

25 mei 2018 om 23:55

@Speedy, er gaan nog veel geruchten komen en met Raiola in de buurt van de Ligt kunnen we nog veel problemen gaan krijgen. Kluivert heeft geluk gehad dat hij nog een eenjarig contract heeft. Bij de Ligt licht dag gelukkig anders. Toch moeten we ernstig rekening houden dat Matthijs vertrekt.

25 mei 2018 om 21:52

Als Frankrijk een B-land is dan is Nederland een F-land of wellicht nog wel lager dan dat. Kijk hoe al die Franse talenten presteren bij de grootste clubs der aarde. Bij Nederland falen zo hopeloos zodra ze een stap maken.

25 mei 2018 om 22:16

Falen zoals Koeman, Gullit, Rijkaard, Bergkamp, van der Vaart, Snijder, Robben, van persie, Virgil van Dijk, Erikssen bedoel je?

25 mei 2018 om 23:11

Inderaad, een topaankoop als Martial slaagt een stuk beter dan Wijnaldum, Eriksen, Vertonghen en Alderweireld of niet?

27 mei 2018 om 13:02

Tja, je weet zelf ook wel dat Martial de kans niet krijgt. Iedereen is lyrisch over hem, iedereen wat dat hij goed kan voetballen en zelfs de United fans zeggen het alleen Mourinho wil het niet zien.

Ik weet ook wel dat De Ligt een groot talent is en wellicht zelfs een van de grootste verdedigende talenten ter wereld maar de tegenstand in Nederland is natuurlijk nihil en niet vergelijkbaar met het buitenland. Je komt vele malen betere spitsen tegen, fysiek allemaal veel zwaarder etc...

25 mei 2018 om 21:52

Als een topspeler uit een B-land 60 miljoen mag kosten dan is 40 miljoen voor een toptalent uit een C-land toch niet gek??

25 mei 2018 om 22:44

Toptalent, dat is nog geen topspeler.

25 mei 2018 om 23:13

Tja, als je denkt dat een toptalent geen topspeler wordt wacht je toch nog gewoon even af tot de concurrentie daar wel van overtuigd is? Waarom zou Ajax hem verkopen? De club zit in de top 30 meest waardevolle clubs ter wereld en staat iets van 150 miljoen in de plus...

27 mei 2018 om 13:09

Alleen aan geld heb je niks. Er is immers al 4 jaar geen enkele prijs meer gewonnen als Ajax zijnde en dat gaat toch vreten. De kans op de Champions League wordt steeds kleiner, nu we maar blijven zakken op de ranglijst etc... Spelers willen op het hoogste niveau acteren.

26 mei 2018 om 03:21

"een B-land als Frankrijk"

Het land dat momenteel helemaal bol staat van het talent, en een veel sterkere competitie dan de onze. Snap deze opmerking niet helemaal, los van de discussie of 40m wel of niet redelijk is voor de Ligt.

Als je deze reacties moet lezen en geloven dan zou De Ligt meer waard zijn dan van Dijk.. hij doet het goed maar is niet meer waard.. zou wel veel kunnen leren bij een Italiaanse club.. liever niet naar Juve, ga maar naar Inter of Roma ofzo..

40 miljoen is bijna even lachwekkend als 15-20 miljoen voor kluivert met maar een contract voor een jaar. Maar eerlijk is eerlijk, ze snappen in Amsterdam WEL hoe het werkt. Psv wordt al geil als iemand dadelijk 15 miljoen voor Lozano wil geven terwijl hij nog een vijfjarig contract heeft.. of verkoop de enige linksback die ze hebben voor 5 miljoen terwijl ze al twee jaar geen linksback hebben kunnen vinden. En niet 1 persoon die een blufuitspraak doet dat wanneer ze een bepaalde speler willen hij 40miljoen moet kosten.. tegen die tijd bieden ze minimaal 50% of meer terwijl ze iemand voor 5 miljoen al weg doen

De ligt met Italiaanse mentaliteit en een van dijk met Engelse mentaliteit. Goede combi voor oranje.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

In de wandelgangen

Vrijdag 21 september
Paris Saint-Germain overweegt om Thiago Silva volgende zomer van de hand te doen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren