‘Ajax-straf’ liet diepe sporen na: ‘Ik moest een jaar lang diep in de vriezer’

Vrijdag, 25 mei 2018 om 18:30Tim Siekman

Nicolai Boilesen wordt de laatste tijd gelinkt aan een transfer naar de Premier League en de Ligue 1 en de verdediger van FC Kopenhagen erkent in gesprek met Goal dat hij graag de stap naar een Europese topcompetitie wil maken: "Ik zag ook verhalen van Galatasaray, maar om eerlijk te zijn, heb ik geen idee of het vage interesse is of iets concreets."

"Ik ben gevleid. Als je hoort van interesse van grote clubs in de grote competities is dat mooi. Maar het ligt allemaal bij mijn zaakwaarnemer. Mijn focus ligt op het voetbal. Er is geen twijfel dat mijn ambitie is om naar de grote Europese competities te gaan. Ik heb de jeugdopleiding van Ajax doorlopen en zit bij de nationale ploeg van Denemarken, dus ik heb het gevoel dat ik thuishoor op het internationale niveau."

Boilesen, die in de Deense WK-selectie is opgenomen, zegt dat hij weer helemaal de oude is na zijn laatste periode bij Ajax, waar hij niet meer mocht rekenen op speelminuten. "Ik was een vaste basisklant voor mijn ‘Ajax-straf’. Ik moest een jaar lang diep in de vriezer, omdat ik mijn contract niet verlengde. Toen heb ik de nationale ploeg echt gemist. Er is niets belangrijkers in het voetbal dan je land vertegenwoordigen."

"Ik ben nu 26 jaar en geniet ervan dat ik lange tijd honderd procent fit ben geweest. Ik had het gevoel van topvoetbal al gehad in de Europa League, toen we verloren van topploegen als Atlético Madrid. Zij waren echt heel goed en toen ik tegen ze voetbalde, wist ik zeker dat ze het toernooi gingen winnen. Ze hebben het echt in stijl gewonnen", besluit Boilesen, die tot medio 2021 vastligt bij FC Kopenhagen.


Poll

Denk jij dat Nicolai Boilesen het niveau van de Premier League aankan?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

32 reacties (laatste reactie door holy_shit)

Niet omdat je je contract niet verlengde, maar omdat je je hand overspeelde Nicolai.

25 mei 2018 om 22:11

Precies, niet verlengen maar ook elke trasnfer weigeren. En dat na twee jaar blessures waarin je niet speelde maar wel betaald werd. Elke keer deeed Ajax er alles aan om je weer terug te laten keren in het elftal en dan wil je perse gratis weg.

Je weet dat je voor het laatste jaar van je contract bij ajax 2 opties hebt. Sund van zo’n speler, maar dat is het spel dat je speelt.

25 mei 2018 om 19:00

Maar, Ajax wilde hem ook niet verkopen aan de clubs waar hij op dat moment heen wilde, omdat Engelse clubs meer wilden betalen.

25 mei 2018 om 19:53

Welke clubs waren dat dan en wat zijn de bronnen? Ik kan niks vinden.

25 mei 2018 om 20:02

@nijogeth

Waar wilde hij dan precies heen, wat Ajax niet toestond? Volgens mij was Ajax er uit zowel met Engelse als Italiaanse clubs. Heb niet gehoord dat er nog interesse was uit andere landen en dat Ajax dat geblokkeerd heeft.

26 mei 2018 om 01:18

Voor zover ik weet wilde Boilesen graag naar Celta

25 mei 2018 om 19:02

En zo is het. Daarbij was er geen club die hij interesant vondt in hem geïnteresseerd omdat hij simpelweg niet zo goed was als hij zelf vond. Tja, dan heb je gegokt en verloren....enne een echte man zou dat accepteren...

25 mei 2018 om 19:36

Yep, je hebt twee opties bij Ajax. Of je mag een jaar op de tribune gaan zitten of je blijft basisspeler en aanvoerder. Hoe hypocriet wil je het hebben?

25 mei 2018 om 19:53

Wat bedoel jij eigenlijk?

25 mei 2018 om 20:04

Veltman waarschijnlijk.

26 mei 2018 om 09:13

Dat slaat nergens op want Veltman is nog nooit op de tribune gezet en bovendien is hij tot zijn blessure gewoon eerste aanvoerder geweest..

Ajax heeft hem contractverlenging aangeboden, waarbij hij zelfs bij de best betaalde spelers ging horen. Tijdens zijn zware blessure! Maakte hem zelfs aanvoerder, God mag weten waarom, maar hij werd ‘t. Toen zei hij dat hij naar een grote club wilde, hij noemde zelfs Barcelona een optie. Die kwam dus, uiteraard, niet. Hij mag Ajax wel bedanken. Hebben hem jarenlang betaald tijdens zijn talrijke blessures.

25 mei 2018 om 19:05

Dat was dus de grootste fout die de Boer heeft gemaakt, Boilesen aanvoerder maken. Die dacht toen ook even dat ie God was met z'n aanvoerdersband van het grote Ajax om zn arm, hij zag de volgende stap ala Barcelona al voor zich glinsteren.. helaas

25 mei 2018 om 19:17

Uiteindelijk speelt hij nu gewoon voor een club die gelijkwaardig is aan ajax / psv / e.d.

25 mei 2018 om 19:42

Wat is je punt, thucan? Hij dacht dat hij klaar was voor een topclub.

25 mei 2018 om 20:07

Geen haat naar Kobenhavn maar hoeveel geld verdient hij daar? Dat is namelijk het allerbelangrijkst voor Boilesen.

26 mei 2018 om 01:21

Terwijl hij ondertussen jaren verder is, stilstand is achteruitgang. Zeker in het geval van Boilissen die veel meer had kunnen bereiken als hij zijn hand niet had overspeeld.

25 mei 2018 om 19:38

Dat Ajax hem doorbetaalde tijdens zijn blessures is inderdaad erg netjes van Ajax. Logisch ook, anders zouden ze contractbreuk hebben gepleegd want ze zijn het namelijk verplicht.

25 mei 2018 om 19:51

Dat weet ik ook wel. Maar dat ze hem contractverlenging aanboden tijdens zijn zware blessure gaf toch duidelijk aan dat ze vertrouwen in hem hadden.

Hij is pas 26, door schade en schande wijs geworden en best een leuke speler. Internarional van Denemarken dus kan er wel wat van. Vind vast een mooie club in een mooie competitie en anders zit hij prima bij Kopenhagen. Gun hem een mooie stap. Het verleden is het verleden.

25 mei 2018 om 20:09

Ja inderdaad, hij heeft het prima voor elkaar. En had er nou echt meer in gezeten? We zullen het nooit weten.

Volgens mij mag Boilesen heel blij zijn dat hij een aantal jaar bij Ajax heeft mogen voetballen, en ook nog eens een tijdje aanvoerder is geweest. Zet wat extra deuren open op je CV.

Dit is ook zo beroerd afgehandeld van Ajax, frustrerend gewoon. Als voorbeeld heeft t niks geholpen, jonge talenten verlengen nog steeds niet als ze wegwillen, en ze zitten sinds zijn vertrek met een linksback probleem. Maar goed, ik zal het wel verkeerd zien.

25 mei 2018 om 20:12

Je hebt geen keus dan het vol te houden. Anders wordt je jaarlijks gegijzeld door je eigen spelers. Veel clubs zitten met dit probleem. En sommigen spelen het dan veel viezer dan Ajax.

25 mei 2018 om 20:54

Ik zeg niet dat t nooit voorkomt, maar in de meeste gevallen worden spelers met aflopende contracten gewoon opgesteld. Dit Ajax beleid is echt niet standaard.

25 mei 2018 om 20:56

Je hoeft het helemaal niet vol te houden. Sterker nog denk dat dit soort zaken juist tegen Ajax gaan werken. Daar waar ze nu al jeugdspelers voor hun debuut bij Ajax 1 nu al kwijt raken aan Engelse topclubs is de kans alleen maar groter dat dit vaker gebeurd. Een jeugdspeler denkt nu wel 2 keer na voordat ze een jeugdcontract tekenen aangezien ze volgens Ajax geen invloed hebben op hun eigen carrière. Zijn ze niet goed genoeg wordt hun contract niet verlengd. Zijn ze wel goed genoeg wil Ajax ze dwingen te blijven. Waarschijnlijk werkt het ook zo in Engeland maar zijn ze wel financieel onafhankelijk en hebben ze ook een goede leerschool!

25 mei 2018 om 21:50

Je hebt juist alle macht. Als je niet wilt blijven met een jaar contract verkoopt Ajax je. Ze hebben geen keus want ze zijn van het geld afhankelijk. Het lijkt net of jij medelijden hebt met voetballers!

Dit wil Ajax ook doen met Kluivert. Heel gemeen. Ajax maakt niet gelukkig .

Dit wil Ajax ook doen met Kluivert. Heel gemeen. Ajax maakt niet gelukkig .

heel veel spelers hebben een arogantie over zich heen van heb ik jou daar

ff aanpassen wil niet weer een ban voor een paar vieze woordjes

je hebt het zelf verprutst met je gedrag jij ondankbaar schepsel

Volgens mij zijn wij getuige van een aparte voetbalclub en aparte spelers, beide kampen hebben hun belangen. Het is apart om het heen en weer te zien schieten. Zogenaamde unieke verhalen worden vaak herhaald en verliezen hun unieke, aparte karakter.

Club roept zus, speler roept zo en ondertussen heeft de fan ook nog een mening die sneller van mening verandert dan een Trump.

Het is zo makkelijk om een speler te verketteren maar ik realiseer mij dat het mensen zijn, mensen met emoties, mensen ook die zich anders gedragen dan de gemiddelde mens op de wereld. En ondertussen denken de fans dat dit gedrag normaal is.

Een Kluivert kopieert gedrag waarmee hij is opgegroeid, gedrag dat hem ook door waarnemers wordt ingefluisterd. Ditzelfde geldt voor heel veel spelers trouwens.

Het is een aparte poppenkast.

Het is trouwens heel normaal dat als een speler geblesseerd is dat hij zijn salaris doorbetaald krijgt. Het is geen argument. Werk je bij een baas dan geldt dit toch ook voor jou...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Kopenhagen

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
R. FalkMiddenvelder234
ZecaMiddenvelder222
V. FischerMiddenvelder223
J. WindAanvaller2111
K. JohnssonKeeper220
K. WilczekAanvaller208
K. BartolecVerdediger151
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Kopenhagen.

84 fans
Verdediger, 29 jaar

In de wandelgangen

Zondag 18 april
Sergio Agüero kondigde onlangs zijn vertrek bij Manchester City aan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren