Drenthe verklaart één Oranje-cap: 'Rechercheurs en foto's van dode mensen'

Donderdag, 24 mei 2018 om

Royston Drenthe kwam in zijn actieve loopbaan niet verder dan één A-interland. De oud-speler van onder meer Feyenoord, Real Madrid en Everton deed op 17 november 2010 elf minuten mee in de oefeninterland tegen Turkije (1-0). Dat hij vervolgens nooit meer het tenue van Oranje om de schouders droeg, had volgens Drenthe voor een groot deel te maken met dat hij door toenmalig bondscoach Bert van Marwijk in bescherming werd genomen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

41 reacties (laatste reactie door constant kante)

Ben ik de enige die dit een vrij onduidelijk verhaal vind? Hahaha Arme Royston, dit moet zo’n beetje de slechtst mogelijke eerste indruk op een bondscoach ooit zijn..

24 mei 2018 om 23:47

Nee het hele verhaal was los zand. De opbouw naar dit verhaal op vd meyde zn kanaal was al dramatisch. Hij zat 2,5 minuut over onzin te lullen tot hij eindelijk vertelde waarom hij zo weinig was opgeroepen. Hij zit de hele tijd te praten, maar zegt eigenlijk niks, zoals wel vaker. Zou me niks verbazen als dit verhaal niet (helemaal) klopt.

24 mei 2018 om 23:53

Heb de beelden niet gezien, maar als iemand zo'n onsamenhangend verhaal afsteekt (en dat doet Drenthe wel vaker) kan VZ er ook voor kiezen om er géén item van te maken. Hier is echt geen touw aan vast te knopen... 😂

25 mei 2018 om 01:54

Nee joh, is ook eens verfrissend dat "vrienden en niffos van mij".

25 mei 2018 om 08:12

Drenthe had gewoon zn mondje moeten houden. maakt er zelf een item van terwijl niemand hier van wist. Dat VZ dit verhaal plaatst zodat je dit 's ochtends op prime time leest,is logisch. Iedereen zuigt deze sensatie kul op als zoete honing

25 mei 2018 om 07:48

Ben wel benieuwd wat dan het echte verhaal hier achter is. Als zijn telefoon echt afgetapt is, waren er toch echt wel zeer zware verdenkingen naar hem toe, anders gebeurt dit niet. Raar verhaal!

25 mei 2018 om 12:43

gilau

Edat er alleen getapt mag worden bij mensen waar een redelijke verdenking tegen bestaat dat is heel erg 1999! Tegenwoordig mag de politie waar ze dat nodig vinden en met toestemming van de rechter commissaris ook onder bekende derden van verdachten aftappen.

Overigens, als straks die sleepwet die is afgestemd bij het referendum een beetje is aangepast en opgepoetst en vervolgens alsnog is ingevoerd, dan gaat het nog veel verder omdat in dat geval sowieso al letterlijk iedereen, én ongericht, afgetapt mag worden.

Nee domme drol. Als je een beetje mentaliteit had gehad en had geleefd voor je beroep en voor het spelletje waar je als kleine jongen zo verliefd op was geworden, dan was je nu misschien nog wel geselecteerd voor het NL elftal. Van Marwijk liet je zien waarvoor je alles moet laten, om met trots dat oranje shirt te mogen dragen.

24 mei 2018 om 23:46

Oei, ik wil niet gelijk conlusies trekken, maar je laatste woord van je 1e zin?

24 mei 2018 om 23:49

Drol? Als je serieus het "racisme" stickertje op het woord drol wil plakken dan euhm kan ik je helaas niet meer redden.

24 mei 2018 om 23:56

Anders even ‘n ander woord ipv drol bij dit artikel. We leven in zo’n gevoelige maatschappij tegenwoordig hè.

25 mei 2018 om 00:11

Ja, dat komt door mensen zoals jij. Je kunt ook niet achter elk woord iets proberen te zoeken.

25 mei 2018 om 00:52

Dat je dat associeert met racisme zegt meer over jou dan over Keizer!

25 mei 2018 om 08:00

Royston voldoet dus gewoon niet aan jouw verwachtingspatroon,en een beetje inlevingsvermogen in de wereld van Royston is je ook vreemd.

Of had je gedachjt dat als ie dezelfde roots als Kuyt had,hij opeens welbespraakt en weloverwogen zijn keuzes had gemaakt ?

Drenthe is Drenthe,en over hem oordelen ,zegt feitelijk meer over ons dan over hem.

25 mei 2018 om 10:15

Gadverdamme Leonadro, meen je dit nou?! Drol wordt in het Nederlands wel vaker gebruikt en heeft zeer zeker NIETS met iemands huidskleur te maken. Ik denk dat werkelijk niemand het op deze manier geassocieerd had tot jij met je domme opmerking kwam. Wat een racist ben jij zeg, ongekend! En dan in je slachtofferrol schuilen om zelf de meest racistische van allemaal te zijn, chapeau!

26 mei 2018 om 10:41

Ben met je eens Keizer

25 mei 2018 om 00:15

Grote praat. Zo'n megatalent was Drenthe niet. Hij heeft een goed ek-21 gedraaid en profiteerde met een overstap naar de grootste club ter wereld waar hij aardig wat wedstrijden heeft gespeeld. Daarna gaat het bergafwaarts omdat hij als jonge gast mogelijk de weelde niet kan dragen. Op zich begrijpelijk. Dat is het leven zoals het is. En Drenthe doet daar verder niet moeilijk over. En dat waardeer ik wel. Ipv dat hij naar iedereen gaat lopen wijzen. Zo te zien heb jij er meer moeite mee dan Drenthe zelf, met het feit dat hij maar 1 interland heeft gespeeld. Grappig trouwens dat je steeds 'je' typt. Misschien dat Drenthe hier op het forum komt, de reactie van groot voetbalkenner Keizer leest en zich kapotschrikt en keihard gaat trainen om alsnog op het ek van 2020 te staan.

25 mei 2018 om 02:12

Dat is zo een onzin argumentatie, Tuurlijk was tie een megatalent hij speelde samen met ronaldo in het team bij real op jonge leeftijd. Geloof me hij had alles wat een back nodig had. Het lag puur aan zijn mentaliteit.

25 mei 2018 om 08:21

Als je dit interview niet begrijpt ga dan naar de bron, want alles wat jij nu uitkraamt legt hij ook uit en als je dat ook niet begrijpt dan moet je naar de spiegel kijken voordat je iemand een drol noemt. Want Drenthe sprak geen vreemde taal Andy kon prima met hem communiceren.

Hilarisch filmpje. En het erge is dat je hem van begin tot eind gelooft.

Ik snap dus helemaal niks van die derde alinea.

24 mei 2018 om 23:50

Je bent niet de enige

24 mei 2018 om 23:51

Al die alinea’s nog aan toe hè

25 mei 2018 om 11:41

Hoe ik het intrepeteer: Een paar vrienden en neven van mij waren betrokken bij een moord en er waren vermoedens van de politie dat Drenthe er ook bij betrokken was. De politie heeft toen zijn telefoon afgetapt en omdat hij een keer aan iemand vroeg om zijn kinderen naar de hoek van holland te brengen dachten ze dat hij het had gedaan aangezien de moorden ook in de Hoek van holland waren.

In die tijd presteerde drenthe gewoon, nu is het dus eindelijk duidelijk waarom het bij 1 cap blijft. Het is wel heel overdreven van de politie om voor zoiets verhaal te gaan halen wanneer iemand voor zijn land uitkomt. Dit hadden ze zeker beter moeten aanpakken.

25 mei 2018 om 00:03

Drenthe heeft nooit langdurig goed gepresteerd om geselecteerd te blijven worden voor Oranje. Als zijn mentaliteit een beetje beter was geweest, hadden we hier te maken met 1 van de beste spelers van de wereld, maar het was helaas niet zo.

25 mei 2018 om 00:05

Ja echt hè. Het lijkt wel of de politie het opsporen van de daders van meerdere moorden belangrijker vindt dan voetbal.

Logisch dat jullie hem niet kunnen volgen.. Jullie komen dan ook van een andere wereld maar als je van de straat bent snap je precies wat Royston zegt.

25 mei 2018 om 00:21

Oh dus het ligt aan ons dat niemand hem begrijpt... Ja ja nu snap ik het..

25 mei 2018 om 00:39

Als je van de straat bent ? 😂😭 Nederland is geen Amerika.

25 mei 2018 om 01:46

Volgens mij maakt Drizzy416 gewoon een geintje en happen jullie

25 mei 2018 om 07:32

Hahaha van de straat.. hangen met je vriendjes op een schoolpleintje heeft helemaal niets met 'van de straat' komen te maken man.

25 mei 2018 om 08:41

@Drizzy416: Ik kom van de straat (ik heb net de kliko aan de straat gezet namelijk) en begrijp nog steeds niet wat hij nu precies zegt. Ik ga zometeen nog maar eens een keer de straat op. Misschien begrijp ik het dan...

Ach deze gast is volledig waus! Op moment hij zijn mond opentrok tijdens die Champions League analyses, die mensen achter hem in het publiek kwamen niet meer bij van het lachen.. Moet echt uit dat soort programma's geweerd worden, tegen zichzelf in bescherming nemen heet zoiets.

25 mei 2018 om 01:47

Hij lacht zichzelf vast ook rot. Het gaat niet om hem maar om de slimmerikken die heb uitnodigen. Het niveau van de mensen daar aan tafel is ongelofelijk laag. Ik heb bijvoorbeeld Heitinga ook nog nooit een zinnig woord horen zeggen. En Ronald de Boer trapt ook alleen open deuren in. En ga zo maar door... En ondertussen maar klagen dat niveau achteruit gaat. Dan denk ik ja trek je pak uit, veeg de make up van je kop en doe bijvoorbeeld wat met de jeugd. Onze “helden” hebben echter liever inkomen van Fox of SBS ipv dat ze ergens in een organisatie iets serieus betekenen voor het Nederlands voetbal.

25 mei 2018 om 07:42

Heitinga coacht ajax a1...

25 mei 2018 om 08:39

En nog het ergste dat ze Rico Verhoeven uitnodigen. Die jongen komt niet om voetbalanalyse te doen, hij komt puur omdat hij geilt op tv en alle media aandacht die hij krijgt.

Prima interview, lekker open en eerlijk. Jammer dat iedereen die het niet gezien heeft het een rare gozer vind. Prima kerel die royston. Het is ook gewoon een kerel die zijn werk bovengemiddeld heeft gedaan. Zouden meer van zulke voetballers moeten zijn zoals Andy en royston. Vond dit overigens 1 van de betere bij Andy in de auto interviews.

Royston is echt het voorbeeld van dat je meer nodig hebt dan alleen talent, hoeveel talent die gene ook heeft...

Wat moet ik hiervan maken. Het zal vast wel kloppen en is makkelijk na te gaan, maar ik zie absoluut geen causaal verband. Dat het bij slechts die 11 minuten is gebleven heeft toch vooral met kwaliteit te maken en wellicht ook met de juiste keuzes maken. In het interview komt hij op mij niet al te slim over, maar dat kan ook aan zijn beheersing van de Nederlandse taal liggen en daar zou ik hem verder niet op willen beoordelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 17
2187 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
Daley BlindVerdediger60
Georginio WijnaldumMiddenvelder61
Kevin StrootmanMiddenvelder50
Wesley SneijderMiddenvelder52
Quincy PromesMiddenvelder53
Davy KlaassenMiddenvelder51
Bas DostAanvaller50
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

88 fans
Coach, 66 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 21 september
Newcastle United heeft weer interesse in Nicolás Tagliafico, maar krijgt forse concurrentie uit Italië. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren