Real Madrid kan zorgelijke statistiek van Jürgen Klopp in finales vergroten

Zaterdag, 26 mei 2018 om

Twee Europese grootmachten nemen het zaterdagavond tegen elkaar op in de finale van de Champions League. Real Madrid kan voor de dertiende keer de beste van Europa worden, terwijl Liverpool de cup met de grote oren vijf keer eerder omhoog mocht tillen. Opta blikt vooruit op de apotheose van het seizoen in het NSC Olimpiyskiy in Kiev, zaterdagavond vanaf 20.45 uur.

O Real Madrid staat voor de zestiende keer in de finale van de Europa Cup I of de Champions League. Geen enkele club stond vaker in de eindstrijd dan de Koninklijke.

O Twaalf van de vijftien finales werden door Real Madrid gewonnen. Alleen Benfica (1962), Internazionale (1964) en Liverpool (1981) wisten de Spaanse topclub in de eindstrijd te verslaan.

O Liverpool heeft voor de achtste keer de finale van de Europa Cup I of de Champions League bereikt. Dat is drie keer meer dan iedere andere Engelse club.

Peter Crouch, Steven Gerrard en Dirk Kuyt treuren tijdens de verloren Champions League-finale tegen AC Milan (2-1) in 2007.

O Twee van zeven finales eindigden voor Liverpool in een nederlaag: in 1985 tegen Juventus en in 2007 tegen AC Milan.

O Real Madrid is de eerste club sinds Juventus (tussen 1996 en 1998) die erin slaagt om drie keer op rij de finale van de Europa Cup I of de Champions League te bereiken. De Koninklijke zou de eerste club sinds Bayern München (tussen 1974 en 1976) kunnen worden die het toernooi drie keer op rij weet te winnen.

O De wedstrijd in Kiev wordt een herhaling van de Europa Cup I-finale van 1981, toen Liverpool Real Madrid met 1-0 versloeg door een doelpunt van Alan Kennedy. Liverpool - Real Madrid is na Ajax - AC Milan en Ajax - Juventus de derde finale die zowel in de Europa Cup I als in de Champions League is afgewerkt.

O De eindstrijd in 1981 tegen Liverpool was de laatste die Real Madrid verloor. De Koninklijke heeft daarna zes finales gewonnen: in 1998, 2000, 2002, 2014, 2016 en 2017.

Real Madrid viert het winnen van de Champions League in 2017.

O In de laatste zes grote Europese finales tussen Engelse en Spaanse clubs, trokken de Spanjaarden steevast aan het langste eind. Liverpool was in 2016 de laatste Engelse finalist die het onderspit moest delven tegen een Spaanse tegenstander, toen Sevilla de Europa League-finale wist te winnen. Overigens zijn the Reds ook de laatsten die er wél in slaagden om een Spaanse club in een Europese eindstrijd te verslaan: in 2001 werd ten koste van Deportivo Alavés de UEFA Cup gewonnen.

O Real Madrid en Liverpool staan voor de zesde keer tegenover elkaar in Europees verband. De eerste drie ontmoetingen eindigden in een overwinning voor the Reds, terwijl Real de twee meest recente wedstrijden wist te winnen.

O Met veertig doelpunten is Liverpool dit seizoen de meest scorende ploeg in de Champions League. Alleen Barcelona in seizoen 1999/00 (45 doelpunten) en Real Madrid in seizoen 2013/14 (41 doelpunten) scoorden ooit vaker in één Champions League-seizoen.

O Liverpool wist dit Champions League-seizoen zes keer de nul te houden, geen ploeg deed dit beter.

O Zinédine Zidane is de eerste trainer sinds Marcello Lippi (tussen 1996 en 1998 met Juventus) die drie keer op rij de finale van de Champions League weet te bereiken.

O De Franse oefenmeester kan de derde trainer worden die drie keer de Europa Cup I of de Champions League op zijn erelijst heeft staan. Bob Paisley en Carlo Ancelotti slaagden daar eerder in, maar Zidane kan de eerste trainer ooit worden die het toernooi drie keer op rij weet te winnen.

O Jürgen Klopp staat voor zijn tweede Champions League-finale, nadat hij in 2013 met Borussia Dortmund verloor van Bayern München. De Duitser kan na Massimiliano Allegri (2015 en 2017), Diego Simeone (2014 en 2016) en Héctor Cúper (2000 en 2001) de vierde trainer worden die zijn eerste twee finales verliest.

O Vijf van de zes grote finales in zijn carrière eindigden voor Klopp tot dusver in een nederlaag. De enige keer dat de Duitse trainer een eindstrijd wist te winnen, was in 2012 met Borussia Dortmund toen de DFB Pokal werd gewonnen ten koste van Bayern München.

O Cristiano Ronaldo scoorde vaker in een Champions League-finale dan iedere andere speler: vier keer. De Portugees heeft tevens een record op zijn naam staan door in drie verschillende finales (in 2008, 2014 en 2017) te hebben gescoord.

O De aanvaller kan de eerste speler in het Champions League-tijdperk worden die in twee finales op rij weet te scoren. Franz Roth (1975 en 1976) was namens Bayern München de laatste die hierin slaagde toen het toernooi nog de Europa Cup I was.

O Geen enkele speler in de selectie van Liverpool heeft eerder een Champions League-finale gespeeld.

O Ronaldo (vijftien doelpunten, drie assists) en Roberto Firmino (tien doelpunten, zeven assists) zijn de twee spelers die dit seizoen in de Champions League het vaakst betrokken waren bij een doelpunt.

O Mohamed Salah (tien doelpunten), Sadio Mané (negen doelpunten) en Firmino (tien doelpunten) vormen het meest productieve trio in de Champions League-historie. De aanvallers namen het record over van het Real Madrid-trio Ronaldo (zeventien treffers), Karim Benzema (vijf treffers) en Gareth Bale (zes treffers) in seizoen 2013/14.

O James Milner fungeerde dit seizoen al acht keer als aangever in de Champions League. Geen enkele speler is er sinds Opta deze statistiek in seizoen 2003/04 ging bijhouden in geslaagd om negen assists in één Champions League-seizoen te leveren.


Poll

Wie wint de Champions League?


Gerelateerd

33 reacties (laatste reactie door genghibli)

Ik denk dat Real Madrid deze wedstrijd gaat winnen, maar ik gun het Liverpool ook wel. Als Liverpool de CL zou winnen, zou dat een enorme stunt zijn met de selectie die ze hebben. Ook zou dat een zeer leuke verrassing zijn na jaren steeds dezelfde club(s) die de CL winnen.

Liverpool kan het beste met de opstelling, zoals hieronder staat, spelen. Dan zie ik ze het meeste kans maken tegen Real Madrid, ondanks dat het maar 20 procent is in mijn ogen.

Karius
Clyne
Lovren
Van Dijk
Robertson
Milner
Henderson
Wijnaldum
Salah
Firmino
Mane
24 mei 2018 om 10:17

de verhouding van 80-20 is wel een beetje overdreven naar mijn idee, liverpool is dit jaar ijzersterk in Europa. Liverpool is overtuigend, real madrid troeft het af op ervaring. Ik denk dat beide teams aan elkaar gewaagd zijn met een lichte voordeel voor Madrid. Een verhouding van 60-40 zou meer op z'n plek zijn.

Ik hoop dat Liverpool de cup wint, maar boven alles wil ik weer een voetballende finale zien. Zenuwen, heen en weer gecounter zodat ik als een buitenstaander van het potje kan genieten, zelfs dan kan ik met elke uitslag leven.

24 mei 2018 om 10:52

Je bent wel erg trots op je redelijk normale en onbelangrijke Toto inzet. Heb het je hier al meerdere keren zien verkondigen. Blijkbaar was je toch niet zo zeker van je zaak want dan had je wel wat meer dan een 10tje ingezet.

Het is gewoon een finale en dat is altijd een wedstrijd op zich en in mijn ogen is het gewoon 50/50, als Liverpool een goede dag heeft wint Liverpool, heeft Real een goede dag dan wint Real.

Liverpool zal gewoon in de vaste formatie spelen, enkel bij Real zijn er nog enkele vraagtekens.

24 mei 2018 om 11:33

Je kunt toch niet in zijn portemonnee kijken, wat maakt het uit wat hij inzet. Maar goed ik hoop zaterdag op een mooie finale en dat uiteindelijk Liverpool met de cup staat ipv steeds Real Madrid, wordt is tijd voor andere clubs

25 mei 2018 om 15:33

Je hebt het hele tijd over zijn toto.
Wat je nu zegt bewijst dat je niet goed leest en helemaal niet dr boodschap van de afzender proberen mee te krijgen. Als het goed is, heeft hij al gezegd dat hij in januari heeft
In gezet dus wat praat je. Beter weet je wat je zegt voortaan.

Real Madrid is in v
De voordeel doordat ze 3 achter elkaar in de finale staan.
Ze beleven de wedstrijd met veel mindere zenuwen dan Liverpool maar Liverpool is voetballend dit jaar wel beter dan real heeft laten zien ik schat het inderdaad 60 40 in voordeel van real.

Maar mijn gevoel zegt Liverpool gaat verrassen

26 mei 2018 om 11:48

Tuurlijk is het geen 50/50, dat slaat nergens op. Ervaring en kwaliteit beinvloeden de kans aanzienlijk, ook (of juist dan) bij een slechte dag

24 mei 2018 om 11:34

Verwacht dat real deze finale wint zou wel uitzonderlijk zijn 3 maal op rij wel een prestatie van wereldformaat.

24 mei 2018 om 14:31

Van mij mag Liverpool winnen. Zou vele malen mooier zijn.

Durf geen uitspraak te doen. Normaal gesproken heeft Real Madrid natuurlijk een sterkere selectie maar Liverpool heeft voorin spelers lopen die elke wedstrijd kunnen beslissen tegen wie dan ook. Het zal gaan afhangen van de vorm van de dag. Hoop dat Liverpool een goede dag zal hebben.

24 mei 2018 om 11:21

Ik hoop dat Real met angst gaat spelen voor de aanvalstrio van Liverpool, want een goede counter en hij ligt erin. Ben alleen bang dat Real met hun middenveld wat in mijn ogen 2 klasses beter is Liverpool overhoop loopt. Mo for president!

Ik hoop sterk op Liverpool, omdat Klopp mij aanspreekt als manager en persoon, en hij het verdient voor wat hij heeft opgebouwd met Liverpool. Veruit de leukste club in de PL om momenteel naar te kijken (behoudens City, maar die zijn nog een stuk rijker en wel aan hun stand verplicht iets te laten zien, Liverpool doet het in verhouding met veel minder) en eentje die voor verrassingen kan zorgen (zie het tweeluik met City). Dat Van Dijk en Wijnaldum er spelen versterkt dat gevoel nog meer; eindelijk weer kans op internationaal Nederlands succes!

Ben als voetballiefhebber heel bang voor een eenvoudige overwinning voor Real in een eenzijdige finale waar Liverpool wil, maar niet kan omdat Real oppermachtig is

Vrijwel iedereen wil dat Real Madrid op z’n bek gaat in de finale. Des te lekkerder als ze juist overtuigend gaan winnen! Hala Madrid y nada mas!!

24 mei 2018 om 11:41

Vrijwel iedereen die denkt dat Real dik gaat winnen. Liverpool heeft helemaal niets te verliezen en daarom is het alleen maar lekker als ze hem toch weten te pakken. YNWA

24 mei 2018 om 20:09

Hoezo heeft liverpool niets te verliezen? Ik meen dat de CL titel op het spel staat, dus ze hebben wel degelijk iets te verliezen. Liverpool gaat de wedstrijd wel in met minste druk en verwachtingen. Men verwacht veel meer van Real denk ik en de druk is ook veel groter.

25 mei 2018 om 03:43

Precies wat jij zegt, ik overdreef het alleen een beetje als reactie op bovenstaande.

24 mei 2018 om 16:38

Underdog heeft altijd meer stemmen van de onafhankelijk kijker.

24 mei 2018 om 20:14

En al helemaal als een ploeg al voor de derde keer op rij dreigt te winnen, dan is de teneur al snel "geef 'm nu maar eens aan een ander".

Ik ben bang dat het een wedstrijd wordt zoals Manchester united - Liverpool dit seizoen. Real laat Liverpool aan de bal en houdt het veld compact, gaan twee keer toeslaan op de goede momenten en voor de rest die wedstrijd doodmaken.

24 mei 2018 om 20:12

Het veld, klein en compact maken en Liverpool veel aan de bal laten, lijkt wel de juiste tactiek om hun te verslaan. Tegen Chelsea, United hebben ze allebei verloren die min of meer deze tactiek hanteerde.

24 mei 2018 om 20:17

Ik denk dat Real Madrid het niet kan maken om de bal aan Liverpool te geven, de fluitconcerten zullen niet van de lucht zijn en dan is het lastig om niet het initiatief te nemen.

Als de Liverpool defensie deze pot compact blijft en geen gaten laten vallen en het middenveld overeind blijft, dan geef ik ze toch een goede kans! Hoop zo dat Liverpool wint zaterdag!
You'll never walk alone! Come on Reds!

Ik weet niet of het mag van vz maar gaat het toch vragen; Marcelo staat tegenover Salah, gaat hij Geel pakken? Want je kan 4.5x je inzet krijgen! Voor zekerheid nog een ontopic: Het zal spannend worden met veel goals. Real madrid dat klinisch is en liverpool dat alles op alles zou zetten. Ik voorspel 3-2 of 4-2 voor madrid

24 mei 2018 om 20:12

Goed dat je het zegt, daar ga ik denk ik mooi ff 20 euro op inzetten. Salah gaat er echt wel een paar keer gevaarlijk langskomen en Marcelo gaat met zijn ervaring dan ook zeker minimaal 1 keer aan de noodrem trekken.

OT: Hoop zelf dat Liverpool de wedstrijd over de streep trekt maar denk eerlijk gezegd dat Madrid het vrij zakelijk en saai wint met 2-0.

24 mei 2018 om 21:43

Via welk wed kantoor?

Twee aanvallend ingestelde ploegen in een alles of niets wedstrijd, zorgt altijd voor spektakel. Ik kijk er alvast naar uit, wordt waarschijnlijk weer een spannende wedstrijd met een moordend hoog tempo. Ik gok op 2-2 gelijkspel, waarna real madrid uiteindelijk wint op penalty’s. Denk dat veel Liverpool spelers de zenuwen niet onder controle kunnen houden en een slechte penalty trappen.

Ik vind het alsnog nog altijd een 50/50 situatie, dus het kwartje kan elke kant op vallen. Vind real namelijk beduidend zwakker dit seizoen vergeleken voorgaande seizoenen.

Ik denk wel dat real deze wedstrijd gaat winnen. En als fan van real hoop ik ook wel dat dit dan een keer een overtuigende overwinning wordt. Maar eerlijk is eerlijk als real hem nu wint moet je niet weer willen dat real zover komt in de cl volgend jaar. Want 4x op rij is wel teveel van het goede. Dan is het niet meer leuk om naar te kijken. Liverpool gun ik het ergens ook wel puur om de verrassing.

Ik ben bang dat dit feit de doorslag zal geven in voordeel van Real Madrid:
Geen enkele speler in de selectie van Liverpool heeft eerder een Champions League-finale gespeeld.

26 mei 2018 om 22:56

Onderschat, maar zeker waar. Iedereen wil bewezen winnaars in hun kern.

Schrijf er nog maar een verloren finale bij. Bizar wel. Niet echt een statistiek die je als coach wil.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Liverpool

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Liverpool6544
5.Arsenal5016
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Joël MatipVerdediger10
Trent ArnoldVerdediger10
Dejan LovrenVerdediger10
Alberto MorenoVerdediger10
Joseph GomezVerdediger10
Emre CanMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Liverpool.

3786 fans
Aanvaller, 34 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Juventus 24 19 2 0
2017/2018 Real Madrid 27 26 1 0
2016/2017 Real Madrid 29 25 4 0
2015/2016 Real Madrid 36 35 3 0
2014/2015 Real Madrid 35 48 5 1
Laatste voetbalnieuws

Juventus balanceert op rand van afgrond na late nederlaag in Madrid

Atlético Madrid heeft woensdagavond goede zaken gedaan in de eerste wedstrijd van zijn tweeluik tegen Juventus. De Spanjaarden wonnen dankzij late doelpunten van José María Giménez en Diego Godín met 2-0...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 20 februari
Paris Saint-Germain gaat een poging wagen om Dani Alves aan boord te houden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren