Maher teleurgesteld: ‘Dat er A werd gezegd, maar B werd gedaan’

Dinsdag, 22 mei 2018 om 20:31

Adam Maher verruilde PSV in januari voor FC Twente, maar degradeerde vervolgens met die club uit de Eredivisie. De 24-jarige middenvelder tekende in Enschede een contract voor zes maanden en kan daardoor komende tijd transfervrij op zoek naar een nieuwe club. In gesprek met Voetbal International geeft Maher toe dat er voldoende interesse is.

“Ik ga het liefst aan de slag in een mooie competitie in West-Europa. Er is ook interesse genoeg, vanuit Engeland, Frankrijk en België bijvoorbeeld. Maar ook Spanje en Duitsland zijn mooie landen. Het is nu aan mij om de juiste keuze te maken”, zegt Maher. Toen hij in 2013 AZ verruilde voor PSV, waren de verwachtingen hooggespannen. Al met al liep zijn periode in Eindhoven uit op een teleurstelling. “Ik kan mezelf recht in de spiegel aankijken en zeggen dat ik er alles aan heb gedaan om te slagen bij PSV.”

“Het loopt zoals het moet lopen, blijkbaar was dit voor mij niet voorbestemd. Dan niet, er zijn ergere dingen in de wereld”, vervolgt de middenvelder. Maher stelt dat zijn eerste seizoen niet goed genoeg was, mede doordat hij na het EK met Jong Oranje pas laat arriveerde en geen vakantie had. “Ik speelde vanaf het begin van het seizoen alles, waardoor ik fysiek het hele seizoen achter de feiten aan liep. Ook maakte ik me lang druk over mijn positie. Ik was gehaald als nummer 10, maar PSV speelde met de punt naar achteren. Zonder 10 dus. Daar baalde ik van.”

Maher stelt tevens dat hij vaak zonder reden gewisseld werd. “Als ik slecht speel, ben ik de eerste die zegt: haal me er maar uit. Maar nu had ik het gevoel dat het niet uitmaakte wat er gebeurde, het waren toch altijd dezelfde spelers die gewisseld werden. Lekker makkelijk”, stelt Maher. Hij merkte dat er weinig veranderde aan zijn situatie. “Dat er A werd gezegd, maar B werd gedaan. Ik heb liever dat je zegt dat ik een slechte speler ben, dat ik niet goed genoeg ben voor een bepaalde rol en dat je voor iemand anders kiest, dan dat je tegen mij liegt.”


Poll

Snap jij dat Adam Maher niet geslaagd is bij PSV?


Gerelateerd

29 reacties (laatste reactie door skede)

Ik zie eigenlijk alleen een opeenhoping van excuses, terwijl hij de schuld niet bij zichzelf legt. Hij heeft genoeg kansen gehad, speelde zelden goed bij PSV en ook bij z'n halfjaar FC Twente kwam het er niet echt uit.

22 mei 2018 om 22:01

Helemaal mee eens. Winnaars hebben een plan Verliezers hebben een excuus Duidelijk waar Maher bij hoort

23 mei 2018 om 10:59

Sirius

Dat vind ik dus ook! Als hij na één seizoen al zou zijn afgeserveerd, okay. Maar dat was niet zo. Feit is dat hij gewoon té weinig wedstrijden goed gespeeld heeft en eigenlijk zelden echt goed speelde. Hij viel in de meeste wedstrijden echter gewoon niet of nauwelijks op, zo erg was het soms.

En daarbij geeft hij zelf ook wel een beetje aan waar het aan lag. Hij stelt gehaald te zijn als nummer tien. Dat lijkt me stug. De speelwijze is de verantwoordelijkheid van de trainer. Spelers hebben daarin natuurljik niks te eisen. En los daarvan, wat dacht Maher nou precies? Dat een trainer binnen komt en eventjes het gehele spel en de tactiek gaat aanpassen aan een spelertje van 19?? Kom op zeg! En dan nog. Als hij in staat was geweest het spel naar zijn hand te zetten, dan had hij wellicht af kunnen dwingen dat hij centraal in de speelwijze zou komen te staan. Maar dat was niet zo. Hij kwam gewoon als linkshalf onvoldoende uit de verf.

En dát had echt niets met de keuzes van de trainer te maken. Maar alles met de gebrekkige kwaliteiten van Maher. Bij AZ was hij vormgever en kon hij doen en lopen waar hij wilde. Achter hem stonden twee lopers en werkers, die hielden hem uit de wind. Bij PSV gaat dat niet. Zoals ook en Ziyech werd geacht om zijn werk verdedigend te doen, zo moest ook Maher bij PSV zijn defensieve taken oppakken. Dat ging, zo geeft hij zelf ook toe, ten koste van zijn aanvallende impulsen. Bovendien moest hij veel meer meters maken, vuile meters ook. En dat was hij nooit gewend.

Om eerlijk te zijn vind ik zelfs dat PSV met hem gewoon zelfs heel erg veel geduld heeft gehad en hem ruime kansen is blijven geven. Maar uiteindelijk is gewoon gebleken dat hij het niveau PSV niet gehaald heeft. Punt.

Op zich een goede en verstandig reactie maar op de een of andere manier voel ik toch een sneer richting Psv. Maher, je mag best toegeven dat je gewoon niet bracht wat er van je verwacht werd.

22 mei 2018 om 20:58

Persoonlijk vind ik dat hij best een sneer mag geven richting PSV. Bij AZ speelde hij geweldig als op 10, PSV haalde hem voor de 10 positie. Hij heeft daar overal gespeeld maar niet op 10 terwijl het voor iederern duidelijk was dat hij enkel rn allern op die positie kan ballen.

22 mei 2018 om 21:09

In oktober 2014 gaf Maher aan dat het fout was dat hij maar bleef focussen op de '10' positie en dat hij vol voor de rechtshalfpositie ging. Vind het persoonlijk dan zwak om je dan nu zo uit te laten. De beste jongen is gewoon niet goed genoeg. Wel een sympathieke knul maar ik vind deze sneer dan een beetje onnodig.

22 mei 2018 om 22:21

Dank voor de uitleg, die informatie wist ik niet. Inderdaad, sympathieke knul, misschien dat t bij een nieuwe 'beter' met en voor hem zal gaan.

Nou zo best speelde je niet maher. Dan kan jij dat wel vinden dat het niet zo is maar jij hoeft het niet te verantwoorden als je drie keer verliest.

Nog steeds erg jong. Hoop dat hij een laatbloeier is en op iedereen zijn gram.haalt.

Het grappigste vind ik bij de Maher topics dat er altijd mensen zijn die vinden dat hij bij PSV niet geslaagd is omdat hij 'verkeerd werd gebruikt'. Er is maar 1 reden dat hij bij PSV niet geslaagd is en dat is omdat hij niet het niveau van PSV heeft. Hij moet dan ook vooral niet proberen om bij een club te gaan spelen die een zelfde of zelfs een hoger niveau dan PSV nastreeft. Het is ook lastig als je een speler bent met een aardige basistechniek, maar zonder echt specifieke kwaliteiten. Misschien dat PEC Zwolle of NEC iets voor hem is. Aanvallend voetbal waar ze de bal mogelijk bij hem inleveren.

22 mei 2018 om 21:07

Je hebt het over niveau maar je vergeet dat je soms ook gewoon geluk moet hebben qua competitie/coach/spelers/... rond je.

Er zijn genoeg spelers die bij topclub A niets lieten zien maar bij B wel. Betekent niet dat ze het niveau niet aan kunnen of het niet in zich hebben. Bij de ene club draai je beter dan de andere.

22 mei 2018 om 23:21

@spreekwoord: Grappig dat jij vind dat de man die vlak voor zijn overgang naar PSV, persoonlijk PSV de das om had gedaan in de finale, niet goed genoeg was voor dat PSV. De Maher die van Az naar PSV was zeker goed genoeg. Bij PSV is het ergens fout gegaan maar ik denk dat het ern combinatie was van niet juis gebruikt worden, een gebrek aan vertrouwen en mentaliteit.

23 mei 2018 om 06:40

Dat zegt toch niks multatuli? Willem 2 vernederde PSV laatst met 5-0. Alsof PSV nu ook maar een speler van Willem 2 nodig heeft.

23 mei 2018 om 11:05

multatuli

Ga jij nou op basis van één incident (één goede wedstrijd van Maher tegen Psv) allerlei vergaande conclusies verbinden? Dat is link. Dan zouden we aan één wedstrijd (ajax verliest met 3-0 van PSV in Eindhoven waardoor PSV kampioen wordt) dus de conclusie moeten verbinden dat in rechtstreekse duels tussen PSV en Ajax met een titel op het spel PSV altijd de beste van de twee is.

Bovendien, dat je de beste speler van je subtopclub bent (AZ op dat moment) dat wil daarmee sowieso natuurlijk nog niet zeggen dat je dus goed genoeg bent voor de echte top.

Tsja, Wijnaldum was ook een '10' en was daar heilig van overtuigd. Hij kon echter wel de knop omzetten om zich als meer controlerende speler te ontwikkelen. Heb Maher vaak alleen maar horen zeggen dat hij een '10' was en toen hij (terecht) uit de basis was verdreven door de ongewenste Toivonen begon dat twittergedoe. Het verschil? Wijnaldum staat in de CL finale en Maher heeft een waardeloos half jaar met een gedegradeerd Twente achter de rug.

22 mei 2018 om 22:10

Goede vergelijking. Maher is gewoon te mager. Het is een frivole voetballer in een team dat lekker draait, maar zodra het moeilijk wordt is hij de eerste die niet thuisgeeft. Zie Twente, daar mocht hij het op zijn plek laten zien en het was gewoonweg te Magher.

“Ik kan mezelf recht in de spiegel aankijken en zeggen dat ik er alles aan heb gedaan om te slagen bij Psv.”

Ik denk dat Maher's grootste probleem is dat hij dit echt gelooft.

Ik heb de afgelopen jaren veel interviews met Maher gehoord en gelezen. En elke keer deed hij dezelfde uitspraken. Keer op keer ging het over "keihard werken", "blijven knokken", "er alles aan doen", "honderd procent geven", "in mezelf blijven geloven". En elke tegenslag was "leerzaam". En elke keer na zo'n interview had ik toch weer een klein beetje hoop. Dat heel misschien het kwartje nu dan toch was gevallen.

En als hij dan drie dagen later weer op het veld stond, was het dan toch weer hetzelfde verhaal. Tempo terugnemen in een achtervolging. Been terugtrekken in een duel. Toch maar een veilig balletje breed in plaats van een lange bal naar voren. Schoten richting doel zonder enige overtuiging.

Maher gaat er gewoon niet komen. Hij is inmiddels geen talentje meer, hij is al bijna 25. Hij heeft 4,5 jaar onder contract gestaan bij PSV en heeft geen moment weten te overtuigen. En ook bij Osmanlispor (nummer 13 van Turkije) en Twente (nummer 18 van de eredivisie) viel hij niet op.

Ik gun Maher echt het beste. Hij lijkt me een aardige jongen en hij heeft zich bij PSV altijd heel correct opgesteld. Maar hij gaat er gewoon niet komen. Die hoop heb ik jaren geleden al opgegeven.

23 mei 2018 om 11:10

cabinessence

Vooral dat wat je in je laatste alinea schrijft. Want wat ik ook op Maher tegen zou kunnen hebben, of et, ik vind wel dat die jongen zich altijd heel erg keurig in de media heeft opgsteld jegens Psv. Vergelijk dat eens met die Ziyech. Dan is deze jongen een baken van correctheid en netjes gedrag. Zeker gezien zijn afkomst vind ik het ook wel een veeg teken dat niemand hier eens een lans breekt voor hem en hem als voorbeeld aandraagt van het gegeven dat er juist meer dan voldoende prima gastjes zijn in die bevolkingsgroep die dus wel degelijk gewoon een 'goeie kop erop' hebben en dus niet 'allemaal niet deugen' zoals we dagelijks moeten horen van de asociale populistenclubjes die ons mooie land rijk is!!!

In principe heeft hij wel ergens een punt, aangezien hij nauwelijks echt als pure nummer 10 is gebruikt. Maar buiten dat mag je natuurlijk wel het een en ander verwachten van zo'n speler, ook al staat hij niet op zijn favoriete positie. In het begin was het nog wel aardig, waarbij hij een paar belangrijke goals maakte. Maar daarna werd het, los van zijn positie, echt steeds minder. Ik betwijfel dan ook of het wel wat was geworden als hij een heel seizoen als echte nummer 10 had gespeeld. Bovendien, bij Twente speelde hij laatste tijd toch ook als 10? Of heb ik het mis. Daar heeft hij ook bepaald niet overtuigd.

23 mei 2018 om 11:12

Skede

Hij heeft helemaal geen punt. Niet Adam Maher bepaalt de tactiek en speelwijze, de trainer doet dat! En als hij niet kan spelen op zijn favoriete positie, maar als hij als linkshalf moet spelen, dan moet hij met zijn kwaliteiten ervoor zorgen dat hij die positie gewoon prima invult. Zó werkt dat hij een topclub, als Psv.

24 mei 2018 om 16:06

Hij heeft een punt als hij zegt dat hij niet op zijn eigen positie kon spelen. Of dat een excuus is om niet te presteren is een tweede. Daarom zeg ik ook dat je dan alsnog mag verwachten dat een speler met zijn talent laat zien wat hij kan op een andere positie.

Als Cocu zou zeggen tegen hem dat ie niet goed genoeg is zou ie daar weer beledigd om zijn.


Het zijn allemaal van die broze egootjes die weinig kritiek kunnen verdragen.

Zeg gewoon dat je niet genoeg gebracht hebt bij PSV en in die zin dus gefaald hebt.

Nu ligt het altijd weer aan de ander, vermoeiend.

Hij heeft alleen in het eerste kampioenschap een redelijk goed seizoen gedraaid. Hij was de minste van het drietal Guardado, Wijnaldum en hem, maar hij wist zich toen wel redelijk aan zijn positie aan te passen. Seizoen daarop vertrekt Wijnaldum en komt Pröpper waarbij iedereen dacht dit gaat Maher zijn seizoen worden, toen werd ie alsnog eruit gespeeld. Zelfs bij Twente wist hij zich niet uit de malaise te onttrekken. Dan moet je het toch echt bij jezelf gaan zoeken.

Goed voetballen kunnen we allemaal.
Nou ja. Bijna allemaal.

Maher kan voetballen. Geen twijfel over mogelijk.beter dan menigeen.
Maar goed voetballen is één ding. Een goede attitude is wat anders.
En daar schort het vaak aan bij alle talenten van tegenwoordig in Nederland.

Hoewel ik denk dat de overstap van Maher achteraf ook iets te vroeg kwam - ik stond ook te juichen, terwijl hij er nog maar een seizoen Eredivisie op had zitten volgens mij - moet ook gezegd worden dat PSV hem niet had moeten halen vanwege het tactische aspect. Het is geen moment een optie geweest om Maher te plaatsen in de nummer 10-rol waarin hij excellereerde in Alkmaar. Als je met zo'n vaardige spelmaker die de steekpass wil geven denkt een linksmid in huis te halen die vuile meters gaat maken, doe je je eigen investering tekort. En van dat soort aankopen heeft PSV wel vaker last gehad: Luciano Narsingh was met Oussama Assaidi een van de snelle mensen die het countervoetbal van SC Heerenveen floreerde met goals en assists op Bas Dost, maar had niets aan die snelheid bij het PSV waarin hij belandde en waarin dominanter voetbal werd gespeeld waarin de ruimtes klein waren en vooral lagen op de helft van de tegenstander. Bleek een heel matige voetballer uiteindelijk. Dat soort opportunisme moet PSV loslaten; Derrick Luckassen is het laatste voorbeeld van die kortzichtigheid en ik vrees eenzelfde lot voor Denzel Dumfries.

Ik vind het ammer dat Maher niet is geworden wat er van werd verwacht. Ik vind het ondanks alles best een sympathieke gast, die door al die verwachtingen al jaren door een vergrootglas wordt bekeken en beoordeelt. Dat moet een enorme druk met zich mee hebben gebracht en hij is er, vind ik, goed mee om gegaan.

En nu t lijkt dat het verwachte talent er niet meer uit gaat komen hebben we opnieuw de oordelen klaar staan. Maar als ik t nu omdraai, er vanuit ga dat Maher gewoon niet zo goed is als iedereen verwachtte en dus ook riep? Waarom worden die mensen niet gewoon bekritiseert? Heel de Nederlandse media, veel zgn voetbalkenners en vooral de scouting van psv hebben zich finaal verkeken op deze speler en zo miljoenen weg gegooid. Maar wie krijgt de zwarte piet?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV8348
2.Ajax7956
3.AZ7134
4.Feyenoord6637
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Jeroen ZoetKeeper10
Joshua BrenetVerdediger10
Daniel SchwaabVerdediger10
Santiago AriasVerdediger10
Jordy de WijsVerdediger10
Jorrit HendrixMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

361 fans
Middenvelder, 25 jaar

In de wandelgangen

Dinsdag 21 augustus
Paris Saint-Germain heeft de pijlen gericht op Ivan Rakitic, maar Barcelona weigert te onderhandelen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren