‘Ik kan geen enkele speler van Liverpool opnoemen die Real beter maakt’

Dinsdag, 22 mei 2018 om 13:28

Komende zaterdag nemen Real Madrid en Liverpool het tegen elkaar op in de finale van de Champions League. Waar de Spaanse grootmacht voor de derde keer op een rij het miljardenbal kan winnen, dateert de laatste Champions League-winst van the Reds uit 2005. Vicente Del Bosque is ervan overtuigd dat Real geschiedenis gaat schrijven door wederom de finale te winnen.

“Real Madrid heeft een geweldige selectie, het is de beste club in Europa momenteel”, zegt de voormalig bondscoach van Spanje in gesprek met COPE. “Dat zullen ze komende zaterdag moeten kunnen bewijzen. Real Madrid zal Liverpool met 4-1 verslaan. Ik kan geen enkele speler van Liverpool opnoemen die Real Madrid beter maakt, zelfs Mohamed Salah niet.”

De Egyptenaar zou in de nadrukkelijke belangstelling staan van Real na een zeer succesvol debuutseizoen bij Liverpool. Del Bosque is echter van mening dat Real genoeg kwaliteit in huis heeft. “Gareth Bale en Karim Benzema zijn erg goed. Ja, ook Benzema. Soms kan hij tegenvallen, maar hij levert vaak uitzonderlijke prestaties. En natuurlijk maakt Cristiano Ronaldo iedereen beter.”


Poll

Wie wint de Champions League?


Gerelateerd

73 reacties (laatste reactie door asensio)

Salah!? & Firmino zal het vast beter doen dan die nutteloze Benzema!

22 mei 2018 om 13:37

Salah en Firmino. That's it. Firmino sowieso beter dan Benzema en Salah sowieso beter dan Bale. Verder heeft Real Madrid op elke positie een betere speler. Ik zie Real Madrid ook als dikke favoriet voor het winnen van CL, zoals ik al in januari voorspelde.

Edit: Ik zie dat je je reactie hebt aangepast. Firmino is zeker beter dan Benzema. Firmino is lijdt veel minder balverlies en heeft meer rendement, terwijl Firmino, net als Benzema, zich steeds terug zakt om de vleugelaanvallers te laten renderen.

22 mei 2018 om 13:42

Ik moet het nog zien. Met al die geweldige spelers zijn ze derde geworden in Spanje. Het bereiken van deze finale hebben ze ook minder in eigen hand gehad dan in eerdere jaren.

De spelers van Liverpool zullen enerzijds meer gespannen zijn, maar anderzijds ook net een tikje gemotiveerder dan die van Real. En ze zijn meer een team. Ik zal Liverpool zeker geen favoriet nemen, maar ik vind het eerder 60-40 dan 80-20.

22 mei 2018 om 13:45

Die voorspelling is met meer geluk dan wijsheid uitgekomen (in ieder geval tot de finale) als je tenminste de wedstrijden van Real hebt gezien in de CL. Nu niet echt overtuigend te noemen. Ik zou het in ieder geval leuk vinden als Liverpool gaat winnen, zou een knappe prestatie zijn. Verder leuk voor spelers zoals gini en virgel.

22 mei 2018 om 14:07

Als je in 45min tijd een 2-0 voorsprong weggeeft in de laatste minuten tegen een middemoot EN ook nog eens de laatste wedstrijd voor de CL kan liverpool met hun dodelijke 3-tand echt wel winnen. Als ze ronaldo weten af te zonderen is madrid niets.

22 mei 2018 om 14:57

Dat is dus het probleem, Ronaldo is niet te stoppen. Maar Madrid gaat het middenveld compleet domineren en ik verwacht dat Liverpool alleen maar tegen aan het houden is. En dan is Salah wel gevaarlijk, maar vanaf eigen helft beginnen is onbegonnen werk.

22 mei 2018 om 15:08

In een finale kan er alles gebeuren. Real Madrid gaat het moeilijk krijgen met de snelheid van Mane/Salah. Tegen Juve zag je al dat ze Costa niet konden stoppen.

22 mei 2018 om 18:20

Wat hoop ik dat Liverpool wint. Met Salah als held.

22 mei 2018 om 13:44

Er is veel kritiek op benzema maar zijn statistieken zijn gewoon goed en ligt goed in de groep dus die vervang je niet zomaar

22 mei 2018 om 14:31

Kritiek is toch enigzins terecht?
Scoorde aardig wat bij Lyon maar bij Real is hij niet tot het gewenste niveau gekomen. Tuurlijk is het niveau hoger, grotere club maar ik had persoonlijk verwacht dat hij killer zou worden..

22 mei 2018 om 14:54

Hoe moet een spits een killer zijn als Ronaldo naast hem staat en het spel volledig op hem is afgestemd? Ik word altijd een beetje droevig als ik die kritieken op Benzema voorbij zie komen. De beste man speelt vanaf het begin bij Real in dienst van Ronaldo en voegt zoveel meer toe aan het spel van Real dan alleen doelpunten. Tuurlijk heeft Benzema slechte wedstrijden/periodes gekend, maar geen enkele spits op de wereld zou er jaarlijks 40 doelpunten inschieten met Ronaldo aan zijn zijde.

Daarnaast heeft Benzema prima statistieken als je bedenkt dat er iemand naast hem staat die 50 doelpunten per seizoen scoort. Heeft enkel in het eerste en afgelopen seizoen minder dan 10 doelpunten gescoord in de competitie.

Ik vind echt dat Benzema tekort wordt gedaan.. Het is ook niet voor niets dat Benzema al bijna 10 jaar de spits van Real Madrid is en vorig jaar zijn contract is verlengd tot 2021. Hij is geliefd bij Real, zowel bij de spelers als bij de beleidsbepalers. Ik kan mij in ieder geval geen betere voetballende spits bedenken voor Real en voor Ronaldo.

22 mei 2018 om 16:57

Ik wordt altijd een beetje droevig van het argument dat Benzema in dienst speelt van Ronaldo en dat geen enkele spits veel zal scoren. Natuurlijk kun je dit zeggen en natuurlijk zit er een kern van waarheid is, maar dit geldt maar tot op zekere hoogte. Benzema krijgt kritiek omdat hij veel kansen mist en lang niet altijd goed voetbalt en dat is gewoon zo. Daar staat dat hele Ronaldo verhaal los van.

22 mei 2018 om 18:48

@gooner4 helemaal met je eens. Benzema scoord gewoon altijd veel maar doordat je bale en ronaldo op de flanken spelen is hij een spits die meer in dienst van hun speelt door aanspeelpunt te zijn. @takemehome je moet eens Im K benzema kijken op netflix echt een mooie documentaire daar zeggen ze ook wat jij zegt. Benzema is een vd meest succesvoldte franse spelers ooit (meeste cl overwinnongen same met varane bijv). Maar toch is hij nooit goed genoeg volgens de supporters van Real en als er iets gebeurd bij het nationale elftal is het ALTIJD de schuld van Benzema

22 mei 2018 om 22:20

Haha hoelang kijk jij voetbal TakeMeHome. Benzema heeft zeker wel het gewenste niveau gehaald. Ja hij heeft dit jaar een minder spel en mindere statistieken, maar hij is heel belangrijk geweest voor real ook dit jaar.

22 mei 2018 om 22:23

Suarez scoort er toch ook op los? Neymar deed dat destijds ook met Messi & Suarez.. Benzema doet gewoon naar mijn mening te weinig!

22 mei 2018 om 13:48

Nutteloze Benzema? Hou eens op. Is de juiste speler voor dit Real Madrid. Ja oke hij mist kansen, maar laten we vooral niet vergeten dat deze man 5e staat in de CL topscorer aller tijden.

22 mei 2018 om 14:11

Benoemd staat niet in mijn basis van Madrid en ik verwacht dan niet dat hij gaat spelen. Ronaldo in de spits Isco op links en Bale op rechts. Bale en salah zijn denk ik van het zelfde niveau en Ronaldo is natuurlijk beter dan firmino

22 mei 2018 om 14:33

Vond hem bij Lyon toch meer shinen. Maakte ook echte gruwelijke doelpunten. Bij Real Madrid is hij niet helemaal uit de verf gekomen. Het is jammer want de verwachtingen waar best hoog.

22 mei 2018 om 15:01

Laatste 2 jaar waren minder. Maar daarvoor was Benzema gewoon 1 van de beste spitsen in Europa.

22 mei 2018 om 22:25

TakeMeHome waarom zou real een speler die niet helemaal uit de verf is gekomen al bijna 10 jaar in de basis hebben staan en een nieuw contract aanbieden tot 2021. Benzema is een topspits geweest en heeft alleen in zijn 1e en dit seizoen niet meer dan 10x gescoort in de competitie. Benzema is meer dan geslaagd voor real. Vergeet niet dat hij nummer 5 topscoorder in de cl is, de meeste doelpunten zal hij toch wel in zijn real tijd gemaakt hebben. Lang verhaal kort, benzema is een beest heeft dit jaar gewoon een minder jaar in de statistieken.

22 mei 2018 om 15:30

Salah is niet beter dan Christiano, Firmino is niet beter dan Luiz Vazguez of Asensio....

Rest van het team is ook duidelijk dat Real betere spelers heeft, alleen is Van Dijk beter wel beter dan Varane maar niet beter dan Ramos en Ramos en van Djk spelen op zelfde positie dus moet je eerlijk zijn Liverpool heeft op elk vlak mindere spelers maar ze hebben wel een beter team en een betere coach

22 mei 2018 om 19:30

Firmino niet beter dan Vazquez of Asensio? Dan heb je er wel heel weinig kijk op.

Voetbal is natuurlijk een sport van 11 individuen die los van elkaar erg goed kunnen voetballen... Het "team" van Liverpool kan beter nu alvast de handdoek in de ring gooien

Zoveel kortzichtigheid verwacht je toch niet van een man als Vicente... verbijsterend!

22 mei 2018 om 13:45

Ik wel. Vicente is een Madridista in hart en nier.

22 mei 2018 om 13:51

Maar verder meestal wel objectief. Getuige zijn voorliefde voor Barcelona spelers toen hij bondscoach was.

22 mei 2018 om 14:24

Dit zegt hij gewoon om simpel te scoren bij madrid fans die man is echt niet gek en weet ook dat het een team sport is en dat de bal rond is

22 mei 2018 om 16:49

Ja hij zou zelfs ff zorgen voor een pribleem in de kleedkamer. Hij is een spanjaard en een madrista en dat is duidelijk te merken in de interview, wat uiteraard geen probleem is.

22 mei 2018 om 14:21

Ah jo, mogen coachen geen meningen meer hebben tegenwoordig. Hij zegt gewoon wat hij denkt. Dat niet iedereen er mee eens is oke.

Moet je misschien een keer Liverpool kijken. Van Dijk, firmino en Salah kunnen Real zeker beter maken

22 mei 2018 om 13:41

Van Dijk? Ja als back up misschien. Maar Varane en Ramos schat ik toch echt hoger in dan van Dijk. Met betrekking tot Firminho en Salah ben ik het met je eens.

22 mei 2018 om 13:46

Ja inderdaad, maar het ging om de selectie beter maken toch, niet alleen de basis elf. Dan denk ik dat Van Dijk inderdaad nog wel wat zou kunnen toevoegen.

22 mei 2018 om 13:50

Ramos schat ik sowieso hoger in maar van Dijk en varane vind ik zeker niet veel van elkaar onderdoen (allebei toppers).

22 mei 2018 om 13:52

Ik denk dat hij het over de basiself heeft, niet de selectie. Als dat het geval was dan zijn er veel spelers te noemen. Salah, Firmino, Mane, Taa, Van Dijk, Can wellicht... Als we het over de basiself hebben zou ik enkel de twee eerste namen noemen

22 mei 2018 om 13:53

Vind Varane niks beter dan Van Dijk. Zelfs Nacho Fernandez speelde dit seizoen beter dan hem.

22 mei 2018 om 14:06

Zelfs Nacho... Tja als je niet kijkt hou je mening dan voor je he kerel

22 mei 2018 om 16:39

@AjaxNL Van Dijk doet ook zeker niet onder voor Varane, maar andersom ook niet. Van Dijk miss iets beter, als het klopt dat hij zoveel communiceerd, iets waar Varane duidelijk nog aan moet werken

22 mei 2018 om 13:42

Ik ben ook zeer enthousiast over Virgil, en ik denk ook dat hij niet ver afzit van het niveau van Varane maar hij is (vind ik) niet beter dan Ramos of Varane dus beter maken gaat wat ver. Firmino en Salah vind ik wel beter dan Bale en Benzema op dit moment, het is nog maar de vraag of ze dit constant kunnen vasthouden. Vergeet niet dat Benzema in de top 5(!) staat van Europese topscorers.

Ik vind dat Salah wel een speler is dat elk team sterker zou maken. Sterker nog, Salah zou perfect passen in de speelwijze van Real Madrid. Zelfde geldt voor Firmino, die vind ik dit seizoen beter dan Benzema, die naar mijn mening ook een beetje aan het eind van zijn Latijn zit bij Madrid. Firmino is een ideale spits die naast scoren vooral Mane en Salah kan laten uitblinken, zoals Benzema dat in het verleden ook altijd goed kon.

Deze mening is zeer gekleurd. Liverpool heeft juist de gameplay om de stugge defensie van Real stuk te spelen. Tegen Munchen enz. had Real het relatief makkelijk omdat zij ook behoudend spelen maar Liverpool is voorin echt frivool en verassend en ik denk dat Real door achterover te leunen veel goals tegen gaat krijgen.
Al met al verwacht in een 3-2 overwinning voor Liverpool.

Bale & Vazquez zijn idd beter dan Salah... en ook Firmino is beter dan Benzema, voor derest heeft hij idd gelijk, maar gelukkig win je wedstrijden niet op basis van het feit dat je betere spelers hebt, in principe zal je zeggen dat Madrid gaat winnen, maar ze hebben mij eigenlijk nog geen enkele x echt overtuigd dit seizoen in tegenstelling tot de jaren ervoor waar ze de CL wonnen, deze CL campagne vind ik ze alles behalve indrukwekkend, Liverpool heeft ook genoeg zwakke punten maar als ze allemaal op hun top spelen zie ik ze de finale winnen, tenzij Ronaldo en Ramos het op dr heupen krijgen dan word het een lastig verhaal met zo'n defensie en keeper, lovren maakt elke wedstrijd minimaal 1 cruciale fout, trent is een geweldige back alleen laat het verdedigend nog al eens afweten, robertson speelt een geweldig seizoen, en ook over v dijk maak ik me geen zorgen, maar aan de andere kant is de verdediging van real ook erg kwetsbaar en vind ik de voorhoede van liverpool dit seizoen indrukwekkender dan die van real, alleen het middenveld van madrid is vele malen beter

Ik zelf start liever met Mo Salah dan Bale of Benzema.

Voor de rest sluit ik mij aan bij Del Bosque. Real Madrid is een maatje of twee te groot voor Liverpool. Liverpool zou echter wel kunnen stunten mits Ronaldo een offday heeft.

Mijn geld zet ik uiteraard op Real. Opperbaas Zidane gaat ongetwijfeld weer geschiedenis schrijven a.s. zaterdag. 3e CL-zege op rij.

Misschien een Salah en Firmino, maar daar houdt t dan inderdaad ook wel een beetje bij op.
Al zou v Dijk in mijn ogen ook absoluut niet misstaan in t centrum van Real.

Al met al is dit gewoon een wedstrijd op zich en heeft vorm geen enkele invloed op deze wedstrijd. Wat wel veel invloed heeft en gaat hebben: De ervaring die beide ploegen hebben.
Waar Real Madrid ondertussen 'gewend' is aan dit soort wedstrijden, zijn de spelers van L'pool dat totaal niet 'gewend', gaat dit een grote invloed vormen of niet?

Ik denk Real Madrid door die ervaring dit x weer aan het juiste eind trekt. Daarnaast wil L'pool heel graag voetballen en chroomt het Real van Zidane het niet om de bal aan de tegenstander te laten. Daar ligt de kracht van t Real van Zidane. Het wil best voetballen, maar weet ook wat te doen wanneer de tegenstander meer de bal heeft, dit itt Barca en City bijvoorbeeld.

22 mei 2018 om 14:22

Wat betreft de ervaring, als ik iets specifieker mag zijn; spelers van RM hebben in totaal 47 finales gespeeld, daar waar de spelers van Liverpool er 0 hebben gespeeld.

22 mei 2018 om 15:00

Dat is wel een hele bizarre stat, die denk ik niet klopt...….

v Dijk heeft bij Celtic namelijk vast wel een finale gespeeld
Verder heeft Milner volgens mij wel wat finales gespeeld bij City, tenminste in zijn tijd heeft City een aantal bekers gewonnen. Daarin heeft hij vast wel 1 of 2 gespeeld.
Wijnaldum heeft vast en zeker wel een finale gespeeld bij Feyenoord en PSV toen zij de finale haalde.....

22 mei 2018 om 15:27

Het is natuurlijk bizar en feitelijk onjuist als je het vanuit dat perspectief bekijkt, het ligt ook deels aan mijn ongelukkige verwoording dat jij het zo opvat, maar ik doelde op CL finales. Klopp heeft met Liverpool in 2016 nog een EL finale behaald

Ja natuurlijk is dat waar, maar dat is toch juist het leuke? Als Real elk jaar tegen Barcelona of Bayern in de finale staat, dan gaan mensen weer klagen dat het te voorspelbaar wordt. Een cupfighter als Liverpool die het met relatief bepekte spelers plus Salah het helemaal tot de finale redt, dat maakt het voetbal juist leuk. Iedereen had ook sympathie voor Ajax, Porto, Villarreal, Dortmund etc toen zij zo ver kwamen in de Champions League, iederen houdt van de underdog.

Haha, Salah zou op dit moment elk team beter maken.

Nou nou zowel Salah als Firmino zou Real sterker maken denk ik hoor

22 mei 2018 om 14:44

Ja? Waarom dan? Omdat zowel Firminho als Salah, het beste seizoen uit hun carriã£â¨re hebben?

Pak de cijfers er is bij, want je doelt natuurlijk op het vervangen van Benzema en Bale.
Vanaf 2010 heeft Benzema al 20 of meer doelpunten per seizoen gescoord en omdat Firminho er dit seizoen, voor de 2e keer in zijn carriã£â¨re, meer dan 20 doelpunten heeft gescoord. Moet hij beter zijn dan Benzema? Soort gelijke speler die minder productief is dan Benzema, alleen wel jonger. Benzema kostte Real Madrid 40.000.000 euro, Firminho gaat minimaal het dubbele kosten. Is hij dat waard? Volgens mij niet.

Salah draait een fantastisch seizoen, een fantastische speler met ruimte achter de verdediging. Maar dat is Bale ook, een fitte Bale had bij dit Liverpool er minstens zoveel gescoord. Echter is hij vaker niet fit dan wel fit. Prijs Salah; 150.000.000 euro? is die het vervangen van Bale waard? Omdat hij 1 seizoen grandioos voetbalt? Lijkt mij niet. Maar goed jij had het over sterker maken en zelfs dan schat ik een fitte Bale hoger in dan Salah.

22 mei 2018 om 18:24

Allemaal leuk en aardig maar je gaat er mooi aan voorbij dat Salah en Firmino al hun hele leven spelen bij teams die misschien 60 procent van de goals maken die Real Madrid maakt

Ja Bale in vorm is even goed als Salah in vorm, het grootste verschil is inderdaad dat Bale zo blessuregevoelig is. Dan maakt Salah je toch sterker? Hoeveel simpeler kan het worden kerel? Daarnaast denk ik dat Salah sterker is in de korte ruimte waardoor hij meer zou uitblinken in het Spaanse voetbal dan Gareth

Ik zeg verder niet dat deze jongens gekocht moeten worden. Puur hypothetische stelling dit. De eventuele transferprijzen hebben dan ook helemaal geen waarde in deze

22 mei 2018 om 18:29

"pak de statistieken er eens bij" dat is je eerste fout. Want de statistieken van Firmino spelen sinds zijn komst bij Liverpool al tegen hem en pas dit seizoen krijgt hij enige erkenning over de rol die hij speelt bij het team. Benzema rond misschien iets beter af, maar in al het andere vertoond Firmino idem skills of beter en met twee keer zoveel werklust. Dat mag toch wel duidelijk zijn.

De tweede fout is blijven zeggen dat Salah het alleen met ruimte achter de verdediging laat zien, dat is ook al lang achterhaalt. Je hebt wel gelijk dat Salah fitter is en dus beter. Salah is overigens ook sneller op de eerste meters waardoor hij ook 1 op 1 acties vaker kan maken en ook in de kleine ruimtes meer zijn snelheid gebruikt.

Of het het waard is stond niet ter discussie volgens mij dus de prijzen zie ik als irrelevant, want het ging wie er een toevoeging kon zijn tot Real Madrid bij Liverpool.

Gelukkig is voetbal nog steeds een teamsport waarbij een goede tactiek soms belangrijker is dan het totaal aan individueel talent in een team. Ik ben benieuwd of Real Madrid bestand is tegen de radend snelle tegenaanval en de pressing van Liverpool. Real heeft individueel zeker meer talent, maar is toch ook vaak los zand. Dat talent, in combinatie met een goede hoeveelheid meeval, is de enige reden dat ze de finale hebben gehaald.

22 mei 2018 om 13:54

Het voordeel van Madrid in deze wedstrijd is dat ze met Varane, Marcelo en Carvajal een van de snelste defensies in Europe hebben en een keeper die goed van de lijn komt meestal. Dus zijn ze in theorie al minder kwetsbaar op counters dan de meeste teams

23 mei 2018 om 01:07

Haha, Ramos mag best in dat rijtje hoor, vergis je niet. Het is geen Varane, maar ik denk dat sinds dat Robben momentje iedereen opeens de indruk heeft dat Sergio niet zo rap is.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik zo 1-2-3 ook geen namen kan noemen.. het collectief van Liverpool maakt deze ploeg nog het meest in mijn ogen

Nu zie ik zelf Salah als een ideale speler voor Real, maar feit blijft dat hij een enorm goed seizoen draait en het niet zeker is hoe hij ligt in de groep bij Real Madrid. Bale schitterde ook in de PL. Tegenwoordig vind ik hem minder uit de verf komen.

Voor Firmino bestaat geen ruimte omdat mijn beoogde spits voor Real Ronaldo is. Firmino loopt dan, ondanks dat het hier om een dienstige speler gaat, in de weg.

Real Madrid heeft de beste spelers. In een vergelijking met Liverpool komt de teamspirit van Liverpool sterker op mij over. Ik geef Real Madrid (60 procent) iets meer kans dan Liverpool (40 procent) op de eindzege, omdat de speelstijl van Liverpool Real in theorie minder goed ligt met dat pressiespel en het middenveld overslaan.

De poll is denk meer de wens van de gedachten (hoe kan Liverpool nou meer kans maken?

Ik denk dat Salah best wel iets kan toevoegen aan Real Madrid. Benzema vind ik niet best dit jaar en Ronaldo gaat ook niet nog 3 jaar mee op dit niveau.

Los daarvan zijn zeker 9 a 10 spelers van real Madrid inderdaad beter en hebben ze op belangrijke momenten iets extra's. Omdat Liverpool buitenshuis geen schim is van de thuis ploeg zal dit wel eens een 3 a 4 nul voor Real madrid kunnen worden. Na de 1-0 van real zal Liverpool de val in gaan lopen. Real Madrid kan meerdere systemen voetballen, Liverpool niet. Nee helaas zal het geen voetbalfeest worden met een ongelijke strijd als deze.

22 mei 2018 om 17:01

Geen schim van de ploeg die ze thuis zijn? Uit winnen met 5-0 van porto en uit winnen van city met 2-1 is toch behoorlijk goed nietwaar? Niet op basis van een wedstrijd tegen roma concluderen dat Lpool uit heel slecht is

22 mei 2018 om 21:58

Klopt dat ben ik met je eens maar iets verder kijken dan zie je een heel gelukkig scorebordverloop uit bij Porto maar bij City uit had het natuurlijk heel anders gekund en vergeet niet dat City na de 1-1 geen enkele hoop meer had. Daarbij wil ik melden dat City geen absolute top is in Europa. Maar ik ben het iets meer met je eens dan voorheen maar blijf van mening dat tegen de top Liverpool juist op vreemd terrein kansloos gaat zijn, wellicht hoe jammer ook aan de andere kant, de beste hoort te winnen.

De kracht van Liverpool zit hem ook in het feit dat ze als team voetballen. Overigens zouden Firmino, Salah en Van Dijk in deze vorm bij Real in de basis staan. Maar voorspellingen boeien niet zo veel. Ik heb zin in zaterdag!

Liverpool heeft met Mane, Firmino en Salah 3 wereldtoppers voorin die het record van meest scorende trio in een CL seizoen hebben verbroken en nog weten mensen niet wat Liverpool's kwaliteit is? Is Real beter en meer ervaren? Ja, dat mag ook wel. Zijn ze op het middenveld (veel), achterin en op doel sterker dan Liverpool? Ja. Maar Liverpool heeft toch echt de betere voorhoede. Dat is dit seizoen wel echt bewezen. Ik zie Real ook winnen, al is het heerlijk om een finale in te gaan waarin je niks te verliezen hebt. Die positie had Liverpool al en is nu alleen maar versterkt.

Ik hoop echt dat Real Madrid verliest

De arrogantie spat er van af en ik vind ze echt helemaal niet zo goed

Ronaldo, soms weergaloos, soms totaal niet aanwezig en alleen maar ziekmakend mekkerend over het veld lopend

Benzema soms geweldige acties, maar meestal onopvallend

Bale: ja wat moet je daar nu over zeggen... als hij mee doet valt het al mee

Nee, 100% van mijn sympathie gaat uit naar Liverpool, prachtige vechtmachine met een droom voorhoede

En ik kan enorm genieten van van Dijk, wat een rust straalt die man uit

Ik hoop echt op en paar mooie luchtduels tussen van Dijk en Ronaldo waarbij de Portugees op zijn gat gaat en wanhopig met zijn armpjes naar de hemel om een vrije trap of strafschop smeekt

Dan is mijn avond al goed

Gelukkig is voetbal geen Fifa spelletje en heb je ondergewaardeerde en dragende spelers nodig over het algemeen. Real Madrid, de galactico's, had vroeger successen met de beste spelers van aarde en nu nog wel, maar je ziet toch wel dat ze wel het nut zien van dragende spelers en niet zomaar de eerste de beste speler kiezen van een bepaald land en er wel 'doordachter' mee omgaan.

Liverpool is het toonbeeld van inzet, mentaltiteit, teamspirit en de durf om te dromen en nergens bang voor zijn. Klinkt heel cheesy, maar het is meermaals gebleken dat het gewoon resultaten oplevert en Liverpool weet dit als geen ander.

Voetbal draait niet om individuen qua opstelling, maar om samenstelling en cohesie. Kwaliteit van een speler komt pas om de tweede plaats, want je moet eerst weten wat je nodig hebt.

Gareth Bale? Wat heeft die tot nu toe dan gepresteerd bij Real.Inpakken,strikje erom en zo snel mogelijk verkopen .Tegen ieder aannemelijk bod.

Madrid is erg moeilijk te stoppen. Indien je de aanvoer via het middenveld naar Ronaldo blokkeren, zit jet met het probleem van die wereldse backs Marcelo en Carvajal die Ronaldo even goed kunnen bedienen. Ik zie gewoon niet genoeg kwaliteit bij Liverpool, verdedigend te zwak. Madrid is een machine en zal winnen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4219 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Barcelona9370
4.Valencia7327
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
Karim BenzemaAanvaller325
IscoMiddenvelder307
CasemiroMiddenvelder305
MarceloVerdediger282
Raphaël VaraneVerdediger270
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

3751 fans
Aanvaller, 33 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 Juventus 0 0
2017/2018 Real Madrid 27 26 1 0
2016/2017 Real Madrid 29 25 4 0
2015/2016 Real Madrid 36 35 3 0
2014/2015 Real Madrid 35 48 5 1

In de wandelgangen

Vrijdag 17 augustus
Girondins Bordeaux heeft al drie opvolgers in beeld voor trainer Gustavo Poyet, die door de club is geschorst. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren