‘Raiola zei tegen me: heb je interesse in een interview met Justin Kluivert?’

Maandag, 21 mei 2018 om

Het veelbesproken interview van Justin Kluivert in De Volkskrant blijkt geschreven op initiatief van zaakwaarnemer Mino Raiola zelf. Journalist Willem Vissers vertelde maandagavond bij FOX Sports dat de belangenbehartiger aan hem vroeg of hij interesse had in een interview met de negentienjarige aanvaller van Ajax. Daarin gaf Kluivert te kennen dat hij zich onder druk voelt gezet door de clubleiding en denkt dat het beter is voor zijn ontwikkeling om weg te gaan.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Ajax moet Justin Kluivert in de zomer niet verkopen als hij niet wil bijtekenen


Gerelateerd

90 reacties (laatste reactie door pinko)

Gewoon aankomende transfermarkt lekker verkopen. Iedereen blij en ajax krijgt geld.

22 mei 2018 om 00:18

Hij heeft nog niets bewezen, die paar wedstrijden waar hij eens scoorde of eens een man passerde, lekker in jong laten voetballen en daarna een strik eromheen en in het buitenland op de bank zitten met je centen.

22 mei 2018 om 00:32

Jij komt op deze manier heel ver in het leven net zoals vele reageerders hier, die jongen bepaald zelf of hij weg gaat daar heeft ie jullie niet voor nodig, vooral de reacties zoals de jouwe erger ik mij aan, dat misgunnend gedrag. Als jij een beter baantje aangeboden krijgt en je baas wilt dat je je contract verlengt en anders mag je een jaartje de wc schoonmaken wat ga jij dan doen? Denk daar eerst aan voordat je zo over anderen praat

22 mei 2018 om 00:37

Ronny zo werkt het niet laat die jongen maar zelf bepalen wat hij wil

22 mei 2018 om 00:37

@marcelkalasj helemaal mee eens. iedereen zou op die leeftijd gaan voor positieverbetering, zeker als je er financieel zwaar op vooruit gaat maar voor Kluivert gelden er blijkbaar andere wetten. heel vreemd dat een jongen van 18 jaar graag zo snel mogelijk miljonair wil worden

22 mei 2018 om 02:06

Ja precies, lees wel altijd verhaaltjes dat voetballers het niet voor het geld doen maar dat is natuurlijk allemaal groot gelul. Iedereen doet het voor het geld de rest is bijzaak, natuurlijk leeft een ook voor de sport maar zie de topvoetballers niet gratis of voor een kleine vergoeding voetballen. Dus om deze jongen zijn rijkdom te misgunnen vind ik heel zwak ik gun het hem wel hij heeft me nooit wat aangedaan. Daarnaast als het andersom was en hij ajax niet op deze manier zou verlaten maar zou komen versterken werd het allemaal toegejuicht.

22 mei 2018 om 08:02

Je staat onder contract vriend. Als Ajax vindt dat Kluivert niet weg mag maar ook niet verkocht mag worden dan is dat net zo goed Ajax goedrecht. Buiten dat als jou baas zegt dat je de plee moet schoonmaken dan hoor je dat gewoon te doen.

22 mei 2018 om 08:03

Het is beleid. Niet verlengen = banken. Hij krijgt gewoon zijn centen en hoeft er niet voor de spelen. Ik snap niet zo goed waarom dit erg is. Hij heeft nou eenmaal een contract. En zelfs bij de mooiste club ter wereld.

22 mei 2018 om 09:03

@riuajax De discussie is niet of Ajax hem wel of niet moet laten gaan. De echte discussie is volgens mij dat Ajax zo ongeveer eist dat hij zijn contract verlengt, voornamelijk omdat ze veel geld aan hem willen verdienen.

En als je baas tegen je zegt dat je de plee schoon moet maken hoef je dat zeker niet te doen, tenzij je functie pleeschoonmaker is.

22 mei 2018 om 09:35

Marcelkalsj
Waar denkt Kluivert dat Ajax zijn salaris van kan verhogen juist door de verkoop van spelers als hij boven het salaris plafon uit wilt komen dan moet hij zijn melktandjes maar onder zijn kussen leggen al betwijfelijk ik dat de tandenfee langs komt

22 mei 2018 om 09:43

@marcelkalasj

Je schrijft: "jij komt op deze manier heel ver in het leven net zoals vele reageerders hier, die jongen bepaald zelf of hij weg gaat daar heeft ie jullie niet voor nodig, vooral de reacties zoals de jouwe erger ik mij aan, dat misgunnend gedrag. Als jij een beter baantje aangeboden krijgt en je baas wilt dat je je contract verlengt en anders mag je een jaartje de wc schoonmaken wat ga jij dan doen? Denk daar eerst aan voordat je zo over anderen praat".

Je slaat de plank volledig mis. Het probleem is niet dat hij niet wil bijtekenen, dat is immers zijn volste recht. Dat heeft ook Overmars in zijn laatste interview aangegeven. Maar als alles goed gaat met hem wordt hij straks multimiljonair en dat heeft hij behalve van zijn vader, van wie hij dat talent genetisch heeft meegekregen, ook te danken aan de club Ajax die hem het podium heeft geschonken om zijn talenten te etaleren en zich in de kijker te spelen, en al die jeugdtrainers die er veel liefde, tijd en energie in hebben gestoken om hem te helpen die talenten verder te ontwikkelen en om te zetten in kwaliteit. Waar andere talenten dat beseffen en daarvoor dankbaarheid tonen door hun hun contract te verlengen om de club waar ze zijn opgeleid niet met lege handen achter te laten, steken Kluivert en zijn entourage dat geld liever in eigen zak. Dat is gewoon een kwestie van karakter en bij dat van Kluivert kun je je twijfels zetten en dat is nog vrij mild uitgedrukt..

Je hebt het over misgunnen, maar het lijkt mij duidelijk dat Kluivert zelf hier de misgunnende partij is. Het is nogmaals zijn volste recht om contractverlenging af te wijzen, maar het is echt volslagen respectloos dat hij het presteert om de club waar hij zoveel aan heeft te danken en waarvan hij amper een paar maanden geleden nog met zijn schijnheilige kop het logo heeft gekust, een jaar lang aan het lijntje te houden en daarmee te dwingen veel tijd en energie in het proces van contractverlenging te steken, terwijl hij al van tevoren wist dat hij helemaal niet van plan was om bij te tekenen. Dat hoeft geen jaar te duren. En het is werkelijk misselijkmakend dat hij toestaat dat zijn zaakwaarnemer een interview regelt om de club die zoveel voor hem heeft gedaan, zwart te maken met als enige doel het hoog te houden van zijn eigen imago en in de hoop dat zijn club hem op een gegeven moment zo zat is dat deze bereid is om hem te laten gaan tegen een geringe transfersom. Helaas voor hem heeft hij zijn zaakwaarnemer zijn club een dergelijk kunstje eerder geflikt (zlatan) en laat Ajax zich niet langer misleiden door dergelijke maffiapraktijken. Er zal derhalve een flinke zak geld op tafel moeten komen en zijn zaakwaarnemer is natuurlijk ook niet achterlijk en weet dondersgoed dat zijn client het volgende seizoen waarschijnlijk niet op al te veel speeltijd behoeft te rekenen, waardoor zijn transferwaarde en dus het handgeld voor hem en zijn op geld beluste zaakwaarnemer flink omlaag zal gaan. Het ligt derhalve voor de hand dat hij er alles aan zal doen om Kluivert al deze voetbaljaargang weg te brengen en het lijkt me net zo duidelijk dat Ajax niet de bereidheid zal tonen om veel water bij de wijn te doen. Ajax stelt zich naar buiten op heel correct op, maar het kan bijna niet anders na alles wat er door Kluivert en zijn entourage over de club is gezegd, dat men in werkelijkheid kookt van woede. En wie wind zaait, zal meestal storm oogsten.

22 mei 2018 om 09:58

Het grote verschil tussen de voetbalwereld en de echte wereld is dat er in de voetbalwereld betaald wordt voor potentie, en in de echte wereld voor resultaat.

Neem even als voorbeeld Milik, Depay, Drenthe, Mbappe en nu Kluivert. Allen hebben laten zien dat ze de potentie bezitten om een (absolute) topspeler te zijn. Alleen zijn vertrokken voor de bedragen van een absolute topspeler, maar lang niet allemaal hebben ze het waar gemaakt.

Kijk ik dan even naar mijn eigen omgeving dan hoor en zie ik die potentie ook, maar de hogere salarissen worden pas achteraf betaald zodra je de omzet in het laadje hebt gebracht. Niemand gaat jou of mij een topsalaris bieden omdat je één leuk project hebt gedraaid of omdat je creatieve ideeen op tafel kunt leggen. Pas wanneer je het hebt uitgevoerd, het in productie is en je aantoonbaar kunt laten zien welk voordeel het heeft, heb je een goede basis om het gesprek aan te gaan.

Deze Kluivert zegt zelf dat hij een half jaar geleden nog op de bank zat en nu met 15 basisplaatsen wiltie ineens 1.5 miljoen per jaar + 40% van de transfersom. Er zijn misschien 5 of 10 spelers in de Eredivisie die zo'n salaris ontvangen.

22 mei 2018 om 10:13

5 of 10 in de Eredivisie? Ik denk eerder 3 ofzo. Bij Ajax verdient naar mijn weten niemand 1.5M en bij PSV zijn er een paar jongens die dik door de miljoen verdienen. Bij andere clubs zullen ze er niet in de buurt komen. Om over die 40% van de transfersom nog maar te zwijgen, dat is ronduit belachelijk.

22 mei 2018 om 10:15

@riuajax. Als mijn baas zegt dat ik de plee moet schoonmaken, dan zeg ik hem dat ie de pot op kan. Het staat namelijk niet in m'n functie omschrijving.

22 mei 2018 om 11:08

@ypuh

Je schrijft: "het grote verschil tussen de voetbalwereld en de echte wereld is dat er in de voetbalwereld betaald wordt voor potentie, en in de echte wereld voor resultaat".

Je hebt gelijk. Sterker nog, ook al ben je nog zo talentvol, dan moet je toch altijd onderaan de ladder beginnen en kost het de nodige tijd om je op te kunnen werken. Maar wat je zegt, heeft er natuurlijk mee te maken dat je in de echte wereld ook geen tientallen miljoenen of in sommige gevallen zelfs meer dan 100 miljoen Euro moet betalen om je arbeidsovereenkomst af te kopen. Dat is complete waanzin. Men hoopte in 95 dat er door het Bosman-arrest een halt zou worden toegeroepen aan dergelijke praktijken, maar in plaats daarvan is het alleen maar erger geworden.

22 mei 2018 om 07:06

Zo snel mogelijk verkopen voor een mooi bedrag. Dit soort onrust heb je niet nodig in je team en bij de club. Verkoop je hem niet dan zal er een jaar lang dit soort artikelen verschijnen , daar wordt je ook niet beter van

een contract niet verlengen is ook het goedrecht van een speler en alles behalve een verplichting. zou hij onder een getekend contract willen uitkomen is het weer een ander verhaal

22 mei 2018 om 01:00

Het probleem is dat hij erg hoog in de boom gaat zitten en praat alsof hij zich al bewezen heeft. Hij is niet de beste speler van Ajax, dat kan iedereen zien. Hij hoort niet eens bij de beste 5 spelers, dus mag Ajax er ook eerlijk in zijn dat ze hem niet gaan betalen als die categorie. Als dat niet goed genoeg is voor Kluivert is hij vrij om dat te vinden, maar dat houdt dus in dat Ajax doorselecteert en een ander op zijn plek zet of dat Kluivert verkocht wordt. En de clubs die Kluivert willen, dat zijn niet echt clubs waar hij wel de tijd gaat krijgen. Die jongen weet gewoon niet welk risico hij neemt met zijn carrière. Tekent hij dadelijk voor 3 jaar en 2 miljoen per jaar bij een club waar hij niet aan spelen komt, dan gaat zijn salaris daarna alleen omlaag. Gaat ie voor zijn kans bij Ajax, waar hij zeker is van minuten, dan kan hij misschien wel ergens een nog lucratiever contract tekenen over 2 of 3 jaar.

22 mei 2018 om 01:46

Nijogeth, helemaal mee eens. Prima als Ajax meer gaat betalen, maar dan aan spelers als De Ligt, Neres en Onana. Spelers die zichzelf al bewezen hebben. Ik begrijp werkelijk niet waarom Kluivert denkt dat hij recht heeft op het hoogste salaris. Hij is niet verplicht om bij te tekenen, maar zijn eisen (salaris + 40 %) zijn absurd.

22 mei 2018 om 06:14

Aan wie moet hij iets bewijzen? Wie bepaalt dat? Blijkbaar heeft ie dat al gedaan, want ik begreep dat de clubs voor 'm in de rij staan en daar leert ie gewoon verder, alleen dan op een ietwat hoger niveau.

22 mei 2018 om 07:55

Is dat zo? Tegenwoordig kan je zelfs in de Championship meer verdienen dan bij Ajax. Die jongen krijgt echt zijn kansen wel weer zodra hij bij een topclub zou mislukken. Daarnaast roept iedereen maar dat hij niet gaat spelen, maar het is toch prima mogelijk dat een grote club hem binnen haalt en eerst 1 a 2 seizoenen laat rijpen door hem te plaatsen bij een kleinere club in een topcompetitie. Net zoals Kongolo dit seizoen gestald is bij Huddersfield, zou een dergelijk scenario ook bij Kluivert prima kunnen. Alleen wordt Kongolo niet zo beschimpt omdat hij jarenlang in de Eredivisie gespeeld heeft en dus een toonbeeld van de zogenaamde juiste route zou moeten zijn.

22 mei 2018 om 09:05

@kyle66 Ik weet niet wat hij vraagt, maar zou me niets verbazen als hij minder aan Ajax vraagt dan hij elders kan verdienen. Dan is het niet absurd. Of iig niet absurd zoals jij dat bedoelt.

22 mei 2018 om 06:39

Hij hoeft ook niet bij te tekenene, dat moet ie zelf weten, Ajax hoeft hem ook niet op te stellen. Jaartje meetrainen met Jong Ajax zonder wedstrijden spelen zal hem wel beter doen worden. Kan ie volgend jaar lekker naar rome of barcelona. Het gaat om elkaar iets gunnen in dit geval. Ajax helpt kluivert een mooie carriere op te bouwen, kluivert gunt Ajax een mooie transfersom. Maar kluiver gunt alleen zichzelf een mooi salaris en wat ajax krijgt zal hem een rotzorg zijn. Dat kan en mag, maar ik zou hem nooit meer opstellen als ik ajax was.

22 mei 2018 om 07:59

Als je zo redeneert dan gunt Ajax Kluivert dus niets. Immers kan hij nu al veel meer verdienen dan bij Ajax. Als Ajax hem nu dan even dat hoge salaris gunt, dan gunt Kluivert hun dus de garantie op een prima transfersom.

Wat nu als de Ligt nog een seizoen blijft en Ajax dus nog een seizoen zijn diensten gunt. Gunt Ajax hem dan na komend seizoen een vertrek met een transfersom van pakweg 15 miljoen? Dan kan hij uit veel meer clubs kiezen en is de kans op een basisplaats bij een club groter. Dan kan hij een geleidelijke route kiezen. Maar dat zal Ajax hem niet 'gunnen', want Ajax wil het maximale aan centen en welke situatie de Ligt in komt bij een volgende club zal Ajax een rotzorg zijn.

22 mei 2018 om 09:08

@stokie10 Als Ajax hem nu verkoopt krijgen ze vele malen meer dan wat ze erin gestoken hebben. Ze lijken alleen wat inhalig geworden te zijn na alle klappers van de afgelopen jaren. En nu is Justin een geldwolf omdat hij niet bereid is een minder goede onderhandelingspositie met een volgende club aan te nemen (door contract te verlengen), zodat Ajax nog meer winst kan maken.

22 mei 2018 om 11:26

@sammerens

Je schrijft: "als je zo redeneert dan gunt Ajax Kluivert dus niets. Immers kan hij nu al veel meer verdienen dan bij Ajax. Als Ajax hem nu dan even dat hoge salaris gunt, dan gunt Kluivert hun dus de garantie op een prima transfersom".

Complete onzin. Ajax betaalt al per jaar 55 miljoen uit aan salarissen op een begroting van 80 miljoen. Hoger kan eenvoudigweg niet als je in ogenschouw neemt dat er jaarlijks ook al meer dan 10 miljoen in de opleiding wordt gestoken. Bovendien zijn de besprekingen niet afgeketst op het salaris, maar het feit dat de zaakwaarnemer en Kluivert voor ieder 20% wilden meedelen in de transfersom. Je verhaal rammelt aan alle kanten omdat Ajax er om bekend staat dat de club altijd meewerkt als een speler hogerop wil, terwijl de clubs waar Kluivert naar toe wil, een speler in de meeste gevallen zien als handelswaar en er niet voor schromen om hem jaren lang op de tribune te laten wegrotten. Ajax leeft op grote voet en niet alle spelers vertegenwoordigen een transferwaarde van tientallen miljoenen Euros terwijl ze wel betaald moeten worden. En de club moet ook fors betalen als men via de transfermarkt een opvolger moet zoeken. Maar de grootste reden dat je verhaal kant noch wal raakt, is het feit dat hij vanaf 2007 deel heeft uitgemaakt van de opleiding en dat de mensen bij Ajax er dus 10 jaar van hun leven in hebben gestopt om hem bij te staan in de ontwikkeling van zijn talent en hem het podium hebben gegeven op die talenten te kunnen etaleren en te gelde kunnen te maken. Hoe bedoel je, niets gunnen?

Basisspeler worden ben je wanneer je met je spel een stempel drukt op de wedstrijden waarvan je in de basis begint. Kluivert had geluk dat er een heel gedoe met younes was waardoor die zonder concurrentie in de basis belande. Hij drukte nauwelijks met zijn spel een stempel op het spel van ajax. Van de 3 basisspelers voorin had hij de slechtste statistieken

22 mei 2018 om 00:44

@protheus volgens mij sla je daar toch echt de plank mis. Younes heeft veel meer speeltijd gehad en had volgens de statistieken minder rendement als Kluivert

22 mei 2018 om 01:01

Younes heeft amper gespeeld en hij heeft het uiteraard over Neres-Huntelaar-Kluivert.

Het verhaal wordt steeds vreemder.

Dit klinkt op de een of andere manier als geregisseerd terugkrabbelen door Raiola via Willem Vissers. Vanwaar ineens die ommezwaai van breuk forceren naar toenadering?

22 mei 2018 om 00:21

er is helemaal geen sprake van een breuk forceren. hij verlengd een contract niet en dat is iets heel anders. Ajax wil hem dat contract niet laten uitdienen omdat hij dan transfervrij is en ze willen cashen op hem. dan is het slimste om hem nu te verkopen nu hij nog waarde vertegenwoordigd. het is niet zo dat Kluivert onder een bestaand contract probeert uit te komen

22 mei 2018 om 07:44

Inderdaad jij interpreteerde het als breuk forceren. Nogmaals waarom moet hij nu nu bijtekenen? Omdat Ajax dat per se wil? Het zou toch ook in het komende seizoen kunnen. Wat een huilenbalkerij zeg! Men bekijkt het alleen maar vanuit het perspectief van Ajax. 'Gewoon naar Jong of de tribune als ie niet bijtekent!' ahaha belachelijk zijn jullie die dat roepen.

22 mei 2018 om 07:46

Tja Japie_krekel en dat is dus een breuk forceren. Het beleid van Ajax is bekend en dus stuur je aan op een verkoop.

Iets wat Ajax liever niet wil, maar hiertoe gedwongen wordt door (bewust) niet realistische eisen te stellen.

Edit op andere opmerking. Nee natuurlijk moet hij niet bijtekenen. Dat is zijn eigen keuze. Echter de reactie van de supporters is best te begrijpen. Van enige clubliefde, zeker met een vader met Ajax historie, lijkt geen sprake. Daarnaast lijkt het sterk op voorbeeld nr 10 van talentvolle spelers die hun carriere vergooien op vroege leeftijd door verkeerde keuzes. Dat is jammer.

22 mei 2018 om 09:11

@lekkerbek Aansturen op een verkoop, of op een marktconform contract. Ligt eraan wat je wilt zien.

22 mei 2018 om 11:43

@lekkerbek dan kan je het ook omdraaien en zeggen dat Ajax een breuk forceert omdat ze Kluivert verplichten in het tweede te spelen als hij zijn contract, wat een vrijwillige keuze hoort te zijn niet verlengen. dat is bijna chantagebeleid. ik snap wel dat Ajax geld wil verdienen maar ik snap ook prima dat Kluivert dat ook wil. het beste voor beide partijen is dan dat hij zo snel mogelijk verkocht word zodat beide partijen er financieel wijzer van worden

22 mei 2018 om 14:42

Als Kluivert niet bijtekent, dan is het toch niet gek dat men iemand anders op zijn plek zet? Kluivert is geen bepalende speler in het elftal en nu een jaar lang Bande erin zetten, zorgt ervoor dat deze zich kan ontwikkelen en mogelijk wel een dragende speler gaat worden. En die heeft nog wat langer te gaan bij Ajax.

Ondanks dat ik best begrijp dat Kluivert er in Augustus anders voor kan staan door behalen van Europees voetbal, veel blijvende spelers, versterkte selectie en een goede sfeer is het in mijn opinie veel te risicovol om een speler met een aflopend contract met Raiola als zaakwaarnemer te behouden. Je weet gewoon dat de kans 90 procent is dat die pizzahapper Ajax voor de 99ste keer aan het lijntje houdt om vervolgens weer is lekker te profiteren van een transfervrije status. Ajax moet nu gewoon die 15 miljoen pakken ipv er op te gokken dat Kluivert bij gaat tekenen terwijl we weten dat dat slechts een droom is met Raiola als zaakwaarnemer.

Overigens was het interview op ''aandringen'' van Raiola, dus het zullen ook wel grotendeels zijn woorden zijn geweest om een vertrek te foceren. Jammer dat onze logokusser zich zoveel laat beinvloeden door een ''geldwolf'' waar hij schijnbaar een hekel aan heeft.

22 mei 2018 om 01:04

15 miljoen is te weinig dan liever met een ingespeelde speler het seizoen in ipv een speler die nog moet wennen. In de winterstop kun je nog 15 miljoen voor hem krijgen. niks minder dan 25 miljoen voor 1 van de grootste talenten ter wereld. ik vind het trouwens er belachelijk dat Kluivert hier neer gezet word als een jongen die niet zo goed is want het is zeer knap wat hij op zijn leeftijd laat zien.

22 mei 2018 om 06:17

Wat heeft hij dan laten zien helemaal?

22 mei 2018 om 14:14

Dat hij op die leeftijd al goed mee kan in de eredivisie er zijn niet veel die dat kunnen hoor

22 mei 2018 om 09:14

@zytto34 Jaja als volwassen mannen met jarenlange mediatraining achter de rug een ventje van 18 in de media wegzetten als geldwolf is dat prima, maar als dat 18 jarige ventje op aanraden van zijn zaakwaarnemer wat terugzegt is het een probleem ..

Dat was ook aan het intervieuw af te lezen, een prachtige poging van Kluivert om zijn straatje schoon te vegen zonder echte kritische vragen. Want Vissers wil zijn goede band met Raiola maar al te graag behouden. Een zorgvuldig gekozen toneelstukje, ik sluit niet eens uit dat Raiola zelfs de woordkeuze heeft bepaald.

Het is en blijft Kluivert zijn keuze, hij moet het helemaal zelf weten. Hopelijk kan zijn zaakwaarnemer een club regelen die bereid is te betalen. Want als Raiola dat niet weet te regelen kan het nog een vervelend verhaal worden. Zijn vetrek is jammer, maar goed op te lossen.

22 mei 2018 om 00:27

Die Willem Vissers is uiteindelijk ook maar een lulletje rozewater die maar wat blij is met zijn lijntje naar Raiola. Prima hoor maar ga dan niet elke week in een praatprogramma zitten als zogenaamde onafhankelijke journalist cq analist.

22 mei 2018 om 00:33

@adzevedo Willem Vissers is een journalist. die moeten met interessante verhalen komen want dat is hun vak. als je dan een sappig interview kan krijgen met Kluivert en je gaat er niet op in dan schiet je als journalist je doel voorbij. bovendien heeft Vissers helemaal geen belang bij de club Ajax

22 mei 2018 om 01:17

Moeten ze met intressante verhalen komen of moeten ze verslag doen van intressant(sport)nieuws een daarbij met enige mate van afstand tot de betrokkenen? Ik snap dat er verkocht moet worden, maar dan verwacht ik toch wel een bepaalde mate van kritische verslaggeving.

Nee Vissers heeft geen belang bij Ajax, maar schijnbaar heeft Vissers dan weer wel belang bij goede banden met Raiola.

22 mei 2018 om 01:22

@adzevedo Willem Vissers of het orgaan waar hij voor werkt willen oplages verkopen omdat die ook hun geld willen verdienen. als je dan een Raiola hebt waar constant trammelant mee is, dus die veel sensatie met zich mee brengt zal hij die wel goed willen houden omdat dat interessante verhalen oplevert.

met integriteit heeft dat inderdaad weinig te maken maar Willem Vissers gaat waarschijnlijk net als Kluivert, Raiola en Ajax puur voor zijn eigen belang

22 mei 2018 om 01:36

Daar heb ik toch een zeker bezwaar tegen, niet alleen bij Willem Vissers maar ook bij collega's. Omdat zijn orgaan zich presenteert als objectieve partij. Als ze bij Ajax TV een intervieuw met Van der Sar doen dan weet ik dat lastige vragen achterwege blijven, want Ajax TV is 100 procent partijdig. Ik denk dat er ook niemand werkt die dat wil ontkennen.

Nogmaals, ik snap dat het niet makkelijk is en dat je af en toe als krant op een koort balanceert. Maar een zaakwaarnemer die een intervieuw aanbied en dan mag je toch wel een kritisch houding aannemen. Hetzelfde als de perschef van Ajax een intervieuw aanbied met Overmars .. dan moet je ook vragen stellen over het aankopen die mislukt zijn, het feit dat er niks is gewonnen en dat de selectie niet evenwichtig genoeg was.

22 mei 2018 om 01:53

ik heb het interview zelf niet gelezen maar als die kritische vragen zijn uitgebleven dan schiet Vissers inderdaad als journalist zijn doel voorbij want dat hoort gewoon bij je beroep

22 mei 2018 om 09:23

@adzevedo,

Het erge is dat zelfs bij Ajax inside (het interview met Overmars op Ziggo) was het interview kritischer dan dat van Willem Vissers.

Ik had die man hoog zitten, maar dat is door dit interview wel veranderd.

22 mei 2018 om 11:21

Adzevedo

"moeten ze met intressante verhalen komen of moeten ze verslag doen van intressant(sport)nieuws een daarbij met enige mate van afstand tot de betrokkenen?"

Nou, dat is simpel. Wedstrijden heb ik zelf al wel gezien. Daar hoef ik verder geen 'wedstrijdverslag' bij te hebben van een overschrijver met een Nsp. Ik bepaal zelf wel wat ik van een wedstrijd vond.

Dus ja, uiteraard wil ik van een journalist, als die een stuk schrijft over een wedstrijd, leuke en enerverende verhalen lezen, die te maken hebben met die wedstrijd of met die club en de spelers. Overigens is dat ook wat je als eerste leert als je journalist wordt (dan even niet die mensen die voor het lokale suffertje schrijven of die clubblaadjes volkalken. Die mogen rustig wedstrijdverslagjes doen ('de wedstrijd begon met knallend vuurwrk en nadat de rookwolken waren opgetrokken knalde spits Jansen de 1-0 al tegen de touwen, na de rust werden de bordjes verhangen en kwam de thuisploeg beter uit de startblokken. etc. etc.'.

Maar iedereen die zichelf als journalist een beetje serieus neemt die schrijft inderdaad pakkende verhalen en geen verslagjes 'met afstand tot de betrokkenen'.

22 mei 2018 om 11:26

Adzevedo

"nogmaals, ik snap dat het niet makkelijk is en dat je af en toe als krant op een koort balanceert. "

Hier roer je in wezen wel de kern van de zaak aan. Ik ben het namelijk eens met jou dat je je als journalist vooral onafhankelijk en dus wars van welke band met welke sporter, coach, bestuurder of politicus ook te gedragen. Wat dat betreft was Ben de Graaf wel een lichtend voorbeeld. Die had maling en schijt aan iedereen. Maar, Ben werd dus wel als een zure man beschouwd, een zuurpruim die altijd alleen maar kritisch kon doen en alles met azijn moest besprenkelen. Dus dan is dát je lot....

Maar om eerlijk te zijn, dit is mede de reden dat ik niet verder ben gegaan als journalist. Ik had ambitie om ook sportverslaggever te worden, toen ik nog voor een regionale krant werkte. Maar destijds, begin jaren '90, was al een klein beetje duidelijk dat als je dat ambieerde, je vooral de hielen moest likken van de spelers, trainers, etc. En dat juist datgene wat je wilde, kritische vragen stellen en onafhankelijk zijn, juist paradoxaal gezien heel moeilijk was. Want als je te kritisch was wilde niemand meer met je praten. Dus je kon dan ook weer niet té kritisch zijn. Maar dan krijg je dus weer mensen zoals jij die, en ook wel terecht eigenlijk, stellen dat je mensen naar de mond praat.

Dus inderdaad, behoorlijk spagaat op die manier.

22 mei 2018 om 00:38

Ik vermoed zelfs dat Raiola het 'interview' even heeft doorgemaild. De Volkskrant mocht daarna nog een foto maken van Kluivert en dat was het.

22 mei 2018 om 09:15

@adzevedo Ja terwijl vd Sar stevig aan de tand gevoeld is over zijn uitspraken de situatie .. Zo oneerlijk allemaal xD

En mocht Ajax hem niet kunnen verkopen, dan gun ik hem wel het Boilesen-scenario 😏 Over het paard getild ventje die alleen tegen de kleinere clubs (op az na scoort).

22 mei 2018 om 09:17

Dit is wat er mis is met de wereld. Waarom zou je zo'n gastje een rotjaar gunnen, omdat hij een marktconform salaris vraagt of anders liever niet bijtekent? En ja het is marktconform, ook al zou het voor Ajax zelf aan de hoge kant zijn. Er even van uitgaande dat het waar is dat hij het hoogste salaris van de selectie vraagt.

Ajax moet zich gewoon niet meer laten piepelen door dat soort gasten. Laat hem maar uit zijn contract lopen volgend jaar. Niet toegeven nu.

22 mei 2018 om 00:28

als Ajax ontevreden is over een Keizer ontslaan ze hem, kijken ze naar een nieuwe coach en vind iedereen het verder prima. als Kluivert ontevreden is over een aangeboden contract of waardering bij Ajax, waar wij de details niet eens van kennen is het een verwend nest omdat hij verder wil kijken naar een andere club. de logica in de voetballerij

22 mei 2018 om 00:44

Dat is appels en peren vergelijken. Spelers vertegenwoordigen het kapitaal, een trainer niet.

22 mei 2018 om 00:44

We kennen bijna nooit de deals vanuit details, we kennen via journalisten alleen de grote lijnen. Op die manier weten we ruim voor officiele bekend worden dat een speler weg gaat, welke transfersom er bepaald is en of een speler gaat bijtekenen.de grote lijnen komen meestal wel naar buiten.

1,5 miljoen en afstand doen van 40 procent van de transferrechten is wat we te horen hebben gekregen. Nou klopt het misschien niet helemaal, details kennen we niet. Maar als dit een indicatie is dan weet je genoeg over de opstelling van kamp Kluivert.

22 mei 2018 om 00:47

@reneetje73 het gaat om het principe. spelers en trainers moeten alles maar pikken van een club en altijd loyaal zijn aan een club want anders zijn het verwende nesten. dumpt een club een speler of trainer dan is het verder allemaal prima en hebben spelers en trainers het maar gewoon te accepteren. dat is echt meten met twee maten

22 mei 2018 om 00:49

@adzevedo je moet ook wel als speler tegenwoordig want als je je contract niet wil verlengen word je gechanteerd met het vooruitzicht een jaar lang bij Jong Ajax op de bank te verpieteren. niet zo gek dat je dat dan wil voorkomen en met dit soort acties op de proppen komt om aan deze moderne chantage te ontkomen. een contractverlenging hoort een keuze te zijn en geen verplichting

22 mei 2018 om 01:04

In principe volkomen eens, maar ik neem ook het clubperspectief mee. Tot het Bosman arrest was het contract uitdienen en dan nog werd een transfersom betaald. In principe was je als club zo verzekerd dat je daarna een opvolger kon halen via het transfergeld. Maar als spelers transfervrij vertrekken dan moet je dus met een lege portomonee gaan winkelen. En probeer dan nog maar eens te voorkomen dat je sportief weg valt.

Dus wat doen clubs, ze sluiten de contracten zo af dat ze alsnog geld vangen voor spelers zodat ze opvolgers kunnen halen.en in een voetbalwereld waar degradatie kandidaten uit Engeland al je topspelers kunnen wegkopen (zie Psv) kun je geen mandaaat scheppen voor massale transfervrije vertrekken van belangrijke spelers.

22 mei 2018 om 01:18

@adzevedo ik ben het ook wel voor een groot deel met jou eens maar je hebt met 2 partijen te maken die hun eigen belang verdedigen. ik snap heel goed dat Ajax geld wil verdienen op een zelfopgeleide speler waar veel tijd en energie in is gestoken, maar ik snap ook heel goed dat Kluivert het ijzer wil smeden nu het heet is en hij net is benoemd tot het grootste talent van Europa. we hebben kunnen zien bij spelers als Fischer en momenteel ook Dolberg dat een ontwikkeling soms minder spectaculair kan verlopen als dat je had gehoopt

gelukkig is er niet met elk zelf opgeleid talent zo een conflict maar dit keer wel. dan lijkt het me voor Ajax en Kluivert de beste oplossing hem te verkopen voor een mooi bedrag. zo ziet Ajax waarschijnlijk flink wat geld voor het opleiden van Kluivert en zo heeft Kluivert ook zijn financiele stap omhoog

Ik snap die sterallures nooit.. toen ik zijn leeftijd had verdiende ik 400 euro in de maand, en zat ik elk jaar met smart te wachten tot ik een jaar ouder werd, kreeg ik weer meer uitbetaald bij de Albert Heijn voor mijn bewezen diensten. Kreeg ik in mei de 13e maand uitbetaald, of mijn vakantiegeld in 1 klap. Zelden zoveel vreugd in mijn leven meegemaakt.. Hij verdient daarentegen een aantal ton op jaarbasis, met uitzicht om miljonair te worden op z'n 24e ofzo. Teken gewoon zo'n contract, en ga niet klagen dat het te laag is. Je bent op jouw leeftijd misschien al de best betaalde nederlander (naast Garrix) die er zo ongeveer rondloopt. Als geld je zoveel interesseert kan je rustig op je 23e naar china voor 9 miljoen netto aan salaris!! Raiola kan je niks kwalijk nemen, want zijn baan is er om geldwolf te spelen. Hoe meer de eigen zak is gevuld hoe beter.. dus Justin, vergeet vooral niet dat je al in een duurdere auto rijdt dan dat de meeste van ons hier rijden, meer poen hebt dan mening nederlander, en dat je dus niks te klagen hebt.

22 mei 2018 om 00:52

@matthijsede en wat als Bas Van Der Heijden en de Jumbo je achter de schermen destijds op het oog hadden en je 1000 euro in de maand wilde betalen omdat je net tot de meest talentvolle supermarktwerknemer van het jaar was benoemd? dan had je vriendelijk nee gezegd en verlengd bij de Albert Heijn voor 500 euro per maand, omdat je jarenlang had mogen genieten van de geweldige opleiding die je bij de Albert Heijn had gekregen?

22 mei 2018 om 11:57

Dat is natuurlijk een onzinvergelijking Japie_krekel. Het verschil tussen 500 en 1000 euro is enorm: je kan een studie doen, je kan een paar keer extra uit eten, je kan je ziektekostenerzekering uitbreiden, je kan eindelijk eens wat verder op vakantie, je kan zelf eindelijk eens een rondje in de kroeg geven etc. Van 1 naar 2 miljoen is procentueel misschien wel hetzelfde, maar natuurlijk met hele andere gevolgen. Ben het dus volledig eens met Matthijsede.

22 mei 2018 om 12:12

@gilau nou, ik niet. als hij ooit zo een knieblessure als zijn vader oploopt is zijn carriere voorbij. volgens mij verdiend hij trouwens niet eens een miljoen per jaar bij Ajax. als je dan het 3 of 4 voudige van je huidige salaris kan verdienen zou ik dat ook doen. wat als hij straks net als een Fischer stagneert in zijn ontwikkeling dan kan je dat geld nooit meer verdienen dus ik kan Kluivert prima snappen dat hij het ijzer wil smeden nu het heet is.

wij hebben makkelijk praten maar het is onze bankrekening en onze toekomst niet. die jongen moet zijn eigen keuzes maken want hij moet uiteindelijk leven met die keuzes. wij als voetbalsupporters niet.

of gaan alle supporters straks opeens geld op zijn rekening storten als hij door een zware blessure niet meer voor Ajax kan spelen of als hij bij Ajax stagneert in zijn ontwikkeling en terecht komt bij een club als Heerenveen? waarschijnlijk niet, maar iedereen wil nu die jongen wel afrekenen op een keuze die hem verstandig lijkt, omdat anders het al steenrijke Ajax een paar miljoen minder verdiend op een transfer van Kluivert

22 mei 2018 om 13:04

Ik heb nog nooit zo'n haast meegemaakt tegen een speler. Gewoon pure jaloezie

22 mei 2018 om 13:06

@japie_krekel: Ik ben het ook met je eens over Kluivert hoor, hij heeft gelijk dat hij dit doet, wie weet wat er nog gaat gebeuren in zijn leven. Maar ook met een knieblessure of iets, kan hij straks, door zijn verleden en naam, echt nog wel ergens geld mee gaan verdienen.

Wat ik alleen maar wilde zeggen is, in mijn ogen, dat de impact van 500 naar 1000 toch echt wat groter is dan van 1 naar 2 miljoen en daarom geen eerlijke vergelijking is.

Maar goed, Kluivert moet doen wat hij denkt dat goed voor hem is. Medelijden met de financieen van Ajax hoeft hij inderdaad niet te hebben!

Ajax zou toch nooit meer van Feyenoord en Psv verliezen als Kluivert bij Ajax zal zitten? Grote mond van hem niet waar kunnen maken. Nee Kluivert, laat dat soort praat maar aan een De Ligt of Mbappe over, want jij wordt niets anders dan een 13 in een dozijn voetballer.

Een geregiseerd interview aangezien het een een op een tekst was wat raiola daarvoor gemeld heeft.

Onze logokusser doet alsof hij slachtoffer is; al die trainerswisselingen, de verminderde sfeer en een aanbieding waaruit geen waardering blijkt.... Nou slachtoffers moeten geholpen worden. Daarom het liefst deze week nog verkopen. Ajax het geld, Raiola zijn fee en Kluivert zijn vette contract. Iedereen blij ! Inclusief de supporters, want die zijn wel klaar met dit grote talent met z'n grote mond. Daar doet dit goedkope vooraf geregisseerde interview niets aan af....

Het was tenenkrommend om naar de tv te kijken. Vissers en Valentijn Driessen die nog net niet in het achterwerk zaten van Raiola en Kluivert. Het was goed te zien dat Henk Hooijtink en Kenneth Perez wat tegengas gaven. De laatste was volgens mij erg duidelijk, als Justin al moeite heeft met Ajax houding moet ie wachten hoe men in zuid Europa gedraagt. Laat die blaag maar snel vertrekken. Dit soort jongens wil je niet in de groep hebben. Ik zeg het nogmaals, ik heb geen probleem met Kluiverts dromen, maar hij speelt nu een smerig spel. En dat is geen toeval aangezien Raiola z'n zaakwaarnemer is.

spelers cen clubs moeten de geldwolf raiola weren uit de nederlandse stadions.deze man denkt alleen aan zijn eigen verdienste en het zal hem een zorg zijn of eenspeler cariere maakt of op de bank komt,,,zodra hij gecast heeft voor kluifert zal kluifert merken dat raiola hem niet van de bank gaat halen.dan kan raiola opeens niks meer voor hem doen.
en kluivert zal gaan merken dat hij nog lang niet klaar is voor italie/spanje/engeland/duitsland,,,de slechste speler daar zal kluifert met 2 vingers in de neus uit de wedstreid houden,alzij het met harde overtredingen.

Dit is de omgekeerde wereld, meestal moeten journalisten verzoeken indienen voor interviews..... Het lijkt er op dat Kluivert hierdoor (in opdracht van Raiola) een breuk wil forceren.

hij is al aangeboden bij Liverpool/city en asroma door die riaola

Misschien tekent hij wel bij in de winterstop als je hem laat spelen. Welke idioot denkt dan nog dat hij zal bijtekenen. Jaar op de bank zetten of tekenen, simple as that

Voor de ligt maakt men geen problemen omdat men veel geld kan vragen voir hem . Justin heeft nog een jaar te gaan dus men gaat veel minder vangen mocht hij nu weggaan. Dat is het probleem. Ajax wil veel geld zien .

Na alle mediagekte rondom Kluivert kunnen we wel stellen dat deze jongen niet meer in de Arena moet worden losgelaten. De gevoelstemperatuur is daar al behoorlijk laag en negatief, dus verder gaan met hem, zonder dat hij heeft bijgetekend, is vragen naar het volgende afbranden van een eigen speler. Dus wees verstandig en verkoop deze knaap, maar wel voor de juiste prijs. Zo niet, dan maar rondjes laten lopen op De Toekomst. Dezelfde weg als Younes, die verdween ook in de vergetelheid, al krijgt deze dan weer te maken met een andere club die de messen heeft geslepen...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax7779
2.PSV7466
3.Feyenoord5929
4.AZ5221
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. BlindVerdediger315
D. van de BeekMiddenvelder318
D. TadićAanvaller3122
David NeresAanvaller288
H. ZiyechMiddenvelder2615
K. HuntelaarAanvaller2615
A. OnanaDoelman300
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Ajax.

50 fans
Aanvaller, 19 jaar
SeizoenClubW
2018/2019 AS Roma 25 1 1 0
2017/2018 Ajax 30 10 2 0
2016/2017 Ajax 14 2 3 0
2016/2017 Jong Ajax 8 2 0 0
Laatste voetbalnieuws

'Ik heb Erik ten Hag een sms'je gestuurd, zijn woorden deden mij goed'

Justin Kluivert heeft nog altijd geen spijt van zijn transfer van Ajax naar AS Roma. In een interview met het Algemeen Dagblad, afgenomen voordat de Amsterdammers zich ten koste van Juventus...Lees verder

In de wandelgangen

Zondag 21 april
David Beckham wil winkelen bij Real Sociedad. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren